tiistai 5. huhtikuuta 2011

Turvattomat Lampedusan saarella

Pohjois-Afrikan kansannousut ovat saaneet liikkeelle suuren joukon uutta elämää etsiviä ihmisiä. Osa heistä lienee kaatuneiden diktaattoreiden tukijoita; sellaisia joita ennustin lähtevän liikkeelle myös Libyasta kunhan Gaddafin hallinto kaatuu. No, Gaddafi pitää tiukasti kiinni vallastaan, mutta naapurimaan Tunisian diktaattorin kaatumisen jälkeen hänen entiset alamaisensa ovat suunnanneet kohti pohjoista.

Moni näistä tunisialaisista turvapaikanhakijoista on löytänyt tiensä Lampedusan saarelle. Heitä on kertynyt sinne paljon, vaikka monet ovat jo onnistuneet jatkamaan matkaansa muualle Eurooppaan. Lampedusalla tunnelma on kuitenkin edelleen varsin tiivis ja turvapaikanhakijoita on enemmän kuin lapedusalaisia.

Minua hämmästytti jo jokin aika sitten uutinen, jonka mukaan sen seurauksena etteivät Italian viranomaiset pystyneet järjestämään mukavia oloja saarelle tulvineille matkalaisille, sytyttivät tunisialaiset ilmeisesti protestina yhden asuntovaunun tuleen.

Levottomuuksien seurauksena itse Berlusconi on luvannut tehdä parhaansa turvapaikan hakijoiden asiassa, mutta ilmeisesti hänen toimensa eivät ole tyydyttäneet näitä turvattomia. Niinpä he päättivät vielä virallisen median kautta vahvistamattomien tietojen mukaan sytyttää heitä majoittaneen kirkon tuleen.

Näiden uutisten valossa haluaisin vastauksia muutamaan kysymykseen.

Miksi nämä ihmiset pakenevat Tunisiasta?

Kaikesta päätellen eivät ainakaan viattomiin ihmisiin kohdistuvaa vainoa. Turvattomuutta pakenevalle ihmiselle kun kaiken järjen mukaan pitäisi riittää se, ettei enää tarvitse pelätä.

Miksi he eivät palaa Tunisiaan?

Ben Alihan on luopunut vallasta ja maa kaipaa lapsiaan rakentamaan tulevaa hyvinvointia. Juuri nyt pitäisi kaikkien rauhaa rakastavien tunisialaisten aktivoitua, jotta maalla olisi historiaansa parempi tulevaisuus.

Mitä he odottavat saavansa länsimaista polttaessaan kirkon?

Ehkä he kirkon polttamalla toivovat saavansa samanlaisen kohtelun eurooppalaisilta, kuin muslimit ovat valmiit antamaan koraaneja polttaville äärikristityille. Epäilen kuitenkin että hartaasti katoliset italialaiset suhtautuvat heihin ymmärtäväisemmin.

Miksi meidän pitäisi ottaa nämä ihmiset vastaan Eurooppaan?

Kun kerran näiden Lampedusaan matkanneiden joukossa on äärimmäisen huonosti käyttäytyviä ja italialaisille ihmisille pyhiä asioita kunnioittamattomia yksilöitä, en ainakaan minä halua sotkea heitä oman elämäni ympyröihin. En sittenkään, vaikka suurin osa heistä olisi syyttömiä edellä kuvaamiini tekoihin. Näillä CV-tiedoilla riski länteen sopeutumattomien oleskelijoiden määrän kasvusta Euroopassa nyt vain on yksinkertaisesti liian suuri, jotta sitä kannattaisi ottaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vainoajat vainotuiksi - entä sitten?
Päättäjien kädet veressä - mutta minkä takia?
Älyllisesti epärehellistä kirjoittelua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!