lauantai 1. lokakuuta 2016

Maahanmuuttajien yliedustus raiskauksissa on tilastotietojakin suurempi

Usein väitetään, että maahanmuuttajien yliedustus raiskaustilastoissa johtuisi siitä, että heidän seksuaalirikoksensa ilmoitettaisiin kantaväestön tekemiä useammin viranomaisille. Olen aiemmin väittänyt asian olevan täsmälleen päinvastoin sillä perusteella, että monissa maahanmuuttajaryhmissä perheen sisäisistä raiskauksista ilmoitetaan viranomaisille mitä todennäköisimmin vain poikkeustapauksissa.

Tuolle vuonna 2012 esittämälleni väitteelle sain tukea talvella 2015 Ruotsista tietoon tulleista tilastotiedoista. Tänään väitteeni sai lisävahvistusta.

Iltalehti nimittäin uutisoi, että ulkomaalaistaustainen mies pakotti aviovaimonsa yhdyntään kerta toisensa jälkeen väkivaltaa käyttäen - toimien siis perheen sisäisenä sarjaraiskaajana. Oleellista tässä käsiteltävän tilastovääristymän kannalta on naisen kertomus oikeudessa.

Iltalehden mukaan "nainen kertoi Helsingin käräjäoikeudelle menneensä naimisiin 19-vuotiaana. Hän totesi vasta poliisikuulusteluissa ymmärtäneensä, että hänen kohtelunsa voisi olla Suomessa raiskaus. Heidän kulttuurissaan mies sai tehdä vaimolleen mitä halusi. Nainen ei halunnut kertoa avioliittonsa ongelmista edes omille vanhemmilleen tai muille läheisilleen."

Miehensä raiskaamaksi joutunut nainen sanoi siis suoraan, ettei ollut edes ymmärtänyt joutuneensa raiskauksen kohteeksi, koska hänen kulttuurissaan miehen oikeus vaimonsa raiskaamiseen on normi. Tällaisessa kulttuuriympäristössä perheen sisäisen seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutuneella vaimolla ei siten ole myöskään mitään syytä ilmoittaa tapahtuneesta viranomaisille.

Asia on siis juuri niin kuin olin itse ajatellut vuonna 2012 kirjoittaessani, että "perusteluksi esitän sen, ettei kaapuun alistettu nainen, joka on pienestä pitäen opetettu siihen, että aviomiehelle kuuluu mitä hän haluaa, kerro kenellekään häneen kohdistuneesta raiskauksesta". Sekä "on huomattava, että myös maahanmuuttajanaisen maahanmuuttaja-aviomiehelle on opetettu, että hän voi ottaa aina halutessaan sen mikä miehelle kuuluu".

Tämän tapauksen jälkeen ei ole enää pienintäkään syytä epäillä, ettei maahanmuuttajien yliedustus seksuaalirikosten osalta olisi vieläkin suurempi kuin tilastot osoittavat. Siksi "ilmoittamattajättämis-argumentin" käyttö maahanmuuttajien korkeiden raiskauslukujen selittäjänä on jatkossa katsottava pelkästään näytöksi esittäjänsä älyllisestä epärehellisyydestä tai vaihtoehtoisesti silkasta tyhmyydestä tai tietämättömyydestä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ulkomaalaiset raiskaavat kantasuomalaisia törkeämmin
Suomen ja Ruotsin raiskaustilastot rikkovat ennakkoluuloja
Maahanmuuttajat raiskaajina

13 kommenttia:

 1. Esimerkki kertoo taas siitä kuinka hyvin on kotouttaminen ja perehdyttäminen maan tapoihin sujunut.. toinen rikkoo lakia normikäytöksenä ja toinen ei edes ymmärrä joutuneensa rikoksen uhriksi.
  Hiphei ja lisää tällaista.

  VastaaPoista
 2. Yks kerrallaan napit puttoilee palttoosta. Elikkä "rikkaiden kulttuurien" todellisuus ja pimeys alkaa paljastua.

