torstai 26. syyskuuta 2024

Elokapinan vandalismi aiheutti vahinkoa eduskuntatalolle, demokratialle, Koneelle ja omalle asialleen

Eilisaamuna Elokapina vandalisoi yhdessä ruotsalaisen Återställ Våtmarker -ryhmän kanssa Suomen historiallisesti arvokasta eduskuntataloa saadakseen näkyvyyttä poliittisille näkemyksilleen. Tämän takia en käsittele heidän tavoitteitaan tässä kirjoituksessa, vaan esitän lyhyesti oman mielipiteeni heidän toiminnastaan.

Eduskuntatalon vahingoittaminen oli suora hyökkäys Suomen demokratiaa vastaan, koska elokapinalaiset halusivat teollaan ohittaa kansan valitsemien edustajien tekemät päätökset asiassa, jossa heidän poliittinen näkemyksensä edustaa vain pienen kansanosan näkemystä. Toisin sanoen, he harjoittivat vandalismia, koska eivät hyväksyneet demokraattisen päätöksenteon lopputulosta. 

Tällainen ei ole hyväksyttävää edes Elokapinan aktivisteille tai heidän mukanaan olleille ruotsalaisille, eikä heillä ole - eikä pidä olla - diktatorista oikeutta päättää kansakunnan yhteisistä asioista. Sen sijaan heidän vandalisminsa tekee heistä rikollisia vallananastajia, jotka tulee tuomita teoistaan ankarimpien lain sallimien rangaistusten mukaan - jopa vankeuteen - sekä asettaa taloudellisesti vastuuseen vahingoista, joiden kustannusten on arvioitu ylittävän 10 000 euroa.

Tässä yhteydessä Kone Oyj:n perustama Koneen säätiö on joutunut kummalliseen tilanteeseen. Se on rahoittanut Elokapinan toimintaa 200 000 eurolla, mikä ainakin julkisen mielipiteen silmissä tekee siitä osittain vastuullisen tapahtuneesta. Eikä tässä suhteessa tilannetta auta - vaan pahentaa - se, että säätiö pyrki väistämään vastuunsa virheestään kertoessaan myöntämänsä rahoituksen olevan tarkoitettu muuhun kuin eduskuntatalon vahingoittamiseen.

Siksi odotan säätiön pahoittelevan eilistä ulostuloaan ja ottavan vastuun virheellisestä rahoituspäätöksestään edes tänään. Lisäksi sen tulisi julkisesti ilmoittaa lopettavansa Elokapinan rahoitus välittömästi, kieltäytyä osallistumasta aktivistien aiheuttamien vahinkojen maksamiseen ja tuomita heidän harjoittamansa vandalismi yksiselitteisesti.

Katseeni kohdistuu myös Kone Oyj:hin, vaikka se ei olekaan suoraan vastuussa säätiönsä toimista. Olisi nimittäin hyvä, jos yhtiökin tuomitsisi tapauksen ja tavalla tai toisella nuhtelisi säätiötään sen holtittomasta varojen käytöstä. Tämä tietenkin vain siinä tapauksessa, että yhtiö tukee edustuksellista demokratiaa eikä tunne sympatiaa rikollisia kohtaan – kuten oletan - ja silloinkin vain, jos yritys pitää kansainvälisestä mainettaan arvossa.

Lopuksi totean, etten usko eilisen teon lisäävän elokapinalaisten tavoitteiden hyväksyttävyyttä tavallisen kansan keskuudessa. Sen sijaan luulen – ja jopa toivon – että se kääntyy heitä itseään vastaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Professorin ja Teemu Selänteen välinen suhde
Yle antoi palstatilaa Elokapinalle, mutta olisiko sitä tarjolla myös Uusheräykselle tai Suomen sisulle?
Elokapinalaiset osoittivat, etteivät he hyväksy ihmisten tasa-arvoa

69 kommenttia:

  1. Vankeus rangaistus, jona aikana käyvät päivätöinään siivoamassa kaupungin seiniä tährijöitten luomuksista. Rupeaa siivojien työ näyttämään vaikealta ja sitä kautta voi pieneen mieleen puikahtaa ajatus, että oma toiminta oli vittuilua muille kun kuvitellulle kohteelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A drop in the Ocean26. syyskuuta 2024 klo 9.27

