tiistai 14. kesäkuuta 2011

Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas

Pitkästä aikaa Nokiasta kuuluu jotain hyvää. Se on päässyt Applen kanssa sopimukseen ja kuittaa puhdasta rahaa jokaisesta myydystä iPhonesta. Tämä on hyvä uutinen niin Nokian kuin Suomenkin kannalta.

Tämä sinänsä hyvä uutinen ei kuitenkaan riitä. Kyseessä on kuitenkin "vain" Nokian kultakauden tuotekehitykseen perustuva rahastus, jonka aika loppuu ennemmin tai myöhemmin. Niinpä Nokian on jälleen saatava oma tuotekehityksensä kuntoon. Ja Nokian kanssa liittoutuneen Microsoftin on onnistuttava kännykkäsoftansa kehittämisessä. Ja lisäksi nuo kaksi asiaa on saatettava yhteen siten, että tuloksena on kilpailukykyinen (tai mieluummin maailman paras) puhelin.

Tässä tilanteessa on selvää, ettei hyvä tai edes maailman paras Nokia-kännykkä vielä riitä, sillä vanha sanonta "hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas" täytyisi myös selättää keinolla millä hyvänsä. Nokian tulee siis korjata valmistamiensa viimeaikaisten niin sanottujen älypuhelinten pahasti pilaama imagomaineensa.

Esimerkiksi omassa perheessäni on kaksi henkilöä, jotka ovat ilmoittaneet, etteivät koskaan enää halua Nokian kännykkää. Molemmilla on ollut käytössään Nokian kosketusnäytöllinen älypuhelin; eri mallit ja molemmista huonot kokemukset. Jos ne ovat johtaneet suomalaisten parissa tällaiseen johtopäätökseen voin vain kuvitella mitä muun maailman kansalaiset ovat samanlaisten kapuloiden kanssa ajatelleet...

Edelle maalaamistani kauhukuvista huolimatta toivon Nokialle parasta; ja toivotan yritykselle riittävästi kollektiivista älykkyyttä ratkaista edessä olevat ongelmat: vain siten maamme talouselämän lippulaiva voi lunastaa paikkansa merkittävänä kännykänvalmistajana ja huipputeknologiayrityksenä myös tulevaisuudessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nokian ja Microsoftin liitto
Ihmisryhmien kollektiivinen älykkyys ja c-faktori
Nokia ja kustannukset
Voisikohan olla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!