lauantai 14. lokakuuta 2023

Sano reilusti vaan, mitkä ihmisryhmät ovat rasistisia, tyhmiä tai rikollisia

Lainsäädännön tarkoituksena on opastaa ihmisiä noudattamaan yhteisiä käyttäytymistapoja ja sitä kautta helpottaa heidän kanssakäymistään ja vähentää kaikenlaisia konflikteja. Yksi äärimmäisen merkittävä osa tätä kokonaisuutta on raamien luominen erilaisiin ilmiöihin liittyvälle kansalaiskeskustelulle, jonka jokin osapuoli saattaa kokea loukkaavaksi. 

Olaus Petri antoi noin puoli vuosituhatta sitten ohjeen, jonka mukaan "mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan". Tämä on erinomainen periaate, joka on epäilemättä vaikuttanut pohjoismaisen oikeusjärjestelmän kehitykseen. 

Näin siitä huolimatta, ettei oikeus ja kohtuus tarkoita kaikille ihmisille samaa asiaa. Esimerkiksi kirjaimellisesti Koraania seuraavalle muslimille ja länsimaiselle ihmiselle tämä käsite on kovin erilainen kun puhutaan vaikkapa ihmisoikeuksista.

Asia liittyy tietenkin ihmisyhteisöjen kulttuuriin - eli niiden noudattamiin tietoihin, tapoihin ja uskomuksiin. Ja siksi oikeutta ja kohtuutta määritettäessä tulisi lähtökohtana olla kohdeväestön näkemykset erilaisista asioista. 

Tässä suhteessa oli mielenkiintoista nähdä, että suomalaisilta oli kysytty vihapuheesta. Vastausten mukaan vain 26 prosenttia suomalaisista pitää lainmukaisena kannanottona sitä, että väittää kaikkien johonkin etniseen vähemmistöön kuuluvan olevan rikollisia. 58 prosenttia ihmisistä kuitenkin paheksuu tällaista puhetta. 

Selvä enemmistö eli 63 prosenttia suomalaisista kokee myös jonkin kansanryhmän nimittämisen roskaväeksi tai sukupuolivähemmistön leimaamisen synnintekijöiksi 58 prosenttia paheksuttavaksi. Myös näiden osalta vain joka viides kokee nämä väitteet rangaistaviksi rikoksiksi.

Suomalaisten enemmistön mielestä myös jonkin puolueen kannattajien kutsuminen rasisteiksi, maahanmuuttajakriittisten leimaaminen natseiksi tai fasisteiksi, humalassa tappamisen väittämisen suomalaisten kansalliseksi erityispiirteeksi, valkoihoisen väittämisen lahjattomammaksi kuin tummaihoisen tai suomalaisen kutsumisen afrikkalaista älykkäämmäksi eivät ole suomalaisten enemmistön mielestä rikollisia tekoja, vaikka ovatkin paheksuttavia.

Mikäli haluamme siis noudattaa Olaus Petrin tuomarinohjetta, on meidän hyväksyttävä laaja sananvapaus, jossa ihmisryhmiä voi nimitellä erilaisilla heitä paremmin tai huonommin kuvaavilla tavoilla, vaikka nämä luonnehdinnat olisivatkin enemmistön mielestä paheksuttavia. 

Tämä tilanne on hyvä ja antaa kestävän pohjan sellaiselle politiikalle ja lainsäädännölle, joka turvaa sananvapauden suomalaisessa yhteiskunnassa ja sallii kansalaiskeskustelun mitä moninaisimmista asioista. Ja samalla mahdollistaa yhteiskuntaan aika ajoin kehittyvien mätäpaiseiden ilmiantamisen, analysoinnin ja poistamisen ennen kuin ne eskaloituvat hallitsemattomiksi ongelmiksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jussi Halla-aho Juho Kustin linjoilla
Kulttuurivieras tosiasioiden äärellä
Sarjaraiskaajan vapauttamisesta kokonaisena

37 kommenttia:

  1. Olen tuosta sananvapaudesta sitä mieltä, että jos pieni pisamainen ja punalettinen tyttö jaksaa nostaa hevosen korkealle ilmaan, hänellä on oikeus nimittää myrskyssä merellä kadonnutta isäänsä neekerikuninkaaksi.

