tiistai 8. syyskuuta 2020

Autoilijan uusi lisävero

Kirjoitin aamulla siitä, kuinka hallitus ei ole saattanut voimaan ensimmäistäkään päätöstä, joka olisi edistänyt Suomen taloutta. Tämä linja jatkui keskustan Matti Vanhasen hallinnoiman valtionvarainministeriön väliraportissa, jossa työssäkäyntiin kannustamisen sijaan oli keksitty vero niille, joilla on mahdollisuus auton pysäköintiin. Tämä vero laskettaisiin 3 600 euron lisätulon mukaisesti.

Suuret oppositiopuolueet reagoivat välittömästi: Perussuomalaisten leimasivat veroesityksen aikomukseksi rangaista työssäkäynnistä ja Kokoomuksessa arveltiin, että "autovaino jatkunee niin kauan kuin viimeinenkin polttomoottori on sammunut". Toisin sanoen ministeriön verotushimo ei saanut juurikaan ymmärrystä hallituksen ulkopuolella - hallituksesta on sen sijaan oltu varsin hiljaisia.

Seuraavaksi onkin mielenkiintoista, mitä hallitus aikoo tehdä tämän ehdotuksen kanssa. Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan "olisi syytä käydä keskustelua hallituksen sisällä hyvin avoimesti, miltä osin tähän taloudellisen tilanteen muutokseen vastataan", joten nähtäväksi jää tarkoittiko hän yrittämisen ja työnteon edelleen vaikeuttamista vai lopultakin jotain, millä voisi olla positiivinen vaikutus suomalaisten tulevaisuuteen.

Totta puhuen minulle on nykyisen hallituksen talouspoliittisia toimia seuratessani tullut sellainen tunne kuin olisin menettänyt järkeni, eläisin jossain absurdissa tragikomediassa tai näkisin mitä kauheinta painajaisunta, jolle ei näytä tulevan lainkaan loppua. On siis syytä toivoa, että Marinin hallitus yllättää, poistaa hallitusohjelmastaan ideologisesti punavihreiksi värjäytyneet haihattelunsa ja ryhtyy oikeasti miettimään millä tämä valtakunta selviää nykyisestä kriisistä. Tai vaihtoehtoisesti toteaa täydellisen kyvyttömyytensä ja jättää eronpyynnön tasavallan presidentille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Paavo Lipponen on vanha mies
Petteri Orpo: kannattaisi katsoa peiliin
Tuotekehityksen hinta ja suomalaiset päättäjät

9 kommenttia:

  1. Tragikoomista on, että pysäköintiveroa ehdotti kesäkuussa selvitettäväksi SAK. Pidän tätä työtapaturmana. Joku innokas tyttö on kirjoittanut SAK:n lausunnon, joka on täysin irrallaan jäsenistön elinoloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ay-väellä on muitakin intressejä kuin työntekijöiden edun ajaminen.

      Poista
  2. Ei tule mieleen eläkekaton asettaminen, ei tule mieleen turvapaikan määräaikaisuus, ei tule mieleen poistaa maasta rikoksiin syyllistyneitä tp-hakijoita eikä tule mieleen sosiaaliturvan muuttamisesta asumisperustaisesta vaikka kansalaisuusperustaiseksi. Turvapaikan saanut saa olla veronmaksajien elätteinä loppuikänsä eikä suomeakaan tarvitse osata kunnolla. Myös takuueläke järjestyy vaikka ei olisi pistänyt tikkua ristiin tämän maan hyväksy. Sen sijaan polttomoottoriautolla ajavaa, työtä tekevää suomalaista kiusataan alati uusilla maksuilla ja veroilla. Olemme jo nyt toisen luokan kansalaisia omassa maassamme. Minä puolestani toivon nykyisen hallituksen kaatumista mahdollisimman pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherkommunismi on syöpäkasvain, joka tuhoaa Suomen kantasuomalaisineen - ja viherkommunistien omankin jälkikasvun elleivät älyä lähteä tästä maasta ajoissa.

      Kalergi-suunnitelma

      Poista
  3. Korruptoitujen ilmastotieteilijöiden, petturipoliitikkojen ja niitä tukevan valheellisen valtamedian lietsoma ilmastohysteria alkaa lähestyä jo sulaa hulluutta. Suomessa tuon hulluuden ylipappeina ovat viherkommunistit.

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
  4. On erinomaista, että Vanhasesta tehtiin valtiovarainministeri.

    Näistä budjettineuvotteluista ei tule viihdettä puuttumaan, kun tyhjäpäätyttelit keksivät kilvan tapoja upottaa Suomi ja Matti, jolla ei ole politiikassa enää mitään hävittävää ampuilee kuivasti naurahdellen toinen toistaan typerämpiä ehdotuksia alas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan näin. Tässä aiheena olleen ehdotuksen hän ainakin näyttäisi hylkäävän.

      Poista
    2. "Matti, jolla ei ole politiikassa enää mitään hävittävää ampuilee kuivasti naurahdellen toinen toistaan typerämpiä ehdotuksia alas"

      Älä ny unta nää. :D

      Poista
  5. Mistähän muista mahdollisuuksista verotetaan? Tuleeko vero myös kotona oleville parkkipaikoille kuten Perskeleen Yrjö ennakoi?

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!