      Käänteenä huippuartikkelista – ehdottomasta laatutiedelehdestä:
      Lähde:
      (Scientific Elarmix, S. Ålymic, R. F. Põljämivz CDS 2024; 273-115, rsx34, Canadian; prof. Adam Heikcel, bdc., MBA Jeanette & F. Mickson, apart; BSWoy, 1999; 2998, etc., Ontario, Cape Town)
      _ _ _
      Uuden vallankumouksellisen keksinnön mukaan Lähi-idän vesiongelmat ovat ratkaistavissa! Tiedeartikkelimme tiivistää olennaisen.
      Asia hoituu nimittäin niin, että Etelänapamantereen jättimäisestä, noin 17 miljoonan neliökilometrin alasta lohkaistaan suurin piirtein 3 – 4 miljoonaa neliökilometriä siirrettäväksi päiväntasaajan tienoville.
      Suunnitelmat ovat jo pitkällä, mutta niistä ei paljon hiiskuta. Mukana ovat tiettävästi merivallat USA, Japani, Venäjä, Kanada, Britannia, Ranska ja Norja. Ja tietenkin Sveitsi.
      Homma on itse asiassa varsin yksinkertainen: napsaistaan vain osa siitä vihdoinkin liki koskemattomasta Etelänavasta ja sen jättimäisestä makean veden varannosta kuivien ja melkein vedettömien alueiden hyväksi. Makeaa vettä näet on vain 3 % kaikesta vedestä.
      Asia hoituu siten, että määrätty osa Etelänavalta lohkaistaan irti sopivin ydinräjäytyksin.
      Tämän seurauksena sitten irti lähteneet, tarkoin määritellyt 2-4 –kilometriset paksuudeltaan olevat jäälautat hinataan merivirtojen avustuksella kahteen paikkaan:
      Ensimmäinen kohde on Afrikan Saharan lounaiskulma. Laivat köysineen ovat tässä avainasemassa. Jää sulaa sopivasti, ja iso jäämassa saadaan hilattua Afrikan perukoille.
      Tämä tuottaa n. 300 000 terakuutiokilometriä vettä sisältävän järven Saharan aavikon keskiosaan. Järven – tai oikeastaan sisämeren – avulla Sahara alkaa kukoistaa jälleen metsineen ja peltoineen. Aurinkovoimaa voisi sieltä myös vielä ottaa paneeleilla.
      Toinen, pienempi jäälautta, laitellaan sitten Saudi-Arabiaan. Suunta on sekä Punaiseltamereltä että Persianlahdelta. Sinnekin aavikolle tulee suunnaton järvi – noin kuuden Atlantin kokoinen. Siinä on sitten vettä näille ihmisille. Tosin suolat pois. Mutta sehän onnistuu.
      Saudien, kampialaisten, alkerialaisten, panklatesilaisten, lipanonilaisten, ekyptiläisten, afkhaanien – ja mitä niitä nyt olikaan – kansainvaellus loppuu siihen. Nerokasta, eikö?
      Joten hyvinhän tämä menee. Aavikot kukoistavat taas, karikekerros täyttää maanpinnan ja kasvikerros kukoistaa. Hiilidioksidi toimitetaan Maasta Neptunus-planeetalle, kasvit haukkovat henkensä edestä happea, kasvien viherhiukkasten aurinkosähkötoiminta kukoistaa tuottaen elollisten tarvitsemaa vetytrioksidia sekä hiilimonoksidia hengittääkseen, ja kaikki voivat hyvin. Joten olkaamme kiitollisia - mitäpä tässä enempää inisemään. Iloitkaamme!!
      Siis kuten J. Karjalainen laulahtelee jotakuinkin näin, että ”meripihkapalasessa olemme fossiileina, säilymme ikuisesti, kanssasi, beibi, miljoona, miljoona vuotta oon onnellinen…”

      Poista
    2. A drop in the Ocean26. syyskuuta 2024 klo 9.31

      Mitä rehellisesti sanoen arvelette? Jos tämä julkaistaisiin YLENsyönnissä ja muissa Suomistanin valtamedioissa, niin moniko uskoisi? Veikkaan, että aika moni.

      Poista
    3. Debatoija; Ei kannata alkaa ydinräjäytttelemään tai sulattamaan Etelämantereen jäätiköitä. Näille jäätiköille on syöksynyt ja pakkolaskeutunut monen monituista UFO alusta vuosituhansien aikana. Kuten esim. Star Trekistä tutut Borgit. Nämä jos virvoitetaan ja pääsevät irti, niin sit on helvetin esikartanon ovet auki

      Poista
    4. Lähetä suunnitelma Elon Muskille, niin hän kerää muutaman miljardin kaiken uskovilta hölmöiltä, ja alkaa suunnitella asiaa omissa nimissään. Tosin saattaa käydä kuten sille superloopille (vai mikä se nyt oli), jolla piti kuljettaa ihmisiä putkessa hetkessä Turusta Tukholmaan. Eli kaatui mahdottomana, jonka saattoi ennustaa jokainen kaksikin aivosolua omistava henkilö. Nyt on Teslakin vastatuulessa sähköautojensa kanssa, ja kaataa kohta koko Euroopan autoteollisuuden.

      Poista
    5. Olet tuon kanssa droppi vähän myöhässä. Tuollaisia suunnitelmia oli oikeasti olemassa 70- ja 80-luvuilla. Olet vain kopsannut ne tuohon provoosi muka olemattomina. Ne kaatuivat silloin omaan mahdottomuuteensa, ei suunnitelmien olemattomuuteen.