    Se on mielestäni oikeus ja kohtuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kuka siitä loukkaantuu, jos nimittää valkoihoista neekeriksi?

      Poista
    2. Kukapa loukkaantuu? No, nykyisen äärivasemmistolaisen median lehtineekerit vetävät herneen kirsoonsa jo pelkän 'neekerin' ääneen sanomisesta.

      Poista
    3. Jos minä olisin suomalainen neekeri, niin minä perustaisin Suomen neekeriliiton.

      Toinen professori

      Poista
    4. Kun kerran nykyään voi olla mitä sukupuolta milloinkin haluaa, pitäisi toki voida vaihtaa rotuaankin samalla tavoin.
      Suomessa sitä saadaan vielä odottaa, mutta USAssa se käykin tuosta vaan:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_tahra

      Tuossa elokuvassa Sir Anthony Hopkins esittää neekeriä, joka on onnistunut näyttelemään valkoihoista juutalaista valtaosan elämästään.
      Melkoinen suoritus vitivalkoiselta mieheltä!

      Mutta kuten sanottu, vain USAssa;
      siellä vitivalkoinen onkin "Black", jos hänellä on ollut joskus 300 vuotta sitten yksi mulatti esivanhempana.

      Poista
    5. Minä, jonka esi-isät ovat asunneet täällä onko puheoikeutta?

      Poista
  2. Sen voi kyl huoletta yleistää, että n. 99,5 prosenttii somaleista on valehtelijoita tai "paskanpuhujia". Eli siis vähintään joko maahantuloprosessissa ja tai sitten Kela/ TE toimiston kanssa asioidessa..noh..yleistän..että KAIKESSA

    oLEN myös pitkään vaatinut listaa..jotain reaaliaikaista vaikka netissä.. että mitä kansallisuuksia Suomessa on milläkin hetkellä, etten syyllisty "kansanryhmän" panetteluun.. (vaikka rassistit nimenomaan aikanaan vaativat, ettei esim. somaleista muodostu mitään "kansanryhmää")

    Eli, jos Suomessa on yksikin vaikkapa Norsunluurannikolta peräisin oleva kikkuri, ja sanon että Norsunluurannikkolaiset ovat imbesillejä, niin syyllistyn kansanryhmän vastaiseen kiihoittamiseen.

    Jos taas sanon, että Gabonilaiset ovat vähä-älyisiä idiootteja, jotka pitäisi hoidella, ja jos Suomessa ei ole ainuttakaan gabonilaista, kas, en ole syyllistynyt "kansanryhmän" vastaiseen kiihotukseen.

    VastaaPoista
  3. Kaiken kaikkiaan olisi hyvä jos ihmiset uskaltaisivat puhua asioista niiden oikeilla nimillä.
    Silloin voisi olla helpompaa myös tunnustaa tosiasiat ja toimia tämän pohjalta järkevästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niin, turhanpäiväinen molottaminen vähemmäksi ja ASIOISTA puhuminen niiden OIKEILLA nimillä tilalle.

