perjantai 30. lokakuuta 2015

Hyviä uutisia turvapaikkasirkuksesta

Tänään Yle uutisoi, että Suomi muuttaa turvapaikanhakijoiden tutkintaa siten, että päätöksenteko nopeutuu useilla kuukausilla. Tämä säästää puhdasta rahaa olettaen, etteivät päätökset sen seurauksena muutu entistä myönteisemmiksi.

Ilta-Sanomat puolestaan raportoi, että Suomesta palaa Irakiin joka päivä 20-50 tulijaa. Tämä tarkoittaa noin 16 000 kansainvälistä suojelua tarvitsematonta irakilaista vuodessa. Se säästää puhdasta rahaa todella paljon. Puhumattakaan asian positiivisesta vaikutuksesta suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuteen.

Jälkimmäisessä uutisessa kerrotaan myös paluun syistä. Jotkut ovat kuulleet omaisistaan huonoja uutisia, toiset ovat pettyneet koska koko sukua ei saakaan mukaansa Suomeen ja kolmannet ovat vain saaneet kielteisen pääätöksen turvapaikkahakemukseensa.

Kaikki nämä ovat hyviä syitä paluuseen. Tai no, itse asiassa minulle kelpaavat aivan kaikki syyt irakilaisten elintasopakolaisten poistumiseen maastamme.

Edellä käsittelemiini hyviin uutisiin voidaan vielä lisätä tieto siitä, että Suomeen tulijoiden määrä on vähitellen laskenut. Esimerkiksi viime torstaina Tornioon saapui "vain" 158 henkilöä, kun kuukautta aiemmin päivittäiset tulijamäärt pyörivät yli viidessäsadassa.

Tulijamäärät ovat toki edelleen varsin suuria, mutta nyt suunta on oikea. Ja edelle kirjatuista irakilaisten elintasoshoppalilijoiden paluusyistä päätellen se on laskeva myös jatkossa.

Näiden uutisten valossa näyttäisi siltä, ettei Perussuomalaisten peukalonjälki hallituksessa ole sittenkään niin olematon, kuin joidenkin maahanmuuttokriittisten puheenvuoroista voisi päätellä. Ja se on hyvä; siis suorastaan oikein hyvä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pohjoimaat käännyttävät elintasopakolaiset pois
Mitä tilastot kertovat irakilaisten kansainvaelluksesta Suomeen?
Irakilaiset kaipaavat takaisin kotiin - mutta minne katosivat vaino ja hätä?

13 kommenttia:

 1. Toivotaan että trendi ei yhtäkkiä notkahda väärään suuntaan. Perussuomalaisten vaikutuksesta en olisi ollenkaan varma, vaikkei se mahdotonta ole. On myös mahdollista että Kokoomuksessa ja Kepussa on opittu laskemaan kustannuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Kokoomuksen ja Keskustan oppimiskykyyn en usko. Ja kepu pettää muutenkin aina.

   Poista
  2. Kun katsotaan kok- ja kepujohtoisten hallitusten aikaansaannoksia takavuosilta minä uskon, että ainoa asia mitä siellä on opittu laskemaan on omat putoavat äänimäärät ensi vaaleissa kun tämän siirtolaisvyöryn seuraukset ovat vihdoin koko Suomen nähtävissä.

   Raha ja valtionvelka ovat kuitenkin aika aineettomia asioita verrattuna katukuvassa äkkiä räjähtäneeseen mamumäärään. Nyt siis myös syrjäkylilläkin.


   t: V...Stadilainen

   Poista
  3. Samapa kai tuo, mitä laskevat, jos laskennan tulos pakottaa nuo huijarit tekemään kerrankin jotakin edes lähes järkevää.

   Joskus kyllä mietityttää, miksi poliitikot tekevät niin typeriä valintoja? Luulisi että ahneus tulisi tyydytettyä vähemmän tuhoisastikin. Vai onko koko homman tarkoituksena kurjistaa kansa, jotta elintasoero kansan ja yläluokan välillä kasvaa?

   Poista
 2. Nyt tietysti ilkeä, kivenkova sadisti, rasisti ja fasisti kysyy, että miksi tätä nopeampaa tutkintaa ja menetelmää ei ole otettu aikaisemmin käyttöön?

  VastaaPoista
 3. Siis 40000 vuodessa. Korkeintaan saisi olla 4000.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Integroitumishaluisia ja -kykyisiä saisi olla paljonkin. Sen sijaan -kyvyttömiä en kaipaa yhtäkään.

   Poista
 4. Olisi hyvä, mikäli suomalaisten yritysten edustajat voisivat mennä Lähi-idän pakolaisleireille niin sanotusti pestuumarkkinoille eli etsimään osaavaa työvoimaa. Muita ei sitten tänne otettaisikaan. Tosin onhan maassamme jo yli 200 000 kielitaitoista ja kotoutunutta työnhakijaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kauanhan maahanmuuttokriittiset ovat halunneet Suomen ottavan käyttöön tänne tunkevien pisteytysjärjestelmän. Se olisi vähän sama asia.

   Poista
 5. Ennuste: Varsinaisia turvapaikkoja myönnetään vähän. Kansainvälisen suojelun perusteella oleskelulupia myönnetään paljon. Vain jokunen karkotetaan, ehkä jopa sata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivistahan tässä on se, että nyt 20-50 irakilaista on lähtenyt päivittäin vapaaehtoisesti paluumatkalle. Näiden kohdalla ei siis ole tarvittu karkotustoimia.

   Ja eikös tuossa ollut sellainenkin muutos, että jatkossa turvapaikkahakemukseensa hylsyn saaneet eivät enää saa automaattisesti oleskelulupaa. Se vaikuttanee näiden ihmisten elintasoon Suomessa ja sitä kautta halukkuuteen pysyä kylmässä maassamme.

   Poista
 6. "Näiden uutisten valossa näyttäisi siltä, ettei Perussuomalaisten peukalonjälki hallituksessa ole sittenkään niin olematon, kuin joidenkin maahanmuuttokriittisten puheenvuoroista voisi päätellä."

  En nyt äkkiseltään keksi yhtään yksittäistä persujen tai hallituksen toimea mikä olisi rajoittanut mamutulvaa. Eiköhän suurin vaellusta rajoittava tekijä ole jo keski-eurooppaan saapuneet yöpakkaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä uskon, että esimerkiksi tiedot turvapaikan saamisen ja perheenyhdistämisen kriteereiden tiukennuksista ovat osaltaan vaikuttaneet tulijoiden määriin.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!