tiistai 10. lokakuuta 2023

Terrorismin uhri olikin syyllinen

Ylen uutisen ingressin mukaan "Israelin sisäpolitiikan kärjistyminen enteili väkivaltaa jo kesällä. Harva osasi kuitenkaan odottaa mitään näin pahaa, kirjoittaa tuoreen Ulkolinja-dokumentin ohjannut Pertti Pesonen."

Tämä on sikäli hätkähdyttävää, että ingressin muoto ja sisältö vastaavat esimerkiksi yleisesti kelvottomana pidettyä näkemystä, joka voisi kuulua vaikkapa näin: "väkivaltaisen raiskauksen seurauksena kuolleen naisen pukeutuminen minihameeseen enteili raiskausta jo viime kesänä. Harva osasi kuitenkaan odottaa mitään näin pahaa." 

Tai yhtä hyvin tällaista aivopierua: "Norjan vasemmiston kielteinen suhtautuminen maahanmuuttokriittisiin ihmisiin enteili väkivaltaa jo viime kesänä. Harva kuitenkaan osasi odottaa, että Anders Breivik murhaisi kymmeniä sosiaalidemokraattisia nuoria."

Tosiasia kuitenkin on, että meidän verorahoitteinen mediamme julkaisi juuri ylle kirjoittamani ingressin. Siis oikeutti terroristisen hyökkäyksen sillä, että sen kohteena olleen demokraattisen valtion poliittiset päätökset eivät miellyttäneet terroristeja. 

Ei siis ihme, että Israelin Suomen suurlähettiläs totesi eilen, että "mielestäni narratiivi, jota joissain Suomen suurimmissa medioissa esiintyy on varsin yksipuolinen ja epätasapainoinen". Minusta tämä muotoilu on - ainakin edelle linkittämäni ingressin perusteella - käsittämättömän lievästi sanottu.

* * *

Tosiasia tietenkin on, ettei Hamasin terroriteko syntynyt tyhjästä. Sen taustalla oli turhaantuminen siihen, ettei palestiinalaisilla ole omaa suvereenia valtiota. Sen taustana taas ovat vuosien 1947-1949 tapahtumat, jolloin YK:n yleiskokous hyväksyi julkilausuman Palestiinan jakamisesta arabi- ja juutalaisvaltioihin. 

Juutalaiset hyväksyivät esityksen, mutta arabivaltiot torjuivat sen käskien samalla palestiinalaisia jättämään kotinsa siksi aikaa, kun juutalaiset murskattaisiin. Näin omistajattomiksi jääneet alueen maat joutuivat Israelin haltuun arabien sotilaallisen hyökkäyksen epäonnistuttua ja Israelin julistauduttua itsenäiseksi. 

Israelin itsenäistymisen jälkeen arabivaltiot haaveilivat yhdessä tuhoavansa vastasyntyneen maan. Kun tämä ei useista sodista huolimatta ole onnistunut, ovat monet niistä solmineet rauhan juutalaisvaltion kanssa. Näin palestiinalaiset ovat jääneet yhä yksinäisemmiksi, eivätkä Hamasin - ja aiemmin myös muiden palestiinalaisten - toistuvat hyökkäilyt ole luoneet sellaista ilmapiiriä, että ns. Pyhälle maalle olisi voinut syntyä pysyvä rauha. 

Päinvastoin, juutalaisten epäluulo palestiinalaisia kohtaan on niiden seurauksena juurtunut kerta kerran jälkeen yhä syvemmälle ihmisten mieliin. Eikä tämä seikka ole ainakaan lisännyt heidän haluaan parantaa palestiinalaisten edellytyksiä hyvän elämän rakentamiseksi sen enempää Länsirannalla kuin Gazassakaan. 

Siksi kirjoitin aiemmin siitä, että palestiinalaisten kannattaisi muuttaa politiikkaansa täydellisesti. Eli ryhtyä vihanpidon sijaan rakentamaan luottamusta naapurinsa kanssa - ja hyötyä samalla sen taloudellisesta menestyksestä. 