      Poista
  4. Sanna Ukkola kirjoitti joskus hienosti, että hän poistaa aina varmistimen, kun kuulee lauseen: Sananvapauteen kuuluu myös vastuu! Olen Sannan kanssa täysin samaa mieltä. Tätä lausettahan viherkommunistit ja valtamedia mielellään toistavat. Ja millä hartaudella. Ainakin valtamedian kohdalla vastuu on aika suhteellinen käsite, toimittaja on aina oikeassa ja jos joku sen kyseenalaistaa, on kysymys maalittamisesta. Vastuu tuntuu näiden kohdalla olevan sitä, että jos jos se sopii ideologiaan, sitä voi noudattaa. Mutta esim. Sanna Marin nimitteli kaikki perussuomalaiset rasisteiksi ja lehdistö ja TV-kanavat myötäilivät ymmärtäväisin nyökkäyksin. Mistään vihapuheen vastuusta ei kukaan puhunut mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin, vastuu mistä? pikipäiden räjähdysmäisen lisimisen rahoittamisen kieltämisestä, tai suvakkien väärä-"totuuksien" paljastamisesta?.. ettei niin saa tehdä?

      Poista
  5. Yle tänään

    Ranska nosti uhkatasoa – 7000 sotilasta sijoitetaan uudelleen koulupuukotuksen vuoksi

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-184727

    Kuva: Ranskalaiset poliisit partioivat Gambettan lukion edustalla Arrasissa eilen

    Ranska on kohottanut uhkaluokituksen korkeimmalle mahdolliselle tasolle eilisen koulupuukotuksen vuoksi.
    Turvallisuupalvelun rekisterissä oleva tšetšeenitaustainen mies puukotti eilen perjantaina entistä opettajaansa ja kolmea muuta ihmistä Arrasissa. Opettaja kuoli vammoihinsa.

    Ranska on varuillaan islamilaisten ääriryhmien varalta. Presidentinkanslian mukaan 7000 sotilasta sijoitetaan uudelleen eri puolille Ranskaa turvallisuuden takaamiseksi.
    Viranomaiset selvittävät epäillyn puukottajan yhteyksiä ääriryhmiin.

    ----------------------------

    Ruotsalaispoliisi: Yli tuhat ihmistä vaarassa joutua jengiväkivallan ”maalitauluksi”

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-184736

    Yli tuhat ihmistä on vaarassa joutua maalitauluiksi jengiväkivallassa, sanoo Ruotsin poliisin kansallisista operaatioista vastaavan yksikön johtaja Johan Olsson Ruotsin radion Ekot-ohjelmassa.
    Olssonin mukaan näin suuri määrä ihmisiä kokee väkivallan uhkaa. Mitään varsinaista luetteloa poliisi ei riskin alla olevista ihmisistä kuitenkaan pidä, hän korostaa.

    Ruotsissa on alkusyksyn aikana tapahtunut monia jengiväkivaltaan linkittyviä ampumisia ja räjähdyksiä. Olssonin mukaan niistä valtaosa liittyy rikollisverkosto Foxtrotin sisäisiin välienselvittelyihin.
    Olssonin mukaan hyökkäykset kohdistuvat yhä enemmän jengiläisten sukulaisiin. Samalla rikoksien tekijöinä on yhä useammin nuoria.

    //////////////////////////

    Uskallammeko tunnustaa itsellemme, että muslimeista ei ole meille mitään hyötyä?
    Suurin osa niin sanottuista turvapaikanhakijoista eivät ole todellisia turvapaikanhakijoita vaan elintasopakolaisia, jotka haluavat ilmaisen elatuksen ja elää omassa varjoyhteiskunnassaan. Ruotsissa puhutaan "no go" alueista.

    Miksi otamme islam-uskoisia ihmisiä yhteiskuntaamme?
    Minun ymmärtäkseni kaikkialla maailmassa heistä on joko suurta haittaa tai he suorastaan aiheuttavat hengenvaaran kuten Hamas osoitti tai Ruotsin pommit ja ampumiset näyttävät.
    Suomen osalta on viimeinen hetki lopettaa haittamaahanmuutto ja tarttua nuoriin kohdistuvaan alistusväkivaltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jopa äärivasemmistolainen TS kertoo kuvien kera, kuinka ulkopaikkakuntalaiset nuoret tulivat kesällä tappelemaan Turkuun. Otsikko on taas kummallinen: "Kotikutoisella rap-biisillä lietsottiin Turkuvihaa matkalla välienselvittelyyn". Siis kysymyksessä on muka perinteinen kylätappelu.

