keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

Helsingin sanomat jatkoi valheellista uutisointiaan

Riikka Purraan (ps) liittyvä kohu on nyt toivottavasti ohi. Tai ainakin hän on pyytänyt anteeksi vanhoja kirjoituksiaan ja pääministeri Petteri Orpo (kok) on ilmoittanut, ettei hallitus kaadu nyt nähtyyn ajojahtiin. Ja toivonut, että hänen kabinettinsa pääsisi toteuttamaan ohjelmaansa. 

Valitettavasti näyttää siltä, ettei ainakaan Helsingin sanomat päästä Orpoa ja muuta hallitusta helpolla. Se välittää nimittäin edelleen väärää tietoa hallituksen perussuomalaisista jäsenistä. Tarkoitan lehden eri paikkakunnilla tehtyihin haastatteluihin perustuvaa juttua. 

Heti jutun alussa lehti nimittäin kertoi, että "Rydman joutui kesällä 2022 eroamaan Kokoomuksen eduskuntaryhmästä sen jälkeen, kun useat naiset kertoivat HS:n jutussa hänen epäasiallisesta käytöksestään". Tosiasiahan on, että kyseiset naiset valehtelivat ja asia on siksi poliisitutkinnassa - eikä tutkittavana todellakaan ole Rydmanin käytös. 

On tietenkin totta, että Rydmanin eroaminen Kokoomuksesta johtui HS:n jutusta. Oikea tapa asian esille tuomiseksi olisi kuitenkin sisältänyt tiedon kyseisen artikkelin valheellisuudesta. Siis jotenkin tähän tapaan: "Rydman joutui kesällä 2022 eroamaan Kokoomuksen eduskuntaryhmästä sen jälkeen, kun HS julkaisi useiden naisten esittämiä valheellisia väitteitä hänen käytöksestään".

Helsingin sanomien tämän aamun moraaliton kirjoittelu on erityisen tuomittavaa siksi, että kyseessä on lehden oman toimituksen tekemä journalistinen virhe. Ja siitä syystä sen tulisi olla erityisen tarkka käsitellessään Wille Rydmaniin (ps) liittyviä asioita. Eikä missään tapauksessa levittää edelleen valheellista väitettään. 

* * *

Tässä yhteydessä on syytä myös muistuttaa, että Orpon hallituksen vaikea alkutaival on syvimmältään johtunut ennen kaikkea siitä, että Keskusta on viimeistään vuodesta 2019 asemoinut itsensä samaan blokkiin Vasemmistoliiton, Vihreiden ja Sosialidemokraattien kanssa. 

Mikäli näin ei olisi, istuisi puolueen puheenjohtaja Annika Saarikko nyt ministerinä, eikä lehdistön ja RKP:n olisi mahdollista keikuttaa hallitusta nyt nähdyllä tavalla. Näin siksi, että Orpon kabinetilla olisi takanaan eduskunnan enemmistö myös ilman Henrikssonin opportunistisia joukkoja. 

49 kommenttia:

  1. En ole vielä kyennyt lukemaan Hesarista kuin otsikot. Riikka Purraa maalitetaan oikein urakalla. Toivon hänen jaksavan tässä paskamyrskyssä, jonka suvaitsevaiset ihmiset ovat lietsoneet.

    VastaaPoista
  2. Riikka Purra, Jussi Halla-aho ja muut perussuomalaisethan ovat suomalaisten puolustajia. Nyt joukkoon on liittynyt Wille Rydman.
    Puolustamisen lisäksi aikovat vielä laittaa maan taloutta kuntoon kokoomuksen ja kristillisten kanssa.
    Nämähän ovat ihan hirveitä asioita vihervasemmistolle ja heidän toimittajilleen joten täytyy laittaa kapuloita rattaisiin minkä keritään etteivät vaan onnistu.

    Ja vielä ne presidentinvaalitkin on tulossa. "Millä ihmeellä estetään Mestarin voitto?", toimitukset miettii hiki hatussa.