Mikäli näin tehtäisiin, kahden kansan välinen taloudellinen integroituminen johtaisi vääjäämättä kohti normaaleja ihmissuhteita. Ja ehkäpä jonain päivänä palestiinalaisille avautuisi jopa mahdollisuus omaan valtioonsa. 

Onhan selvää, ettei tuo haave tule koskaan toteutumaan terroriteoilla kiristämällä. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Palestiinalaisille annettavista kehitysapurahoista
Tosiasioiden tunnustaminen tekisi hyvää palestiinalaisille
Iranin palvelus Israelille

46 kommenttia:

  1. Kenties ongelma on isompi mitä äkkiseltään ajatellaankaan. Ensinnäkin islamin "uskonnossa" oleva käsitys siitä, että he ovat oikeauskoisia ja muut ovat vääräuskoisia on iso ongelma.
    Tästä juontuu myös toinen ongelma eli, että vääräuskoisia voi alistaa tai jos se ei onnistu - heidät voi tappaa. Taisimme juuri nähdä Hamasin tekemän esimerkin tästä?
    Nämä ovat periaatteita, joita muu maailma ei voi hyväksyä. Siten rauhaa ei tule ennen kuin muslimien opetukset päivitetään nykyaikaan.

    Entä jos tehtäisiin jokin sopimus muslimien kanssa, esim rauhansopimus, niin voiko heihin luottaa?
    Taqiyya tarkoittaa muslimin velvollisuutta valehdella islamia koskevista asioista, jos katsoo siitä olevan uskonnolle hyötyä. Wikipedian mukaan taqiyya-periaatteen hyväksyvät kaikki islamin suuntaukset.
    Minusta tämä on myös opetus, joka heidän tulisi muuttaa ennen kuin pysyvästä rauhasta voidaan keskustella koska luottamus on siinä vaiheessa se oleellinen asia.

    Vielä tulee mieleen palestiinalaisten kipuilu pääkaupungista. Taitaa olla yksi kanto kaskessa se, että Jerusalem pitäisi jakaa ja se olisi kahden valtion pääkaupunki.
    Ei taida toteutua ja siksi palestiinalaisten ehkä tulisi harkita kumpi on tärkeämpää - oma valtio vai ikuinen kiistely pääkaupungista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konflikti Israelin ja palestiinalaisten välillä on ymmärrettävä. Mutta se, että teurastetaan musiikkifestivaalilla ollutta väkeä on ymmärrettävää ainoastaan sillä perusteella, että tekijät olivat islamilaisia.

      Odotan innolla, että YLE:n ajankohtaisohjelmaan kutsutaan joka muslimi selittämään sitä ja tätä, vaikka sekä toimittaja että kuulijat tietävät muslimin laskettelevan täyttä taqiyyaa.

      Poista
    2. Taqyiian mukaisesti muslimi voi tehdä vääräuskoisen kanssa välirauhan, tilapäisen rauhan, jos muslimit ovat alivoimaisia. Rauhaa ei saa tehdä. Välirauhan saa tehdä vain voimien keräämiseksi ja uuteen sotaan valmistautumiseksi. Tämä täytyy pitää mielessä jopa valtioiden välisissä rauhansopimuksissa muslimien kanssa.

      Poista
    3. Muistetaan vielä että muslimit eivät ainoastaan murhanneet vaan myös raiskasivat. Olivathan festareilla tanssivat tytöt aika hyvännäköisiä. Tämä lienee vähän liian syvällistä ajattelua, koska tarkemmin ajateltuna vuohetkin kelpaavat.

      Poista
    4. IL 11.10.2023

      Mediat: Kfar Azassa löydetty ainakin 40 kuollutta lasta ja vauvaa

      Gazan lähellä sijaitsevassa yhteisössä arviolta yli 100 siviiliä on kuollut Hamasin joukkojen käsissä, kansainväliset mediat raportoivat. Jutun yksityiskohdat voivat järkyttää.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/456bebef-c4fd-4221-9f03-18a7c67e4b1f

      Poista
    5. Tässä artikkelissa on pari videota ja hyvä teksti samasta aiheesta eli "vääräuskoisten" alistamisesta ja maailmanvalloituksesta.