      Ennen kuin edes luin jutun, arvasin, että kyseessä on musujen jengiselvittely.

      Koska oikeus oli antanut tuomiot, nuorille löytyi tällä erää nimetkin. Muamar, Soheil ja Sohaib pääsivät vankilaan hyödyttämään suomalaisia veronmaksajia. Huume- ja ampuma-aserikokset pidensivät näiden sarjaosaajien tuomioita.

      Me tienataan näillä! Kertoisi vain joku, ketkä "me " ja miten?

      Poista
    2. Vihavainen 9.10.2023

      Eivät ne halua muuttua

      Kulttuurien kirjo ja konfliktit

      https://timo-vihavainen.blogspot.com/2023/10/eivat-ne-halua-muuttua.html

      Poista
  6. Olaus Petrin tuomarinohjeet ovat meidän parasta pohjoismaista perintöämme. Nykyisessä taipumuksessa hiuksia halkovaan juristeriaan ne tuntuvat valitettavasti jäävän kovin usein syrjään. Kerrataanpa siis muutama kohta.

    Näille ideologisilta perustoilta ponnistaville juristeille olkoon terveisinä: Tuomarin tulee muistaa tuomarinviran olevan asetetun yhteisen kansan hyödyksi eikä tuomarin omaksi hyödyksi, ja sen tähden hänen pitää sitä hoitaa yhteiselle kansalle eikä itsellensä hyväksi. Niinpä tulee hänen virassansa tavoittaa yhteistä hyvää eikä omaansa. Sillä tuomari on yhteisen kansan tähden eikä yhteinen kansa tuomarin tähden.

    Lainsäätäjän tulee taas muistaa että: Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enään ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä. Sillä yhteisen kansan hyöty on paras laki; ja sen tähden mikä havaitaan yhteiselle kansalle hyödylliseksi, se pidettäköön lakina.

    Ja näihin vihapuhejuttuihin muistutukseksi: Yhtäläiset rikokset vaativat yhtäläisen rangaistuksen, ja sen tähden …. toinen on rangaistava niin kuin toinenkin (kuuluipa hän mihin kansanryhmään tai aatesuuntaan tahansa), kun rikokset ovat yhtäläiset. [on kuitenkin muistettava että.] Älköön kukaan olko tuomarina omassa asiassansa. Vihamies ei kelpaa todistamaan.

    Ja mitä tulee ns. vihapuheisiin: Heristys on sakoton, ei kuitenkaan kaikin paikoin.

    Ja lopuksi tältä paikalta: Tämänkin tutkimuksen valossa kansa on paljon tervejärkisempää kuin se toimittajakunta joka niin kovin mielellään yrittää esiintyä kansalaismielipiteen edustajana ja pyrkii sitä muokkaamaan.

    VastaaPoista
  7. Viisaita Olaus Petri lausui. Nykyisinkin lait ovat ok. Laki on kaikille sama, vain lakien tulkinnat ja tuomiot vaihtelevat. Räikeästi. Suomessa.

    VastaaPoista
  8. JOSKUS VAIKUTTAA SILTÄ kuin lainsäädännön tarkoitus olisi lähinnä kiusata ihmisiä. Kun ajattelee esimerkiksi niitä lakeja joilla on rauhoitettu pelkkää vahinkoa ja haittaa aiheuttavia eläimiä jotka eivät ole uhanalaisia, niin kysymys ei ole muusta kuin pelkästä kiusanteosta. Ei ole mikään ihme että kansalaistottelemattomuutta esiintyy siellä missä asustelee susia!

    VastaaPoista
  9. Tuosta "sukupuolivähemmistön leimaamisen synnintekijöiksi "

    Kristinuskossa ihan jokainen ihminen on syntinen Jumalan edessä!

