lauantai 12. syyskuuta 2020

Katajan pahoinpitely saattaa poikia salaliittoteorioita

Perussuomalaisen kaupunginvaltuutetun Pekka Katajan kummallisia seurauksia saaneeseen pahoinpitelyyn alkaa tulla selvyyttä - ainakin mikäli nyt esille nostetut epäilyt osoittautuvat oikeuden käsittelyssä pitäviksi. Epäillyistä tunnetumpi on puolueesta potkut saanut Teemu Torssonen, jonka eduskuntavaaliehdokkuus oli ainakin osin kaatunut Katajan vastustukseen. Myös toinen eli Tero Ala-Tuuhonen oli hakenut jäseneksi Perussuomalaisiin, mutta hakemukset olivat tulleet evätyiksi.

Katajan valikoituminen uhriksi ei johtunut pelkästään poliittisista vaan myös henkilökohtaisista syistä. Puheenjohtaja Jussi Halla-aholle Torssosen syyllisyys ei tullut yllätyksenä. Tapaus kuitenkin osoitti, että poliittinen väkivalta on Suomessa mahdollista - ja siksi Halla-aho toivoi, ettei se "ole merkki mistään laajemmasta ilmiöstä".

Yhdyn tässä Halla-ahon näkemykseen ja toivon, että Torssosen ja Ala-Tuuhosen toiminta on sellainen yksittäistapaus, jonka seuraksi ei ole tulossa muita. Samalla kehotan suomalaisia sisäisen turvallisuuden viranomaisia sekä maamme oikeusjärjestelmää suhtautumaan poliittisiin äärijärjestöihin - olivat ne sitten oikeistolaisia, vasemmistolaisia, vihreitä tai uskonnollisia - suurella vakavuudella, jotta poliittinen väkivalta ei muodostu osaksi suomalaista yhteisten asioiden hoitoa. 

Me emme tarvitse yhtään aatteellisesti värittynyttä hirmutekoa tähän maahan - emmekä edes värittymättömiä. Siksi yhteiskunnassamme olisi syytä aloittaa keskustelu siitä, miten eri suunnista tulevat yhteiskuntajärjestyksen uhkatekijät saataisiin torjuttua jo nyt, kun ne näyttäytyvät vain yksittäisinä tekoina.   

* * *

Lopuksi pari sanaa tämän tapauksen omituisista alkuvaiheista. Tapauksen tultua ilmi kirjoitin blogimerkinnän otsikolla "Monikulttuurista poliittista väkivaltaa" ja siihen virkkeen "tekijät olivat ´arabialaisista maista kotoisin olevan näköisiä´ ja henkilötodistusta kysynyt mies puhui suomea murtaen". Tämän olin kopioinut asiasta kertoneesta uutisesta, jossa luonnehdinta oli saatu Katajalta itseltään.

Jos ja kun katsoo julkaistuja kuvia Torssosesta ja Ala-Tuuhosesta, ei parhaimmalla mielikuvituksellakaan voi kuvitella näitä luonnehdittavan arabialaisista maista kotoisin olevien näköisiksi. Miksi Kataja kuitenkin teki näin jäänee ikuiseksi arvoitukseksi. 

Samalla Katajan luonnehdinta kuitenkin toiminee jatkossa pohjana erilaisille salaliittoteorioille tähän tapaukseen liittyen. Siksi olisi tärkeää, että oikeudessa selvitettäisiin myös tämä asia mahdollisimman uskottavasti, sillä onhan selvää, että tarvitsemme väkivaltaan liittyviä perusteettomia salaliittoteorioita aivan yhtä vähän kuin itse väkivaltaa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Katajan pahoinpitely käy yhä hämärämmäksi
Monikulttuurista poliittista väkivaltaa
Pitäisikö väkivaltainen vasemmisto kieltää?

7 kommenttia:

  1. Kuuntelin noin viisikymmentä vuotta sitten jo perustetun Tukholman rauhantutkimuslaitoksen luennoitsijaa, jonka teemana oli se tapa, jolla valtioiden välisissä konflikteissa tärkeimmät rintamalinjat hahmottuvatkin sotaa käyvien valtioiden sisälle -- eivät siis varsinaisella sotarintamalla. Tuohon aikaan en tietenkään ymmärtänyt millaisesta kaikille kriiseille ominaista mekanismista oli kyse.

    Eikä edelleenkään yleisesti ymmärretä, että maidemme yhteiskuntakehityksen isossa kokokuvassa omat kansamme jakautuvat kriisiytymisen seurauksena yhä selvemmin kahtia. Toiselle puolelle jäävät "poliittista korrektiutta" eli valtavirta-ajattelussa perinteisillä käsitteillä kipeitä tosiasioita peittelevät puolueet ja toiselle puolelle ruotsidemokraattien tai perussuomalaisten tapaiset "haastajat".

    Eikä hajoaminen suinkaan siis pääty siihen. Ison jaon kummallekin puolelle syntyvät omat ääriliikkeensä, joiden konflikti oman ryhmän maltillisen enemmistön kanssa tulehtuu ja alkaa oireilla mm. väkivallantekoina. Niin se käy, sanoisi Vonnegut.

    Vaikka kriisiytymisen varsinainen aiheuttaja on liian erilaisista kulttuureista tapahtuva yhteiskuntaan koskaan sopeutumattomien massojen kansainvaellus, pahin oireilu syntyykin hajoavan ja kahtiajakautuvan yhteiskunnan omien sisäisten rintamalinjojen väliin, ja edelleen nimenomaan kummankin puoliskon sisälle --

    Emme ymmärrä millainen hälytysmerkki yhteiskunnan hajoamistilasta on se että Breivik ampui omia "omia", ei vihaamiansa maahanmuuttajia.