      Poista
    6. Vankeus tuosta kuuluu venäjälle ja se antaisi suomen eduskuntamuseon duuman vittuilijoille, paskanjauhajille, typeryksille, poseeraajille, roistoille ym. signaalin, että he ovat korkeammalla kuin muut ja joutuisivat entistä enemmän ne tyhmimmätkin ylivertaisuusharhan kynsiin...

      Poista
  2. Vahingot joutaa korvaamaan laitavasemmistolainen ohjaaja Aki Kaurismäki, joka esimerkillään kannustaa kommunistiseen anarkismiin.

    VastaaPoista
  3. Ei taida 10,000€ riittää mihinkään sillä tuho on sitä luokkaa että ainakin yksi nolla summaan lisää näyttää oikeammalta.

    VastaaPoista
  4. Menkäämme mekin sotkemaan Koneen hissejä. Vaikka ilmastonmuutoksen vuoksi.

    VastaaPoista
  5. Tietävätkö Elokapinassa toimivat lapset ja lapsenmieliset, että Elokapina on täysin kommunistinen pulju, joka pyrkii vallankumoukseen läntisissä yhteiskunnissa. Todella puistattavaa on, että esim Koneen säätiö ei ilmeisesti selvitä tukemiensa järjestöjen taustoja ja tavoitteita, vai onko tulkittava, että he hyväksyvät kommunistisen vallankumousajattelun.
    On aikoihin eletty.

    VastaaPoista
  6. Terhomatti Hämeenkorpi26. syyskuuta 2024 klo 8.26

    Oikein kirjoitit, proffa, mutta: Älä unta nää, että mitään korvauksia tulisi noilta egokapinallisilta tai Koneen säätiöltä tai että joku tuomittaisiin vankeuteen tai edes mitään seuraamuksia. Päinvastoin: Lässy-Suomessa kaikki jatkuu ennallaan, pyritään vain "ymmärtämään" ja "selittämään kaikki parhain päin".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on ”koskemattomia” , Yle ja Hesari puolustaa tätä muutaman sadan naisen ja ” miehen” lafkaa.

      Poista
  7. Minusta tuntuu että tuo hissiyhtiön sekoilu tuon elokapinan kanssa johtuu siitä että KONE oyj:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin on heikko johtaja, jolla langat eivät ole enää hyppysissä. Onhan se selvää että jos Antti Herlin olisi rautaisella otteella yritystään johtava vahva johtaja, niin satavarmasti mikään elokapina ei tuollaisia temppuja tekisi Koneen säätiön rahoituksella.

    Sehän on ihan normaalia tuollaisissa suurissa perheyrityksissä että jossakin sukupolvessa tulee johtoon heikko johtaja jolle saappaat ovat aivan liian suuret täytettäväksi. Antti Herlin taitaa paremmin viihtyä metsästyksen ja vanhojen traktoreiden parissa kuin suuryrityksen johdossa. Antin isä, siis Pekka Herlin oli puolestaan vahva johtaja, joka nosti aikoinaan konkurssikypsän Koneen menestyväksi monikansalliseksi konserniksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna Nurminen on Kone Oy:n entisen pääomistajan Pekka Herlinin tytär.
      Hän peri omaisuutensa isältään Pekka Herliniltä ja lahjoitti suuren osan siitä edelleen Koneen Säätiölle, joka tukee tiedettä, tutkimusta ja kulttuuria.
      Wikin mukaan hän on on Koneen säätiön asiamies ja hallituksen puheenjohtaja. Käsittääkseni sisar Ilona on hengessä mukana...

      Poista
    2. No akathan siellä on tietysti asialla, kuinkas muutenkaan, olenkin ihmetellyt KONE Oy.n toimintaa, nyt ymmärrän. Varmaan siellä on joku nainen vastuullisuusjohtajana ja hällä 100 alaista jakamassa rahaa huuhaaprojekteihin.

      Poista
    3. Mutku Elokapina lupasi ettei Säätiön rahaa käytetää laittomuuksiin (hehheh).

      Poista
    4. Mistä muualta noilla ituhipeillä olisi ollut rahaa tuonkin järjestämiseen kuin Koneen rahoista? onko niillä paljonkin muita tulonlähteitä?

      Poista
  8. Ivan Puopolo haastatteli eilen omassa ohjelmassaan netissä Elokapinan tiedotusvastaavaa ja se oli järkyttävää kuuneltavaa. Sadat miljardit ihmiset tulevat kuolemaan, jos ylikansalliset yhtiöt eivät heti
    paikalla lopeta maapallon tuhoamista, hänen ikäisensä alle kolmekymppiset eivät tule näkemään 50-vuotispäiväänsä, nykyiset tulvat ja maanjäristykset ovat ennennäkemättömiä ja sitä rataa. Puhetta tuli kuin konekiväärin piipusta ja väkisinkin tuli mieleen vihreiden Sofia Virta tai joku entisaikojen tulenpalava diktaattori.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehän ovat nykypäivän diktaattoreita - valta vain puuttuu.

      Poista
    2. Agitaattoreita.

