perjantai 28. kesäkuuta 2024

Ylen ylibudjetointi on johtanut henkilöstön aivopesuun

Verkkouutisten mukaan Yle on järjestänyt henkilöstölleen 40 koulutustilaisuutta monikulttuurisuudesta. Sitä varten on ostettu palveluita konsulttiyritys Deideiltä, jossa työskentelevät muun muassa Dakota, Nasim ja Jasmin nimiset henkilöt. 

Koulutukset ovat vapaaehtoisia yleläisille ja niissä on tarkoitus kertoa osallistujille, mitä monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inkluusio tarkoittavat työelämäkontekstissa sekä mistä syystä nämä teemat ovat työelämässä tärkeitä. Lisäksi yleläisiä on opastettu tiedostamattomien ennakkoluulojen maailmaan.

Tämä kaikki on ehkä hiukan erikoista, mutta ehkä kuitenkin vain kulmakarvoja kohottavaa. Sen sijaan se, ettei Verkkouutisille kerrottu koulutuksiin käytettyä rahasummaa tai että Deideistä tavoitettu henkilö katkaisi puhelun kuultuaan toimittajan kysymyksen vaativat selitystä. Onhan kyse kuitenkin julkisen palvelun yhtiöstä ja sellaisesta verovarojen käytöstä, jonka tulee ehdottomasti olla avointa.

Tapaus liittynee Ilta-Sanomien aiempaan havaintoon, jonka mukaan Yleläiset ovat kehittäneen monimuotoisuuslaskurin, joka ohjaa toimittajia suuntaamaan huomionsa ohjelmiin kutsuttavien ihmisten etniseen taustaan, sukupuoleen ja seksuaaliseen suuntautumiseen näiden asiantuntemuksen sijasta. Toisin sanoen soveltamaan laitavasemmiston suosimaa sovinistisrasistista intersektionaalisen feminismin aatetta henkilövalinnoissaan.

Näiden tietojen perusteella minusta näyttää siltä, että Ylellä on käytössään liika rahaa, jota on käytetty poliittisesti motivoituun henkilöstön aivopesuun. Ja siksi sen budjettia olisi syytä leikata sekä alistaa yhtiön johdon toiminnan asiallisuus puolueettoman tahon tutkittavaksi. 

29 kommenttia:

  1. Tästä Yleläisten saamasta koulutuksesta tulee hieman vanhanaikainen kuva. Onko siellä paikanpäällä käynyt kouluttajia? Minulla ja puolisolla on tätä monikulttuurisuushumppaa omilla työpaikoillakin (eri työpaikat). Molemmissa paikoissa koulutus on järjestetty siten, että pitää kuunnella koulutusvideo, vastata muutamaan kysymykseen, jonka jälkeen suoritettu koulutus kirjautuu järjetelmiin. Sitten on monikulttuurisuusaivopesu suoritettu.

    VastaaPoista
  2. Tutkivan journalismin pitäisi valottaa näiden monikulttuurisuutta ja kehopositiivisuutta jne myyvien konsulttipalvelujen taustoja. Näppituntumalta sanoisin, että siellä on lähinnä kouluttamattomia maahanmuuttajia ja kantasuomalaista väkeä, joka on opiskellut jotain sukupuolentutkimusta, mutta ei ole kyennyt menemään ihan päätyyn vaan lopputyö on jäänyt tekemättä. Puolet työajastaan nämä käyttävät sosiaalisessa mediassa lietsoen ihmisiä uskomaan, että rasismia on kaikkialla (paitsi arabimaissa, Intiassa ja Kiinassa) ja että mikroaggressiot pakottavat maahanmuuttajat raiskaamaan ja tappamaan ja että ratkaisu tähän on ostaa heiltä monikulttuurikoulutusta.

    VastaaPoista
  3. Väärin. YLE:n ylibudjetointi ei suinkaan ole johtanut henkilöstön aivopesuun, joka on seurausta paljon mittavammasta eurooppalaisen ajattelun laadun romahtamisesta kuin mikään kansallisiin poliittisiin ympyröihin käpertyvä aatteellinen kärhämöinti.

    Budjetoiti ei ole syy sille miksi intersektionaalinen horoskooppi on korvannut sellaisen kriittisen journalismin, jossa olisi tilaa ja joka suuntaisi kritiikkiä myös valtavirta-ajattelun tabuaukkoihin, eikä toimisi vain "voimen oikealle puolelle" asettumisena.

    Rahoituksesta nämä valinnat ovat kiinni yhtä vähän kuin YLE:n sisäisillä säästötoimilla on tai tulee olemaan tekemistä sen kanssa että totaaliseen alennustilaan vajonnut journalistinen järki kuin itsestään palaisi YLE:en säästöbudjetin myötä.

