torstai 17. maaliskuuta 2016

Löyhähdys laittomuutta edistävien hyvien ihmisten maailmasta

Aamun uutien kertoi, että turvapaikanhakijoista yhä useampi katoaa kielteisen päätöksen jälkeen. He jäävät joko Suomeen yhteiskunnan ulkopuolelle, katoavat muualle Eurooppaan tai palaavat kotimaahansa.

Uutiseen sisältyy muutamia kommentteja, jotka - jälleen kerran - avaavat sitä ajatusmaailmaa, jonka seurauksena muutamat ihmiset haluavat suomalaisen veronmaksajan ja yhteiskunnan toimivan koko maailman hädänalaisten tai muuten vain vähävaraisten elättäjänä. Kopioitakoon tähän siis parhaat Pakolaisneuvonta ry:n lakimiehen lakimiehen kommentit.

* * *

"Yleisin kysymys on, miten voisi laillistaa oleskelunsa eli saada oleskeluluvan. Se on tehty vaikeaksi."

Niinpä. Ja epäilemättä jopa tarkoituksella.

"Ihmisiä on nyt enemmän liikkeellä. Emme tiedä, mitä heille tulee tapahtumaan. Toivoisin, että viranomaiset pystyvät vastaamaan tilanteeseen ihmisoikeuksia kunnioittaen."

Minä toivoisin lisäksi, että viranomaiset pystyisivät järjestämään nämä ihmiset sinne, missä heidän oleskelunsa on laillista. Turvapaikantarvettahan heillä ei tutkitusti ole.

"Meidän pelko ja huoli on, että erilaiset hyväksikäyttösuhteet tulevat yleistymään, kun ei ole ketään, keltä saa turvaa. Nämä koskevat kaikkea: ihmissuhteita, työsuhteita, vuokrasuhteita."

Nämä ovat hyviä, tai jopa erinomaisia, syitä palata kotimaahan. Pakolaisneuvonta ry:n lakimies voisikin ottaa järjen käteensä ja neuvoa kyseisiä henkilöitä poistumaan maasta, jossa he saattavat joutua hyväksikäytön uhriksi.

"Tämän uuden paperittomien ryhmän tilanne on erilainen siten, että viranomaiset tietävät heidän olevan täällä ja tietoisesti jättävät tämän ihmisryhmän kaikkien palveluiden ulkopuolelle, jotta he poistuisivat vapaaehtoisesti Suomesta."

Tämä on hyvä. On turha luoda kuvitelmia siitä, että korkean elintason perässä tulevat ihmiset olisivat tervetulleita työttömyydestä kärsivään maahamme, jossa he lähes varmasti ajautuvat sosiaaliturvan varaan veronmaksajien elätettäväksi.

Lisäksi peräti 96% suomalaisista haluaa rajoittaa EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa. Olisi hätkähdyttävän epädemokraattista, mikäli viranomaiset toimisivat näin yksimielisen kansan tahtoa vastaan.

* * *

Mielenkiintoinen on myös Global Clinicin tiedottajan kommentti, jonka mukaan "paperittomien määrän potentiaalinen kasvu tulee näkymään meillä vasta myöhemmin. Resurssimme ovat kuitenkin jo nyt tiukilla ja paperittomien hoito on haastavaa."

Uskon tuon kyllä. Mutta valitus on turhaa, koska klinikka tarjoaa siellä toimiville vapaaehtoisen harrastuksen, joka on kaiken kukkuraksi muulle yhteiskunnalle haitallista houkutellessaan - tulijoiden lähtömaihin verrattuna loistavalla terveyspalvelutarjonnallaan - karkotuspäätöksen saaneita laittomaan maassaoleskeluun.

Toisena aikana ja toisenlaisessa yhteiskunnassa klinikan toiminta saattaisi olla jopa kriminalisoitu. Siten sen vapaaehtoistyövoima olkoon onnellinen siitä, ettei heidän harrastukseensa ole puututtu viranomaisten toimesta millään tavalla.