      Poista
    3. Nykyiset maanjäristykset ja tulvat ovat siinä mielessä ennennäkemättömiä, että niitä on nykyisen tiedonvälityksen aikana todistamassa paljon laajempi joukko kuin ennen. Lissabonin 1.11.1755 tuhonnut ja arviolta 60-100 tuhatta henkeä vaatinut maanjäristys ja sitä seurannut tulva olivat sentään niin suuri tapaus, että siitä papit kertoivat saarnastuoleistaan suomalaisillekin. Tuskinpa sotien ja pettuleivän karaisema kansa kuitenkaan ilmastoahdistui.

      Nykyiset kampaviinereillä kasvatetut ja liian helppoa elämää viettäneet elokapinalliset sietäisi laittaa häpeäpuuhun kaiken järkensä säilyttäneiden ivattaviksi.

      Poista
    4. Eihän eloapinoiden "kapinassa" ole ilmasto- tai ympäristöasioista kyse.
      Vallankumousta sielää tavoitellaan.

      https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinction-rebellion-ilmastotempauksissa-ei-ole-kyse-ilmastosta/

      Tämähän on jo todettu muuallakin.

      https://www.suomenuutiset.fi/tekoalytohtori-elokapinan-mielenosoituksen-symboliikka-viittaa-veriloylyyn/

      Poista
  9. Ihmettelin mikä oli eilisessä Puopolon podcastissa Elokapinan tiedottajan saanut niin paniikinomaiseen tilaan ilmastosta, syytä voi etsiä ainakin Ylen uutisoinnista ko. asiasta.
    Se on edesvastuutonta. Varmaan nuorten pahoinvointi,masennus ja huumeiden lisääntynyt käyttö johtuu osittain valtamedian harjoittamasta maailmanlopulla vihjailevasta uutisoinnista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tuota vuodatusta kuunteli niin aloin ihmettelemään vihreiden omia väitteitä heidän tieteellisestä maailmankuvastaan. Eihän mikään tiede, edes se kahelein maailmanlopun ilmastotieteilijä, ennusta mitään tuollaista mistä tuo ultrafanaatikko naisihminen paasasi. Täysin omakeksimiä uhkia ja niiden aikatauluja oli neidin vuodatuksessa. Kuulosti lähinnä hullulta papittarelta messuamassa uskovaiselle laumalleen. Lisää tällaista ja koko ilmastotanhuaminen menettää viimeisenkin kredibiliteettinsä kaikkien ajattelukykyisten ei-uskontoon taipuvaisten silmissä.

      Poista
  10. Paheksun, että Yle antoi töhryterroristeille lähetysaikaa. Lain sallima kovin tuomio on nyt paikallaan. Koin töhrimisen loukkauksena suomalaisuutta vastaan. Koneen säätiön avustuksesta maksetaan sakot ja putsauskulut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistä muualta niillä olisi rahaa se maksaa? paljonkin muita tulonlähteitä?

      Poista
    2. Ylen toiminta oli tosiaan ala-arvoista. Jos idiootti haluaa näkyvyyttä tekemällä rikoksia, hänen tahtoonsa myöntyminen johtaa vain entistä näyttävämpiin rikoksiin. Tämä näyttää olevan Ylen journalisteille ylivoimaista ymmärtää.

      Poista
    3. vertaa anoreksia uutisointi aikanaan tai nykyään TQ-uutisointi.

      Poista
  11. Eilisessä a-studiossa Yle paljasti taas karvansa. Toimittaja Petri Raivio haastatteli elokapinan silmäätekevää neitiä. Kysymykset tuli suoraan lapaan, ja neiti pääsi esittämään elokapinan agendan teemoja estoitta. Mitään todella vaikeita kysymyksiä Raivio ei esittänyt vaan antoi tilaa haastateltavalle. Kaiken kukkuraksi neiti vielä lopussa kiitteli, kun oli päässyt esiintymään a-studioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No YLE-VALE:llahan on ne "turvallisen tilan" ohjeensa eli että haastateltaville pitää olla mielinkielin. Ja niitä noudattaa suurimmassa osassa tapauksia. Paitti jos haastateltavana on esim. joku PS:n tyyppi.

      Poista
  12. Ehdotan, että boikotoimme Koneen hissejä ja tästedes kävelemme portaat ylös ja alas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori. En viitsi, kun tästä olkkarin nojatuolista on vain 2,5 m Koneen hissille ja selkäni on kipeä.

      Poista
    2. Voi sen tehdä vertauskuvallisesti niin, että suttaa punaisella maalilla sen nimen KONE yli ja kirjoittaa viereen että OTIS.