    Siinä tulee käymään täsmälleen päin vastoin: se propaganda jota tuo tuutti nyt suoltaa itse sen "totuudellisuudesta" satavarman vakuuttuneena tulee hallituksen leikkausten jälkeen vain yhä kouristuksenomaisemmin kaiken ohjelmatarjonnon ohjenuoraksi. Säästöt etsitään irtisanomalla ei suinkaan harhaisia propagandatoimittajia, vaan suorittavan työn tekijöitä.

    YLE:n toimintaa ohjaa moraali, jossa se kuvittelee itsensä jonkinlaisena kansan valistajana ja sivistäjänä. Aatteellinen ote on niin vahva ja itseriittoinen, että mikään korjaustoimenpide ei tule sitä koskaan muuttamaan -- ei edes se havahduta, ettei YLE:n uutis- tai ajankohtaistoimitus enää saa kriittisesti ajattelevia ihmisiä lähetyksiinsä vaikka pyytäisikin. YLE on kerta kaikkiaan hukkumassa itse kaivamaansa kankkulan kaivoon.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas vain. Tarkistin linkin tagit monta kertaa, koska tällä palstalla sulkevan tagin katoamista on tapahtunut aiemminkin. Kokeilen tässä vielä uudestaan, josko intersektionaalinen horoskooppi tällä kertaa toimisi. Anteeksi tämä kokeilu.

      Poista
  4. Vaikka Yle-vero tuplattaisiin, nekin rahat saataisiin käytettyä. Jos toimittajat lopettaisivat:"Minä muutan nyt maailmaa" asenteen ja toimisivat objektiivisesti ja puolueettomasti voisin hyväksyä veron. Nyt en hyväksy, sillä 99% Ylen ohjelmista on kuraa.

    VastaaPoista
  5. Senkin sairaus että kansan pitää maksaa ylen tekemästä sairaasta aivopesusta heikkopäisille ihmisille jotka ei osaa ajatella itse vaan ittavan kaiken ajattelunsa tv:stä ja muualta valtamedioista. Mutta yle on noista pahin sillä lähes jokainen aikuinen joutuu maksamaan tuosta nuppisairaudesta.

    VastaaPoista
  6. Yle pitäisi nykyisellään lakkauttaa ja perustaa kokonaan uudelleen. Ei sitä pysty normaali ihminen enää Ylen lähetyksiä suuttumatta katsomaan ja kuuntelemaan, ja se on väärin. Mikä ihme feministijuntta sitä laitosta nykyään pyörittää?

    VastaaPoista
  7. Suomalaisista valtaosa on aivopesty uskomaan Yleen totuuden torvena. Sen huomaa, kun alkaa varovasti työkavereille puhua vaikkapa woketuksen vastaisia näkemyksiä. Katsovat ihmeissään, onko tuo tosissaan vai vitsaileeko. Elämme jo viherpunahomokommunismissa, valitettavasti.

    VastaaPoista
  8. Tuskin Ylen pääjohtaja Merja Ylä-Anttila alentaisi omaa palkkaansa vaikka perussuomalaiset saisivat sen 140 miljoonan euron vähennyksen Ylen budjettiin.

    VastaaPoista
  9. Kumma juttu kun Uuden Suomen sivuilta ei löydy enää tätä kirjoitusta:

    TeppoMesimki – Uusi Suomi Puheenvuoro

    Nazima Razmyar on hyvä esimerkki miksi kansanedustajan pitäisi olla syntyperäinen Suomen kansalainen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä ihmettele. Ei sovia uuden stalinistisuomen pellelakeihin. Ainostaan unelmointi ja toteus valkosien ihmisten hävitykseen sallitaan kirkkain silmin.

      Poista
  10. Täysin samaa mieltä Nazimasta. Uudessa Suomessa ei voi tietenkään julkaista vääriä mielipiteitä. Onkohan tuo juttu jostakin luettavissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku näppärähän voisi perustaa "Kiellettyjen" kirjoitusten sivuston.
      Site of "Forbidden" writings

      Kirjoittajat sitten voisivat kirjautua sivustolle ja liittää oman - kielletyn - kirjoituksensa sinne lukijoiden iloksi.

      Poista
  11. Olen joskus kommentoinut täällä, että meidän tulee varoa islamin uskontoa ja -uskovaisia koska heidän perusopetuksensa on, että muut ovat "vääräuskoisia" jne jne.

    Nyt tästä Ylen opetuksesta alkaa tulla mieleen, että me olemme myös vääräoppisia kun porukkaa täytyy aivopestä ja vielä verorahoin.

    Lopuksi täytyy miettiä, että onko meidän maksamamme veroeurotkin jotenkin vääriä euroja?
    Toistaiseksi ne ovat hyvin kelvanneet verottajalle ja Ylelle. Jopa niin hyvin, että yleensä niitä halutaan aina vaan lisää ja lisää - siis niitä veroeuroja.

