torstai 27. kesäkuuta 2024

Suomalaiset haluavat rajalain

Tuoreen mielipidekyselyn mukaan suomalaisten selvä enemmistö kannattaa uutta rajalakia, joka mahdollistaisi nykyistä paremmin Venäjän hybridisodan torjunnan. Ajatuksen takana oli 62 prosenttia vastaajista, kun sitä vastusti vain 17 prosenttia. 

Tämä tarkoittaa, että kyselyssä kantaa ottaneista 78,5 prosenttia oli lain säätämisen kannalla. Ja tämä on erittäin suuri enemmistö. Toisin sanoen suomalaiset haluavat uuden rajalain.

Lain puolesta otti kantaa myös presidentti Alexander Stubb, joka kertoi, että "meidän tiedustelutietomme mukaan Venäjä pystyy siirtämään meidän rajallemme siirtolaisia, jotka eivät ole perinteisiä turvapaikanhakijoita vaan ihmisiä, joita käytetään aseena ja välineellistetään. Yli tuhat muutamassa tunnissa."

Toivottavasti nämä tiedot saavat lakimuutoksen puolelle ne sosiaalidemokraattiset kansanedustajat, jotka ovat tähän asti vastustaneet lakimuutosta. Ja ehkä jopa joitakin Vihreiden tai Vasemmistoliiton edustajia. 

Mitään takeita tästä ei tietenkään ole, mutta ainakaan itse en haluaisi olla se kansanedustaja, joka tuli tukeneeksi Vladimir Putinin pyrkimyksiä alistaa joukoittain kehitysmaalaisia omaksi hybridiaseekseen vyöryttämällä näitä itärajan yli. Ja näin toimien tuli auttaneeksi yhtä aikamme julmimmista diktaattoreista horjuttamaan järjestäytynyttä yhteiskuntaamme ja sen turvallisuutta. 

34 kommenttia:

  1. Äärivasemmisto muk luk Tytti Tuppurainen ei ajattele oman maan etua. Punavihreät ja äärivasemmistoliitto haluaa väestönvaihdon ja islamilaisen kalifaatin keinolla millä hyvänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkaa todellakin kyllästyttään jatkuva median suoma vasemmiston länkytys "hädänalaisista" (viimeksi Mäkynen aamulla). Niin kuin oikeilla hädänalaisilla olisi varaa maksaa tuhansia ellei kymmeniätuhansia eri välikäsille päästäkseen tänne.

      SK

      Poista
    2. Jos rajalakia ei tule niin raja pysyy kokonaan kiinni jatkossakin. Ei se mikään huono juttu ole sekään.

      Poista
    3. Naziman mukaan pystytään huolehtimaan kyllä kaikista. Hänen perheensähän on tullut juurikin epämääräisillä perusteilla tänne valmiiseen pöytään Venäjän kautta ja onko kukaan perheestä tehnyt ikinä mitään tuottavaa työtä täällä?

      Poista
  2. Rajalain käsittelyssä näkyy Neuvostoliiton/Venäjän pitkällinen ja onnistunut vaikuttaminen Suomen sisäpolitiikkaan.

    Vaikuttamisen välineiksi sopivat erityisen hyvin vasemmiston poliitikot, joilla onkin pitkä historia venäläisten asialla toimisesta.

    SDP:sta voisi todeta, että sen minkä nuorena (1917-18) oppii, myös vanhana (2024) taitaa. Heillä ystävät idästä - ja puheet sen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin..nyt se alkaa tyhmimmillekin selvitä kaikessa karuudessaan ja laajuudessaan ja moni menneisyyden päätös nähdään uudessa ja ei välttämättä tekijöilleen imartelevassa valossa

      Poista
    2. Demareiden puheissa ja teoissa tulee toteennäyteyksi se heidän Tytti Tuppuraisen julkilausuma heidän aatteensa syvin olemus: Oma kansa ajattelu on vahingollista. Siinä sitä ohjenuoraa kerraksi.
      Huru-ukko