      Poista
  13. Ruotsalaisten ympäristöaktivistien on syytä huolehtia ensisijaisesti omista ongelmistaan ettei näin pääse käymään:

    Yle tänään

    Ruotsin ”roskakuningatar” kaivoi maahan tuhansia tonneja myrkkyjätettä – hän kiistää ympäristörikokset ja puolustautuu

    Fariba Vancoria ja kymmentä muuta henkilöä syytetään vakavista ympäristörikoksista tai osallisuudesta niihin yhdessä Ruotsin historian suurimmista ympäristörikosoikeudenkäynneistä.
    Think Pink -yrityksen perustaja Fariba Vancor, aikaisemmalta nimeltään Bella Nilsson.

    https://yle.fi/a/74-20114027

    Artikkelista poimittua

    Vancoria ja kymmentä muuta henkilöä syytetään vakavista ympäristörikoksista tai osallisuudesta niihin yhdessä Ruotsin historian suurimmista ympäristörikosoikeudenkäynneistä.

    Vancorin perustamaa Think Pink -nimistä jätehuoltoyhtiötä syytetään muun muassa siitä, että se on kaivanut maahan tai käsitellyt muulla tavalla asiattomasti jopa 200 000 tonnia jätettä ja rakennusten purkuainesta.

    Merkittävä osa jätteestä on myrkyllistä. Jätteitä on löydetty ainakin 21 eri paikasta Ruotsin keskiosissa.
    ...
    ...
    Think Pink -yrityksen toimintamalli ja ansaintalogiikka perustui siihen, että se kuljetti rakennusjätettä edulliseen hintaan pois työmailta.
    ...
    Yksi luvattomista kaatopaikoista syttyi tuleen helmikuussa 2019. Palavia teollisuusjätteitä oli vaikea sammuttaa, ja viranomaiset pelkäsivät haitallisia päästöjä vesistöihin.

    Pian paljastui, että vesistöissä esiintyikin vaarallisen korkeita pitoisuuksia myrkkyjä. Botkyrkanin kunnassa viranomaiset joutuvat puhdistamaan kunnan vesistöjä edelleen.

    VastaaPoista
  14. IS tänään

    Uudet kuvat: Tältä Eduskunta­talo näyttää nyt – punainen erottuu selvästi

    Aktivistien maali-iskun jäljet ovat selvästi nähtävissä vielä ensipesun jälkeen Eduskuntatalon graniittipylväissä.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010721997.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla sata vuotta vanhassa kivessä jo sen verran kuoppia ja koloja ja huokoisuutta että ei sitä maalia sieltä pois saa kuin hiomalla pinta pois. Ja se on kallis homma se.

      Poista
    2. Miltähän tuo maali näyttäisi Tukholmassa kuninkaanlinnan fasadissa? vieläkö porukka selittäisi kuten täällä että eihän siinä mitään käynyt ja mitään tapahtunut? muuten vaan ihan läpällä loukattiin naapurimaan itsenäisyyden ja demokratian symbolia? Tietty sopii ruotsalaisten ajatusmalliin, mongolien itsenäisyys ja demokratia ei ole oikeaa kun heidän muutaman ruotsalaisen mielipide ei olekaan se miten mennään.

      Poista
    3. Museovirasto: väri on imeytynyt pylväisiin, ei lähde vesipesulla.

      Että silleen idiootit. Entä jos laittaisivat koko terroristilauman puhdistamaan pylväitä ja seinää hammasharjalla ja liuottimilla. Toki asianmukaisesti suojattuna intin biosuojavarustuksella.

      Poista
    4. Ruotsin sotalippu on perinteisesti ollut valkoinen risti valkoisella pohjalla.

      Poista
    5. Kyllä se Ruotsin sotalippu oli kovasti eri näköinen Puolan, Lützin, Leipizigin ja Narvan mailla ja monella, monella muulla tantereella satojen vuosien ajan.
      Ja ei , sen kantajat eivät olleet pelkkiä suomalaisia:
      esim. Breitenfeldissä österlandilaisia oli vain n. tuhat ja Lützenissa vain n. 700.

      Poista
  15. Helsingissä on tehty valtuustoaloite, jonka mukaan kaupungin ei pitäisi hakea korvauksia luontoaktivismin aiheuttamista vahingoista.
    Varsinkin ettei ympäristöliike Elokapinan aiheuttamista taloudellisista vahingoista enää vaadittaisi korvauksia.

    Vähän sama kuin joku vetää toista turpaan ja tulee musta silmä. Mitä turhaan vaatia mitään kun se ajan mittaan siitä paranee ja väri haalenee...

    Suomalaisten tulisi ryhdistäytyä ja ottaa niin sanotusti järki käteen, että kaiken maailman järjettömyyksien salliminen ja mahdollistaminen loppuu.

    VastaaPoista
  16. "Hyvä" tarkoitus pyhittää säännöt, seuraavaksi ne varmaan tappaa jonkun.

    VastaaPoista
  17. Koneelle taitaa käydä niinkuin Nokialle, väärät valinnat johtaa hävitykseen.

    VastaaPoista
  18. Kun hallitus ei tee lakiin muutosta siitä että elokapinaa ei sinne lisätä terrijärjestönä ja kielletä, eikä hallitus erota Suomea eu;sta, tässä maassa ei ole järjen hiventäkään auttaa yhteiskuntaa mitenkään enää. Onneksi on tullut säästettyä sen verran ennen edellistä ja nykyistä hallitusta "nyt ei enää onnistusikaan" .. että voin ensivuoden alussa muuttaa pysyvästi Viroon. Siellä ei eloapinat rieku. Eikä eu päätä joka asiaa vaikka maa siihen kuuluukin. Siinä näyte Suomen joka kiimassaan antaa eu:lle kaiken tässä maassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein, samaa mieltä Suomen suunnasta. "Pahalta, todella pahalta näyttää nyt tässä kyllä ".

