keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Nokian Windows-tuotteet esiteltiin

Nyt ne ovat tulleet. Siis Nokian Windows-puhelimet.

Arpa on heitetty. Jos puhelimet ovat hyviä, on Nokialla vielä mahdollisuus palata johtavaksi kännyköiden valmistajaksi. Jos eivät, sinetöi tämä yhtiön alamäen. Pelissä on siis suuria asioita.

Nokia on käynyt melkoisen tien suomalaiseksi yritykseksi. Takana on pitkä historia puuhiomosta kumisaappaiden ja kaapeleiden valmistajaksi ja edelleen televisioiden ja Mikro-Mikkojen tekijäksi. Lopulta mobiililaitteisiin keskittyminen johti lajissaan lähes ainutlaatuiseen maailman herruuteen, minkä aseman yhtiö menetti käsittääkseni ylimitoitetuilla ja väärin kohdistetuilla säästöohjelmilla.

Nokian oman tuotekehityksen vahvuutta osoitti Meego-käyttöjärjestelmään perustuvan N9-puhelimen saama suopea vastaanotto. Siihen ei kuitenkaan tosissaan satsattu, koska tulossa oli jättiläisyritysten naimakaupan kautta uusi amerikankäyttöjärjestelmä. N9:stä saattaa kuitenkin tulla kulttikeräilyesine, etenkin jos se jää ainoaksi Meego-malliksi.

Mutta asiaan. Nyt on se suuri hetki, jolloin Nokian puhelimen saa Windows-käyttöjärjestelmällä. Aika näyttää kuinka käy. Suomalaisena toki toivon ja uskon tuotteen vastaavan odotuksia ja lopulta haihduttavan ihmisten mielestä menneet pettymykset. Mutta työtä, laatua ja aikaa se vaatii - ja onnistuessaan osoittaisi jälleen kerran Nokian ilmiömäisen kyvyn nousta kerta toisensa jälkeen vaikeuksista voittoon!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas
Nokia ja kustannukset
Voisikohan olla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!