    Jeesus sovitti ristinkuolemallaan meidät jokaiset ja ottamalla vastaan tämän lahjan ihminen pelastuu.

    Tämä koskee ihan jokaista.

    Raamattu osoittaa myös meille tien , kuinka elää hyvä elämä . Siihen kuuluu karttaa sellaisia elämäntapoja ja tekoja jotka sotivat Jumalan tahtoa vastaan.

    Kukaan meistä ei kuitenkaan ole täydellinen. Jokaisella on puutteensa ja taipumuksensa tehdä vääriä asioita jotka eivät ole siunaukseksi.
    Homoseksuaaliset taipumukset ovat yksi kirjo muiden joukossa .

    Kristillisissä seurakunnissa opetetaan ihmisiä Jumalan tahdon mukaiseen elämään kaikista puutteista huolimatta.
    Se mikä raamatussa on ilmoitettu selväsanaisesti syntielämänmuodoksi , sellaisen elämän puolustaminen ei voi myöskään kuulua kristillisen kirkon pastorien ja piispojen tehtävään.
    Siitä alunperin Päivi Räsäsen juttu sai alkunsa hänen kritisoidessaan seurakuntansa osallistumista pride paraatiin.

    Kristinusko on myös vapaaehtoisuuteen perustuva usko,
    Me emme vaadi eikä meillä ole oikeutta vaatia ulkopuolisilta kristillistä elämää.
    Yhteiskunnallisessa keskustelussa voimme kyllä tuoda esille oma näkemyksemme esim paljon puhuttaneesta homoseksuaalisuudesta.
    Se ei tarkoita tälläisten ihmisten tuomitsemista sen enempää kuin esim alkoholin kanssa kamppailevienkaan , vaikka meillä yleinen linja on täysi raittius.

    Me uskomme ja ymmärrämme, että ihminen ei tule onnelliseksi kaikkien mielihalujensa täyttämisen kautta , vaan useimmin hedonismin https://fi.wikipedia.org/wiki/Hedonismi
    seurauksena on rappio sekä yksilötasolla kuin myös kansakunnalla!

    Homoseksuaalisia taipumuksia itsessään havaitseva ihminen on täysin yhtä arvokas ja rakastettu kuin muutkin, eikä taipumus ole synti.
    Vasta sitten kun ihminen lähtee näitä taipumuksia ruokkimaan ja elämään homoseksuaalisissa suhteissa!
    Silloinkin ihminen ihmisenä on yhtä arvokas , koska ihmisarvo kristinuskossa määritellään siinä, mitä Jeesus maksoi meistä jokaisesta Golgatan ristillä kuollessaan syntiemme tähden , ja se hinta on jokaikisestä ihmisestä sama pahimmasta massamurhaajasta viattomaan vauvaan.
    Tämä on myöskin länsimaisen ihmisoikeuskäsityksen perusta, eli se ei ole ateistien keksimä päähänpisto vaan ihmisoikeusjulistuksen juuret ovat tukevasti kristinuskossa.
    Siksi myöskin on äärettömän absurdia nämä kristittyjä (mm Päivi Räsästä) käytävät "oikeudenkäynnit", joissa syyttäjät esittää puolustavansa jotakin absoluuttisesti määriteltyä totuutta hedonismin kaikenauttuuttavasta totuudesta jota ei saisi kyseenalaistaa eikä haastaa ja joka perustuu.. ei mihinkään.

    VastaaPoista
  10. Puuttuuko poliisi tai syyttäjälaitos muslimien vihakirjoituksiin vai ovatko ne valtiovallan erityissuojeluksessa?