      Poista
    2. Matkalla pohjaan, sori siitä.

      Poista
  19. Se taitaa jälleen olla elokapinan syyskapalon aika.

    Maailmasta ei toistaiseksi ole löytynyt ainoatakaan ihmisyhteisöä, jossa ei jonkinmuotoista uskonnollisuutta esiintyisi. Oma eurooppalais-länsimainen kulttuurimme on uudella ajalla kokenut mahtavan maallistumisen, mutta uskontoa korvaavat tajunnallis-tiedolliset tekijät vaikuttavat yhä yhtä vahvasti heti tietoisen tiedollisen ajatuspinnan alla.

    "Taloudesta" on tullut maailman uusi suuri valtauskonto -- "raha" on pohjimmiltaan uskonnollislaatuisen kaikkivoipaisuuskuvitelman nykymuoto, ja uskossa aineellisen tarpeentyydytyksen loputtomaan lisääntymiseen elää edelleenkin iankaikkisuuskuvitelma.

    "Talous" olisi todella totaalisesti toimiva uususkonto, mutta talousajattelulta puuttuu uskonnoille välttämätömän eskatologia -- oppi hyvän ja pahan seurauksista, siitä, että jos ei maallisessa niin tuonpuoleisesa elämässä paha saa palkkansa.

    Luonnonsuojelu ja ympäristökysymykset aikanaan valloittivat kohtalokkailla opeillaan koko maailman joka jonnekin 60-luvun alkuun saakka oli pelännyt ydintuhoa. Uudet maailmanlopun raamit etsivät ensin kymmeniä erilaisia maailmanlopun malleja, joista sitten tämä "ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos" osoittautui eniten puhuttelevaksi. Se humahti lukevan maailman tajuntaan nopeammin kuin mikään tiedollinen idea milloinkaan oikeasti pystyisi lanseerautumaan, ja nyt siihen uskotaan yhtä totena kuin tuhatvuotinen keskiaika uskoi jumalaan. Tosiasia on, ettei ilmastonmuutoksesta toistaiseksi edes tiedetä miten monimuuttujaisista ilmiöistä siinä on kyse.

    Mutta näitä profetoivia profeettoja riittää, ja hurjalla uskonkiihkolla he asialleen antautuvat ja omistautuvat. Kognitiiviset dissonanssit ovat räkänaurun luokkaa, mutta ne eivät näitä totisia torvensoittajia haittaa. Maailmaa pelastetaan historiallisia rakennuksia töhrimällä. Pääpapitar analysoi teon taidesuoritukseksi, ihan huimaa väritaidetta tuollainen.

    Maailma kitisee vielä pitkään ennen kuin pamahtaa. Ismit hukkuvat kuin merirosvojen kaappaama loistoristeilijä eilisiltana teeveessä nähdyssä Ruben Östlundin elokuvassa. Putin voi olla viimeinen profeetta, pelastaa Venäjän tuhoamalla maailman ydinpommeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syylliseksi on keksitty ihmisen tuottama hiilidioksidi, tuo elämän kaasu, jota ilman ei maapallolla olisi mitään elämää. Sitä vihataan hullun lailla, vaikka pitoisuus ei kovin paljon suurempi ole kuin se raja-arvo, jossa kasvit alkavat tehdä kuolemaa. Nyt puhutaan jostain neljästäsadasta miljoonasosasta, joka on aiheuttanut sen, että kasvit voivat hiukan paremmin, mikä on aiheuttanut sen, että maapallo on vihertynyt jonkin verran. Tässä vihertyminen ei tarkoita tätä nykyistä "vihreätä" fanaatikkolaumaa.