    Nämä toimittajien kirjoitukset on vaan hätähuuto kun keinot alkavat loppua hallituksen kaatamiseen ja eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon kampitukseen.

    VastaaPoista
  3. Kommenttini nyt ei koske blogikirjoitusta, anteeksi.
    Kysyn nyt täällä yleisesti onko blogeihin kommentointi jotenkin rajoitettu?
    Asun Romaniassa, yritin kommentoida Yrjöperskeleen blogia mutten Onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentit ilmestyvät viiveellä jahka kirjoittaja (blogin) on ne käynyt läpi.

      Poista
  4. PT-media eilen

    Kohu Purran vanhoista kommenteista tuulesta temmattua huuhaata

    https://pt-media.org/2023/07/11/kohu-purran-vanhoista-kommenteista-tuulesta-temmattua-huuhaata/
    ///////////////////////

    Hyvä Paavo! Hyvä esimerkki koko tarinan valheellisuudesta. Kannattaa lukea!

    VastaaPoista
  5. Oli miten oli, mutta omasta mielestäni Rydmanissa on jotain epämiellyttävää. Vähän samaa ”muovisuutta” kuin Trumpin vävy Jared Kushnerissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minunmielestäni, noh jokaisellahan saa olla omia käsityksiään, teot kuitenkin ratkaisevat poliitikolla, ja äänestykset eduskunnassa tai jossain valtuustossa

      Poista
    2. Niinpä, sinun käsityksesi tuppaavat olemaan melko putkinäköisiä. Minun putkinäköni ei toistaiseksi ole nähnyt mitään konkretiaa Rydmanin erinomaisuudesta työssään.

      Poista
    3. Kun mennään ulkonäköön, niin voinhan minäkin ilmaista mielipiteeni: Matias Mäkysen habitus on Kehä kolmosen autojobbarissa, viiksineen ja heittoletteineen. Antti Lindman on Tikkurilan maalitehtaan varastomiehen oloinen. T.Tuppurainen on kuin ompeluseuran lankavastaava. L Andesson on kuin totalitaristinen politrukki etc.
      Nämä ovat vain harmittomia, henkilökohtaisia mielikuvia.

      Poista
  6. Myös Iltalehti haluaa pitää asiaa yllä nostamalla edelleen esiin "riikan" kirjoituksia ja yrittäen liittää ne koulusurmiin ainakin ajallisesti. Kuten muuallakin on todettu, niin kun kerran pyytää anteeksi näiltä, niin sitä saa tehdä loputtomiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun media on kohta haastatellut kaikki älypäät Darudea ja Shirly Karvista myöten, niin siirrytäänpä eteenpäin; seuraava kohde Mari Rantanen. Tässähän kesä meneekin mukavasti ilman että uusi hallitus ehtii tehdä ensimmäistäkään päätöstä. Näinkö demokratia toimii nykyään?

      Poista
  7. PT-median kommentti "Riikan" kommenteista on hyvä. Ainakin yksi esimerkki on irrotettu asiayhteydestä. Kyse ei ollut maahanmuuttajista vaan perheväkivallasta

    VastaaPoista
  8. Ennen vanhaan lehdistä luettua pidettiin melkeinpä totuutena. Niin luetettuina lehdet ja toimitukset olivat.
    Nyt niin sanotun "vastuullisen median", joka kirjoittaa "vastuullista journalismia", kirjoitukset ovat lähtökohtaisesti epäilyttäviä ja totuus löytyy netin "vaihtoehtoisesta" mediasta.
    Tästä tilanteesta on kiittäminen vasemmiston toimittajia ja heidän julkaisijoitaan.
    Edelleen pätee, tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa propaganda elää kuin Venäjälläkin. Asiat käännetään päälaelleen: Venäjällä mm. Ahvenanmaan konsulaattikysymyksestä: Ulkopoliittisen instituution tutkijan kommentti: "Venäjä kokee edelleen olevansa suurvalta ja voi syntyä vastareaktioiden kierre, jossa Venäjä haluaa tilanteen näyttävän siltä, ettei se ole heikko. Venäjä haluaa päästä sanomaan viimeisen sanan, Vanhanen sanoi Ilta-Sanomille."
      Venäjällä uutisoitiin siitä osa: "Venäjä tulee sanomaan viimeisen sanan"
      Saman kaltaistaista, pitkälti muunneltua totuutta suoltaa suomalainen HS.