    Tuleeko olo, että olisit jotenkin hyväksikäytetty?

    VastaaPoista
  12. Kansalainen 27.6.2024

    Ylen rahoitusta pohtiva työryhmä umpisolmussa

    https://www.kansalainen.fi/ylen-rahoitusta-pohtiva-tyoryhma-umpisolmussa/

    Artikkelista poimittua

    Perussuomalaiset: Neljännes pois

    Hallitus perusti parlamentaarisen työryhmän hallitusohjelmansa mukaisesti viime vuoden lokakuussa. Työryhmä arvioi Ylen rahoitusta, suhdetta kaupalliseen mediaan ja Yle-lain muutostarpeita. Lisäksi työryhmän tarkoituksena on tarkkarajaistaa Ylen tehtäviä. Työryhmään kuuluu edustajia kaikista eduskuntapuolueista.

    Työryhmässä istuva perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kertoi toukokuussa STT:lle, että puolue kannattaa edelleen 25 prosentin leikkausta Ylen rahoitukseen.
    ------------------------

    Hyvä, että edes joku yrittää saada rotia tähän Ylen touhuun.
    Nämäkin säästöt voidaan antaa esim. hyvinvointialueille, jotta pystyvät huolehtimaan vanhuksista.

    VastaaPoista
  13. Yle tänään

    Eduskunta hyväksyi lain turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan pienentämisestä – RKP:n Biaudet äänesti vastaan

    Turvapaikanhakijoiden tuki laskee EU:n minimiin.

    https://yle.fi/a/74-20096844

    Artikkelista poimittua

    Lailla vastaanottoraha lasketaan niin pieneksi kuin mitä EU:n vastaanottodirektiivi sallii.
    ...
    ...
    Kiristyksiä turvapaikanhakuun

    Maahanmuutto kiristyy myös siten, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden niin sanottu kaistanvaihto tukitaan. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut ei enää saisi muuttaa perustettaan maahan jäämiseksi työperäiseen maahanmuuttoon.

    Kaistanvaihdolla tarkoitetaan sitä, että turvapaikkaa Suomesta hakenut ja sittemmin työllistynyt tai opiskelupaikan löytänyt ihminen ei enää voisi saada oleskelulupaa työn, yrittäjyyden tai opintojen perusteella Suomesta haettuna.
    ...
    ...
    Eva Biaudet äänesti myös tästä hallituksen esitystä vastaan.
    --------------------

    Hienoa, että hallituksen toimet alkavat näkyä myös käytännössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Eva aloitti Suomen tuhoamisen hankkimalla tänne Moskovasta taistelukoulutukseen menneitä somppuja. Elettiin 1990-luvun lama-aikaa ja silti ämmän mielestä meillä oli varaa noihin elätteihin, vaikka edellisellä vuosikymmenellä ei ollut varaa kuin muutamaan sataan vietnamilaiseen, jotka olivat paenneet kommareita. Joutaisi vankilaan mokoma karjalainen nousukas.

      Poista
    2. Mikä karjalainen?
      Sveitsiläistaustainenhan se on kuten Suomen taksialan tuhonnut Berner.

      Poista
    3. Myrkkykauppias Berner.

      Poista
    4. On taas aika sakeaa. Biaudet on vastuuton hömppäpoliitikko, siinä olette oikeassa. Mutta kysyn taas kerran -mitä YLEn tilalle kun siitä niin ulisette?

      Poista
    5. Ylen tilalle puolueeton toimija, eikö se toive ole jo käynyt selväksi?

      Poista
    6. Yle voisi palata asialinjalle tiedonvälittäjänä ja kansan sivistäjänä. Ei sen tarvitse tuottaa tosi-tv:tä tai muita hömppäohjelmia eikä levitä kaikille some-alustoille kuten Facebookiin tai X:ään. Myös tasapuolisuus poliittisissa ohjelmissa olisi toivottavaa eikä niin, että studioihin kutsutaan aina ne samat valtamedian lemmikit laukomaan "totuuksiaan".

      Poista
  14. Demlalainen on demlalainen vaikka voissa paistaisi: lesbo-Tamja sai aikaan kalliiksi tulleen jalkaväkimiinakiellon Suomelle ja nyt hän vastustaa käännytyslakia

    VastaaPoista
  15. Ihan mitä tahansa josta vastaanottaja on valmis maksamaan. Ei mitään pakkowoketusta/intersekstionaalista/anaalista kuten ylenanto tupututaa/toimittajat tumputtaa.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi28. kesäkuuta 2024 klo 19.39 Tuo kommenntini oli tarkoitettu vastaukseksi tähän anomuumin mielipiteeseen. Huru-ukko

