maanantai 3. kesäkuuta 2024

Massamaahanmuutto on EU-nuorison suurin huoli

Suomen uutiset kertoi maaliskuisen kyselyn kertoneen, että eurooppalaisia nuoria huolestuttaa eniten maanosaamme kohdistuva massasiirtolaisuus. Sitä pitää suurimpana murheenaan 36 prosenttia tutkimukseen vastanneista 5 874 saksalaisesta, ranskalaisesta, puolalaisesta, kreikkalaisesta, espanjalaisesta ja italialaisesta 16-26-vuotiaasta nuoresta. 

Huoli massamaahanmuutosta on erityisen suuri Saksassa, jossa sitä pitää suurimpana peräti puolet kyselyyn vastanneista. Maahanmuuton rajoittamista taas kannatettiin eniten puolalaisten ja kreikkalaisten nuorten parissa. 

Kyselyssä oli toki paljon muitakin kysymyksiä, mutta nostan tässä esille vain maahanmuuton. Näin siksi, että se osoittaa Suomen nykyisen hallituksen suunnittelemien turvapaikan hakemiseen liittyvien tiukennusten vastaavan maanosan nuorison näkemyksiä. 

Tämä on sinänsä hyvä asia, mutta osoittaa myös sen, että nuorten aatteet vaihtuvat edelleen sukupolvittain siinä kuin muukin muoti. Oleellista tässä onkin ymmärtää, että nyt vallalla oleva pelko tulevaisuudesta tulee - vain - seuraavan kymmenen vuoden ajan ohjaamaan väestöpolitiikkaa samaan tapaan kuin edellisen nuorison sukupolven pelko ilmastonmuutoksesta ja sen seurauksista on muokannut poliitikkojen toimia viimeisten vuosien aikana. 

Tällä perusteella Euroopan Unionin väestöllinen tulevaisuus - ja sen myötä yhteiskunnallinen kehitys - näyttää jonkin verran valoisammalta kuin aiemmin. Parhaassa tapauksessa nuorison murhe, yhdistettynä heikkenevään huoltosuhteeseen, tulee johtamaan jopa pitkään alentuneen syntyvyyden kääntymiseen kasvavaksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mielipidetiedustelu paljasti vihreän ajattelun vähäisen suosion
Kuplasta kurkistajia
Puhdistus ja väkivallan uhka

21 kommenttia:

  1. Eilen illalla Helsingin Haagan alppiruusupuisto kertoi sen, mihin maa on menossa. Ei juuri valkoista ollut meikäläistä pottunokkaa . Oli kuin olisin ollut jossain ulkomaassa.

    VastaaPoista
  2. Boomerin huokaus: oli se vaan hienoa viettää nuoruus oikeassa Suomessa. Tanssilavoilla soi tango ja kerran kesässä Danny-show.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, en tuosta tangosta ja Dannysta niin perusta, mutta olen vähän nuorison lailla huolissani. Toisaalta, Suomi-tango kesäiltana purjepaatissa saaristossa kylmän oluen, savukalan ja uusien perunoiden kanssa on ihan ok. On vain hitusen vaikea hyväksyä sitä, että tänne tulee porukkaa loisimaan ja osallistun vuosittain merkittävällä verosummalla heidän elättämiseensä.

      Poista
  3. Huolestutaan mut ei viitsitä edes äänestämässä käydä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se auttaa..äänestäminen, aika kuten persujen jotka käänti selkänsä Suomen kansalle äänestämällä eu:n maahanmuutolain puolesta. Eikä yksikään noista kannata eu eroa.

      Poista
    2. Kyllä EUssa kannattaa olla. Tosin sielläkin on Venäjällä veto-oikeus (=Orban) kuten YKssa.

      Poista
    3. Juneksen ja Anon kaltaiset irtiotot vain hidastavat asioiden muuttumista.

      Poista
    4. Aninyymi 10.14; voisitko nyt viimeinkin ilmoittaa sen päivämäärän, jolloin tuo laki on hyväksytty ja samalla korjata virheen siitä, että PS olisi kannattanut oppositiossa EU:n elvytyspakettia. EI OLE, mutta samaa valhetta jauhetaan jatkuvasti. Yhtä tiukassa on SAK:n propanganda siitä, että nyt viedään lakko-oikeus ja duunareita irtisanitaan tuosta vaan. Kaikkea kanssa ja höpön höpö!!

      Poista
    5. Toistamalla riittävän kauan, valhekin muuttuu todeksi - sanotaan. Ja Putin tietää tämän hyvin. Se on perinne Venäjällä.