      PT-media 10.10.2023

      Länsi joutumassa sotaan islamia vastaan

      https://pt-media.org/2023/10/10/lansi-joutumassa-sotaan-islamia-vastaan/

      Artikkelista poimittua

      Yllä oleva filmi on New Yorkista, jossa satapäinen muslimilauma uhkasi suorin sanoin vääräuskoisia.

      “Meitä on kidutettu, loukattu ja tuomittu. Mutta islam on oikea uskonto. Tämä on uskonto, ja koko ihmiskunnan tulee alistua islamille.

      “Emme pysähdy ennen kuin islam on jokaisessa kodissa.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Jos tai kun Israel aloittaa Gazan moukaroinnin kunnolla, niin sieltä lähtee tietenkin pakolaislaumat liikkeelle ja ne tietenkin suuntaavat tänne Eurooppaan. Montakohan kymmentä tuhatta tällä kertaa tulee tänne Suomeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös Gazan kaistale ole melko lailla suljettu alue. Ei välttämättä tule niin suuria määriä ellei Haavisto taas järjestä ilmasiltaa terroristeille.

      Poista
  4. On surkuhupaisaa seurata, että on kehittyneitä kansoja, jotka seuraavaksi tavoittelevat matkaa Marsiin.
    Ja toisaalla kansoja, joille on tärkeää viidesti päivässä peseytyä, kääntyä kohti Kaabaa (Mekkaa), polvistua ja rukoilla.
    Ja on kansaa, joka haikailee sosialismin "valtakautta" ja pyrkii valloittamaan Euroopan maita mutta makaa Ukrainan pelloilla ja kaivaa lisää maakuoppia.
    Ja on Eurooppalaisia kansoja, jotka antavat sivistymättömien barbaarien tulla tänne elätettäväksi ja loisimaan sosiaaliturvamme varassa samalla tuhoten yhteiskuntiamme.
    Oi näitä aikoja, oi näitä tapoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurooppa isolla mutta eurooppalainen pienellä

      Poista
    2. Ja pikkukansat rakentavat kvanttitietokoneita.

      Yle tänään

      Suomen toinen kvanttitietokone on nyt valmis: tätä se tarkoittaa

      https://yle.fi/a/74-20054379

      Poista
    3. Osuvasti sanottu.

      Poista
  5. Ei rättipäät pysty muodostamaan toimivaa yhteiskuntaa, jos eivät istu isojen öljylähteiden päällä.

    Mikä siinäkin voi olla, ettei noi voi Gazassa muodostaa toimivaa edes kohtuu varakasta yhtesikuntaa? no rättipäiden vittupäisyys, siinä perus syy. muuta ei osata kuin nuhhia helvetisti uusia rättipäitä..

    Järkevintä olis tyhjentää koko alue ja muut arabimaat ottais noi gazalaiset pakolaisina vastaan. (ei missään tapauksessa Eurooppaan)

    Ja Israel voisi oikeudenmukaisesti ottaa alueen haltuunsa ja liittää sen Israelin, jolloin siittä saataisiin niingö ihmisasuttava alue. Aluehan onkin ollut historiallisesti juutalaisten jo Mooseksen ajoista asti, vähintään.

    Rättipäät olis voineet pysytellä vaan siel Arabian aavikolla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jonka mitä luultavimmin itse muuttivat aavikoksi, kuten kaikki alueet mihin noi koskee, missä ne asuu..siinä on antimidaksen paskatassun kosketus.

      Kun vertaa kartasta tai vaiks Google Earthista, niin koko toi aavikkoalue Marokosta Pakistaniin asti osuu yks yhteen aavikkojen kanssa, ihme sattuma täh? no ei ole sattumaa, paskatassut fyysisesti itse aiheuttavat aavikoitumisen ja kaiken muunkin paskuuden

      Poista
    2. Ruuan hinta Gazassa lienee kohta pilvissä, kun rajat on kiinni. Terroristien kellareista safkaa löytyy.

