lauantai 15. maaliskuuta 2014

Halla-aho-sitaatteja Husulle ja muille kiinnostuneille

Saimme eilen illalla seurata Ylen A-Studiosta Jussi Halla-ahon ja Mohamed Abdirahim "Husu" Husseinin välistä keskustelua. Ohjelman aikana Husu kertoi, että netistä löytyy paljon Halla-ahon sitaatteja ja jopa lukaisi ainakin yhden sellaisen malliksi.

Tästä innostuneena päätin poimia Scriptasta myös muutaman vähemmän tunnetun Halla-aho-sitaatin edelleen käytettäväksi. Kyse ei ole mistään huolellisesti valitusta kokoelmasta, vaan ainoastaan parissa minuutissa löytämistäni virkkeistä tai sellaisten osista.

Halla-ahon mukaan siis "ajat ovat vaikeat....eikä työllistyminen varmasti ole helppoa yritteliäällekään maahanmuuttajalle." Edelleen hän kirjoittaa, että "kaikki somalit ovat töissä" ja "suomalaiset ovat rasisteja, joita pelottaa tumma naama ja vieraat tavat". Lisäksi hän tunnustaa että "asiat olivat kuitenkin oikein mallikkaalla tolalla ennen kuin tulin ja pilasin kaiken". Siitä huolimatta hän esittää röyhkeän väitteen, jonka mukaan "on mukavaa olla hyvä ihminen".

Kokonaisuutena tarkastellen näistä asiayhteydestään irrotetuissa sitaateista saa varsin erilaisen kuvan Jussi Halla-ahon ajattelusta kuin Husun lukemasta. En väitä, että se vastaa sen paremmin todellisuutta, jos ei huonomminkaan.

Oleellista edelle keräämissäni sitaateissa on kuitenkin se, että niitä tarkastellessa syntyy väistämättä kysymys siitä, vastaavatko myöskään Husun löytämät ja asiayhteydestään irrotetut sitaatit Halla-ahon ajattelua sen paremmin. Vai jopa päin vastoin?

Itse asiassa asiayhteydestään irrotettuja sitaatteja lainaamalla luodut mielikuvat ovat helposti harhaanjohtavia. Juuri siksi niitä käytetään niin paljon omien tarkoitusperien saavuttamiseksi.

On hyvä ymmärtää, että tämä koskee myös Husun käytöstä ja tarkoitusperiä eilisessä keskustelussa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jälkeenjääneet maahanmuuttajalapset
Suomalaisnuorukainen lensi paratiisiin nauttimaan 72 neitsyen suloista
Oma klaani mansikka, muu klaani mustikka

5 kommenttia:

 1. Oleellista on että subversioon kelpaa mikä tahansa kunhan se ajaa oikeaa asiaa..

  VastaaPoista
 2. Keskusteluksi eilistä ei voi kutsua. Toinen yritti keskustella ja käyttäytyä kuin aikuinen, toinen kuin pieni lapsi, joka inttää inttämästä päästyään. Pisteet sille aikuiselle, joka ei hermostunut!

  VastaaPoista
 3. Husulta meni kyllä loputkin pisteet tuosta.

  Toimittajat olivat minusta yllättävän asiallisia, ovat jo varmaan oppineet, ettei Hallista kannata yrittää jallittaa.

  Halla-aho on aivan loistava. Kuin viilipytty. Monen pettymykseksi häntä ei näemmä millään saa hermostumaan ja korottamaan ääntään.

  Yksi kysymys: Kuinka monesta muusta aiheesta tehtävissä haastatteluissa käytetään tuollaista revolveritaktiikkaa, jossa kysellään peräkkäin monimutkaisiakin kysymyksiä eikä anneta vastaajan vastata yhteenkään tyhjentävästi?

  Kannattaa pistää asia merkille - siis kuinka erilaisia haastattelutekniikoita eri aiheisiin ja haastateltaville käytetään.

  Yritetäänkö tällä tavoin tahallisesti luoda mielikuvaa, ettei haastateltava olekaan miettinyt ajamiaan asioita loppuun saakka?

  Ei tuollaista tykitystä ole ollenkaan sellaisissa kivoissa aiheissa, mistä osallistujat ovat kivasti kaikesta samaa mieltä tai jotka eivät ole lainkaan kiistanalaisia.


  t: V...Stadilaine'

  VastaaPoista
 4. Oli kyllä niin raivostuttavaa, kun toimittajat antoivat Husun lopussa sanoa sen kuuluisan vertailun Kalevan pääkirjoitukseen, jossa Halla-aho muuttaa sanan "suomalainen", vai oliko "suomalaiskansallinen", tilalle somalialainen. Kun Halla-aho alkoi siihen vastata, niin heti tuli toimittajille kiire lopettaa, "ei mennä niihin vanhoihin", puhuivat päälle. Olisi ollut tasapuolista antaa H-a:n selittää, mistä tuossa Husun lukemassa sitaatissa oli kysymys, hän sai kyllä vapaasti "mennä vanhoihin". Raivostuttavaa käytöstä toimittajilta, vaikka tosiaan ei he nyt pahimmasta päästä olleet.

  VastaaPoista
 5. Meni kyllä täysin kunnioitus Husua kohtaan. Luulee olevansa älykäs "sitaatteineen" :)

  Valheella on lyhyet jäljet, Husu.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!