sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Kolmen lampaan luokka

Iltalehti on suurten jääkiekkokilpailuiden yhteydessä jakanut pelaajia leijoniin ja lampaisiin (esimerkki). Ensin mainittuun kastiin on nostettu peleissä onnistuneet ja jälkimmäiseen vaisusti kiekkoilleet. 

Tämä tuli mieleeni uutisesta, jossa kerrottiin Vantaan Seutulan kotieläinpihan lampaita häirityn öiseen aikaan. Lampaiden häirintä alkoi koronakesänä 2020 huutelulla, ja kiusanteko on sen jälkeen lisääntynyt vuosi vuodelta. 

Jutun mukaan vainoajat ovat nuorisoa, josta on tallessa valvontakameran kuvamateriaalia. Siten lampaita häiritsevien kiinnijääminen lienee vain ajan kysymys. 

Tyhmyys on tietenkin hyvin tavallista - ja siitähän tässäkin tapauksessa on kyse. Niinpä sijoitan Iltalehden luokittelua noudattaakseni kaikki lampaiden kiusaajat kolmen lampaan luokkaan. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, ovatko kyseessä mustat vai valkoiset lampaat.

9 kommenttia:

  1. Arvaus on, että kyseessä on kömpelö yritys lähestyä vastakkaista eläinpuolta.

    VastaaPoista
  2. Onkohan näissä teoissa kyseessä valkoiset, tummat vai mustat?

    PT-media tänään

    Uussuomalaiset häiriköivät jalkapallopeliä – peli jouduttiin keskeyttämään

    https://pt-media.org/2023/07/23/uussuomalaiset-hairikoivat-jalkapallopelia-peli-jouduttiin-keskeyttamaan/

    Brahenkentällä oli menossa jalkapallo-ottelu kun puoli yhdeksän aikaan illalla tilanne lämpeni siihen pisteeseen, että kymmeniä lähinnä uussuomalaisia ryntäsi kentällä häiriköimään peliä.
    Poliisin mukaan ottelun kulku aiheutti uussuomalaisissa ns. mielenpahoitusreaktion. Videokuvaa alla kun poliisi toimittaa uussuomalaisia poistumaan paikalta.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/erimielisyyksia-jalkapallo-ottelun-kulusta-helsingissa-ihmiset-rynnivat-kentalle-hairikoimaan/8743414

    --------------------------

    IS tänään

    Poliisi poisti bussista yli kymmenen henkilöä Helsingissä

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009736477.html

    Poliisi poisti yli kymmenen henkilöä linja-autosta lauantai-iltana Töölönlahdenkatulla Helsingissä.
    Helsingin poliisi sai hälytyksen tehtävälle kello 22.37. Ilmoituksen matkustajaryhmän välisestä sanaharkasta hätäkeskukseen teki sivullinen matkustaja.

    Poliisin mukaan tilanne sattui linja-autossa numero 40. Tilanteesta ei aiheutunut vammoja osallisille tai sivullisille.

    -------------------------

    IL tänään

    Roskakatos syttyi tuleen Helsingissä – Kerrostalon ikkunat halkeilivat 4. kerroksessa

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e0acaa5e-0b8a-4ed1-9779-b08ee3e95396

    Taloyhtiöiden jätekatos syttyi palamaan Helsingin Kytösuontiellä varhain sunnuntaina.
    Palo tuhosi kaksi katoksen läheisyydessä sijainnutta henkilöautoa korjauskelvottomaan kuntoon. Palo vaurioitti myös kahta lähellä ollutta moottoripyörää.

    Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan, että palossa oli leviämisvaara. Suurin kuumuus kohdistui läheiseen kerrostaloon, jonka ikkunat halkeilivat neljännessä kerroksessa saakka.
    Pelastuslaitos sai ilmoituksen tehtävästä noin neljältä aamuyöllä.
    ////////////////////////////

    Minusta olisi oleelliista uutisoida se, ovatko tekojen tekijät kantaväestöä vai uussuomalaisia koska jos sitä ei uutisoida, lukija saa käsityksen tai epäilyksen, että salataan jotain oleellista.
    Oleellista siinä mielessä, että olemmeko Ruotsin tiellä? Onneksi sisäministeri Rantanen (ps) pyrkii estämään sitä ja toivottavasti koko hallitus tukee tätä tavoitetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden maahanmuuttajien kanssa on antoisaa pelailla jalkapalloa (linnunpoikasilla tai irti leikatulla päällä), leikkiä (puukko)hippasta, valmistaa (kiduttamalla teurastettua) halallihaa jne. Vain mielikuvitus on rajana.