  VastaaPoista
 3. Islamofiileille tosiasiat eivät ole tärkeitä, tärkeää on jokin aivan muu.

  Tietääkö joku mitä se jokin muu voi olla? Minä en koskaan ole sitä osannut edes arvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä minäkään, mutta blogisti Yrjöperskeles on esittänyt valistuneen arvauksen:

   islamofiilit eivät fanita Koraanin ja hadithien islamia, vaan ikiomaa käsitystään islamista. He ovat sen kehitelleet omissa päissään mielensä mukaiseksi ja sellainen sen on myös oltava, siksi kaikki Unelmaa ikävästi haittaamaan pyrkivät faktat on kiistettävä ja niiden esittäjät vaiennettava.

   Poista
  2. Minun valistumaton arvaukseni on, että oikea vastaus on tuo "joku muu". Ja se joku muu tarkoittaa sitä, että islamofiilien kannatuksen saa systeemi, joka on "joku muu" kuin tämä meidän nykyinen. Tärkeää heille ei ole se, mitä se "joku muu" on, vaan se, mitä se ei ole. Ja siihen tarkoitukseen kelpaa lähes mikä tahansa systeemi, joka on riittävän aggressiivinen ja asettuu meidän perinteisten arvojemme, kuten esimerkiksi kristinuskon, isänmaallisuuden tai omista teoistaan vastuun ottamisen antiteesiksi. Kysymys lienee jonkinlaisesta päälle jääneestä murrosikäisen kapinoinnista.

   Poista
 4. Kantasuomalainen nainen luultavasti ei tee rikosilmoitusta mamun tekemästä raiskauksesta yhtä helposti, kuin suomalaisen tekemästä. Kokee mamun raiskaamaksi joutumisen häpeällisemmäksi. Pelkää joutuvansa rasismisyytösten kohteeksi. Uskoo oikeuslaitoksen olevan lähtökohtaisesti mamun puolella...

  VastaaPoista
 5. Sarkasmihuumoria vuodelta 2011 iltalukemistoksi:
  http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2011/06/tapahtui-rutunguan-oikeusministeriossa.html

  Mikään ei ole muuttunut...

  VastaaPoista
 6. Jumala sanoo Koraanin toisessa luvussa jakeessa 223:
  "Vaimonne ovat teidän peltonne. Käykää pelloillanne, milloin tahdotte"

  ja toisaalta neljännen luvun jakessa 43:
  "... Jos pelkäätte vaimonne olevan uppiniskainen, varoittakaa häntä, välttäkää häntä vuoteessa ja lyökää häntä, mutta jos hän sitten tottelee teitä, älkää ahdistako häntä enää. Jumala on Korkea, Mahtava."

  Eli jos mies lyö tai raiskaa, se ei välttämättä ole "kulttuurin" normien vastaista...

  VastaaPoista
 7. Ruotsin nousua Euroopan raiskauskapitaaliksi on puolusteltu sillä, että Ruotsissa vaikka aviopuolison pitkään jatkunut sarjaraiskailu tilastoidaan jokainen tapaus erikseen - ilmeisesti toisin, kuin yleensä muualla. Onko tätä argumenttia vastaan löytynyt todistusaineistoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todistusaineistoa? Miksi olisi, kyseessähän ovat kunniakansalaiset. Allahu fuckoff, tai jotain sinnepäin.

   Poista
  2. En nyt ainakaan suoralta kädeltä osaa sanoa ruotsalaisten kirjaustavoista. Olen kuitenkin joskus nähnyt Ruotsin raiskaus- ja maahanmuuttokäyrät samassa kuvassa. Korrelaatio niiden välillä oli silmiinpistävä.

   Poista
 8. Postasin kiinnostavan kirjoituksesi, arvoisa proffa korostetun asialliseen "Maahanmuuttokriittiset" -keskusteluryhmäämme. Tervetuloa liittymään ja samoin kaikille muille täällä: https://www.facebook.com/groups/Maahanmuuttokriittiset/

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!