    IL tänään

    Suomalaisfirman toimitusjohtaja kirjoitti vääräuskoisten tuhoamisesta – Muutamaa päivää myöhemmin hän oli työtön
    Suomen Laatupäivystys oy:n toimitusjohtaja Hunderra Assefa on jättänyt tehtävänsä julkaistuaan rukouksen, jossa puhutaan vääräuskoisten tuhoamisesta.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/cb5b52c5-8fd3-4a73-b2af-d5c4dfe41790

    Artikkelista poimittua

    Keikkalääkärifirma Suomen Laatupäivystys Oy:n toimitusjohtaja Hunderra Assefa on irtisanoutunut.
    Irtisanoutumisen taustalla on Assefan maanantaina julkaisema somekirjoitus, joka herätti paheksuntaa sosiaalisessa mediassa.

    Assefa kirjoitti Linkedin-palveluun pyyntörukoukseksi kutsumansa kommentin, jossa puhutaan vääräuskoisten tuhoamisesta.
    Assefan kirjoitus oli kommentti julkaisuun, jossa tunnettu kanadalainen uskonoppinut pyysi Allahia suojelemaan ”palestiinalaisia uskonveljiä ja antamaan heille voiton sortajistaan”.
    ...
    ...
    Assefa kertoo irtisanoutumisestaan Facebookissa. Hän sanoo päivityksessään kokevansa, että hän ei voi jatkaa tehtävässään ”kantaen ylpeänä niitä arvoja, jotka ovat hänelle kaikkein tärkeimpiä”.
    ...
    ...
    Assefa laati irtisanoutumiseen johtaneen kirjoituksensa arabiaksi. Sosiaalisessa mediassa sitä on tulkittu paljolti englanninkielisen konekäännöksen perusteella.
    Käännös pitää sisällään keskeiset asiat kirjoituksen sisällöstä, sanoo islamilaisen teologian yliopistonlehtori Ilkka Lindstedt Helsingin yliopistosta.
    – Käännös on aika osuva, joskin melko huonoa englantia, Edinburghin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila vahvistaa.

    Lindstedtin mukaan Assefan kirjoitusta on hankala kääntää suomeksi. Vapaa suomennos voisi hänen mukaansa olla seuraavanlainen:
    ”Aamen, maailman Herra. Kautta mahtavan Koraanin pyhyyden, kautta niiden, jotka Sinä lähetit tuhoamaan vääräuskoiset, kautta Badrin taisteluun osallistuneiden pyhyyden.”
    – Kyseessä on jonkin sorttinen rukous tai pyyntö, jossa Jumalaa puhutellaan, Lindstedt sanoo.

    Kirjoituksessa mainittu Badrin taistelu tapahtui kertomuksen mukaan 600-luvulla.
    Tarinan mukaan profeetta Muhammedin joukot voittivat taistelussa mekkalaiset vastustajat, jotka eivät olleet muslimeja.

    VastaaPoista
  11. Joka muslimi on terroristi vaikka kuinka jotkut inisijät kokeilee muuta väittää, ei ole yhtäkään muslimia olemassa eikä yhtäkään moskeijaa maapallolla jotka ei olisi ilmaiseet terroristina olemistaan vaan avoimesti juhlineet Israilissa tehtyjä erittäin raakoja terroristi iskuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä juuri on sitä kunniatonta hölinää: ei YHTÄKÄÄN muslimia, AINA, KAIKKI muslimit. Jos kirjoittaisit, että monet tai jotkut muslimit, olisit lähempänä tervettä puhetta.

      Poista
    2. "Tämä juuri on sitä kunniatonta hölinää" Tuo oli kunniatonta horinaa, sillä joka ikinen muslmi lukee koraania ja sen mukaan elää, mitäs jos lähtisit suomesta pois, sillä ilmeisemmin et suomeen kuulu.