* * *

Tässä käsitellyn uutisen luettuani jäin jälleen kerran ihmettelemään sitä ajatusmaailman kirjoa, joka meidänkin maassamme esiintyy. Toki edelle lainaamani mielipiteet edustavat häviävän pientä ääriajattelua koko suomalaisesta näkemyskirjoista, mutta siitä huolimatta niiden järjettömyys on hätkähdyttävää.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Turvapaikanhakijat ovat rationaalisesti toimivia ihmisiä
Pikatyöpaikkoja oleskeluluvan saaneille
96% suomalaisista haluaa rajoittaa EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttoa

14 kommenttia:

 1. Yle 10.3.2015 "Rajamäen esitys kaatoi paperittomien terveydenhoidon – Vihreät vaativat selitystä"

  Luojan kiitos tästä Kari Rajamäelle (sdp). Se oli miehen teko!

  VastaaPoista
 2. Toista maata ovat nykyhallituksen miehet.
  Yle TV1 "Sipilä: Annan kotini turvapaikanhakijalle"
  – Haluan olla rakentamassa monikultturista Suomea, pääministeri Juha Sipilä sanoi Ylen Ykkösaamussa.

  ja tarina jatkuu hetken päästä...

  "Sipilä: Turvapaikanhakijat eivät toistaiseksi pääse Kempeleen-kotiin"

  eli kyllä on (kepu)limaista touhua, ettei suorastaan vatulointia, vai mitä mieltä kansa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sivistyssanakirjan mukaan vatuloida 1.slangia tehdä jotakin siten, että muille ei selviä onko tekijä tosissaan tekemässä vai ei, arpoa

   Poista
  2. Sipilän julkisuushakuisuutta saanemme kiittää viime vuoden lopun tulijaryhmäyksestä. Rajamäki puolestaan taisi olla viimeinen omilla aivoillaan ajatteleva demari.

   Poista
 3. Professori kirjoitti "Tässä käsitellyn uutisen luettuani jäin jälleen kerran ihmettelemään sitä ajatusmaailman kirjoa, joka meidänkin maassamme esiintyy. Toki edelle lainaamani mielipiteet edustavat häviävän pientä ääriajattelua koko suomalaisesta näkemyskirjoista, mutta siitä huolimatta niiden järjettömyys on hätkähdyttävää."

  Muistakaamme vanha totuus niin tulee ymmärretyksi lakimiehen ynnä muiden puheet:

  "Sen lauluja laulat kenen leipää syöt."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Sen lauluja laulat kenen leipää syöt."

   Tai sitten ei. Pakolaisneuvota toimii julkisen rahoituksen varassa, eli sen leipä tulee veronmaksajilta. Enpä ole juuri huomannut, että he veronmaksajien lauluja laulaisivat.

   Poista
  2. Kirjaimellisesti otettuna olet täysin oikeassa.
   Suomessa on vaan joukko ihmisiä,
   jotka sen enempää murehtimatta ovat maahanmuuttajien rahoitusmomentilla eli "kukkarolla" ja
   vähät välittävät, että todellisuudessa syövät meidän veronmaksajien rahoja.
   Jos ei olisi pakolaisasiaa ei olisi heillä palkkaa.
   Mitä enemmän laulavat pakolaisasiaa, sen enemmän sinne rahaa syydetään ja heille palkka juoksee.

   Poista
  3. Juuri näin. Istuinpa tuossa päivänä eräänä hammaslääkärin odotustilassa. Oli jotenkin epätodellinen tunne kun KAIKKI muut olivat näitä turvapaikanhakijoita tulkkeineen. Lätiessäni kysyin kassalla että mikäs juttu tää on kun tuli vähän ulkopuolinen tunne kun oli ainoa made in Finland -tyyppinen henkilö. Minulle vastattiin että tämä A-kirjaimella alkava lääkäri- yms terveydenhuoltopalveluja tarjoava yritys on haalinut n. 100km säteellä kaikkien turvapaikanhakijoiden hammastarkastukset. Täytyy sanoa, että pikkaisen kirpaisi. Veroprosentti tälle vuodelle on 44; olipa kiva nähdä missä sitä käytetään.