      Poista
    3. Vaikka rättipää istuisi öljylähteen päällä, se ei ole rakentanut OIKEASTI toimivaa yhteiskuntaa, jossa on tasa-arvo. Vaikka olen mäntämoottorilla ajava, valkoinen hyvätuloinen heteromies, en näe että esimerkiksi Saudi-Arabia on malliyhteiskunta, vaikka öljyä tulee joka reiästä.
      Vai oletko eri mieltä?

      Poista
  6. Kirjoitit: "verorahoitteinen mediamme julkaisi juuri ylle kirjoittamani ingressin. Siis oikeutti terroristisen hyökkäyksen sillä, että sen kohteena olleen demokraattisen valtion poliittiset päätökset eivät miellyttäneet terroristeja. "
    Sanottiinko siinä ingressissä, että Israelin poliittiset päätökset oikeuttivat väkivallan. Ei. Siinä sanottiin vain, että niiden vuoksi oli jo arvattavissa, että Hamas ryhtyy johonkin väkivallantekoon. Siis arvattavissa tai ennakoitavissa, mikä kuitenkin on aivan eri asia kuin hyväksyttävissä.
    Saivartelua?

    VastaaPoista
  7. Ylen militantti on minun terroristini.
    Eräs asiantuntija totesi että tapahtumat ovat Israelin oma vika. Tulee aivan Adolf mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ironista että Yle, vasemmisto, putinistit ja uusnatsit ovat löytäneet kerrankin yhteisen sävelen anti-israelismissaan.

      Poista
  8. Laiskat mutta asenteelliset toimittajat eivät ole vaivautuneet perehtymään historiaan. Tämä konflikti on ainakin sadan vuoden mittainen.

    Juutalaisten muutto Israelin nykyiselle alueelle alkoi vauhdittua ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Juutalaiset muuttivat sinne silloin tavallisina siirtolaisina. Alueen arabiväestö vastusti muuttoa ja aloitti väkivallan. Hyökkääjinä olivat aluksi pienet arabiryhmät, mutta ajan kuluessa väkivalta laajeni ja muuttui järjestelmälliseksi. Britannian silloinen mandaattihallinto totesi, että yhteiselo alueella oli mahdotonta ja ehdotti alueen jakamista. Juutalaiset kannattivat esitystä, mutta arabit vastustivat. Toisen maailmansodan jälkeen asia siirtyi YK:lle, joka esitti alueen jakamisesta arabi- ja juutalaisvaltioihin, Israel hyväksyi ehdotuksen mutta arabit eivät. Niinpä Israel julistautui itsenäiseksi, ja välittömästi tämän jälkeen Egypti, Syyria, Jordania, Libanon sekä Irak hyökkäsivät Israeliin. Aluksi altavastaajan ollut Israel oli tappiolla, mutta alkuvaikeuksien jälkeen voitti sodan ja sen haltuun jäi suurempia alueita kuin YK:n jakosuunnitelmassa. Sodan jälkeen arabeja pakeni tai karkotettiin uuden juutalaisvaltion alueelta ja vastaavasti ympäröivistä arabimaista pakeni tai karkotettiin suunnilleen sama määrä juutalaisia. Vain Israel hoiti oman pakolaisongelmansa, arabit eivät.

    Kyllä Israelin toimistakin löytyy moitittavaa, mutta historian tausta tekee myös monet kovalta tuntuvat otteet ymmärrettäviksi. Arabien harjoittama jatkuva vihankylvö ei jätä millekään naiiville hyväuskoisuudelle paljoakaan tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juutalaisista voi sanoa, että kärsimys yleensäkään ei tee ihmisestä parempaa vaan pahemman, helposti tekee katkeran ja jopa julman.

      Poista
  9. Tässä maassa on pääjinä monta islamilaista terroristia jotka ovat ihan avoimesti fanittaneet terrorismia, silti poliisi ei tee mitään. En sitten minäkään enää kunnioita poliisia.

    VastaaPoista
  10. Kertokaapa onko kenenkään mielestä oikein että suomi mättää rahaa palestiinaan suoraan noille terroristeille.