      Poista
  20. Heikossa on suomen demokratia jos tuo sitä järkytti :D .. Sitäpaitsi oikeassa demokratiassa tulisi jättää edustaja paikat sen mukaan täyttämättä mikä on äänestämättä jättäneiden prosentti, tämä antaisi niille tyhmemmillekkin kansanedustajille käsityksen siitä "mandaatista" tai vaihtoehtoisesti niille paikolle arvottaisiin edustajat kansalaisten keskuudesta tulisi vähemmän psykopaatteja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä viitsi hölmöillä. Ei kyse ole siitä että tuo Suomen demokratiaa järkyttäisi tai horjuttaisi, vaan siitä että se loukkaa törkeällä tavalla meidän demokraattisesti valittua lainsäädäntöelintä ja sen jäseniä, instituutiota. Ne kun sattuvat olemaan meille muille varsin arvostettuja ihan sen takia miten ne toimivat ja ovat ylipäätään olemassa. Ne ovat mahdollistaneet hienon yhteiskunnan kehittämisen tänne arktikselle. Niihin ei tule kenenkään puuttua totalirismin halussaan eli halussaan että ne demokraattinen toimielin tekisi jonkun peeloryhmän vaatimia päätöksiä. Ihan jo pelkästään sitä vaatimusta voidaan pitää totalitarismina ja haluna romuttaa demokratia. Siksihän koko hiton demokratia on keksitty ettei jotkut pienryhmät pääse sortamaan muita ja että päätökset tehdään siten että hyödyttävät mahdollisimman monia. Tänä individualismin ja kaikenlaisten vähemmistöjen suosimisen aikana on unohtunut täysin miksi meillä ylipäätään on demokratia. Ei se ole siksi että olisi ollut joitakuita turvaa tarvitsevia pienryhmiä, vaan siksi että ne pienryhmät sortivat suurta enemmistöä ja siitä haluttiin eroon. Nämä lapselliset tyhmät luulevat että demokratian ainoa tehtävä on pitää huolta etuoikeuksia vaativista vähemmistöistä. Se sen tarkoitus ei nimenomaan ole, vaan päinvastoin pitää nämä vähemmistöt kurissa etteivät ne pääse pilaamaan enemmistön elämää. Tokikaan ei vähemmistöjä saa sortaakaan, mutta ei heille saa antaa sen enempää kuin kaikille muillekaan. Nythän nämä vähemmistöt ovat kokoajan vaatimassa milloin mitäkin mitä ei muille suoda tai on jopa niiltä enemmistössä olevilta muilta pois. Se ei todellakaan ole demokratiaa vaan totalitarismia.

      Poista
    2. Lamea rinnastaa peelot ruotsaisiin olmeihin.

      Guru 8400000E

      Poista
  21. Rockefellerin, suuren ilmastohuijauksen ja siihen uskovien hurahtaneiden hölmöjen nimeen Amen!

    VastaaPoista
  22. Venus ja Mars planeetta lämpenee, onko noissakin niin paljon teollisuutta ja ihmisiä? Sama tapahtuu omalla maa planeetallamme ja täällä ulistaan ilmastomuutoksesta minkä ihminen aiheuttaa, noin helkkarin tyhmiä on jokainen ilmastomuutosta julistava latvalaho.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On on, siellä on alieneita jotka syytävät ilmaan hiilidioksia vaikka kuinka paljon, eivät muuta teekään

      Poista
    2. Sun kompetenssi ei riitä edes puun lahoksi toteamiseen...

      Poista
    3. Menipä ituhipillä tunteisiin. Sen olen huomannut että nuo ei ikinä enää saa järkeä pääkoppaansa. "Sun kompetenssi ei riitä edes puun lahoksi toteamiseen..." Selitä miten ja mikä aiheuttaa ilmastomuutosta, saa nauraa mitä tahansa väitätkään :)

      Poista
  23. Aivan, siksi juuri Marsin elokapinalliset on maalanneet koko planeetan punaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai kuolokapinalliset, sillä elonmerkkejä tuolla ei ole.

      Poista
  24. Lisää on tulossa huomenna, ei ilmoitusta poliisille, eikä nuo tee mitään estääkseen eloapinoita. https://poliisi.fi/-/mielenosoitus-saattaa-aiheuttaa-merkittavaa-liikennehaittaa-helsingissa-3

    VastaaPoista
  25. Kiittäkäämme "suvaitsevaisia" ja "hyviä ihmisiä":
    Kehittyykö Suomeen turvapaikanhakijoiden ja heidän jälkeläistensä mafia?

    Yle tänään

    Poliisi havaitsi kaksi merkittävää muutosta Suomen katujengeissä – yksi syistä on Ruotsi

    Poliisin mukaan Suomen katujengirikollisuus on rauhoittunut, mutta pinnan alla voi kyteä. ”Mikä tahansa yksittäinen teko voi muuttaa asiaa”, sanoo rikostarkastaja.

    https://yle.fi/a/74-20113310

    Artikkelista poimittua

    Suomen katujengit näyttävät kadonneen ”maan alle”.
    ...
    Poliisi on havainnut viitteitä siitä, että katujengien rikollinen toiminta olisi ammattimaistunut. Ne ovat kehittymässä toimintatavoiltaan perinteisen järjestäytyneen rikollisuuden suuntaan.

    Jengit muun muassa harjoittavat rikollista toimintaa nyt verkostomaisesti muiden rikollistoimijoiden kanssa.

    – Tämän takia voi olla haasteita erottaa katujengeihin aikaisemmin liittyneiden henkilöiden toiminta järjestäytyneisiin rikollisryhmiin liittyvästä toiminnasta.
    ...
    ...
    Erityisesti ruotsalaisten vaikutus Suomessa toimiviin katujengeihin on poliisin mukaan lisääntynyt kuluvan vuoden aikana.

    Poliisi on tehnyt vuoden sisällä havaintoja, joiden mukaan Suomeen on tullut henkilöitä, jotka ovat Ruotsissa osa järjestäytynyttä rikollisuutta.