      Poista
  4. Kyllä tämä Euroopan Unionin väestöllinen tulevaisuus aiheuttaa huolta myös nuorissa ja hyvä niin.
    Toivottavasti ymmärtävät sen, että myös äänestämässä pitää käydä ja Äänestää oikein!
    Ei se Eurooppaan kohdistuva haittamaahanmuutto muuten lopu ellei sitä lopeteta - esimerkkinä Välimeren meritaksiliikenne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jokaisen isän ja äidin, isoisän ja isoäidin, olla on lapsia ja lastenlapsia, pitäisi olla huolissaan! Suomi on meille ainoa koti ja sen pitäisi olla tulevaisuudessakin se paras turvapaikka maailmassa. Yhteiskunnan muuttuminen aina vaan vieraammaksi ja turvattomammaksi todistaa vain siitä, kuinka lepsusti ja naiivin sinisilmäisesti asioita on hoidettu. Edelleen monet lepsuilijat ovat menossa , saatuaan ensin oman maan katastrofin partaalle, lepsuilemaan EU:hun ja äänestämään sielläkin meille vahingollisten asioiden puolesta. En voi olla lainaamatta tähän vanhan kuninkaan kuuluisia sanoja: "Voi poikani, kunpa tietäisit kuinka väähällä järjellä maailmaa hallitaan."

      Eduskunnnan puhemies Jussi Halla-aho on ollut alusta asti täysin oikeassa. Älykäs, kaukonäköinen ja luotettava mies, eikä mikään tuuliviiri.! Häntä minä arvostan.

      Poista
  5. No saas nyt sitten nähdä, miten mielialat ovat tiivistyneet mielipiteiksi ja mielipiteet ohjautuneet puoluevalinnoiksi ja äänestysaktiivisuudeksi. Pahoin pelkään, ettei tätä ketjua enää jo hajonneissa yhteiskunnissa ole.

    No, onpahan yhteiskunta-analyytikoilla ja -kriitikoillakin sitten jotain mielenkiintoa seurata vaalia ja vetää johtopäätöksiä eurooppalaisten kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden sisäisen hajoamisen asteesta.

    VastaaPoista
  6. Kävinpäs suorittamassa taas jälleen kerran kansalaisvelvollisuuteni. Äänestämäni ehdokkaan numero selviää kun 35640 kerrot kahdella, jonka jälkeen jaat kymmenellä ja seuraavaksi lisäät 163 ja lopuksi vähennät 7264

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa ei ole äänestyspakkoa, joten kerroit totuudenvastaista tietoa. Vaalioikeus ja äänioikeus ovat kansalaisoikeuksia.

      Poista
  7. Tästä julkisuudessa vaietaan:
    "Maahanmuutto muokkaa Suomea peruuttamattomasti – valtaosa tulijoista työllistyy heikosti, jos edes ollenkaan"
    https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuutto-muokkaa-suomea-peruuttamattomasti-valtaosa-tulijoista-tyollistyy-heikosti-jos-edes-ollenkaan/

    Jos ihmiset tietäisivät mainitun asian, äänestystulokset voisivat olla huomattavastikin erilaiset.

    VastaaPoista
  8. Harva saksalainen nuori ei tiedä mitä Syltin saaren Pony-klubilla tapahtui ja miten politiikot ja media hysterisoituivat. Nuoriso näki myös miten Mannheimin afgaanipuukottojan kasvot piilotettiin uutiskuvissa. Syltin laulunuorison kasvot taas näytettiin joka aviisissa ja lähetyksessä. Känniurpoilu on suurempi synti kuin viiden ihmisen puukottaminen.

    V-V F

    VastaaPoista
  9. Kehopositiiviset femakot kuvittelevat, että miesten rynnätessä tänne pillun hinta nousee niin korkealle, että hekin kelpaavat jollekulle. Riittää, kun vuoren laella hapsottavaa uuniliutaa vähän violetiksi värjää ja nokkaan asentaa jonkun "coolin" korun. Ikävä kyllä näitä sotanorsuja äänestävissä nykynaisissa riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saa loukata aitojen sotanorsujen kunniaa. Se nimitys on varattu toisen maailmansodan aikaisille Zündapp KS 750 ja BMW R 75 sivuvaunumoottoripyörille aitojen intialaisten sotanorsujen lisäksi.

      Poista
    2. siiderivalas tai jokinorsu?

      Poista
  10. Hyvä että nuoriso tajuaa tämän, mutta päättäjät vielä elää jotain meillä on unelma maailmaa.

    VastaaPoista
  11. Kyllä nuoret lyllerönaiset kelpaavat siittiöiden levitysalustoiksi. Tämä näkyy yliopistokaupunkien katukuvassa.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!