keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Israelin toimet Gazassa tuomittu


Tuoreen uutisen mukaan vasemmistolaiset ja vihreät nuorisojärjestöt tuomitsevat Israelin toimet Gazassa. Koko kannanotto on luettavissa mm. täältä.

Käyn ensin kannanoton keskeiset vaatimukset ja väitteet läpi kommentoiden:

"Nuorisojärjestöt....vaativat Suomen johtoa tuomitsemaan Israelin toiminnan välittömästi ja toimimaan aktiivisesti rauhan puolesta... ja lopettaa Israelin kanssa käytävä asekauppa." Toisin sanoen Suomen olisi mainittujen järjestöjen mukaan otettava meille kuulumattomaan kriisiin kantaa, eli toimittava kansainvälisen toiminnan tuomarina. 

Tämä on vastoin edesmenneen tasavalla presidentti Kekkosen viisautta toimimisesta mieluummin lääkärinä. Sanomatta jää myös se, että Suomi on tukenut miljoonilla euroilla palestinalaisia, mikä nuorisojärjestöjen logiikalla lienee sitten mahdollistanut Hamasin raketti-iskut?

"Humanitäärinen kriisi Gazassa pahenee entisestään, ellei kansainvälinen yhteisö painosta Israelia lopettamaan sotatoimia välittömästi....viimeisimpien rauhanneuvottelujen kariutuminen on todiste siitä, ettei Israel ole valmis tekemään myönnytyksiä rauhan saavuttamiseksi." Mikäli muistan oikein, se oli juuri Hamas, joka kieltäytyi neuvotteluista. Mikseivät nuorisojärjestöt siis vaadi kansainvälistä yhteisöä painostamaan Hamasia?

"Israelin sotatoimet ovat osa vuosia jatkunutta apartheidia, jossa Israelin valtio ajaa palestiinalaisia yhä ahtaammalle esimerkiksi rakentamalla palestiinalaisalueille laittomia siirtokuntia." Mikseivät nuorisojärjestöt mainitse tässä yhteydessä, että Israel on jo vuosia sitten purkanut kaikki Gazan alueella sijainneet siirtokunnat. Länsirannan siirtokunnat toki ovat kansainvälisen oikeuden valossa laittomia, eikä niiden olemassaololle ole hyväksyttäviä perusteita.

"Suomen hallituksen tulee käyttää hyväksi asemaansa kansainvälisillä areenoilla ja vaatia, että Yhdysvallat ja EU lisäävät Israeliin kohdistuvaa taloudellista ja diplomaattista painostusta...". Eipä valitettavasti taida Suomen asema olla niin vahva, että ainakaan Yhdysvallat jättäisi Lähi-idän uskollisimman liittolaisena ilman tukea. Sanallista painostustahan amerikkalaiset ovat toki jo yrittäneetkin, mutta sen vaikutus on ymmärrettävästi olematon tilanteessa, jossa juutalaisvaltioon satelee mannan sijasta raketteja taivaalta.

* * *

Nuorisojärjestöjen maininta apartheidista - tai siis palestiinalaisten ja juutalaisten epätasa-arvoisesta kohtelusta pitää paikkansa, mikäli puhutaan Gazan ja länsirannan asukkaista. Näillähän ei ole esimerkiksi äänioikeutta. 

En ole kuitenkaan kuullut, että vuosien 1948-49 palestiinalaisten ja muiden arabien aloittamien tapahtumien jälkeen kotipaikoillaan pysyneitä ja Israelin kansalaisuuden saaneita palestiinalaisia mitenkään syrjittäisiin. "Apartheid" siis koskee vain Palestiinan pakolaisia ja heidän jälkeläisiään.

Juuri nyt käynnissä olevan konfliktin taustalla oli PLO:n ja Hamasin välinen yhteistyösopimus, joka sai Israelin varpailleen. Räjähdys tapahtui sitten kun palestiinalaiset päättivät kidnapata ja myöhemmin ottaa päiviltä kolme juutalaisnuorta, jota seurasi juutalaisten brutaali kosto ja Hamasin hallitsemasta Gazasta Israeliin suunnatun rakettitulen kiihtyminen

Lopulta alkoi Israelin maahyökkäys, jonka aiheuttamat siviilitappiot johtuvat Hamasin tavasta käyttää ihmiskilpiä propagandavoittojen saamiseksi - Israelhan varoittaa tulevista iskuista, joten suurin osa siviiliuhreista olisi vältettävissä mikäli palestiinalaiset niin haluaisivat. 