      Poista
    2. Eikös journalismin uusimmissa ohjeissa sanota, että kansalaisilla on oikeus vastaanottaa uutisia ja mielipiteitä?

      Poista
    3. Vähän jääneet ne oikeat uutiset vähemmälle kun toimittelijoiden aika on mennyt niiden mielipiteiden värkkäämisessä, uutisiksi naamioituna.

      Poista
  9. Riikka on kuulemma suunnitellut panssarivaunun kaappaamista ja ajavan sillä pikipää laumaan.....(muttei kuitenkaan kaapannut, eikä ajanut, täh)

    VastaaPoista
  10. Valitettavasti se, jota HS tekee eli valehtelee ja vääristelee, ei ole vika vaan lehden ominaispiirre.

    VastaaPoista
  11. Yllä oleva kommentti on minun. Jostain syystä oletuksena tulee Anonyymi kommmentti.
    Valtamediaa lukiessa ei tule automaattisesti olettaa, että uutinen on totta tai että mielipide perustuu huolelliseen arviointiin eikä pelkästään loanheittoon. Valtamedia ei ole kiinnostunut totuudesta vaan siitä, millaiselta asiat voidaan saada näyttämään eli narratiivista.

    VastaaPoista
  12. Nyt Yle puolestaan uutisoi tarkoituksellisesti puutteellisesti vai peräti valheellisesti?
    Ranskan viime aikaisten matu-mellakoiden todelliset vahingot ylittävät miljardin euron rajan.

    Yle tänään

    Ranskan mellakoista koitunut noin 650 miljoonan euron vahingot

    https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-163924

    VastaaPoista
  13. Suomen Urheiluliito Puheenjohtaja ja keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen kirjoittaa Ilta-Sanomissa näin: "Ihminen kirjoittaa, miten haluaisi ampua junassa maahanmuuttajia ja nyt valtiovarainministerinä kuittaa asian vain kirjoituksena.
    – Anteeksipyyntökään ei riitä. Pakarinen jatkaa."
    Siis mikään ei tunnu riittävän, kun ollaan oikein kiimassa asiaan ja tässäkin tapauksessa ihan väärin perustein eli haluaa ampua maahanmuuttajia, mikä on todistetusti HS irroittama asiayhteys. Iltalehti oli raahannut taas aina saman rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen todistamaan, kuinka riikan lausunnot nyt täyttäisivät rikoksen merkit. Iltalehti ei kysynyt nyt professorilta täyttääkö tämä massiivinen vainoaminen sen maalittamisen merkit. Ei mutta perussuomalaisiahan saa maalittaa vaikka kuinka paljon. Siitä ei saa rikosta tekemälläkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolle Pakarisellekaan ei riitä anteeksipyyntö, näitä puheita nyt odotetusti tulee lisää. Väärin pyydetty anteeksi.

      Aika masentavaa luettavaa on hesarin juttujen kommentit. Siellä ei montaakaan puolustavaa löydy, tosin selasin vain osan. Ja tietenkin lehti sensuroi ne erimieliset, näytiksi päästävät läpi yhden tai kaksi kommenttia kymmenistä. Voi mikä pyhä viha huokuu niistä, ne Hyvät Kunnon Kansalaiset ovat suunnattoman järkyttyneitä.

      Poista

    2. ei ole mitään syytä pyytää mitään anteeksi, ei varskinkaan joltain huomio huoralta, imbesilliltä Pakariselta

      Poista
  14. Toki, jooh...Riikka suunnitteli ampuvansa sitä sun tätä, muttei kuitenkaan ampunut....

    Joh, olen mäkin "suunnitellut" ampuvani sitä sun tätä, mutten kuitenkaan ole ..ampunut kuin tauluihin, siis ampumatauluihin

    Mä olin sentään SM tason ampuja teininä ja intissä koulutus "konekivääriampuja" sekä "tarkka-ampuja...