      Poista
  3. Politiikka on oma, reaalimaailmasta koko ajan irtoamassa oleva julkisareenansa jossa esitetään eräänlaisia ideologisia tanssikuvioita -- tärkeintä olla tiiviisti yhden saman aatesuunnan kannattaja, koska idealogisesta leimasta muodostuu sekä itseidentiteetti että kannatus, ja, paha kyllä, poliitikon heikko omanarvontunto on viime kädessä se este ettei politiikassa yleensä pystytä muuttamaan mielipiteitä eikä vrsinkaan paljastamaan sitä miten heikoilla eväillä jossain tunteita kuohuttavissa asioissa ollaan liikkeellä.

    Poliitikot ovat enää eräänlaisia puolue-elämän marionetteja, joita journalistit käyttävät hyväkseen ja känäiset juristeristit kepittävät pykäläkielellään.

    Presidenttikin on itse itselleen aitaamassa pakkoraossa, jossa lauseella "Venäjä pystyy siirtämään meidän rajallemme siirtolaisia, jotka eivät ole perinteisiä turvapaikanhakijoita vaan ihmisiä, joita käytetään aseena ja välineellistetään" on hänen omasta mielestään jokin sisältö, vaikka jokainen ajatteleva ihminen alkaa miettiä että mikä maailmassa on muka sellainen olento kuin "perinteinen turvapaikanhakija".

    Perinteinen turvapaikanhakija on ollut sellainen joka saapuu suurissa joukoissa ja muuttaa valtaamaansa maan turvattomaksi.

    VastaaPoista
  4. Elämme huomiotalouden kulta-aikaa jossa K U S I P Ä I S Y Y S on kovaa valuuttaa. Vain se huomataan jos vallanpitäjä valtansa puitteissa tekee jotain ärsyttävää, kuten esimerkiksi tekee juuri päinvastoin kuin asiantuntijat ehdottavat.

    Kun asiantuntijat ehdottavat verojen laskemista, niin silloin niitä veroja tietenkin nostetaan ja jos joku asiantuntija toteaa henkilön olevan syytön, niin siitähän se median ja vasemmiston ajojahti vastaa alkaa!

    Voi voi sitä päässä olevan kusen määrää eräillä kansanedustajilla kun pääsee tulevassa käännytyslakiäänestyksessä äänestämään lakia vastaan ja mahdollisesti kaatamaan koko lain ja aiheuttamaan siten maallemme hirveää vahinkoa rikkomatta itse mitään lakia!

    Ja voi voi sitä huomion määrää minkä saisi osakseen jos lain kaataneen äänestyksen jälkeen vielä pääsisi Ylen A-studioon ivallisesti virnuilemaan parhaaseen katseluaikaan. Sen jälkeen tietäisi että ainakin hommafoorumilla saisi olla vihapuheen kohteena pitkän aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edesmennyt isäni aikoinaan totesi tiettyjen henkilöiden kohdalla, että jos tuolla olisi lasinen pää, näkisi miten kusi lainehtii ja paska tekee patoja.

      Poista
    2. Tuon kuulin jo lapsena 50-luvulla. Uskon, että Tuppu-Tytti junttaa ryhmänsä käännytyslain kannalle. Erot hallitukseen linjaan ovat vähäiset.

      Poista
  5. Luukkaselta hyvä kommentti:

    Kyse on: toimitko Venäjän aggressiivisen imperialismin puolesta vai sitä vastaan!

    VastaaPoista
  6. Suurin osa kansasta ymmärtää kysymyksen olevan kansallisesta turvallisuudesta.
    Toimittajat vaan "unohtavat" tämän oleellisimman näkökohdan säännöllisesti.
    Onneksi nuoremmassa sukupolvessa on asian ymmärtäneitä. Muun muassa tyttäreni suoritti aliupseerikoulun ennen juhannusta ja nyt odottelee uusia koulutettavia.