    Meillähän tuo keskustelu on vielä paljon onnettomimmissa kantimissa kuin Norjassa, jossa toki ymmärrettiin ettei yhteiskunnan tule lähteä sensuurilinjoille, vaan reagoida nimenomaan avautumalla vielä enemmän keskustelulle ja sallien aivan ääripäidenkin itseilmaisun yleisessä keskustelussa.

    Ranskassa ilmeisesti Charlie Hebdo -kokemukset opettivat sen verran, että nyt kun asia nousi taas pinnalle terroristeja avustaneiden henkilöiden oikeudenkäyntien alkaessa, presidentti Macron lausunnossaan otti hyvin selvästi kantaa siihen että "uskontoja saa loukata". Meillähän ollaan menossa toiseen suuntaan -- tehdään hyvettä siitä että pää pannaan pussiin.

    VastaaPoista
  2. Tapaus on niin sekava, että on rohkeaa käyttää ilmaisua ”Torssosen syyllisyys”. Jopa Turun terrori-iskun jälkeen puhuttiin epäillystä. Kataja itse on antanut jatkuvasti muuttuvia kuvauksia, jolloin katsomon vastakkaisilta puolilta on kuulunut vuorotellen ”ilakointia”.

    Tähän mennessä aatteellisesti värittynyttä väkivaltaa ovat tuottaneet eniten maahan päästetyt ja haetut siirtolaiset, tosin pitkälti uutispimennossa. Tulijoiden kulttuuri ja uskonto ovat käytännössä osoittautuneet meitä kohtaan vihamielisiksi. Yhteiskunnallamme ei ole immuniteettia näitä vastaan. Virallinen yhteiskunta on reagoinut syyttämällä itseään tulijoiden rikollisuudesta. Kuten Oikkonen toteaa, oma kansa jakautuu kahtia. Samalla väkivaltakin lisääntyy, ellei ongelmia ratkaista käytännössä saatikka jos niistä ei saa edes puhua.

    VastaaPoista
  3. Ei Katajan pahoinpitely mitään aiheuta.Sen sijaan ohisalon vihreän NKVD:n toiminta ei todellakaan anna mitään syytä uskoa sitä.Epäilemättä ohisalon NKVD olisi pidättänyt "äärioikeistolaisia" vaikka uhrin pää olisi löytynyt Dan Koivulaakson pakastimesta.

    VastaaPoista
  4. Ohisalo ja muut viherkommunistit eivät halua myöntää, että portin Suomeen avaavan taikasanan "asylum" käyttöön pohjautuva Ohisalon "turvapaikan haku on perusoikeus"-politiikka "rikastuttaa" maatamme niillä maahantunkeutujilla, jotka ovat tärkein suomalaisten kahtiajakautumista ja siitä kumpuavia ääriliikkeitä aiheuttava tekijä.

    Ohisalolle ja muille viherkommunisteille jopa valtamedian, sekä ruotsalaisen että suomalaisen raportoima ruotsalaisen poliisipäällikön paljastus 40 ulkomaisen mafiatyylisten rikollisjengin rantautumisesta pysyvästi Ruotsiin näyttää olevan "business as usual", joka ei aiheuta sen kummempaa huomiota, mistään maahanmuuttopolitiikan muuttamisesta puhumattakaan: "koirat haukkuvat ja karavaani kulkee" - kohti viherkommunistien ajamaa Suomen kansallista tuhoa.

    Kalergi-suunnitelma

    VastaaPoista
  5. Näin ei ehkä pitäisi sanoa, mutta kun Torssonen ja kumppani olivat siis valmiit tappavan väkivallan käyttöön, olisi luullut sille löytyvän otollisempikin kohde kuin jokseenkin nobody Pekka Kataja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa tuossa on noteerattava nimenomaan se sosiopsyykkiseen taantumaan olemuksellisesti kuuluva seikka, että käyttäytyminen muuttuu päämäärärationaalisesta lopulta puhtaasti ilmaisukselliseksi.

      Luulisi että evoluutio jotenkin olisi sisäänrakentanut ihmiseen sen, etgtä kriisien kohdatessa jokin "järkevä" ajattelu ja käyttäytyminen terästäytyisivät. Mutta käy päinvastoin -- sosiaalisten tiivistymien sisällä nimenomaan päämäärärationaalisuus romahtaa.

      Ja kun kriisiytyminen jatkuu, jokin porukka ottaa vallan ja yhteiskunta muuttuu militaariseksi totalitarismiksi. Siinä päätöksenteko palvelee hierarkian säilyttämistä eikä järkeä, ja vaikka yhteisöllinen kuri on kova, lakeja sovelletaan mielivaltaisesti.

      On kulttuureita jotka elävät jatkuvassa "totalitarismin" tilassa -- niissä ei ole koskaan kehittynyt yksilöllistä tahdosmuodostusta eikä sellaista järkeä joka eurooppalaisella uudella ajalla kehittyi individualismin pohjalta. Kirjoitin juuri blogin aihetta sivuten.

      Poista
  6. Katajan tapaus on tosiaankin niin hämärä, että sen kaiveluun saatetaan käyttää sekä kahviseuroissa että internetin keskustelupalstoilla vielä vuosia, poikkeuksellisuudensa vuoksi. Toivotaan kuitenkin, että poliisitutkinta pysyy asiallisen ja tuomioistuin riippumattoman.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!