Edelle kirjoittamani tapahtumaketjun valossa on selvää, että palestiinalaiset ovat ainakin yhtä syyllisiä nykyiseen sotimiseen kuin israelilaisetkin. Siksi olisi voinut kuvitella vasemmistolaisten ja vihreiden nuorien esittäneen vaatimuksia myös Hamasin saamiseksi neuvottelupöytään. Etenkin kun jopa PLO:n Mahmud Abbas totesi kesäkuussa - aivan oikein - että "israelilaisten teinien sieppaajat haluavat tuhota palestiinalaiset". 

Mikään ei kuitenkaan ole ikuista ja nyt käynnissä oleva kriisikin loppuu sitten, kun Israel saavuttaa tavoitteensa omasta mielestään riittävässä määrin. Sen jälkeen kehottaisin kansainvälistä yhteisöä - Suomi mukaan lukien - tekemään kaikkensa saadakseen sekä Israelin että kaikki merkittävät palestiinalaisjärjestöt samaan neuvottelupöytään sopimaan molemminpuolisten provokaatioiden lopettamisesta, palestiinalaisvaltion luomisesta, toistensa tunnustamisesta, molemmilla puolilla toimineiden mahdollisten sotarikollisten tuomitsemisesta sekä erityisesti miettimään, miten näin syntyvä uusi valtio saataisiin taloudellisesti elinkelpoiseksi ja rauhantahtoiseksi. 

* * *

Mutta en kirjoittanut tätä tekstiä väittääkseni tietäväni miten yli puoli vuosisataa kestänyt kriisi ratkaistaan. Kirjoitin, koska minusta nuorisojärjestöjen kannanotto kertoo paljon siitä, minkälaiset ihmiset sen takana toimivat.

Kannanoton luettuani en voinut tulla muuhun johtopätökseen kuin siihen, ettei tosiasioiden tunnustaminen kuulu vihreiden tai vasemmistonuorten toimintatapoihin, vaan he näkevät kaikki asiat omien ennakkoluulujensa värjäämien silmälasien kautta. Tässä tapauksessa: "Israel paha - palestiinalaiset syyttömiä uhreja" dikotomian kautta. 

On pelottavaa ajatella, että nämä ihmiset itse kuvittelevat olevansa oikeita ihmisiä luotsaamaan Suomea 2020-luvulta lähtien. 

Onneksi heidän emopuolueillaan on vain noin 18% kannatus, joka näyttää vakiintuneen vuosikymmenestä toiseen tämäntyyppistille mustavalkoiseen maailmankuvaan perustuvilla aatteille, kuten SKDL:n ja sitä henkisesti seuranneiden vasemmistoliiton ja vihreiden yhteenlaskettu kannatus jo vuodesta 1945 on osoittanut. 

Siten niiden kannatukseen ei ole odotettavissa suurempia muutoksia myöskään nyt kannanoton kirjoittaneiden nuorten elinaikana. Näin Suomi säilyy länsimaisena moniarvoisena demokratiana myös nähtävissä olevassa tulevaisuudessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

6 kommenttia:

 1. Samalla tavoin kuin presidentti Tarja Halonen ei koskaan ymmärtänyt, että Neuvostoliiton tilalle oli tullut Venäjä, eivät Demarinuoret, Vasemmistonuoret ja Vihreiden nuorisojärjestö Vino ymmärrä, että presidenttinä ei enää ole Tarja Halonen. Ulkoministeri Tuomiojakin taitaa muistella mieluummin vanhan valtausta kuin ajatella päivänpolitiikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aate sokaisee, järjetön aate sokaisee järjettömästi.

   Poista
 2. Minusta on rasistista että YK ei koskaan vedä gazan arabeja vastuuseen niistä lukemattomista ihmisoikeus- ja sotarikoksista jota nämä tekevät.

  Pelkästään gazan arabien ammuskelemat ohjukset israelin puolelle ovat sotarikoksia jokainen koska nämä ammutaan siviilikohteisiin.

  Kaiken muun lisäksi gaza on täynnä YK:n työntekijöitä jota päivittäin todistavat arabimilitanttien sotarikoksia kun nämä ampuvat ohjuksia israeliin sairaaloiden ja koulujen sekä muiden siviilien asuttamien kohteiden ympäriltä ja katoilta sekä käyttävät ambulansseja militanttien kuljetuksiin. Sen lisäksi gazan sairaaloissa ja koulussa säilytetään ohjuksia ja useimmat YK:n työntekijät ovat nähneet näitä tapauksia mutta niistä vaietaan lähes aina.

