perjantai 29. elokuuta 2014

Syyrialainen naisloukku

Iltalehden uutinen kertoo viiden norjalaisnaisen jääneen "loukkuun" Syyriaan. Uutisen mukaan moni naisista on kuulemma raskaana ja lähtenyt maahan auttamaan orpoja. Nyt he pyytävät apua Norjan ulkoministeriltä.

En lähde arvailemaan ovatko nämä naiset uusnorjalaisia, islamisteja tai epärehellisiä. Mutta sitä ihmettelen miksi raskaana olevat naiset ehdoin tahdoin hakeutuvat sekasortoisiin maihin, joissa vaarassa on paitsi oma henki, niin myös syntymättömän lapsen elämä.

Lisäksi kysyn sitä, miksi Norjan ulkoministeriön pitäisi auttaa näitä naisia, jotka ovat hakeutuneet loukkuunsa vapaaehtoisesti, omaa tyhmyyttään ja vastuuntunnottomuuttaan?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nauru pidentää ikää, mutta onko näyttelijän värillä väliä?
Ebola-epidemia ja afrikkalaisen tyhmyyden aiheuttama riski koko maailmalle
Montako syyrialaista pakolaista kuuluu Suomen vastuulle?

5 kommenttia:

 1. Karmea tilanne. Valitettavasti elämässä joutuu kantamaan vastuun vääristäkin päätöksistä.

  VastaaPoista
 2. Alkuperäisestä norjalaisesta uutisesta ilmenee, että he ovat tulleet siellä raskaaksi...

  VastaaPoista
 3. Kriisialueille matkaavia täytyisi näemmä ylipäätäänkin kehottaa entistä painokkaammin ottamaan ulkoministeriön matkustustiedotuksissa esitetyt varoitukset täydestä todesta. Kun rajat nyt kerta ovat auki, niin ketään ei sinänsä voi estää maasta lähtemästä eikä liioin esittää kovin yksityiskohtaisia kysymyksiä matkan mahdollisesta tarkoituksesta. Mutta sitä painokkaammin olisi syytä tuoda esiin se, että ketkä ulkomailla matkaavat, lähtevät sinne omalla vastuullaan, ja jos tulee ns. kusinen paikka, on syytä olla jo etukäteen tietoinen, että silloin on myös oman onnensa nojassa.

  Ehkäpä hieman kylmänpuoleista järkeilyä tämä, mutta matkustusvapauden kääntöpuolena on syytä korostaa jokaisen matkaan lähtijän ikiomaa vastuuta, joka voi tietyissä tilanteissa aktualisoitua seurauksineen raskaimman jälkeen. Siis, jos et ole varma, että matkasi kriisialueelle voi sujua turvallisissa merkeissä, on parempi että muutat suunnitelmiasi tai et lähde ollenkaan. Ja jos kuitenkin lähdet ja pulaan joudut, saat itse keksiä keinot millä tilanteesta selviydyt, jos selviydyt.

  Muussa tapauksessa saamme varmaankin jo lähitulevaisuudessa nähdä esimerkkejä nuorista kirkasotsaisista toivioretkeläisistä, jotka ehdoin tahdoin tuppautuvat vaikka sisällissodan keskelle jopa aseellisiin tehtäviin, ja haavoituttuaan tms. vaativat suureen ääneen UM:ä kuskaamaan heidät takaisin Suomeen huippukallista eriokoissairaanhoitoa saamaan, koska ihmisoikeudet(TM). Eikä kestäisi kauaakaan, kun tätä jo pidettäisiin itsestäänselvyytenä. Kuitenkin kakun voi sekä syödä että säästää vain satukirjoissa.

  VastaaPoista
 4. Tilanne maailmassa on muuttunut, mitä nämä loukkuun jääneet naisparat eivät tiedä. Tanska on lähettänyt Irakiin Hercules-kuljetuskoneen täynnä avustustarvikkeita ja puolensataa miestä. Tanskassa ollaan ymmällään, ollaanko sotaan taas lähdössä (tanskalaiset olivat läsnä Irakissa 2003-2011, kymmenkunta tanskalaista sai surmansa), mutta nyt vakuutetaan, että projekti on islamilaisen valtion vastainen, halutaan puolustaa länsimaita. Maailman pelastaminen ei tule enää kysymykseen, kun omat edut ja itsesuojelu vaativat pikemminkin pysymään erossa fanaattisesta islamilaisesta järjestelmästä. Pelko on että Euroopan muslimit radikalisoituvat, siitä on jo viitteitä. Tanskassa muslimiväestö ei ole ottanut osaa ISIS-järjestön vastaisiin mielenosoituksiin. Hamas, joka on toimintatavoiltaan samanlainen kuin ISIS, saa palestiinalaiskannattajat liikkeelle.

  Islamin suunnatonta poliittista merkitystä ei lännessä ole ymmärretty. Vietiin demokratiaa Lähi-itään, ja luotiin kaaos. Euroopan olisi huolehdittava nyt omasta sisäisestä turvallisuudestaan, eikä sallia maahanmuuttoa näiltä alueilta.

  VastaaPoista
 5. Kaikki avustustyöhön lähtevät pitäisi tehdä hedelmättömiksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!