   Poista
  4. Hyvä kun otit esiin. Ajatelkaapa minkälainen houkutus eläissään hammaslääkärissä käymättömälle ihmiselle on saada purukalustonsa kuntoon suomalaisen veronmaksajan rahoituksella?

   Poista
  5. Törmäsin Instrumentariumissa maksusitoumuksen kanssa liikkuvaan turvapaikanhakijaryhmään. Ei sitten halvempaa lasikauppaa voitu valita? Hampaat kuntoon, silmälasit, rokotukset, krooniset sairaudet, kaikkiin tarvitaan tulkki. Krempat hoitoon, suomalainen maksaa.

   Poista
 4. "Toisena aikana ja toisenlaisessa yhteiskunnassa klinikan toiminta saattaisi olla jopa kriminalisoitu. Siten sen vapaaehtoistyövoima olkoon onnellinen siitä, ettei heidän harrastukseensa ole puututtu viranomaisten toimesta millään tavalla."

  Duoda, duoda, ainakin syksyllä kirjoitetussa SK:n jutussa nimetön lääkäri kyseli kenen sotulle reseptit kirjoitetaan, kun oli auttamassa Pasilassa tms. kirjautumattomia tp-hakijoita. Harrastavatkohan Global Clinicin vapaaehtoislääkärit samaa? Ainakin hesarin jutussa yksi esiintyi omalla nimellään. Valvira voisi olla kiinnostunut väärille nimille kirjoitettavista resepteistä, jos tällaista tosiaan tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään sähköinen resepti voidaan kirjoittaa henkilötunnuksettomalle.

   Poista
 5. Turvapaikanhakijoiden terveystarkastukset hoitaa terveystalo.Tarkastukseen kuuluu hoitajan ja lääkärinvastaanotto,labrat,tulkki jne.Hinta yli 500eur/hakija.Tähän lisäksi tulee ne lukuisat lääkkeet jotka veronmaksajat kustantavat.On mm suolistoloisten häätöön takoitettuja lääkkeitä,verenpaine,diabetes jne.Kyllä maksaa.
  Päivystyksessä turvapaikanhakijoita käy 2-6kpl päivittäin.Yleensä tuodaan ambulanssilla kun kovasti osaavat valittaa ja vääntelehtiä.Paikanpäällä tulkinvälityksellä sitten selviää että haluttaisiin vain tällä tavalla muutosta ruokavalioon mm,banaania ja riisiä.Sitä emme pysty päivystyksestä järjestämään.Mutta kallista on ambulanssikyydit veronmaksajille.
  Lisäksi puhelintulkki ilmoitti ettei ota tulkkauksia vastaan klo22 jälkeen.Tämä tarkoittaa sitä että joudumme kiireesti katsomaan turvapaikanhakijat ennen kantasuomalaisia ja ennen iltakymmentä.
  Olen myös törmännyt turvapaikanhakijaan joka halusi leikkauttaa suonikohjunsa.Lähetettä en tähän antanut mutta en epäile etteikö joku toinen anna.

  VastaaPoista
 6. Olipa on vakiintunut yritys tai uusi hanke, löytää oikea lainanantajalle on välttämätöntä. Cash Solution Investment Ltd., ymmärrämme sinulle asettamat haasteet ja siksi annamme lainaa yksityisille ja yrityksille. Tarjoamme ratkaisun, jonka avulla voit keskittyä liiketoimintaan ja edistää liiketoiminnan tavoitteita. Ota yhteyttä nyt kautta cash.solutions@cash4u.com

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!