    VastaaPoista
  11. Ainakin Itävalta ja Tanska ovat keskeyttäneet avustuksensa Palestiinalle. Missä viipyy Suomen ilmoitus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen vihervasemmisto ja media on aina ollut palestiinalaisten puolella. Kun Gazasta ammutaan raketteja Israelin puolelle, uutisointi alkaa vasta kun Israel antaa takaisin. Näin on ollut vuosikymmenet eli syyttävä sormi on aina osoittanut vain Israelin suuntaan. Jokohan nyt syyllinen löytyisi toiseltakin puolelta? Sama puolen valitseminen koskee muitakin maita; Unkarissa esimerkiksi ei ole median ja poliitikkojen mielestä ihmisoikeuksia ja sinne yritetään määrätä pakotteita, mutta Kiinan kanssa sopii käydä kauppaa, eikä ihmisoikeuksillakaan ole niin väliä.

      Poista
  12. Ensinnäkin, "palestiinalaisia" ei ole olemassakaan. Ennen Israelin syntyä puhuttiin joko Palestiinan arabeista tai Palestiinan juutalaisista, mutta ei koskaan palestiinalaisista.

    Toiseksi, koska ns. palet ovat kulttuuriltaan ja etnisyydeltään samaa väkeä kuin jordanialaiset jne., heillä ei ole senkään takia minkäänlaista loogista oikeutta omaan valtioon. Eihän Suomessakaan savolaisilla tms. ole omaa valtiota.

    Kolmanneksi, Palestiinan arabeilla ei ollut koskaan ennen Israelin syntymää minkäänlaista poliittista liikettä oman valtion puolesta. Sekin lisäsyy, miksei heille tulee antaa omaa valtiota.

    Selkein ratkaisu on Gazan ja Länsirannan lopullinen liittäminen Israeliin ja annetaan populalle 2 vaihtoehtoa: Joko he jäävät alueelle normaaleina Israelin kansalaisina tai siirtävät sandaalinsa johonkin alueen arabimaahan. Esimerkiksi Jordaniaan. Koska palepropagandan mielestä he ovat todellisia moniosaajia, niin luulisi Jordanian ottavan heidät avosylin vastaan vaikkapa paikkaamaan työvoimapulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen jos vaikka savolaisia sanotaan kieroiksi niin voisi olla, että jos niillä olisi oma valtio oltaisiin siellä paljon rehellisimpiä kuin vaikka helsingissä jonka kulttuuriin kuuluu muun maan alistaminen ja paskan puhuminen.

      Poista
    2. Jordania nimenomaan ei ota enää yhtään palea rajan yli. Ja se johtuu paleista itsestään. Heitä tuli Jordaniaan heti Israelin itsenäistymisen alkuvaiheissa ja sitten myöhemmin he yrittivät kaapata vallan Jordanian kuninkaalta. Heitä on siellä niin paljon, koska lisääntyvät nopeammin kuin paikalliset ja siellä on melkoista epävakautta sen vuoksi nykyäänkin. Egypti ei heitä ota, samasta syystä eli Hamas/muslimiveljeskunta kaappasi siellä vallan joksikin aikaa. Heitä ei sinne oteta. Egyptin puolen Gazan saarto on tiukempi kuin Israelin.

      Poista
    3. Palestiinalaiset ovat nykyään olemassa. Jos eivät olleet ennen olleet selvänä ryhmänä olemassa niin nytpä ovat. Israel viimeistään on heidät synnyttänyt...

      Poista
  13. Hassua on myös se, että kansallisvaltioideologia on pitkään ollut äärivasemmistolaisen valtamediamme hampaissa, mutta silti joillekin rättipääterroristeille pitäisi väenväkisin polkaista oma valtio. Emmekö me ihmiset olekaan yhtä suurta ja suloista globaalia kansaa, joiden väliin ei saa pystyttää keinotekoisia raja-aitoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös monikulttuurisuusideologia on heidän sydäntään lähellä, mutta tuo satavutinen konflikti ei soita mitään kelloja. Kuten muuten eivät soittaneet Jugoslavian hajoamissodatkaan.

