torstai 2. heinäkuuta 2015

Feministis-rasistinen kuolemantuomio

Afganistanissa väkijoukko kiihottui taannoin tappamaan naisen, koska joku pani liikkeelle huhun, jonka mukaan tämä olisi polttanut Koraanin. Murhaajien harmiksi joku videoi tapahtuneen ja tiedosto levisi internetin kautta läpi maailman. Niinpä asia jouduttiin käsittelemään afganistanilaisessa tuomioistuimessa, joka totesi teon kuolemantuomion arvoiseksi.

Kuolemantuomiota pidetään Suomessa ja muuallakin Euroopassa yleisesti sivistymättömänä. Ja onhan se kiistatta ongelmallinen peruuttamattomuutensa takia - virheellistä tuomiotahan ei ole mahdollista perua. Siksi minäkään en kannata sitä missään tilanteessa.

Olen tässä asenteessani valtavirtaa, sillä suomalaisten äärimmäisen negatiivinen suhtauminen kuolemantuomioon näkyy siinä kiihottuneisuudessa (esimerkki jos toinenkin), joka seurasi sitä kun työ- ja oikeusministeri Jari Lindström oli kertonut pitävänsä kuolemantuomiota sopivana rangaistuksena esimerkiksi Anders Breivikin kaltaisen joukkomurhaajan tapauksessa.

Tätä taustaa vastaan oli jännittävää huomata, että nyt kun Afganistanilainen oikeus on muuttanut joukkolynkkaajien tuomion länsimaisittain hyväksyttäviksi kymmenen ja 20 vuoden vankeusrangaistuksiksi, ovat naisasia-aktivistit tuominneet kuolemantuomioiden peruuttamisen.

Jäänkin suurella mielenkiinnolla odottamaan median ja yksityisten bloginpitäjien tuomiota naisasia-aktivistien ihmisoikeusnäkemykselle. Vai onko sittenkin niin, että suomalainen media kyllä hyväksyy kuolemantuomion afganistanilaiselle lynkkaajalle, mutta ei kuitenkaan pohjoimaiselle joukkomurhaajalle. Ei kai sentään, sillä sellainenhan olisi selvää rasismia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Oikeuskäytäntömme ajaa lainsäätäjän yli ja muuttaa rikokset kauppatavaraksi
Tapanilan joukkoraiskaajien tuomio vetää hiljaiseksi
Muslimisoituva Suomi ja naisrauha

1 kommentti:

  1. Pieni ihme että feministejä ylipäänsä kiinnosti ottaa kantaa. Vrt. ruotsin feminismi vs. monikulttuuriväkivalta = hiljaisuus.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!