      Poista
  3. Jos Lähi-idässä tai Afrikassa ei ole ruokaa syötäväksi, mihin ihmiset suuntaavat ruokaa etsimään? "Lammaslaumat" voivat olla todella suuria kun ne lähtevät liikkeelle.
    Miten EU ja Eurooppa on tähän valmistautunut?

    IL tänään

    Tutkija: Venäjä on ottamassa käyttöönsä äärimmäisen julman aseen – ”Tässä tulee kuolemaan paljon ihmisiä”
    Mustanmeren viljasopimuksen päättymisellä tulee IL:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan olemaan merkittäviä vaikutuksia.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9f83c71c-8c0e-4bae-9752-31308e321a33

    Artikkelista poimittua

    Mustanmeren viljasopimuksen päättyminen vaikuttaa merkittävästi Ukrainan viljakuljetusmahdollisuuksiin.
    Erityisesti kärsijöinä ovat asiantuntijoiden mukaan tuontiviljasta riippuvaiset Afrikan ja Lähi-Idän maat.
    ...
    ...
    ”Suomenkin pitää varautua”

    Kari Liuhdon mukaan kyse ei ole lyhytaikaisesta kriisistä, vaan pitkän aikavälin ongelmasta. Myös Suomen kannattaisi hänen mielestään katsoa omavaraisuuttaan eri näkökulmasta.

    Liuhto muistuttaa, että Suomen ulkomaankaupasta yli 90 prosenttia tapahtuu meriteitse. Myös masinoidut turvapaikanhakijoiden vyöryt Euroopan rajoille ovat Liuhdon mielestä todellinen ongelma.

    – Venäjä on valmis tekemään aikamoisia temppuja. He ovat vieläkin imperiuminostalgian huumassa, eivätkä pysty tunnustamaan, ettei heillä ole taloudellisia resursseja olla Neuvostoliiton kaltainen imperiumi, Liuhto sanoo.

    – Luulen, että Putinilla on suunnitelma, että he jatkavat tätä sotaa niin kauan, kunnes he näkevät, kuka on Yhdysvaltain presidentti ensi vuoden marraskuussa.
    Siihen asti käydään kulutussotaa, Liuhto jatkaa.
    /////////////////////////////

    Artikkeli on melko pitkä mutta lukemisen arvoinen.
    Ja miten Euroopan käy jos republikaanit voittavat USA:n presidentinvaalit?
    Eikö Eurooppalaiset pysty huolehtimaan itsestään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iltalehti on varsin erikoinen aviisi, vuoroin asiaa vuoroin "hutkivaa" journalismia ja yliampuvia kolumneja. BZ vaati Iltalehden kolumnistilta anteeksipyyntöä väitteestä, että maassamme on natsihallitus.
      Mihin enää Putin tarvitsee trollitehdasta. Hän voi tarjoutua tekemään meilläkin denatsifikaation.
      "Erpura omissa joukoissa iskee viiltävämmin kuin vihollisen miekka."

      Poista
  4. Lampaista. Oulun läheisyydessä on sellainen museoalue saaressa. Turkansaari on nimi.

    Siellä oli jokunen puolenkymmentä vuotta sitten pieni lammaslauma kaluamassa nurmikkoa ja rantapuskia sileäksi. Lammaslaumaa johti joku kiltti, "helposti lähestyttävä ja ihmisiin luottava" pässi.

    Ykskaks yhtenä yönä se pässi katosi. Paikallisessa aviisissa sitä katoamista ensin ihmeteltiin museonkin toimesta. Poliisin tutkiessa asiaa, oli tainnut joihinkin valvontakameroihin tallentua tekijät, mutta niitäpä ei kerrottu. Juttu vaiettiin äkkiä hiljaiseksi.

    Minähän arvasin heti tapauksen kuultuani, mistä tämmöinen teko johtuu ja kuka asialla vaikka nimiä en tiennyt... Sieltä haettiin ilmaiset kebablihat vartaaseen ja paistia pöytään. Olikohan joku musulmaanien juhlakin vielä tuloillaan...

    VastaaPoista
  5. jos on yli lisinyt ja tuhonnut oman luontonsa, niin sitten tarvii kuolla sen mukana, eikä suvakkien avustuksella levitä ruton lailla ja tuhota koko maapallloa

    VastaaPoista
  6. Suvun musta lammas saattaa olla ansaittu titteli oli sen perusteena mikä tahansa.

    VastaaPoista
  7. Kaksi (2) tummatukkaista lammasta raiskasi ihmislapsen Hämeenlinnassa.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/00a4acdd-663e-4ce3-8611-f15529487880

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!