      Poista
  14. Olihan meillä pahimpaan taistolaisaikaan ihmisiä, joiden mielestä Suomi olisi voitu liittää rauhanomaisin keinoin Neuvostoliittoon. Sanoisin, että haiskahti maanpetokselta, mutta eipähän tuostakaan mitään seurannut näille hourupäille. Valitettavasti silloin ei ollut nettiä, josta olisi voitu nostaa päivänvaloon vanhoja kirjoituksia ja saattaa syylliset myöhemmin häpeäpaaluun malliin Riikka Purra. Tosin meillä on vielä kommunisti Pinja Vuorinen, jonka mielestä varallisuus pitäisi edelleen jakaa kaikkien kesken. Ilmeisesti Israelinkin pitäisi avata kaikki ovet levälleen ja tarjota hankkimansa hyvinvointi Hamasille ja muille palestiinalaisille.

    VastaaPoista
  15. Minua hämmentää suomalaisen "intelligentsijan" antisemitismi, on aina hämmentänyt. Mutta varsinkin näinä uhrihierarkioiden aikoina: juutalaisia on sorrettu kansana tuhansia vuosia ennen kuin islam edes syntyi. Joten eikö niiden pitäisi olla uhrihierarkian huipulla, kun tulevat aina ja kaikkialla sorretuksi uskonnon ja rodun tähden?

    Vai vihataanko niitä siksi, että juutalaiset aina ja kaikkialla todistavat, että mikään määrä sortoa ja kiusaamista ei pidä matalana kansaa/yksilöä, jolla on riittävän tehokas ajukoppa ja oppimiseen ja rahantekoon kannustava kulttuuri?

    Juutalaiset pelkällä olemassaolollaan todistavat, että yksilön ja kansan oma tahto ja ominaisuudet määräävät sen kohtalon, ei mikään "kiusaaminen" mitä ulkopuolelta tulee.

    Ja sehän ei nykynarratiiviin sovi, kun kaikki on aina jonkun muun vikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Israel on muuten siitä mielenkiintoinen maa, että samaan aikaan, kun sateenkaariväellä on hyvin laajat oikeudet, saa haredit ja hasidit olla juuri niin vanhoillisia kuin haluavat. Ei mitään painostusta puolin eikä toisin.

      Oletan että vihamielisten valtioiden ympäröimässä pikkuvaltiossa eläminen ja käytännössä koko ajan matalan intensiteetin sodassa olemine saa ihmiset keskittymään olennaiseen. Tuo jonkinlaista suhteellisuudentajua.

      Poista
    2. Sekavia ja vaikeaselkoisia lauseita muodostava henkilö10. lokakuuta 2023 klo 17.57

      Eihän tuossa mitään hämmentävää ole kun suomalainen intelligentsija on vasemmistoa ja siihen pääsee näin helposti:

      https://www.gloria.fi/artikkeli/ihmiset/kantaaottava_nayttelija_krista_kosonen_kun_puhe_esimerkiksi_rasismista_kovenee

      "Miltä tuntui nousta koko punavihreän älymystön symboliksi?

      ”Ensin otti päähän, mutta sitten alkoi huvittaa, miten nopeasti kohosin älymystöön...... "

      Poista
    3. Vielä sekavampaa..10. lokakuuta 2023 klo 17.59

      Ja vasemmisto tietenkin vihaa israelia koska venäjältä tulleet opit ja mielipiteet.

      Poista
  16. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/teppomesimki/hamas-ja-popcornipaivat-ruotsin-politiikassa/

    Terroristit ovatkin sankareita kuten tuossa todistetaan

    VastaaPoista
  17. Professori kirjoitti:
    "että palestiinalaisten kannattaisi muuttaa politiikkaansa täydellisesti. Eli ryhtyä vihanpidon sijaan rakentamaan luottamusta naapurinsa kanssa - ja hyötyä samalla sen taloudellisesta menestyksestä.

    Mikäli näin tehtäisiin, kahden kansan välinen taloudellinen integroituminen johtaisi vääjäämättä kohti normaaleja ihmissuhteita. Ja ehkäpä jonain päivänä palestiinalaisille avautuisi jopa mahdollisuus omaan valtioonsa."