      Poista
  16. IL tänään

    Vanhuksen väkivalloin raiskannut mies rikkoi ehdonalaista – Taas vankilaan
    Puolustuskyvyttömän vanhuksen raiskannut mies vältteli ehdonalaisen valvontaan kuuluvia velvollisuuksiaan ja joutuu näin ollen jälleen lusimaan.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7d26f6a4-3c23-4116-a606-995df9728d78

    Artikkelista poimittua

    Oulussa 86-vuotiaan naisen raiskannut Nahom Hagos, 27, joutuu jälleen vankilaan.
    ...
    ...
    Hagos kohtasi 86-vuotiaan vanhuksen pyykkituvassa 14. lokakuuta 2019. Tuolloin 22-vuotias mies raiskasi naisen teräaseella uhaten ja väkivaltaa käyttäen.

    Uhrilta muun muassa murtui kylkiluu.
    Iäkäs uhri sai vammoistaan huolimatta ilmoitettua teosta eteenpäin omaiselleen. Omainen soitti asiasta hätäkeskukseen.

    Poliisi otti parikymppisen raiskaajan kiinni kerrostalon lähettyviltä pian teon jälkeen.
    Mies oli asunut kyseisessä rappukäytävässä vain vähän aikaa. Tapaus aiheutti tuoreeltaan turvattomuuden tunnetta oululaisessa kerrostalossa.
    --------------------------------

    Videon perusteella on niin maahanmuuttajan värinen kun vaan olla voi :(

    VastaaPoista
  17. IS tänään

    Kuolemanpartion jäsenet toivat kilo­kaupalla huumeita Suomeen – näin oikeus ratkaisi asian

    Suomeen tuotiin suuri määrä huumeita marraskuun 2022 ja huhtikuun 2023 välisenä aikana.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010528619.html

    Artikkelista poimittua

    Helsingin käräjäoikeus antoi perjantaina tuomion niin sanotussa Dödspatrullenin suuressa huumejutussa.

    Oikeuden mukaan Ruotsista Suomeen tuotiin amfetamiinia 90 kiloa, marihuanaa ja hasista kumpaakin yli sata kiloa sekä kokaiinia yli 15 kiloa.
    Sen lisäksi Suomeen tuotiin ekstaasia yli 150 000 tablettia sekä noin miljoona Ksalol-tablettia.

    Oikeus tuomitsi huumausaineiden maahantuontiin ja levitykseen osallistuneet yhdeksän päävastaajaa törkeästä huumausainerikoksesta 6–10 vuoden vankeusrangaistuksiin. Heistä kymmenen vuoden maksimirangaistuksen sai kuusi henkilöä.

    Neljä henkilöä tuomittiin puolestaan törkeästä rahanpesusta, kun he käsittelivät huumekaupoista peräisin olevia rahoja.
    --------------------

    Kuka vielä väittää ettei Suomi ole Ruotsin tiellä...

    VastaaPoista
  18. IS tänään

    Oikeus antoi lisää tuomioita liki miljoonan euron huumekaupasta – kolmelle miehelle yli 10 vuoden tuomiot

    Huumevyyhdin pyörittäjäksi katsottu, Egyptistä löytynyt mies tuomittiin aiemmin maksimirangaistukseen.

    https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000010529958.html

    Artikkelista poimittua

    Oulun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina useita ihmisiä vuosien vankeuteen samasta huumevyyhdistä, jonka pyörittäjäksi katsottu mies sai aiemmin tällä viikolla 13 vuoden maksimituomion.

    Käräjäoikeus katsoi keskiviikkona antamassaan tuomiossa, että 41-vuotias Alex Mohamed Al Khatib oli tuonut Suomeen liki miljoonan euron arvosta huumeita kuriireja käyttämällä ja osana ulkomailta johdettua, järjestäytynyttä rikollisryhmää.

    Osa perjantaina tuomituista oli oikeuden mukaan toiminut ryhmässä Al Khatibin alapuolella. Kolme miestä saivat pisimmät, yli kymmenen vuoden rangaistukset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nämä kaikki istuvat vuosikausia suomalaisessa vankilassa, joka täyden ylöspidon ja terveydenhoidon lisäksi tarjoaa harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia sekä virikkeitä aidasta laitaan. Hintalappu lienee 250 €/vrk. Palkkaakin vielä maksetaan, jos jotakin viitsii tehdä. Tässä olisi hyvä vertailukohta vanhustenhuoltoon, mutta antaa olla tällä kertaa.

      Oliko muuten yksikään poliitikko julkisesti pöyristynyt kun maahanmuuttaja raiskasi ja pahoinpiteli 86-vuotiaan mummon kerrostalon pesutuvassa Oulussa? Oliko ihmetyksen aiheena yhdessäkään A-studiossa ja pähkäilty mikä näitä tummia poikia oikein vaivaa tai mikä heidän kulttuurissaan on vikana?

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!