maanantai 31. heinäkuuta 2023

Selittääkö mystinen marginaali naisiin kohdistuvan väkivallan ja koululaisten poissaolojen kasvun?

MTV3 teki jutun suomalaisesta henkeen ja terveyteen kohdistuvasta väkivallasta. Siinä poliisipäällikkö totesi kryptisesti, että "joku voi puhua marginaaleista ja yhteiskuntaan liittyy tietynlaisia marginaaleja ja varmaan se on viime vuosina jossakin määrin kasvanut ja jos tälläiset marginaalit kasvaa, niin ongelmat ja ääripäässä ne heijastuvat äärimmäisinä tekoina".

Lisäksi jutussa kerrottiin tilastollisena tosiasiana, että "Suomi on Euroopan mittakaavassa naisille väkivaltainen paikka" sekä siitä kuinka "meillä entistä enemmän yhtenäiskouluja, tehdään isompia kouluja jopa varhaiskasvatuksessa ja se johtaa väistämättä siihen, että opettajat eivät enää tunne kaikkia oppilaita".

Mutta itseäni jäi mietityttämään kuitenkin eniten tuo kryptinen virke. Eli mitä poliisipäällikkö tarkoitti mainitsemillaan kasvavilla marginaaleilla. 

Perinteisestihän suomalainen väkivalta on liittynyt alkoholin käyttöön, mutta ainakin virallisten tilastojen mukaan viinan juominen on Suomessa vähentynyt jo yli kymmenen vuoden ajan. Ja sen seurauksena se on pudonnut tänä aikana noin neljänneksellä. Siten poliisipäällikön marginaalit eivät taida liittyä ainakaan alkoholiin. 

Selvää on tietenkin, ettei minkäänlaisen väkivallan kasvu yhteiskunnassa ole toivottavaa. Eikä sellaista ole myöskään Ilta-Sanomien raportoima lapsien katoaminen koulusta. 

Jutussa kerrottu katoamisten mittakaava oli hätkähdyttävä. Sen mukaan "vuoden 2020 Kouluakäymättömyys Suomessa -kartoituksen mukaan Suomessa oli vuosittain 4 000 yläkoululaista, jotka eivät käyneet koulussa".

Kun otetaan huomioon, että Suomessa yhden ikäluokan koko on noin 50 000 lasta, on kouluissamme lähes ikäluokan kymmenenneksen suuruinen koulusta kadonneiden lasten joukko. Kyse ei siten ole mistään ihan olemattomasta marginaalista. 

Jutun mukaan oppilaiden poissaolot voivat johtua monenlaisista syistä. Sellaisia ovat psyykkiset haasteet, kiusaaminen, päihdeongelmat, vaikeudet kavereiden tai perheen kanssa sekä ulkomaille matkustaminen.

Tuosta viimeisestä asiasta IS sitten kertoikin jo pidemmin, joten se lienee erityisen merkittävä syy kouluista katoamiselle.  Asiaa on jutun mukaan vatvottu jo parikymmentä vuotta ja viranomaisten parissakin on jo kauan sitten toivottu, että "asianomaiset ministeriöt loisivat maahanmuuttajalasten vastentahtoisiin matkoihin puuttumiseksi valtakunnallisen mallin".

Jutussa kerrottiin, myös, että osa ulkomaille kadonneista lapsista oli tyttöjä, jotka on lähetetty ulkomaille pakkoavioliiton takia. Tästä sitten juolahtikin mieleeni, että johtuisikohan myös MTV3:n kirjoituksessa esiintyvän poliisipäällikön naisiin kohdistuvan lisääntyvän syy samasta kasvavasta marginaalista - eli maahanmuuttajaväestön lisääntymisestä. 

Ja jos näin on, niin miksi se jätettiin muuten ansiokkaassa jutussa mainitsematta?

