keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Mielipidevaikuttaja häpeää suomalaisuuttaan

Ruotsalainen mielipidevaikuttaja vei kerran suomalaisen, ranskalaisen ja saksalaisen kollegansa Skansenin eläintarhaan. He katselivat apinaa, joka tuijotti takaisin. Ruotsalainen esitteli ylpeänä apinan kiiltävää turkkia ja eläintarhan hyviä oloja. Ranskalainen pohti millaista ruokaa elukasta voisi saada, jos vain asialla olisi hyvä kokki ja tarjolla sopivaa punaviiniä. Saksalainen puolestaan pohti erilaisia bisnesideoita sen ympärille.

Sen sijaan suomalainen mielipidevaikuttaja pyysi kaikilta - myös apinalta - anteeksi ja häpesi suomalaisuuttaan. Olihan nimittäin mahdollista, että joku muu suomalainen olisi joskus hankkinut jonkun toisen apinan ranskalaisesta eläintarhasta ja tuonut sen saksalaisen firman kuljettamana Ruotsin kautta  Korkeasaareen vankeuteen. Ja tuo häntä tuijottava apina saattaisi parhaillaan ajatella juuri sitä. Eivätkä kaikki muut suomalaiset edes ymmärtäneet että se on väärin.

Linkki jos toinenkin. Ja vielä tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!