    VastaaPoista
  7. Miinat takaisin rajalle, muuten on ihan turha kenkään selittää että Suomen raja on turvattu. Muuta väittävät.menkääpä rekelyreissulle kulkemaan Suomen rajalinjaa, voisi ehkä tulla valaistuminen että hupista keikkaa, sillähän on satoja kilometrejä sisääntulopaikkoja joista pääsee alle 5 vuotiaskin yhtä helposti rajan yli kun menisi kioskilta ostamaan jäätelöä. Eikä rajavartiosto halua edes suojata rajaa, näin nuo sanoi ihan itse jo taannoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miinat poistanut lesbo-Tamja ilmaisi eilen haastattelussa suhtautuvansa varauksin käännytyslakiin. Ryssän kätyri!

      Poista
    2. Lesbo-Tamja on myös kommarien juristikopla Demlan jäsen.

      Poista
    3. Tarja on lahja joka jatkaa antamista, huono kaannos englannin :"A gift that keeps on giving'.

      Poista
    4. Suomen rajalla ei ole ollut miinoja rauhan aikana, mutta senhän sinä tiesitkin.

      Poista
    5. Siis meidän puolella ei ole koskaan ollut. Venäläisistä kerrotaan muuta. Siellä on heidän puolellaan ollut aitoja ja raivattu ja haravoitu vyöhyke jossa on vaikka mitä koko rajan mitalta. Useampi vyöhyke. Ei sieltä ole ainakaan ennen tultu läpi kävellenkään. Monta sutta ja karhuakin on jäänyt sille tielle. Tiedä häntä mikä on tilanne tänä päivänä. Tuskin ovat raivanneet niitä poiskaan, mutta ovatko ylläpitäneet ja korjanneet....

      Poista
  8. Tarja Halonen kannatti aikoinaan 1970-luvulla Suomen liittämistä onnellisten kansojen joukkoon eli Neuvostoliittoon. Ei ihme, että nykyäänkin viherkommarit kannattavat kaikkein innokkaimmin EU:ta, koska se aika paljon muistuttaa Neuvostoliittoa eli Eurostoliittoa. On ylimmät, ilman vaaleja valitut johtajat komissaareneineen, kukahan muuten keksi aikoinaan saman komissaarinimityksen EU:hun. Sitten on kumileimasinparlamentti kuten Neuvostoliitossakin vastaava. Nyt Nasima Razmyar kaipaa Suomeen 30000 pakolaista, koska niistä pystyttiin viimeksikin huolehtimaan ja aikoo ilmeisesti äänestää rajalakia vastaan, tehdään siihen sitten vaikka mitä muutoksia. Isänmaallinen ihminen tämä Nasima Razmyar, mutta isänmaa on hänelle edelleen Afganistan, jossa ihmisoikeudet toteutuvat kirjaimellisesti kansainvälisen oikeuden ja lakien mukaan. Naisten oikeuksista tietysti puhumattakaan. Jos Nasimalla on kaksoiskansalaisuus, niin voisi suosiolla luovuttaa sen Suomen kansalaisuuden pois. Näyttää siltä, että Suomen etu on Nasima Razmyarille, Tytti Tuppuraiselle, Antti Lindmanille ja SDP:lle, sekä RKP:lle ja viherkommareille toissijainen asia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo petturit pitäisi lykätä Tammisaareen leirikoulutukseen.

      Poista
    2. EU:n taustaa: https://keskustelu.suomi24.fi/t/11744195/netista-loydettya

      Poista
    3. Halonen ei ole julkisesti esittänyt Suomen liittämistä Neuvostoliittoon. Sen sijaan voi kiinnittää huomion Nazima Rasmyariin isään. Hän kuului aikanaan Afganistanin kommunistisen puolueen politbyrooseen eli oli korkea viskaali hirmuvaltapuolueessa. Onko jäljet tutkittu kun lopulta pakeni Suomeen.