    Heitä on tullut maahan joko pysyvästi tai lyhytaikaisesti. He linkittyvät Suomessa katujengien rikolliseen toimintaan.

    – Esitutkinnossa on voitu epäillä tai osoittaa todeksi, että he liittyvät huumausaineen maahantuontiin ja levitykseen. Huumausainemarkkina, joka Suomessa on vähän avautunut, on vahva osa kokonaisuutta, Sainio toteaa.

    Hän lisää, ettei poliisilla ole täysin tarkkaa tietoa, paljonko tällaisia henkilöitä Suomessa on ja mihin kaikkeen he liittyvät.
    ...
    Poliisin mukaan Suomessa toimivilla katujengeillä on ulkomaisia yhteyksiä Ruotsin lisäksi ennen kaikkea Isoon-Britanniaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MTV uutiset tänään

      Vallilan puukotus: Poliisi tutkii murhan yrityksenä ja selvittää katujengiyhteyksiä

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vallilan-puukotus-poliisi-tutkii-murhan-yrityksena-ja-selvittaa-katujengiyhteyksia/9015164

      Artikkelista poimittua

      Helsingin Vallilassa tapahtui eilen illalla vakava puukotus, jota poliisi tutkii nyt murhan yrityksenä.

      Poliisi on kertonut lisätietoja eilisiltana tapahtuneesta puukotuksesta.

      Poliisi sai tiedon tapahtuneesta noin kello 19.10 tehdystä ilmoituksesta. Ilmoituksen mukaan yhtä henkilö oli puukotettu Mäkelänkadulla sijaitsevassa parturiliikkeessä.

      Uhri sai tilanteessa vakavia vammoja ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Väkivallanteosta epäillyt pakenivat paikalta.

      Poliisi kertoo saaneensa epäillyt myöhemmin kiinni eri puolilta pääkaupunkiseutua. Poliisin mukaan epäillyt ja uhri tunsivat toisensa ennalta.
      ...
      ...
      Forssin mukaan on joitakin viitteitä siitä, että epäilty rikos liittyy katujengeihin.

      Poista
    2. Tähän on tultu:

      HS tänään

      Voiko lapsen pidättää? Tätä Suomi tutkii nyt

      Nuorisorikollisuus| Epäillyn pidempi vapaudenmenetysaika toisi lisäaikaa rikostutkinnalle.

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010716877.html

      Artikkelista poimittua

      Suomessa aletaan selvittää, voitaisiinko rikollisista teoista epäiltyjä lapsia eli alle 15-vuotiaita epäiltyjä pidättää, mikä ei nykyisin ole mahdollista. Taustalla on varsinkin lisääntynyt nuorten jengirikollisuus.

      Oikeusministeriö on juuri sopinut ulkopuolisen selvityksen teettämisestä aiheesta. Sen tekee oikeustieteen tohtori Satu Rantaeskola ja selvitykselle on aikaa vuoden loppuun saakka. Se on pohja mahdollisille lakimuutoksille.

      Poista
  26. Kansalaisaloite:

    Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143

    Aloitteen sisältö

    Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi lakkautettavaksi ja Elokapina tulee määritellä järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi tuomioistuimen toimesta. Myös Elonvaalijat Ry tulee lakkauttaa välittömästi ja poistaa yhdistysrekisteristä.

    Rikoslakiin tulee lisätä pykälä, jossa rikollisen toiminnan rahoittaminen on kriminalisoitavaa.
    ------------------------------------------

    Yle kuriin nyt! on kerännyt 29 248 kannatusilmoitusta.

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14101

    VastaaPoista
  27. Fossiilisia polttoaineita, jo pelkästään hiiltä riittäisi sadoiksi vuosiksi eteenpäin maapallolla. Nykytekniikalla savukaasuista pystytään haitalliset aineet ottamaan talteen niin tarkkaan, että niistä käytännössä ei ole ilman saastuttajiksi.
    Hiilidioksidi ei ole haitallinen aine vaan kasvien välttämättä tarvitsema hiiliyhdiste, jota jotkut kasvihuoneviljelijät lisäävät kasvihuoneidensa ilmaan kasvun edistämiseksi.
    Turve on jopa uusiutuva energianlähde, jota Suomessa on runsaasti. Sille on myös monen muunlaista hyötykäyttöä, jopa vientituotteeksi asti.

    VastaaPoista
  28. Koneen Säätiöllä tuntuu olevan niin paljon liikaa rahaa, että sitä riittää tungettavaksi yhteiskuntaa vahingoittavan järjestön toimintaan. Olisi korkea aika laittaa nämä "yleishyödylliset" säätiöt ja kaiken maailman ajatushautomot maksamaan veroja ja lopettaa ainakin valtion avustuksilla eläminen!

    VastaaPoista
  29. Sähkön hinta vaihtelee välillä rajustikin, koska fossiilienergialla toimivat varavoimalat on suljettu ilmastouskovaisten toimesta.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!