lauantai 7. lokakuuta 2023

Tosiasioiden tunnustaminen tekisi hyvää palestiinalaisille

Palestiinalainen äärijärjestö Hamas teki eilen jättimäisen terrori-iskun Israeliin tappaen ja raiskaten naisia sekä ampuen kaikkia mahdollisia vastaantulijoita (en anna linkkiä, mutta tätä näkemystäni tukevaa aineistoa löytää halutessaan esimerkiksi viestipalvelu X:stä). Tämä ei ole millään tavalla hyväksyttävää - ei edes siksi, että Israel on yli 70 vuotta sitten perustettu Lähi-itään, mikä epäilemättä oli raskasta muslimeille. 

Seuraavaksi tulemme näkemään Israelin iskevän Hamasin tukialueille Gazaan ja tuhoavan monin verroin enemmän palestiinalaisten omaisuutta kuin nämä voivat onnistua tekemään edes yllätyshyökkäyksen avulla. Tästä kaikesta saavat palestiinalaiset syyttää vain sotahulluja johtajiaan. 

Tosiasia on, että palestiinalaisilla olisi ollut myös vaihtoehto. Sen puki sanoiksi Suomen presidentti Juho Kusti Paasikivi, joka totesi toisen maailmansodan jälkeen, että "tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku". Tällä hän tarkoitti sitä, että Suomella on idässä suuri ja vaarallinen naapuri, jonka kanssa on tultava toimeen. 

Sen perusteella Suomi omaksui neutraalin asenteen suhteessa Neuvostoliitoon ja loi sen kanssa tiiviin kaupallisen yhteistyön, joka hyödytti molempia osapuolia. Samalla Suomi pidättyi itäisen naapurinsa tarpeettomasta ärsyttämisestä, mutta huolehti samalla oman armeijansa iskukyvystä. 

Näin elettiin ylitse Neuvostoliiton romahduksen aina Putinin Venäjän Ukrainaan hyökkäykseen asti. Silloin Suomessa ymmärrettiin, että tosiasiat olivat muuttuneet, koska Venäjä osoitti, ettei siihen voi luottaa. Siten oli tullut aika hakea jäsenyyttä läntisessä sotilasliitossa NATO:ssa samaan aikaan kun Venäjän asevoimat oli sidottu voimattomina Ukrainaan. Näin oma turvallisuus on yhä turvattu, mutta samalla Suomi on edelleen valmis yhteistyöhön Venäjän kanssa, mikäli se palaa sivistyneiden kansakuntien joukkoon tunnustamalla Ukrainan vuoden 2013 rajat ja solmimalla rauhan. 

Palestiinalaisten kohdalla olisi järkevää, että he hyväksyisivät Israelin olemassaolon ja itseensä nähden ylivoimaisen sotilaallisen suorituskyvyn sekä ryhtyisivät tosiasiat tunnustaen tekemään yhteistyötä israelilaisten kanssa jättäen idioottimaisen unelmansa juutalaisten syöksemisestä Välimereen. Näin toimien aika ja taloudellinen vaurastuminen parantaisivat vähitellen myös juutalaisten ja palestiinalaisten välille syntyneen katkeruuden ja tarjoaisi lopulta parannusta myös palestiinalaisten elämän edellytyksiin joko osana Israelia tai jopa itsenäisenä valtiona, mikäli molemmat osapuolet uskoisivat voivansa luottaa toisiinsa. 


13 kommenttia:

  1. Valitettavasti muslimien päätä ei voi kääntää ainakaan tosiasioilla.
    Kiitos Teppo Mesimäen blogin taltioimisesta.

    VastaaPoista
  2. Muslimien invaasio. Ottamatta kantaa Israeliin , eikös ne imaamit tästä varoitelleet. Eurooppa valloitetaan. Saatetaan se ensin sekasortoon. Sekä poliittiseen epäjärjestykseen. Aivan kuten kommunistit.

    VastaaPoista
  3. Tuskin ählyt rauhoittuisivat vaikka saisivat oman valtion sinne. Kun veri kiehuu ja kuohuu, niin se kiehuu ja kuohuu.

    VastaaPoista
  4. Jos islamistit tosiasiat tunnustaisivat, silloinhan ne menettäisivät oman olemassaolonsa perusteet ja voisivat yhtä hyvin ampua kuulan kalloonsa.
    Niinpä siis parempi sen kun jatkaa nykyistä touhuaan ja tehdä sitä mikä miellyttää, eli pirusti pahaa.
    Päänsilittelijöitäkin riittää kautta läntisen maailman.

    VastaaPoista
  5. Eikös tämä tullut kuin tiluksesta Netanjehulle, kaveriaha yrittää muutta Israelia autoritäärisen suuntaan, jota proteistu kovasti siellä

    VastaaPoista
  6. Kun ÄO on alle 69 ja kuuluu väestöön jolla on keskimääräistä enemmän testosteronia niin ulkopuolinen voi tehdä hyviä ennustuksia käyttäytymisestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisään vielä vaikuttavaksi tekijäksi alueen asukkaiden uskonnon, eli islamin. Sehän on olevista uskonnoista kaikkein tuhoisin ja tulisikin poistaa maailmasta.

      Poista
    2. Palestiinalaisissa on kokonaisuutena huomattava osuus kristittyjä, osa lienee asunut maassa jo alkukirkon aikoina. Nykyisin melkoinen osa kristityistä palestiinalaisista on muuttanut länsimaihin, heitä kun ovat syrjineet niin juutalaiset kuin muslimitkin.

      Poista
  7. EILEN ????

    Eikön ne hyökänny tänään Lauantaiaamuna 7.10.2023 ????

    VastaaPoista
  8. Tosiasioiden tunnustaminen tekisi hyvää ongelmavaltio Israelin suunnalla kaikille osapuolille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinäpä se neukkupropagandisti taas tulee kevyesti myöntäilemään mutta taustalla on neuvostoliitto.

      Poista
  9. Suomessa ymmärretty tuo aina vain korruptoituneet ovat puolesta puhuneet no jos otetaan kuitenkin se mitä tarkoitit tuolla niin suomessa ymmärrettiin niin hyvin, että samana vuonna kun venäjä hyökkäsi krimille allekirjoitti stubb sopimuksen uudesta ydinvoimalasta niiden kanssa...

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!