34 kommenttia:

  1. Kun tehdään kansallisia tilasto-vertailuja, on syytä tutkia miten tiedot on kerätty ja ehkä vielä tärkeämpänä tilastointitapa. En vähättele naisten kokemaa väkivaltaa – kaikki väkivalta on väärin, – mutta tohdin epäillä, että kaikki naisiin kohdistuva väkivalta ei päädy tilastoihin kaikissa maissa samoissa määrin kuin Suomessa (piilorikollisuutta on täälläkin, ja sitä selvitetään mm. rikosuhritutkimuksilla), jo Etelä- ja Itä-Euroopassa perheen merkitys yhteiskunnassa on erilainen kuin meillä ja naisen rooli sitä myöten vanhoillisempi – siellä ei läpsy tai lyönti ole viranomaisasia.

    Muslimeita nyt ei tarvitse edes mainita, se takapajuinen uskonto ei näe naista edes ihmisenä. Tämä ei tosin meidän ihmisoikeusaktivisteja ja mediaa kiinnosta, pääasia ettei kutsuta säkiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalaisia ja Suomessa syntyneitä tyttöjä on satoja, joilta on sukuelimet silvottu. Mitä arvelet, kuinka moni pahoinpitelijä olisi saatu tuomiolle, jos punavihreät olisivat laittaneet yhtä paljon voimavaroja näiden silvontojen selvittämiseen kuin poliitikkojen vanhojen tekstien kaiveluun. Kunhan tekstien kaivelu laantuu, olisi kiva nähdä, että esimerkiksi Panu Raatikainen ryhtyisi edistämään oikeutta ja kaivamaan esille kaikki vanhemmat, jotka ovat vieneet tyttönsä kesälomilla silvottaviksi. Silloin hänen pitäisi tietenkin arvottaa ei-täysi-ikäisten tyttöjen vakavat pahoinpitelyt suuremmaksi ongelmaksi kuin poliitikkojen twitter-kirjoittelut ja vastaavat.

      Poista
  2. Puolueettomaksi tekeytyvä punaviherlehti TS toitotti taas tänään, että SUPO on huolissaan äärioikeistopropagandasta. Tuo viheliäinen, sahurin sormilla laskettava joukko, on Suomen ja ehkä koko maailman uhka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jooh,, "äärioikeisto" on suunnitellut satoja terrori iskuja...meinannut kaapata vaikka satoja panssarivaunuja, räjäyttää eduskuntatalon ja Stockmanin, mutta aivan viimme hetkillä Supo on pystynyt estämään kaikki nämä sadat terrori iskut

      Poista
    2. eli saldo, NOLLA "natsien" terrori-iskua" never ever

      Poista
  3. Onpa mainittu poliisipäällikkö omaksunut tosiasioita hämärtävän, suvakkimussuttamisen puhetaidon. Viranomaisen pitäisi käyttää selkeää kieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä Orwelilaisittain polisiipäällikön aivot eivät osallistuneet puhumiseen millään tapaa, pelkästään kurkunpää - mies on tuplaplushyvä ankkapuhuja.

      Poista
    2. ei sitä muuten ylikomisarioksi tai poliisipäälliköksi pääsisikään, ellei olisi päässä aivomato ja syönyt aivot

      Poista
  4. Euroopassa pitkään kuviteltiin, varsinkin Saksan entinen liittokansleri Angela Merkel, ettei Venäjään enää liity uhkaa. Nyt naamiot ovat pudonneet.
    Samaa tietoista valehtelua itselleen harrastetaan muslimien suhteen eikä uskalleta tunnustaa tosiasioita vaikka tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

    Ei muslimeilla ole aikomustakaan sopeutua länsimaisiin tapoihin eli elää maassa maan tavalla vaan he jatkavat mahdollisimman paljon oman - keskiaikisen - kulttuurin ja tapojen noudattamista.
    Sillä erotuksella, että heille kyllä kelpaa yhteiskunnan tarjoamat asunnot, rahat elatukseen jne jne.
    Kaikki ne rahat voitaisiin laittaa suomalaisten lasten tukemiseen kouluissa tai varhaiskasvatuksessa tai korottaa sairaanhoitajien palkkoja tai huolehtia vanhuksista säädyllisellä tavalla jne jne.