      Poista
    4. Asiaa pahamaineisesta kommari-Demlasta: https://beta.oikeamedia.com/o1-72906

      Poista
  9. Häh, mitä. Tammisaaren leirillä (1918) mitään opittu, siellä teloitettiin, ja loput tapettiin nälkään.
    Käännytyslaki on ihan ok, vaikka hyvin toimii tämä rajan sulkeminenkin.
    Tosin Venäjän FSB on kieltänyt rajavyöhykkeelle tulon ilman shengen-viisumia jo 4 kk sitten, ja sen takia tulijoita on ollut tänä aikana kokonaista 1 hlö, kun niitä olisi voinut olla metsässä jonoksi asti.
    Onhan tuo päätös tietenkin helppo muuttaa, vaikka päivässä.
    Käännytyslaissa minua kyllä epäillyttää, sen Suomalaisen rajavartijan oikeusturva.
    Jotta kuinka se hoidetaan.

    VastaaPoista
  10. IS tänään

    Riikka Purra puolustaa vaakalaudalla olevaa käännytys­lakia – vääntää rautalangasta, mistä on kyse

    Perussuomalaisten puheenjohtajan mukaan joillekin on epäselvää, kumpi on suurempi oikeus: turvapaikan hakeminen vai rajan suojaaminen.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010526399.html

    Artikkelista poimittua

    – Ei ole epäselvää, rikkooko poikkeuslaki voimassa olevaa lainsäädäntöä, kansainvälisiä sopimuksia ja velvoitteita. Kyllä rikkoo, Purra kirjoittaa Facebookissa.

    – Epäselvää joillekin on sen sijaan se, kumpi on suurempi puolustettava oikeus, oikeus hakea turvapaikkaa aina ja kaikissa oloissa vai oikeus suojata rajaa ja kansallista turvallisuutta.

    Silloin, kun nämä ovat ristiriidassa, on Purran mukaan kyettävä valitsemaan tärkeämpi. Päättäjä joutuu tekemään ratkaisun.

    – Minulle ja perussuomalaisille asiassa ei ole mitään epäselvää. Oman maan suojaaminen kaikissa oloissa on kaikkein tärkeintä, Purra kertoo.

    VastaaPoista
  11. Yle tänään

    Ammuskelu Gare de Midi -rautatieaseman lähellä Brysselissä – ihmisiä kuollut ja loukkaantunut

    Ainakin kaksi ihmistä on kuollut Brysselissä rautatieaseman lähellä tapahtuneessa ammuskelussa.

    https://yle.fi/a/74-20096658

    Artikkelista poimittua

    Brysselin alueen viranomaiset määrittelivät tänä vuonna Saint Gillesin alueen yhdeksi Brysselin vaarallisimmista huumealueista.

    Kaikkiaan poliisi on luokitellut vaarallisiksi 14 Belgian pääkaupungin 19 alueesta.

    Aseellinen väkivalta, joka liittyy huumejengien väliseen kinasteluun, on lisääntynyt Belgiassa.

    VastaaPoista
  12. IS tänään

    Suomessa otetaan käyttöön nopeutettu turvapaikka­hakemusten käsittely

    Syyskuusta alkaen perusteettomat turvapaikkahakemukset voidaan käsitellä nopeutetussa menettelyssä rajan läheisyydessä.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010527440.html

    Artikkelista poimittua

    Suomen lainsäädäntöön sisällytetään EU:n turvapaikkamenettelydirektiivin mukainen rajamenettely. Jo maahantulleiden henkilöiden turvapaikka­hakemukset voidaan käsitellä jatkossa rajan läheisyydessä, jos tietyt edellytykset täyttyvät.

    Hallitus on esittänyt torstaina esittänyt, että tasavallan presidentti vahvistaa ulkomaalaislain muutokset. Laki tulee voimaan 1. syyskuuta.