    Gasa luovutettiin Arabeille muisaakseni v2004 tai 2005 rauhaa vastaan.
    Heillä oli täydet mahdollisuudet tehdä alueesta kukoistava ja hyvinvoiva joka luovutuksen tarkoituskin oli.
    Mutta gasalaiset valitsivat vaaleissa voiton saaneen ääri-islamilaisen terrorijärjestön maansa johtoon.
    Sen jälkeen välittömästi hamas teki alueesta rakettien laukaisualustan ja terrorismin pesän.
    Ja se on jatkunut tähän päivään asti , ja he voivat syyttää siitä vain itseään.
    Samoin arabeille on lukuisissa nauvotteluissa tarjottu erittäin antelijaita tarjouksia , jotka hyväksymällä heillä olisi oma valtio, mutta aina he ovat kävelleet neuvottelupöydästä pois, koska heillä on niin Fatah PLO kuin Hamaskin ym pienemmät terrorijärjestöiksi luokitelluilla puolueilla /järjestöillä peruskirjoissaan Israelin valtion täydellinen hävittäminen, Siksi mikään kompromissi, jossa myös juutalaisten oikeudet ja oikeutetut tarpeet myös kompensoidaan , ei tule kysymykseen. Israelin yksi poliitikoista Abba Eban totesikin aikoinaan "palestiinalaiset eivät voi olla käyttämättä tilaisuutta olla käyttämättä tilaisuutta "
    Tämän järjetön yhtälö nimeltä "neuvottelu" jossa toinen osapuoli haluaa kaiken tai ei mitään ja jos tämä ei toiselle käy niin sitten kieltäydytään neuvottelemasta ja julistetaan maailmalle , että emme neuvottele koska Israel ei tee tarvittavaa myönnytystä neuvottelujen aloittamisen pohjaksi. Joka tarkoittaa , että Israelin tulisi etukäteen jo ilmoittaa että vastaneuvottelijan vaatimus saada kaikki tai ei mitään hyväksytään.
    Mistä siis enää neuvotellaan jos tämä on jo neuvottelun alkamisen ehto.
    Ja kuka hullu tämmöiseen "neuvotteluun suostuisi?
    Kuitenkin tälläista tämä Israelin ja Palejen välinen "neuvottelu" on ollut .
    Maailma kuitenkin vaatii ja YK vaatii Israelia että sen tulee pyrkiä neuvottelemaan Palejen kanssa , ja Israel kyllä myös on aina ilmoittanut ,että se kyllä käy.
    Samoin Palet ilmoittavat , että heillekin käy, mutta siinä on aina sama mutta , vaatimus neuvottelujen alkamiseksi he esittävät asioita jotka Israrlin täytyy hyväksyä neuvottelujen alun ehdoksi , ja ne ehdot mm Jerusalemin vaatiminen palestiinan pääkaupungiksi jne jotka on kuuminpia keskeisioä asioita jotka myös eritoten juutalaisille ovat merkityksellisiä ja joista nimenomaan tulisi neuvotella ja etsiä kompromissia joka tyydyttäisi molempia osapuolia.

    Siksi tämä kaikki on täysin järjetöntä joka ei missään muualla maailmassa olisi mahdollista . Ja tästä jakomielitaudista on täysin vastuussa palestiinalainen osapuoli. Israel on länsimainen kulttuurimaa joka ymmärtää mitä neuvottelu tarkoittaa , ja he ymmärtävät sen ihan samalla tavoin kuin me suomalaiset ja toimivat myös sen mukaan.
    Mutta kun vastassa on tälläinen osapuoli kuin arabi-islamilaisesta kulttuuripiiristä oleva palestiinalainen osapuoli , asioita ei enää noin vain neuvottelemalla pystytä ratkomaan ja sopimaan, heillä kun nämä asiat ei mene niin kuin meillä lännessä ja maailma ja YK saa maailman tappiin asti vaatia neuvotteluja , muutta niinkauan kuin toinen osapuoli ei opi eikä sisäistä länsimaista neuvottelu ja sopimuskulttuuria tie on ja pysyy täysin tukossa millekään tälläiseen sopimisen kautta rauhanomaiseen rinnakkaiseloon . Se toinen vaihtoehto on vain voimatasapaino jossa keskinäiset erimielisyydet ratkeaa tarvittaessa sodalla, nk se nyt käytännössä tapahtuu.