    En oo kuullu, että Purralla olis mittään edes ampumakoulutusta, täh?

    kyl noi on hullui juttui..kun kukaan suomalainen ei oo kait täs menos ampumaan pali mittään, näissähän on se ydin suvakkien vastustaminen ja vastaaminen heidän omiiin provokaatioihinsa mustalla huumorilla, täh

    irtisanoudu rasismista ynnä muuta paskaa, kun ei edes ole tässä määritelty, että mikä on se "rasismi"..Rodut ja rotuerot joka tapauksessa ovat tieteellinen fakta, sano suvakit mitä tahansa

    VastaaPoista
  15. Purrakohu ei ole ohi twiittaamalla että sori.

    Purralla menee nyt kriisiviestintä aivan mönkään. Liian vähän ja liian myöhään. Pakko on mennä kameroiden eteen, sen jälkeen asia voi asettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shakaalit piirittävät Purraa vanhentuneilla väitteillä. Paitsi ministeri Riikka on myös ihminen ja äiti. Median olisi otettava tämäkin huomioon.

      Poista
    2. Ottiko Purra huomioon, että Marin on ihminen ja äiti kun vuosi sitten kiljui Sannaa kameroiden eteen?

      Onhan tämä Purralle helvetin nolo tilanne, mutta itse on asiat sössinyt ja itse ne pitää korjata.

      Poista
    3. Se vuosi sitten kameroiden eteen vaatiminen liittyi Marinin työtehtäviin ja niiden hoitamiseen. Hiukkasen eri asia.

      Poista
  16. Wefiläisille kansallisuusaate on punainen vaate. Se häiritsee globaaleja bisneksiä suojatulliajatuksineen ja vartioituine rajoineen. Nythän eliitti on saanut ajettua hommat siihen malliin, että se on saanut siirtää teollisuuden maihin, joissa työturvallisuus, päästörajoitukset ja palkat ovat alhaisempia kuin Euroopassa. Halpaa työvoimaa ja valkoisen rodun tummentajia ajetaan maanosaan väkisin, ettei pahasta arjalaisesta rodusta jäisi jälkeäkään.

    Persut uhkaa tätä järjestelmää, josta tavallinen kansalainen ei hyödy mitään. Valitettavasti suurin osa vaalikarjasta tykkää mennä johtajien käskemään suuntaan huutaen: "Persu on paha, suvakki on hyvä!"

    VastaaPoista
  17. Muistuttaa hihamerkkikohua, kun Helena Eronen
    kirjoitti huumori pläjäyksen että turistelle pitäisi kiinnittää hihamerkki, että tietäisi mistä maasta turisti on, esmeks amerikkalaisille hampurilaisen kuva, toimittajat hettäytyivät tyhmiksi ja olivat ottavinaan ehdotuksen tosissaan, koska näin pääsivät lyömään persua, kertakaikkiaan epärehellisiä rottia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, että vieläpä ylen pääuutisten, taisi olla Rönkä, ellen väärin muista, vakavana kertoi tämän järisyttävän hihamerkkiuutisen! Voi pyhä yksinkertaisuus.

      Poista
  18. Helena puhui asiaa, mistä muuten voi tiettää, ettei loukkaa jotain "kansanryhmää" kun ei voi tiettää, onko heitä suomessa ollenkaan..Eli jos suomwsa on vaikka yksikin joku Ambomaalainen, vaikka paperitonkin, jos sanot pahan sanan asiantilanteesta, olet loukannut "kansanryhmää"..