    Nyt ei vaan jostain syystä uskalleta puhua tai kirjoittaa asioista niiden oikeilla nimillä vaan itsepetos jatkuu. Miksi näin tai mitä pelätään? Jatkuuko tämäkin siihen asti, että naamiot putoavat?
    Ylikomisario Taponen on puhunut ja pulputtanut ettei meillä ole katujengejä. Silti oikeudesta on tuomioita katujengien osallistujille ja tuomitut ovat muslimeja.
    Tämä oli 1. näytös missä naamiot putosivat.

    IL 31.5.2022

    Milan Jaff 10 vuodeksi vankeuteen – katujengijutusta tuntuvat tuomiot

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/407e06ec-d83b-4405-956a-89284b8d188b

    -----------------------

    Yle 14.7.2023

    Vuosaaren katujengin johtohahmolle kahdeksan vuotta vankeutta – käräjäoikeus antoi tuomion laajassa rikosjutussa

    https://yle.fi/a/74-20039129

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MTV uutiset tänään

      Räjähdys ravintolassa Ruotsissa

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rajahdys-ravintolassa-ruotsissa-pommiryhma-matkalla-paikalle/8747804

      Artikkelista poimittua

      Ruotsin Linköpingissä sijaitsevassa ravintolassa on tapahtunut voimakas räjähdys, kertovat muun muassa Aftonbladet ja SVT.
      Poliisi sai hälytyksen räjähdyksestä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä noin puoli viideltä Suomen aikaa.

      Skäggetorpin kaupunginosaa ollaan eristämässä, ja paikalle on matkalla kansallinen pommiryhmä.
      Ilmeisesti räjähdys tapahtui ravintolan sisäänkäynnillä, ja sen seurauksena muun muassa katto on romahtanut.
      //////////////////////

      Ruotsi kuvitteli ottavansa vastaan rauhallisia turvapaikanhakijoita.
      Ja mikä on tulos? Tuloksesta huolimatta on ruotsalaisia, jotka kannattavat tätä älyttömyyttä.
      Nyt on enää kysymys siitä uskalletaanko suomessa tunnustaa se tosiasia mihin kehitys täälläkin johtaa ellei toimenpiteisiin ryhdytä.
      Nykyhallituksen sisäministeri pyrkii estämään sen ettei Suomi ajaudu Ruotsin tielle. Ja se on erinomaisen hyvä pyrkimys. Kaikki tuki hänen toiminnalleen!

      Poista
  5. Olet täysin oikeassa tuon valehtelmisen suhteen. Jokaisen olisi hyvä perehtyä näiden erinomaisten blogien avulla siihen, mitä tämä meille markkinoitu "rauhan uskonto" todellisuudessa on:

    https://ibnmatti.blogspot.com/
    https://aikapommi.wordpress.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin keksitty ja sepitetty "uskonto"?

      Mikä on islamin todellinen alkuperä?

      https://ibnmatti.blogspot.com/2017/10/fjordman-mika-on-islamin-todellinen.html

      Alkuperäinen kirjoitus: http://gatesofvienna.net/2017/09/what-were-the-true-origins-of-islam/

      ---------------------------

      Mikä on Koraanin asiayhteys?

      https://vapaa-ajattelijat.fi/blog/mika-on-koraanin-asiayhteys/

      Mikä sitten on Koraanin jakeiden, tai koko kirjan oikea asiayhteys? Emeritusprofessori Timo Saloviita ottaa kantaa.