    VastaaPoista
  18. Vielä suosittelen kuuntelemaan tämän Puopolon suomenjuutalaisen Dennis Mitznerin haastattelun jossa tämä proplematiikka tulee hyvin selväksi ja paremmin kuin tuo minun sepustus .https://www.youtube.com/watch?v=PdPHBVi2r6A

    VastaaPoista
  19. Professorilla muuten hyvä huomio , miten järjetön ajatuskuvio jossa uhrista tehdään syyllinen . Tuommoiset kirjoittelijat pitäis viedä paikanpäälle vielä nyt kun kalmanhaju ei ole haihtunut näkemään ja kokemaan konkreettisesti asiat ja luulen että tuommoisia aivopieruja päästelisi vähemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottakaamme Professori palestiinalaiseksi Gazaan. Mieluummin vielä ortodoksikristityksi palestiinalaiseksi Gazaan, niin tulisi enemmän syvyyttä Lähi-Idästä kirjoitteluun.

      Poista
  20. Yle 11.19.2023

    Ylen toimittaja lähtee Välimerelle seuraamaan Eurooppaan pyrkivien siirtolaisten pelastamista – kerro, mitä sinä haluaisit tietää

    https://yle.fi/a/74-20054537

    Artikkelista poimittua

    Vehviläinen ja Casa lähtevät Lääkärit ilman rajoja -järjestön Geo Barents -pelastusaluksen mukaan Italiasta, Salernon satamasta.

    Alus kulkee Italiasta kohti keskisen Välimeren eli Italian, Maltan ja Libyan etsintä- ja pelastusalueita. Siellä aluksen miehistö pelastaa hälytysten perusteella siirtolaisia veneistä.
    Sen jälkeen alus pyytää viranomaisilta lupaa tuoda pelastetut siirtolaiset Italiaan.
    ...
    Erityisesti Italialle kuuluva pieni Lampedusan saari keskellä Välimerta on ollut viime kuukausina vaikeuksissa. Sinne tuli kesällä toistamiseen tuhansia siirtolaisia päivässä. Saari on noin 150 kilometrin päässä Tunisian rannikosta.

    Suuri osa Italiaan saapuvista lähtee matkalle Tunisian ja Libyan rannikkokaupungeista.
    ...
    Siirtolaisia pelastavat merellä avustusjärjestöjen lisäksi rannikkovartiostot ja Euroopan rajaviranomainen Frontex.
    ...
    Suuri osa Italiaan tänä vuonna meren yli tulleista siirtolaisista on guinealaisia, norsunluurannikkolaisia ja tunisialaisia. Mukana on myös esimerkiksi syyrialaisia ja kamerunilaisia.

    Siirtolaisia ajavat liikkeelle yhteiskuntien rauhattomuus, köyhyys ja työttömyys, ilmastonmuutoksen vaikutukset sekä konfliktit.
    He maksavat matkoista Eurooppaan salakuljettajille jopa tuhansia euroja.

    /////////////////////////

    Miksi näitä ei "pelasteta" takaisin lähtösatamaansa?

    Mikään ym. "syistä" ei oikeuta ilmaiseen elatukseen eurooppalaisten kustannuksella kuten nyt tehdään.

    VastaaPoista
  21. Taksihan tuollainen on eikä mikään meripelastusalus.

    VastaaPoista
  22. Tässä vielä video Assud-jäniksestä, joka kertoo lapsille, että siionistit ovat alkujaan Sveitsistä kotoisin. https://www.youtube.com/watch?v=lvctWbwN3Q0&pp=ygUFQXNzdWQ%3D

    VastaaPoista
  23. Tässä taas Hamasin jänis Assud lupaa tappaa ja syödä tanskalaiet Muhammadin takiahttps://www.youtube.com/watch?v=jZvc0KvS8xo&pp=ygUFQXNzdWQ%3D

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!