    Toisaalta, jos Suomessa ei ole ainuttakaan vaikkkapa Swazimaalaista, niin silloinhan voi vaatia vaikkapa ammuttavaksi, kun jos ei ole kansanryhmän edustajaa Suomessa, ei voi loukatakkaan ko. "kansanrymää" täh? eli loogista..

    eli tarvii olla joku viranomaisten ylläpitämä sivusto, josta näkee, minkä maalaisia on kunakin hetkenä Suomessa porukkaa ja mistä maasta

    VastaaPoista
  19. Riikka Purran ja muidenkin kannattaisi lukea tarkkaan Vox Dayn opas mediakohusta selviämiseen:

    SJW Attack Survival Guide

    Kaikkein tärkeintä on, ettei myönnä mitään, pyydä anteeksi mitään, eikä eroa vapaaehtoisesti. Hyökkääjät etsivät heikkouksia.

    Jos pyydät anteeksi, myönnät hyökkääjien olleen oikeassa, etkä koskaan pääse heistä oikeasti eroon. Seuraava kohu tulee varmasti, koska hyökkääjät haluavat tuhota sinut.

    VastaaPoista
  20. Purra teki ison virheen aikanaan, kun kirjoitti etunimellään scriptaan, ja antoi vielä hölmöyttään vihjeitä henkilöllisyydestään. Oli kuitenkin yli 30v tuolloin, eli ei mikään tyttönen. Itseäni harmittaa hänen kohdallaan persoonan yksinkertaisuus siinä mielessä, että antoi aseet vastustajille vuosien päähän. Sitä en tosin tiedä, oliko tuolloin jo suuntautumassa poliittiselle uralle. Moni persu uskoakseni harmittelee juuri tuota riikan "tyhmyyttä" tuona aikana, ja tyhmyys nyt ei ole kovin puoleensavetävää. Ilmeisesti anteeksipyyntö oli pakollinen lähinnä hallituskumppaneiden suuntaan, jotta hallitus ei kaadu. Tuskin olisi muuten pyytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuitenkin 6 vuotta nuorempi kuin nuori nainen Marin.

      Poista
    2. Itse aikanaan ymmärsin, että kirjoittaminen omalla nimellä internetissä sisältää riskejä. Jos et työn puolesta ole velvoitetttu esiintymään julkisuudessa, omalla nimellä esiintymisestä on vain vähän tai ei lainkaan hyötyä mutta runsaasti riskejä. Nimimerkillä joudut kestämään kuittailua nimimerkin käytöstä mutta se on pientä verrattuna riskeihin.

      Toisaalta, jos pyrit julkisiin luottamustehtäviin, et voi tehdä sitä nimimerkillä.

      Poista
  21. Saarikko on täysi kommari. Iljettävää mutta totta.

    VastaaPoista
  22. Yle tänään

    Halla-aho: Suomi ei voi olla maahanmuuttoon perustuva yhteiskunta, niin kuin Yhdysvallat

    Halla-aho haluaa olla rakentamassa yhteiskuntaa, johon tulee vain sellaisia ihmisiä, jotka haluavat integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

    https://yle.fi/a/74-20040559

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle Areena 8 minuuttia

      Millainen arvojohtaja olet, Jussi Halla-aho?

      Millainen keskusteluilmapiiri Suomessa tällä hetkellä on?
      Miten erilaiset näkemykset ovat sovitettavissa yhteen, eduskunnan puhemies ja perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho?

      https://areena.yle.fi/1-65379924

      Poista
  23. Hei Kokoomus ja vihervasemmisto!
    Miten näillä "ansioilla" on voinut toimia ministerinä ja Helsingin pormestarina?

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Jan_Vapaavuori

    Rikostuomiot

    Vapaavuori tuomittiin 17-vuotiaana pahoinpitelystä kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdolliseen vankeuteen vuonna 1982.
    Vuonna 1984 Vapaavuori tuomittiin sakkoihin osallisuudesta varkauteen.
    Vuonna 2001 hänet tuomittiin rattijuopumuksesta 11 430 markan sakkoihin ja ajokieltoon.[7][39]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa on melkoiset kaksoisstandardit.