      Poista
  6. Ja marginaalit kasvavat! Aamu-uutisissa kerrottiin, että suomalaisten syntyvyys alkaa olla maailmanlaajuisestikin alhaisinta luokkaa. Siltä se ei kuitenkaan näytä itäisessä Helsingissä, missä erilaisiin kaapuihin sonnustautuneet maahanmuuttajat kuljettavat mukanaan kolmen neljän kersan laumaa ja vaunuissa sätkii vielä uusin tulokas. Tässä tapauksessa marginaali siis tuottaa uusia kansalaisia suhteellisesti enemmän kun natiivien syntyvyysluvut näyttävät entistä synkemmiltä. Taitaa olla rasistista tarkastella maahanmuuttajien syntyvyyttä omana tilastonaan - mahtaako täällä olla tietäjiä, jotka moisen tilaston jostain onnistuisivat kaivamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. täh? suomessa syntyneet somalit eivät ole suomalaisia, vaan somaleita

      Poista
    2. Niin meillä vallankahvassa olevat, Brysseliä kumartavat maanpetturit toimivat edistäessään EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman toteutusta valkoihoisen väestön vähittäiseksi tuhoamiseksi: leikataan kantasuomalaisilta lapsiperheiltä ja annetaan se sekä vielä huomattavasti lisää noille synnytyskoneiden kaltaisille mutiaisille. Nämä sitten lähtömaahansa kännyköiden välityksellä tai Kelalta saamansa rahan turvin lomaillessaan (nuo "vainotut poloiset") siellä raportoivat, kuinka lokoisat oltavat heillä Suomessa on - ja lisää heidän kaltaisiaan riittää jonoiksi asti.

      Poista
    3. Nyt varovasti ettei lipsuta ääääärioikeiston salaliittoteorioiden puolelle, väestön demografisista muuttujista ei soisi puhuttavan. Ei mitään nähtävää, kysykää vaikka Timo Arolta ja tilastokeskuksen yliaktuaarilta.

      Poista
    4. Niinpä. Jos eläin kävelee kuin ankka, lentää kuin ankka ja näyttää ankalta, mutta virallinen totuus sanoo sen olevan varis, niin kyseessä on varis.

      Poista
    5. Ylivoimainen valtaosa suomalaisista vannoo virallisen totuuden nimeen, ennenkaikkea ne joiden käytännössä ainoana uutislähteenä on valta- eli propagandamedia, erityisesti Yle ja globalisti-vihollismedia Brysselin Pravda.

      Poista
  7. jokainen kadonnut pikipää suomesta tai koulustakin on tietenkin positiivinen asia Suomen kannalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulis Debiksellekin vitutus päälle jos ei saisikaan enää kepappia sunnuntaikrapulaan.

      Poista
    2. Kun tietää miltä kebap maistuu siellä mistä se on kotoisin, niin en koe kovin suurena menetyksenä, jos tuota paskaa mitä täällä myydään kebapin nimellä noissa mamu-kioskeissa, ei enää saisikaan mistään.

      Poista
  8. Tuosta poliisipäällikön kryptisestä ilmaisutavasta sen verran että MITÄ ISOT EDELLÄ, sitä pienet perässä. Maamme korkeimpana arvojohtajana on kohta 12 vuotta ollut presidentti Sauli Niinistö joka ei ole koskaan sanonut mitään suoraan, vaan on kaikki asiat ilmaissut hyvin kryptisesti jaaritellen. Tästä on sitten seurannut se että pienemmät herrat ja rouvat ovat seuranneet perässä. Tämä tarkoittaa siis suomeksi sitä että nykyään on suorastaan muotia ilmoittaa asiat jaaritellen ja lässyttäen sekä kierrellen ja kaarrellen, siis puhutaan paljon EIKÄ SANOTA MITÄÄN!. Joskus suorastaan raivostuttaa kuunnella noita höpötyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta presidentin asioista mielipiteen kertomisen suhteen - näin ehkä voidaan todeta yleisellä tasolla - voisi olla, tai ehkä onkin, mene ja tiedä, kenties toivomisen varaa, näin suoraan sanottuna, köhöm.

