maanantai 24. maaliskuuta 2014

Onko lapsilla oikeus elää omana itsenään?

Kiinnitän tällä kirjoituksella arvosan lukijani huomion Kyuu Eturautin esille nostamaan aloitteeseen lasten suojelemiseksi pahoinpitelyltä. Näin siksi, että lasten oikeudet ovat tärkeitä.

Toivottavasti myös mahdollisimman moni muu äänioikeutettu Suomen kansalainen kokee lasten asian kannatuksen arvoiseksi, sillä kaikilla Suomessa elävillä lapsilla tulisi olla oikeus elää ilman pelkoa sukupuolielimiin kohdistuvasta silmittömästä väkivallasta. Ja elää lapsuutensa kokonaan sellaisena, miksi luonto on heidät luonut.

Elintään voi toki jokainen täysi-ikäisyyden saavuttanut sitten aikanaan silpoa kuten haluaa, mikäli kokee siihen syystä tai toisesta tarvetta.

Aloitteen voi siis allekirjoittaa täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/726

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Turkistarhaus on kiellettävä!
Älytön kellon siirtely on loppumassa - sinun avullasi
Älyllisesti epärehellistä kirjoittelua

1 kommentti:

 1. Proffa varmaan tietää oman näkemykseni aiheeseen, mutta toistan ne lyhyesti tähän.

  Ensinnä, lapsen oikeudet ovat hyvä peruste mihin vain - kukapa nyt lapselle pahaa haluaisi. Lapsen etu on kuitenkin poikkeustapauksissa eri kuin vanhemman etu.

  Toiseksi, jos lapsella on oltava oikeus elää ilman pelkoa "silpomisesta", niin miten suhtaudut lapsille tehtäviin henkeä uhkaamattomiin leikkauksiin, kuten nyt vaikkapa hörökorvien oikominen, suu- ja kitalakihalkion korjaaminen ja niin edelleen. Tai miten suhtaudut siihen, että modernissa maailmassa naiset yhä useammin haluavat keisarinleikkauksen perinteisen alatiesynnytyksen sijaan?

  Kolmas ja tärkein asia on se, että nykyinen "suvaitsevaisuus" kattaa vain ne, jotka ajattelevat asioista länsimaisen liberaalin ideologian mukaisesti. Eikö todellinen suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus ole kuitenkin sitä, että siedetään toisten tapoja ja valintoja, vaikka ne tuntuisivat meistä vääriltä? Miten maailma voi kehittyä, jos valtio päättää, mitä ihmiset saavat tehdä ja miten lapsensa kasvattaa?

  Neukkulassa vallitsi uskonnonvastaisuus vahvana, ja se kielsi mm. juutalaisilta (ja muslimeilta) uskonnolliset rituaalit. Kuten ehkä tietänet, ympärileikkauksen kieltäminen on uskonnonvapauden rajoittamista. Pitääpä uskonnoista tai niiden nimissä tehdyistä rituaaleista, on silti otettava huomioon, että ihmiset uskovat ja haluavat toteuttaa ei-uskovien mielestä järjettömiä uhrauksia uskonsa todisteeksi.

  Lyhyesti - vastakkain on aikuisen ihmisen oikeus kasvattaa lapsensa omaan ideologiaansa ja valtion oikeus puuttua tähän. Ihmettelen, mikä hinku ihmisillä on aina olla pistämässä nokkaansa muiden asioihin. Kuka voi oikeasti väittää tietävänsä sen ainoan oikean tavan kasvattaa lapsia? Varsinkaan toisten lapsia.

  Parasta olisi, jos meidän ei tarvitsisi sietää toisuskoisten tapoja, mutta kun niitä nyt on tänne kymmeniä tuhansia otettu, niin kieltäminen ei enää toimi ainoana työkaluna.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!