tiistai 26. helmikuuta 2013

Suomen kohtalon hetket

Nyt ovat edessä Suomen kohtalon hetket. Nimittäin MM-hiihdoissa.

Huomenna on tulessa koko tämän kauden ajan Val di Fiemmen vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuun valmistautunut maailmanmestari Matti Heikkinen. Suksenvaihto-sähläys-miekkailu-hiihdon jälkeen yleensä kuolemanvakavasti esiintyvä mies oli yhtä hymyä huolimatta melko vaatimattomasta sijoituksesta. Odotamme siis jännityksellä mitä huomenna tapahtuu.

Itse veikkaan Matin olevan kilpailun alkupuolella hiukan kärkeä perässä, mutta kiristävän vauhtia kohti loppua. Kultamitalia mies juhlii ensin nelin kontin oksentamalla vatsansa sisällön sen merkiksi, että lempinimensä mukaisesti mies kesti selvästi kilpakumppaneitaan paremmin lihaksistoonsa kertyneen maitohappoannoksen. Lopulta toivuttuaan maailmanmestari sitten analysoi kilpailun tapahtumat kylmän viileästi.

Perjantaina on vuorossa naisten viesti, johon Suomen joukkueeksi on tänään nimetty Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja-Lilja. Tämä viesti oli etukäteen ajatellen varmin mitalilaji Suomelle. Kilpailujen aikana mitalivarmuuden aste on kuitenkin valitettavasti laskenut.

Ensinnäkin Anne Kyllösen koko kauden varmalta näyttänyt kunto näytti kisojen alkupäivinä kääntyneen laskusuuntaan. Tai sitten kunto pysyi samana, mutta muut ovat onnistuneet kuntopiikin luomisessa kauden päätapahtumaan. Uskon kuitenkin Annen sisuuntuneen vastoinkäymisistä ja myös väliin jääneiden kilpailujen takia tulleen levon kohottaneen hänen kuntoaan.

Myöskään lähes koko tammikuun sairastaneen Krista Lähteenmäen kunto ei näytä kestävän kovan kisarupeaman rasituksia. Näin normaalisti Suomen varmin hiihtäjä jäi viestijoukkueen varapaikalle. Sinänsä Dalenilta oikea valinta, mutta tämän päivän haastattelusta kuulsi Lähteenmäen harmituneisuus, kun toinen mitali jää häneltä näillä näkymin saavuttamatta näistä kisoista.

Itse kilpailussa veikkaan Suomen ja Norjan ensin karkaavan perinteisen osuuksilla, mutta vapaalle siirryttäessä Norjan karkaavan. Samalla Ruotsi alkaa lähestyä Suomea. Optimistina veikkaan kuitenkin Suomelle niukkaa kakkossijaa, koska uhkaavasti lähestyvältä Ruotsin ankkurilta loppuu matka kesken. Maaliintulon jälkeen Suomen joukkueen onnellisin hiihtäjä on Riikka Sarasoja-Lilja, joka jo parisprintin jälkeen näytti kuinka hyvältä mitali hänelle maistui.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kaisa Mäkäräinen kohti uusia seikkailuja
Kaikuja 1930-luvulta
MM-kilpailut pohjoismaisten hiihtolajien Mekassa - Holmenkollenilla!

2 kommenttia:

  1. Ja pieleen meni Suomen ensimmäinen mahdollisuus. Petter Northug teki alkua lukuun ottamatta täsmälleen sen, jota Matilta odotin - otti itsestään kaiken irti ja voitti. Upea suoritus Norjan mieheltä.

    Hieno ja positiivinen oli Lari Lehtosen suoritus. Pieni askel eteenpäin; se lupaa ensi kaudelle hyvää.

    Jäämme odottamaan naisten viestiä.

    VastaaPoista
  2. Ja pieleen meni viestikin. Saksa olisi pitänyt hylätä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!