      Poista
    2. Kunhan Mestari eli Jussi Halla-aho voittaa presidentinvaalin, saadaan asiallista ja rehellistä puhetta.

      Poista
    3. Älä sitten pety kun tulokset tulee. Halla-aho häviää homolle. :)

      Poista
    4. "Älä sitten pety kun tulokset tulee". Niinpä. Mutta hinuri ei voita rehellisesti vaaleja, sillä suurin osa suomalaisista kyllä tietää mikä rikollinen tuo on.

      Poista
  9. Kun kirjoitetaan ja puhutaan kryptisesti, niin voidaan sanoa että ollaan otettua asiaan kantaa.

    VastaaPoista
  10. Näinkin EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaista väestönvaihtoa edistävä, kantasuomalaisiin kohdistettu rasismi toimii:
    https://rodionr.vuodatus.net/lue/2023/07/rasistinen-perhe-juo-monikulttuurisuuden-myrkkymaljan

    VastaaPoista
  11. Muslimitaustaisten väkivaltaisuutta ja rikoksia on lukemattomia niin Ruotsissa, Ranskassa kuin Suomessakin.

    Minusta on täysin selvää, että muslimien ottaminen maahan on ristiriidassa Suomen etujen ja kollektiivisen turvallisuuden kanssa. Tämän vuoksi se toiminta tulee lopettaa.

    Ei meidän tarvitse leikkiä jonkun aikansa eläneen turvapaikka-sopimuksen mukaan koska "turvapaikanhakijat" itse petkuttavat.
    Eivät he ole mitään todellisia turvapaikanhakijoita. Sen osoittaa "mystisen markinaalisen joukon" käytös länsimaissa.

    VastaaPoista
  12. Hesarin pääjohto se ulosti että brittien pääministeri pitäisi mestata ja pää ripustaa tolpan nokkaan. Ei ole rimaa minkä tuo hs rikostoimisto ei jättäisi alittamatta. Minä ilmoitin tuon hs ulostuksen suoraan brittien viranomaisille. Pitäkööt hauskaa hs niin kauan kun sitä riittää.

    VastaaPoista
  13. Hyvä että ilmoitit. Sitä jo ajattelinkin, että kun jotkut tahot niin mielellään levittävät valheita ulkomaisille medioille, niin nyt pitää tuo Saskan ulostus myös levittää mahdollisimman laajalle.

    Niitä "hyviä" selityksiä nyt odotellaan..
    Verrataanpa" mustiin säkkeihin," samalta vuodelta. Kumpi on pahempaa?

    VastaaPoista
  14. Jokisipilä perui puheitaan. Olikin HS:n kannalla, on yleisen edun mukaista julkaista yksityisiä viestejä. Onko tämän enempää lammasta miesten joukossa?

    VastaaPoista
  15. En suostu lukemaan noita propaganda-aviiseja, eli myöntelikö se Jokisipilä oikeasti että on Hesarin kannalla, vai korjasiko vain sen kohdan sanomisistaan että se julkaiseminen olisi laitonta? niinhän sanoi, että olisi laitonta. Valitettavasti yksityisenkään viestien vaihdon julkaiseminen ei ole laitonta, jos julkaisemisen tekee viestin vastaanottaja tai lähettäjä. Jos sen tekee joku muu, niin sitten se on laitonta. On siinä se pieni esto, ettei vastaanottajakaan saa julkistaa viestiä, jonka julkaisu loukkaa lähettäjän yksityisyyden suojaa, mutta nuo viestit eivät nyt kyllä olleet sellaisia koska niissä puhuttiin puutarhanhoidosta tms. yleisestä asiasta.

    VastaaPoista
  16. Näin ymmärsin, korjasi vain sen laillisuus-osan, kaiketi pakon edessä.
    Mutta itse asiasta on (onneksi) edelleen sitä mieltä, että eettisesti ja moraalisesti on väärin julkistaa jonkun yksityisviestejä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!