      Poista
    3. Valitettavasti tämä touhu on täysin kuvattu ja käsketty koraanissa ja haditheissa. Ja muslimi ei ole muslimi jos ei alistu allahille ja hänen opilleen. Eli siinä mielessä JOKAINEN muslimi on terroristi jos alkaa toteuttaa sitä mitä hänen uskonsa vaatii. Mitään varauksia ei ole. Monet muslimit eivät tosin ala täysin toteuttaa sitä jokapäiväisessä elämässään, mutta jos tilanne sallii ja vaatii, niin alkavat kyllä. Siksi homma on niin arvaamatonta, näennäisesti täysin rauhallinen muslimi voikin seuraavassa hetkessä ylistää allahia ja huutaa kunniaa lapsentappajille, kuten tämä vuokralääkärifirman toimari. Sellaisten kanssa on aika arvaamatonta elää. Eli ovat terroristeja, mutta eivät välttämättä aktiivisia sellaisia, jos tästä kulmasta katsotaan. Muutakin mieltä voi olla, mutta se vaatii sitten jo tosiasioiden kiertämistä.

      Poista
    4. 14. lokakuuta 2023 klo 15.52
      Olen isänmaallinen kantasuomalainen, jota olet ajamassa pois synnyinmaastani. Tajuatko ollenkaan, mitä kirjoitat? Entä, kuinka monta muslimia tunnet? Onko myös niin, että pystyt tietämään heidän jokaisen ajatukset?

      Poista
    5. "Olen isänmaallinen kantasuomalainen, jota olet ajamassa pois synnyinmaastani." Sinun ajatus ei ole suomalaista. Minulle on silloin ihan sama missä joku on syntynyt jos ajatus ei ole suomen puolella. Luuletko että minä haluaisin tutustua yheenkään muslimiin? Olet sairas päästäsi. Jokainen noista lukee koraania, tiedätkö edes mitä tuossa satukirjassa kerrotaan mitä valkoisille "vääräuskoisille" pitää tehdä? Kuten jo edelle kirjoitettiin, ei ole muslimi jos ei kornaania lue ja kunnioita. Mieti siitä.

      Poista
    6. Kuule, kun kaikki muslimitkaan ei edes osaa lukea, mutta ovat silti muslimeja. Minä taas olen kyllä lukenut niin Koraania kuin muutakin, mutta en kuitenkaan ole muslimi. Yhtä lailla kuin Raamatunkin kanssa, kaikki niiden lukijat tai tutkijatkaan eivät suinkaan ota kummankaan tekstejä muuta kuin kirjallisuutena.

      Poista
    7. Olisikohan palattava Teuvo Hakkaraisen sanontaan, josta hän muuten sai jonkinlaisen tuomionkin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan silloin kun valtakunnansyyttäjänä oli Raija Toiviainen. Se kuului jotenkin näin: Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja.

      Poista
    8. "Kuule, kun kaikki muslimitkaan ei edes osaa lukea" Niin, ne muslimit käy moskeijoissa kuuntelemassa hullujen hoilaamista jossa kehotetaan murhaamaan vääräuskoisia. Et ole terve jos vertaat kristittyjä samaksi kun muslimeita jotka elää ajanlaskun alupuolella minne ovat jumittuneet iäkseen. Euroopassa ei pitäsi olla yhtäkään muslimia, voit olla varma etä historia tulee toistumaan ja eurooppa kitkee joka muslimin mullan alle jos eivät euroopasta pois muuten lähde.

      Poista
  12. Voiko EU:ta sanoa tyhmäksi vai alistetuksi vai miksi?

    EU maksaa rahaa ainakin sekä Turkille että Tunisialle "kumppanuussopimuksen" pohjalta, jolla pitäisi hillitä siirtolaisuutta.
    Eikö tässä todellisuudessa ole kysymys dhimmien maksamasta jizya-verosta nykypäivän versiona?

    Miksi ihmeessä maksetaan miljardeja kun Välimerelle voisi lähettää Naton laivastoa hinaamaan tänne lähetetyt valloittajat takaisin lähtösatamaansa? Loppuisi meritaksiliikenne!
    Nythän siellä on jo lentotukialus USS Gerald R. Ford niin lisäksi muutama pienempi alus sinne hoitamaan Eurooppaan matkaavien palautuksen.

