maanantai 2. heinäkuuta 2012

Muut syyt hukassa

YLE:n uutisen mukaan ruotsalaispoliitikkojen suojaamiseen kuluu yhä enemmän rahaa. Yhtenä syynä tähän on jutun mukaan "se, että populistipuolue ruotsidemokraatit nousi valtiopäiville vuoden 2010 vaaleissa".

Epäselväksi kuitenkin jää, kuluuko rahaa ihmisten suojelemiseen ruotsidemokraateilta vai ruotsidemokraattien suojelemiseen muilta ihmisiltä? Tai ylipäänsä se, millä tavalla ruotsidemokraattien vaalivoitto on aiheuttanut poliitikkojen lisääntynyttä suojaamistarvetta?

Entäpä ne muut syyt, jos ruotsidemokraattien vaalivoitto oli vain yksi. Olisi ollut mukava tietäää jotain niistäkin. Ei kai se nyt kuitenkaan ole mahdollista, että Yleisradio tahtoisi suojella rikoksiin johtaneita ilmiöitä saati itse rikollisia?

Kerrassaan hämmentävä uutinen tämä joka tapauksessa on. 

Onneksi alkuperäisestä ruotsinkielisestä uutisesta sentään löytyy hiukkanen lisätietoa. Siellä nimittäin todetaan: "allvarligare hotbild generellt sett mot landets politiker": Vapaasti suomennettuna: "poliitikot saavat yhä useammin vakavia uhkauksia".

Mutta edelleen jää epäselväksi kuka niitä on lähettänyt? Ruotsidemokraatitko? Vai heidän vastustajansa? Vai eivätkö ne liity lainkaan ruotsidemokraatteihin? Ja jos eivät, niin mihin ne sitten liittyvät? Eurokriisiinkö? Mutta eiväthän ruotsalaiset ole siinä maksumiehinä, toisin kuin vastuunsa tuntevat suomalaiset - syyn täytyy siis olla jossain muualla. Mutta missä?

Vastauksia on tuskin odotettavissa, mutta merkillisen salamyhkäistä uutisointia näyttettäisiin tästä asiasta harrastettavan Pohjanlahden molemmin puolin. Kummallista.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Juhlaraha tasa-arvolle ja suvaitsevaisuudelle
Miksi Sven ja Åke näpistelevät ja raiskaavat?
Onko Pohjoismaiden muutos käsillä nyt?

3 kommenttia:

 1. Ainakin jossain vaiheessa ruotsista kuului uutisia, että nimenomaan Ruotsidemokraatit ovat saaneet uhkauksia.

  Olen kyllä toisen käden tiedon varassa, kun itseltä ei tuo ruotsi niin hyvin suju. Olisikohan Rähmispossu kertonut.

  VastaaPoista
 2. Pitipä vähän googletella ja näköjään Vasarahammer on ainakin kirjoittanut aiheesta: http://vasarahammer.blogspot.fi/2011/11/lisaantyyko-vasemmiston-poliittinen.html

  Sanotaanhan tuossa Ylen jutussakin epäsuorasti, että uhka kohdistuu ruotsidemokraatteihin: "...ruotsidemokraatit nousi valtiopäiville vuoden 2010 vaaleissa. Lisäksi kaikkien muidenkin puolueiden poliitikkoihin kohdistuvan turvallisuusuhkan arvioidaan olevan aiempaa suurempi."

  VastaaPoista
 3. Kuten monien muidenkin kirjoitusteni tarkoitus, niin myös tämän kirjoituksen tarkoitus on kritisoida poliittisen oikeaoppisuuden liekanarussa itsesensuroivaa älyllisesti epärehellistä lehdistöämme. Juuri sitä, jonka olemassaolon tärkein oikeutus on olla vallanpitäjiämme vahtiva valtiomahti ja totuudenmukaisen tiedon luotettava välittäjä.

  Mutta toki en edelleenkään tiedä, enkä edes väitä tietäväni, mitä tämän uutisen takana todella on. Jos olet oikeassa siinä, että kyse on ruotsidemokraatteihin kohdistuvista uhkauksista, emme edelleenkään tiedä kuka uhkailee tai miten uhkailee.

  Nyt jutun läpi lukaisevalle tyypilliselle lukijalle syntynee automaattisesti käsitys, että ruotsidemokraatit tai ainakin heidän kannattajansa ovat niitä uhkailijoita. Jos niin on, olisi se syytä sanoa eksplisiittisesti, jotta tarkempikin lukija ymmärtää, eikä jää tilaa virheellisille tulkitsijoille. Ja jos taas ei, on kyseessä viattoman syyllistäminen. Nämä molemmat vaihtoehdot ovat aika surkeita lopputuloksia omassa erinomaisuudessaan piehtaroivalta medialta - en nimittäin kaikesta huolimatta suostu uskomaan, että ammattitoimittajien perimmäinen tarkoitus olisi väärän tiedon levittäminen tahallaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!