tiistai 18. maaliskuuta 2014

On surullista, että leipänsä voi ansaita näinkin

Dosentti Johan Bäckman on erikoistunut antamaan poliittisesti värittyneitä ja Venäjää myötäileviä lausuntoja Suomessa ja muualla. Näin hän on onnistunut mm. vaikeuttamaan suomalaisen lastensuojelun työtä ja lisännyt venäläisten ennakkoluuloja suomalaisia kohtaan.

Nyt tämä virkaheitto dosentti on hankkiutunut matkailemaan Krimille Venäjän kutsumana vaalitarkkailijana. Tässä roolissa hän on antanut valheellisia lausuntoja, jotka eivät ansaitse toistamista, mutta jotka ainakin jossain on ilmeisesti ymmärretty Suomen virallisiksi kannoiksi. Tämä on surullista.

Vieläkin surullisempaa on, että leipänsä voi Suomessa hankkia häpeämättä valehtelemalla, kotimaataan mollaamalla, vieraita ihmisiä fasisteiksi nimittelemällä ja kansojen välisiä hyviä suhteita tärvelemällä. Höpöpuheiden maksajaa voi itse kukin vain arvailla; mutta ehkäpä viitteitä kukkaronhaltijasta voi saada desantin puheiden sisällöstä.

Lohdutukseksi tästä kaikesta voi ajatella, että ehkäpä tämä on vain hinta siitä, että suomalaiset saavat elää suhteellisen hyvän sanan- ja yksilönvapauden tajoamassa yhteiskunnassa.  Näin siksi, että kaikista yhteiskunnista löytyy aina joku idiootti käyttämään sen kauneimpia oikeuksia väärin.

Itse en kuitenkaan kehtaisi katsoa peiliin, mikäli olisin Johan Bäckman.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Halla-aho-sitaatteja Husulle ja muille kiinnostuneille
Laiton lakko Uudessakaupungissa
Johan Bäckman


2 kommenttia:

  1. Bäckmanin juttuja ja muutakin venäläispropakandaa alkaa ymmärtää kun tajuaa että kyseessä on projektio: Venäläisen propakandan perusmaneeri on syyttää vastapuolta suureen ääneen täsmälleen siitä mitä itse juuri sillä hetkellä tekee.

    Venäläinen propakanda kertoo myös lahjomattomasti minkälainen voimankäytön oikeuttava provokaatio on seuraavaksi tulossa.

    Seuraavaksi on tulossa venäläisten tilaamia väkivaltaisuuksia Itä-Ukrainaan minkä seurauksena venäläiset valloittavat Kiovan. Ja kun Kiova on valloitettu ja sinne saatu nukkehallitus, ukrainalaisten vastarinta on "terrorismia" ja brutaali väkivallan käyttö "oikeutettua".

    VastaaPoista
  2. Bätmän on syntymärikas eikä tarvitse Venäjän rahoja. Hän toimii ihan aatteesta. Juha Molari taas on niin tyhmä, että tekee Venäjän propagandaa ilmaiseksi. Jos joku saa Venäjältä rahaa, se lienee Leena Hietanen.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!