      Poista
  24. Eikö näistä selvääkin selvistä tarkoitushakuisesta todellisuuden vastaisista väärennellyistä ihmisen maalittamisesta päivänselvällä poliittisella tarkoitushakuisuudella saada vihankohteeksi valittu uhrin maine ihmisenä,poliittinen ura tuhottua. Sekä siinä sivussa samoilla 100% valheilla koko edustamansa puolue sekä vaalivoiton seurauksena hallitusvastuu tuhottua.
    Eikö tämmöisestä selvääkin selvemmästä kieroakin kierommasta ja moraalittomaakin moraalittomasta toiminnasta saada mediaa tilille ,ja toimittajia leivättömän pöydän ääreen vastaamaan tästä anarkistisesta toiminnasta.
    Jos kyse oliosi oikeasti vahvasti todistetusta syystä, mutta sellaista ei ole sen näkee sokea reettakin! On vain illuusio jota pönkitetään näillä kieroilla ajojahdeilla, ja joka uppoaa kyllä siihen kansanosaan joka uskoo tuohon illuusioon joko propagandan aivopesemänä tai sitten haluaa uskoa että natsi-illuusion täytyy olla totta ja leikkii partisaania muka jonkin absoluuttisen hyvän tekijänä pahaa vastaan!
    Tämä on ihan aikuisen oikeasti naurettavaa, kaikki näkee jos haluaa, keisarilla ei ole vaatteita.

    VastaaPoista
  25. Eikö se paheksuttu nettikirjoittaja ollut Riikka Niskakari eikä valtiovarainministeri Riikka Purra.
    Huomisen teema on sitten musta säkki, jollaiseen naamioituneita ihmisiä Purra oli nähnyt. Säkkipuvuista mainitaan raamatussakin.

    VastaaPoista
  26. สุดยอด PG SLOT สุดฟิน เป็นเกมใหม่ ปัจจุบัน เกมยอดนิยม และก็นิยม เล่นกันเยอะๆโดยยิ่งไปกว่านั้นในฝั่งทางทวีปเอเชีย ของพวกเราโดยเกม PG SLOT จะเด่นในด้าน ของตัวเกม ระบบนำสมัย

    VastaaPoista
  27. สล็อต pg slot ใหม่ล่าสุด พวกเราในฐานะ คาสิโนออนไลน์ pgslot ผู้ให้บริการสล็อตรวมทุกค่ายผู้ให้บริการ สล็อตออนไลน์ที่ ยอดเยี่ยม เกมทำเงินผ่าน มือถือ ที่ทำเงินก้าวหน้า ที่สุด

    VastaaPoista
  28. demo slotpg หากคุณต้องการใช้โปรแกรม ในการเล่นสล็อตออนไลน์ คุณสามารถทำได้โดยตามขั้นตอนต่อไปนี้การทดลองเล่นสล็อต PG SLOT ฟรีด้วย

    VastaaPoista
  29. เบอร์ มงคล สำหรับ PG นักเสี่ยงโชค สล็อตแตกง่ายมากยิ่งกว่าเดิมก็เลยเป็นที่เรียกร้องของมนุษย์ล้นหลาม เบื้องต้นของชาวไทยนั้นประทับใจการลุ้นโชค PG แสวงโชคลาภ เพื่อผลที่มีผลดีต่อโชคชะตา

    VastaaPoista
  30. สุดยอดเว็บ Thai PG Slot ในปัจจุบัน ฉันไม่มีสล็อต PG ไทยอยู่ในคลังข้อมูลของฉัน แต่คุณสามารถตรวจสอบเว็บไซต์หรือแพลตฟอร์มออนไลน์ต่าง ๆ ที่มีการเสนอเกม PG

    VastaaPoista
  31. Moderaattori! Pyydän poistamaan thai-kieliset kommentit, koska me suomalaiset emme niitä ymmärrä ja koska ne saattavat sisältää epäasiallisia kommentteja. Ja kolmanneksi: kommentoikoot thailaisten lehtien tai kolumnien sivustoilla. Suomi on Suomi ja maahanmuuttajan pitää täällä kotoutua, ja siihen kotoutumiseen kuuluu myös suomen kielen opiskelu. Kun osaat, thailainen, riittävästi suomea, niin tule kommentoimaan näitä kolumneja uudestaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!