keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Auttaisiko monikulttuurinen rikkaus Suomen nykyisessä taloustilanteessa?

Keski-Afrikassa on meneillään etninen puhdistus. Näin ainakin Ylen uutiset kertovat Amnestyn väittävän.

Keski-Afrikan viime vaiheiden lyhyen kertauksen mukaan "maan itä- ja pohjoisosissa kootut Séléka-kapinalliset tekivät vallankaappauksen viime vuonna. Pääosin islaminuskoiset Séléka-kapinalliset tekivät iskuja kristittyjä vastaan ja kristittyjen aseelliset anti-balaka-ryhmät ovat vastanneet kostotoimilla. Enemmistö Keski-Afrikan tasavallan 4,6 miljoonasta asukkaasta on kristittyjä".

Samankaltaista liikehdintää on viime aikoina - tai oikeastaan aina - esiiintynyt myös muualla. Esimerkiksi Nigeriassa ovat lähinnä muslimit teurastaneet kristittyjä ja Syyriassa diktaattorin syrjäyttämisyrityksestä alkanut sota on muuttunut yhä selvemmin eri islamilaisten uskonsuuntausten väliseksi tappamiskilpailuksi. 

Euroopassa toistaiseksi viimeiset uskonsodat on käyty Jugoslavian hajoamissodan nimellä sekä Pohjois-Irlannissa. Ensin mainitussa kyse oli kolmiodraamasta ortodoksit, katoliset ja muslimit ja jälkimmäisessä mittaa ottivat eri suuntien kritityt, vaikka Wikipedia ei jostain syystä nostakaan uskontoa esiin. Tosiasiassa unionistit olivat kuitenkin anglikaaneja ja nationalistit katolisia, kuten vihanpidon jälkihöyryt edelleenkin osoittavat.

Ainakin Lähi-Idästä peräisin olevat uskonnot tuntuvat siis keskenään huonosti yhteensopivilta. Ne näyttävät sopivan huonosti yhteen myös muiden uskontojen kanssa, kuten vaikkapa Intian hindujen ja muslimien keskinäinen vihanpito tai Myanmarin ääribuddhalaisten pientä muslimivähemmistöä vastaan osoitettamat toimet osoittavat.

* * *

Suomen talous on ahdingossa, eikä hallitukselta näytä löytyvän yksituumaisuutta ongelmien ratkaisemiseksi. Tarvittaisiin siis uudenlaisia ratkaisumalleja ja luovuutta, joita voisi parhaiten syntyä yhdistelemällä erilaisten ihmisten ajatusmaailmaa

Tässä tilanteessa onkin kysyttävä, että onko suomalaisen yhteiskunnan uskonnollisen vaihtelun niukkuus ongelma tulevaisuuden haasteiden edessä? Tällainen yhteiskuntahan on tunnetusti tylsä, eikä kaduilla esiinny juuri lainkaan voimaannuttavaa värinää.

Jos vastaus edelliseen kysymykseen on myöntävä, tulisiko Suomeen sittenkin pyrkiä runsaan humanitaarisen maahanmuuton kautta rakentamaan nopeasti uskonnollisesti monikultturinen yhteiskunta, jossa esimerkiksi islamia tunnustavien määrää kasvatettaisiin mahdollisimman tehokkaasti? 

Näin suomalaisten uskonnollista ummehtuneisuutta voitaisiin vähentää ja eri tavoin ajattelevat ihmiset voisivat tulevaisuudessa elää naapureina kuin leijonat ja lampaat paratiisissa tuottaen toisilleen alati lisääntyvää hengellistä rikkautta sekä uusia kokemuksia? Samalla myös maamme talouselämän rattaat saattaisivat ottaa aimo harppauksen kohti tuntematonta tulevaisuutta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hyvin kotoutuneita somaleita
Nelson Mandelan omaisuus jaettiin - mutta mitä me opimme siitä?
Homoseksuaalien urheilijoiden turvallisuus on taattava myös tulevaisuudessa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!