torstai 28. elokuuta 2014

Kansallistunne ei elähdytä muukalaislegioonaa

Kun kirjoittamisen vauhtiin pääsin, niin sallittakoon lyhyt kommentti myös urheilun saralta. Nimittäin Suomi-Ruotsi maaottelun.

Kirjoitin Antti Ruuskasen kultamitalitunnelmissa omista urheilumuistoistani ja tulin lopuksi kommentoineeksi ruotsalaisten mahdollisia vaikeuksia koota parasta mahdollista joukkuetta edustamaan maataan. 

Tarkemmin sanottuna kirjoitin "...länsinaapureiden yleisurheilutaso on yhä enemmän maahanmuuttajien varassa, mikä saattaa johtaa kieltäytymisiin joukkueesta." Tänään Yle sitten vahvisti epäilyni ja kertoi yhden Ruotsin kirkkaimmista yleisurheilijatähdistä, Abeba Aregawin, jättävän maaottelun väliin, vaikka osallistuukin timanttiliigan kilpailuun torstaina. 

Ikävä olla "selvännäkijä", mutta tapahtunut on helposti ymmärrettävissä Ruotsin väestön viime vuosien nopean etninen muuttumisen taustaa vasten. Kansallisuustunteeseen perustuvan maaottelunhan ei voi olettaa elähdyttävän muukalaislegioonaa. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Antti Ruuskaselle kultaa ja minulle vanhoja muistoja
Ruotsalainen mielipidetiedustelu
Suomi-Ruotsi juhannusmaaottelu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!