  Tänään israelin media uutisoi arabien tulituksesta israelin joukkoja kohti yhdesta gazan sairaalasta.
  Israel tuhosi sairaalan koska sitä käytettiin ammusvarastona, länsimaiden media on hiljaa.

  Israelin armeija julkaisi videon jossa ohjusiskun jälkeen sairaalassa tapahtuu toissijaisia räjähdyksiä sen ammusvarastojen räjähtäessä.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183262

  Pari päivää aikaisemmin julkaistiin uutinen ohjusten löytymisestä koulusta. Yllättävää että UNWRA todisti tapauksen oikeaksi.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/183239

  Tuossa taasen on videokuvaa gazasta kun palestiinalaiset militantit käyttävät YK:n ambulansseja.
  http://www.youtube.com/watch?v=j7wiu6V-J98

  Palestiinalaisten sotarikokset olisi helppo todistaa siten että perustettaisiin tutkimusryhmä jolla olisi täydet oikeudet tutkia alueen sairaalat ja koulut sekä vastaavat siviilien paikat, mutta tällaista ei ilmeisesti polittisista syistä haluta tehdä.

  Jos israelin ohjustentorjunta ei olisi toiminut israelille olisi tullut huomattavia vahinkoja militanttien ampumista ohjuksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko selitys siinä, että maailmassa on paljon enemmän muslimi- kuin juutalaisvaltioita, jotka ovat merkittäviä öljymaita?

   Poista
  2. Se on yksi osasyy, sen lisäksi YK:n jäsenmaista melkoinen määrä on
   islaminuskoisia, toinen taitaa olla se että länsimaiset uutistoimistot
   ja toimittajat eivät kirjoita artikkeleita jossa kysyseenalaistettaisiin
   YK:n toimia ja moraalia palestiinalaisten etuoikeuksien suhteen,
   verrattuna muihin maailman kärsiviin.

   Tulee mieleen vaikka se että syyriassa on noin 200 000 kuollutta, mutta
   se ei ole kummoinenkaan ongelma maailman median ja YK:n mielestä,
   verrattuna muutamaan sataan kuolleeseen gazalaiseen. Pelkästään irakissa
   kuolee islaminuskoisten militanttien toimesta päivisin suurinpiirtein
   saman verran mitä israel on hoidellut päiviltä gazassa.
   Islamisti militantit tappavat nigeriassa lähes joka päivä 10-200 kristittyä. Libyassa islamisti militantit ovat sotineet hallitusta vastaan viikon päivät jonkin lentokentän hallinnasta jne. jne.

   Jostakin syystä palestiinalaiset ovat hemmetin paljon arvokkaampia
   ihmisiä YK:n ja länsimaiden vasemmiston mielestä kuin mitkään muut
   maailman ihmiset. Palestiinalaisilla ei ole vastuuta eikä
   velvollisuuuksia, muuta kuin olla vuosikymmenestä toiseen länsimaiden ja
   YK:n elätettävinä.

   Voisi kysyä myös länsimaiden edustajilta että miksi nämä eivät toteuta
   talouspakotteita gazaan silloin kun gazalaiset ryhtyvät sotimaan,
   tilanne saataisiin nopeasti rauhoittumaan jos näin tehtäisiin.

   Huvitti taannoinen artikkeli israelista jossa maan media kertoi gazan
   palestiinalaishallinnon olevan israelille velkaa jo 200 miljoonan
   shekeliä israelin palestiinalaisalueille syöttämästä sähköstä, myöskin
   se että israel tuo edelleen lähes kaiken gazalaisten kuluttamasta
   vedestä omista vähistä vesivaroistaan on aika kummallista huomioiden
   tilanteen.

   Olen tuumaillut että israelin politiikka toimisi paremmin jos
   katkaisivat veden ja sähkön gazaan aina kun gazalaiset innostuvat
   juutalaisten tuhoamisesta.

   Poista
 3. Tämä on tulen arkaa keskusteua ja uskon ,että Jumala on sallinut tämän tilanteen tapahtuvaksi tuodakseen Isrealin takaisin hänen yhteyteen ja ,että Israel tunnustaa Jeesuksen Messiaksi ja myös muut kansat tulee kokemaan vaikeita aikoja lähi tulevaisudessa ,sillä tuomion ajat ovat tulleet ,kitos ja suanausta,keijo

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!