    Kyseessä on eri sääntely, kuin parhaillaan eduskunnan käsittelyssä oleva rajaturvallisuuslaki eli niin sanottu käännytyslaki.

    Rajamenettelyn tavoitteena on tehostaa perusteettomien hakemusten tutkintaa ja kielteisen päätöksen saavien hakijoiden palauttamista. Lisäksi estetään turvapaikanhakijoiden liikkuminen muihin EU-maihin, sisäministeriö kertoo.

    Rajamenettelyä voidaan soveltaa EU:n ulkorajalla tai sen läheisyydessä jätettyihin turvapaikkahakemuksiin, joiden arvioidaan todennäköisesti olevan perusteettomia. Suomessa ulkorajoja ovat itärajan lisäksi esimerkiksi kansainväliset lentokentät.

    VastaaPoista
  13. Yle tänään

    New Yorkin hotelleista tuli vastaanottokeskuksia, ja siksi maahanmuutto on presidentinvaalien kuumimpia aiheita

    Trumpin ja Bidenin äänestäjät ovat erimielisiä siitä, mitä paperittomille siirtolaisille pitäisi tehdä. Video New Yorkista kertoo, miksi maahanmuutosta tuli keskeinen vaalikysymys.

    https://yle.fi/a/74-20095412

    Parin vuoden aikana New Yorkiin on tullut lähes 200 000 siirtolaista. Moni pakenee kotimaansa väkivaltaisia tai köyhiä oloja.

    New Yorkin pitää kaupungin lain mukaan tarjota suojaa kaikille tarvitseville. Tulijoita on asutettu muun muassa suljettuihin hotelleihin, kodittomien asuntoloihin ja entiseen vanhainkotiin.

    New Yorkin pormestari Eric Adamsin mukaan kaupungissa on humanitaarinen kriisi, joka on jätetty yksin New Yorkin harteille.

    Texas tarjoaa ilmaiskyytejä

    Yksi syy tulijoiden suureen määrään ovat Texasin kuvernöörin Greg Abbottin tarjoamat ilmaiskyydit. Hän on järjestänyt parin vuoden ajan bussikuljetuksia rajanylittäjille suurkaupunkeihin ympäri maata.

    Texasin osavaltio vastaanottaa suurimman osan ihmisistä, jotka tulevat etelärajan yli laittomasti. Toiseksi eniten ihmisiä tulee Arizonaan. Viime vuoden lopussa laittomia rajanylityksiä tehtiin ennätysmäärä.
    ...
    ...
    Donald Trump on sanonut kiristävänsä rajapolitiikkaa entisestään, mikäli hänet valitaan uudelleen.

    VastaaPoista
  14. Kommari haluaa ilmeisesti Venäjän länsirajan ainakin Tornionjoelle: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/88b923e8-b1b8-4e84-a3c4-b192425c9220

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietoa Johannes Yrttiahosta: https://hikipedia.info/wiki/Johannes_Yrttiaho

      Poista
  15. MTV uutiset tänään

    Mies raiskasi 15-vuotiaan uimahallissa Turussa

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984

    Artikkelista poimittua

    Yli 4 vuotta vankeutta

    Oikeus katsoi, että teko aiheutti pojassa hämmentymisen ja lamaantumisen, jonka vuoksi hän ei pystynyt vastustamaan tekoa. Lisäksi hänellä oli diagnosoitu häiriö, joka entisestään vaikeutti hänen kykyään puolustaa itseään tilanteessa.

    Vuonna 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta 4 vuodeksi 2 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

    Hänet tuomittiin maksamaan pojalle 4000 euroa korvausta psyykkisestä haitasta ja 8500 euroa kärsimyksestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimestä päätellen yksittäistapaus.

      Poista
    2. Kenenkäs maksettavaksi nuokin korvaukset jäävät?

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!