tiistai 1. syyskuuta 2020

Helmiä ja sammakoita #VI

Tässä tulee osa VI blogini kommenteista kokoamiani helmiä ja sammakoita ottamatta kantaa siihen kumpaan kategoriaan mikäkin kommentti liittyy. Eli olkaapa hyvä - arvoisat lukijani - tässä annos omia ajatuksianne.

Strix Senex parodiahorisontista: "demokratian toimivuuden ja tulevaisuuden kannalta on huolestuttavaa, jos kansalaiset nielevät tarkoituksellisen karkean parodian totena. Demokratian vahvuutenahan on pidetty sitä, että kansalaiset pystyvät antamaan rauhallisesti ja hyvässä järjestyksessä potkut pöljille poliittisen vallan käyttäjille. Mutta jos kansalaiset nielevät pahimmatkin pöljyydet totena, olipa ne sitten esitetty tosissaan tai piloillaan, silloin demokraattisen systeemin ehkä vahvin piirre lakkaa toimimasta."

Nimetön kommentoija Ville Taviosta "Toimittaja ei ilmeisesti osaa ratkaista, onko kristilliseen laupeuteen ja Vuorisaarnan sanomaan verrattuna hyvä vai huono asia, että varkailta amputoidaan käsi, homot hirtetään tai heitetään katolta, naisia kivitetään kuoliaiksi ja ihmisiä mestataan."

Nimetön Kalergi-suunnitelma HS:n toimituskunnasta: "Gefiran johtopäätös on, että ruotsalainen valkoinen kantaväestö tulee olemaan vähemmistö omassa maassaan vuoteen 2066 mennessä, ja vuoteen 2100 mennessä kantaruotsalaisia on enää kolmasosa koko maan väestöstä."

MikkoK Suomalaisten tahdon mukaisesta politiikasta: "journalistiliiton Maria Pettersson kirjoitti vaalien alla 31.1.2019 Journalisti-lehden pääkirjoituksessa: ”Me päätämme, mistä vaaleissa puhutaan” ja ”Tiedotusvälineiden on aika tunnustaa itselleen ja suomalaisille, että journalistiset valintamme vaikuttavat vaaleihin merkittävästi, halusimme sitä tai emme.”

Nimetön kommentoija Ylen toiminnasta: "kohta voidaan julistaa Suomen mäntymetsät uhanalaisiksi, kun metsänomistajat eivät uskalla istuttaa mäntyjä niille parhaiten sopiville kasvumaille: tolkuttoman suurena pidetty hirvikanta peurojen ohella tuhoaa niille mieluisimpien mäntyjen taimikot. On tehty laskelmia siitä aiheutuvista taloudellisista menetyksistä ja kysymys on huomattavista summista. Kysymys on myös vientiteollisuutemme huomattavasta raaka-ainelähteestä. Kuusille parhaat mäntyjen kasvumaat soveltuvat heikosti ja peräkkäin samalle alueelle istutetut kuuset tuhoaa helposti eräs kasvitauti."

Joppos123 jännittämisestä: "Greta on maailmanlopunjulistuksissaan jäänyt vahvasti hopealle. Nyt jyllää koronahysteria."

Nimetön kommentoija Euroopan federalistisesta unionista: "pääministeri elää kuplassaan. Hän pitää Suomea vauraana maana, jonka kuuluukin maksaa etelän persreikämaiden löysä elämäntapa."

Pauli Vahtera ansiosidonnaisesta: "jokainen puolue kannattaa hyvää sosiaaliturvaa. Mutta eivät ole kiinnostuneita työntekijöistä eivätkä etenkään yrittäjistä, joiden ahkerointi mahdollistaa sosiaaliturvan kaikille."

Risto Jääskeläinen tilaamisesta: "nopea perheenydistäminen varmaankin on monelle asianosaiselle hyväksi. Itse kannaan sen tekemistä suuntaneutraalisti. Voimme vain kuvitella, mikä riemu syntyy koko suvun parissa, kun ulkomaille ajautunut pakolaislapsi palaa kotiinsa."

Seppo Oikkonen valtakunnansyyttäjästä: "ajatusrikokset ovat totalitarismin todellisuutta. Totalitarismissa kansalaisen ei kannata ääneen puhua edes siitä mitä unta on nähnyt."

MikkoK poliisin epäilyistä: "yliopistojen toimintaa halvaannuttaa se, että niissä asioista ei saa olla eri mieltä. Jos joku esittää kilpailevan selityksen yhteiskunnallisille ongelmille tai vaikka ilmaston vaihtelulle, kiihotutaan hysteerisesti ja tarvitaan ensiavuksi turvatiloja pehmoleluineen. Jos kilpaileva selitys on peräti poliittisesti epäkorrekti, puuhataan jo erottamista yliopistosta."

Nimentön kommentoija kiukuttelevista ministereistä: "Yrityksiltä ei pidä odottaa vapaaehtoista yhteiskuntavastuuta. Se johdattaa huonoon lopputulokseen. Yhteiskunta pitää järjestää siten, että yritykset ja yksilöt tavoitellessaan omaa etuaan samalla myös edistävät yhteiskuntansa etua. Tämä yhteiskunnan järjestäminen on se poliitikkojen tehtävä."

MikkoK aivottomista eläimistä: "jos kansa jatkaa ohisalojen äänestämistä, on tuloksena kehitysmaa".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helmiä ja sammakoita #V

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!