    Kyllähän se on Venäjän kanssa nähty miten "taloussuhteiden rakentaminen" tai "kumppanuussopimukset" toimii... Siis eihän ne ole muuta kuin vessapaperia.
    Eikä se ole hölmö, joka pyytää vaan se joka maksaa.

    Yle 16.7.2023

    EU tarjoaa Tunisialle yli miljardi euroa siirtolaisten tulon estämisestä – Kauppasuhdetta Välimeren yli tiivistetään myös

    https://yle.fi/a/74-20041193

    VastaaPoista
  13. Kyllähän tuo on jizyan maksamista mitä suurimmassa määrin. Paljon auttaisi jos pidätettäisiin näiden "pelastusalusten" kapteenit ja miehistöt ja asetettaisiin syytteeseen ihmiskaupasta. Sillä sitähän he tekevät. Ovat osa ihmiskauppiaiden kuljetusketjua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin pitäisi tehdä kaiken järjen mukaan, mutta mitä tekee taas EU; alistuu kiristykseen ja rahoittaa ihmissalakuljettajien toimintaa! Milloin seuraava Välimereen rajoittuva maa seuraa rahakasta esimerkkiä? Tällä systeemillä tulijat eivät lopu ikinä ja EU, jonka piti jäsenvaltioidensa turvallisuudesta huolehtia, on aivan tuuliajolla.

      Poista
  14. Onko huumorin kukka hukassa?

    MTV uutiset tänään

    Helenin myyjä poistettiin kesken työvuoron kauppakeskus Isosta Omenasta – syynä epäasiallinen käytös

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/helenin-myyja-poistettiin-kesken-tyovuoron-kauppakeskus-isosta-omenasta-syyna-epaasiallinen-kaytos/8798994

    Artikkelista poimittua

    – Kyseessä oli asiakaspalvelutilanne, jossa kyseinen myyjä oli käyttänyt epäasiallista huumoria, josta asiakas oli loukkaantunut aika pahasti.

    – Asiakas oli yhteydessä minuun asiasta, jonka seurauksena keskustelin yhdessä Helenin myyjän esihenkilön kanssa tapahtuneesta, kertoo Ison Omenan keskuspäällikkö Mika Mustasilta MTV Uutisille.

    Mustasillan mukaan asiakkaan yhteydenotto johti toimenpiteisiin.
    – Me sitten yhdessä myyjän esihenkilön kanssa päädyimme siihen lopputulokseen, että myyjän työvuoro päätetään siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tuosta tapauksesta on nyt tullut tietoja, niin kyse ei ole huumorista, tai jos tuo on huumoria, niin se on niin huonoa, että siitä tulee saada kyllä rangaistus. Kun henkilö ei ole ollut kiinnostunut Helenin katumyyjän myyntipuheista ja lähtee kävelemään poispäin, niin myyjä huutelee perään henkilön kävelykepistä ja siihen tukeutumisesta.

      Poista
    2. Uutisesta puuttui jotain. Oliko myyjä moniosaaja, joka ei tuntenut suomalaisia käytössääntöjä. Ehkä ihmisten pilkkaaminen on normimeininkiä hiekkamaissa.

      Poista
    3. Voi olla, mutta hiekkamaalaisetko ne sitten kirjoittavat kommentit tällekin palstalle.

      Poista
    4. Muiden herjaaminen onnistuu hienosti tältä kommentoijalta. Hänen omia sanojaan lainaten, onko hän hiekkamaalainen?

      Poista
    5. Jos kyseessä olisi joku hiekkamaalainen esim. muslimi, miksei siitä voida kirjoittaa? Rehellinen sananvapaus on merkittävä asia.
      Toisaalta tämä esimerkki saattaa kertoa siitä, että eri kulttuurit ovat törmäyskurssilla eivätkä sovellu yhteen vaikka niitä väkisin yritetäänkin ajaa siihen moodiin.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!