sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Marxilainen laitaoikeisto ja kiusaajat

Belgia on tunnettu monenlaisista asioista, kuten kaksikielisestä väestöstä ja hyvistä oluista. Yksi uudempi tunnettuuden lähde Tanskan ja Hollannin välissä sijaitsevalle pienelle valtiolle on väkivaltainen (esimerkki ja toinen) uusbelgialainen väestönosa. 

Siksi oli mielenkiintoista lukea lehtiartikkeli, jonka otsikossa luki, että "Belgiassa äänestetään parlamenttivaaleissa – laitaoikeistolaisten separatistien odotetaan menestyvän ja tekevän hallituksen muodostamisesta tuskaista". 

Jutun mukaan vaaleissa odotetaan menestystä kahdelle puolueelle. Niistä yksi on Flanderin alueen itsenäisyyttä ajava ja Belgian maahanmuuttopolitiikkaa vastustava kansalliskonservatiivinen Vlaams Belang -puolue, joka on saamassa merkittävän vaalivoiton ja nousemassa suurimmaksi flanderilaispuolueeksi. 

Toiseksi menestyjäksi povataan koko maassa toimivaa marxilaista PTB-PVDA -puoluetta. Siis äärikommunisteja.

Artikkelin mukaan nämä kaksi puoluetta saisivat lähes kolmanneksen parlamenttipaikoista, mutta muut puolueet eivät suostuisi ottamaan niitä kanssaan hallitukseen. Ja siten sen muodostaminen vaikeutuisi. 

* * *

Jutun luettuani jäin ihmettelemään kahta asiaa. Niistä ensimmäinen oli se, että millä ihmeen logiikalla marxilainen eli kommunistinen eli äärivasemmistolainen puolue on osa laitaoikeistoa? Minä kun olin kuvitellut, että tämä politiikan toimittajien uustermi tarkoittaisi kansalliskonservatiivisia puolueita, joiden ohjelmassa on tavoitteina myös markkinataloutta vahvistavia näkökohtia. Käsittääkseni marxilaiseksi mainituilla kommunistipuolueilla ei sellaisia ole.

Toinen seikka, jota jäin ihmettelemään - vieläkin enemmän - oli se, että mikäli jotkut puolueet kieltäytyvät yhteistyöstä toisten kanssa, niin syy on jälkimmäisen. Eli analogisesti: jos kiusaava kakarajoukko jättää yhden lapsen leikkiensä ulkopuolelle, on syytä tässä eikä suinkaan heissä, jotka ovat tehneet päätöksen ulkopuolelle jättämisestä. 

Siksi on kysyttävä, että olisiko tässä käsittelemäni artikkelin kirjoittajan, ja ehkäpä kaikkien muidenkin journalistien, tarkastettava todellisuuskäsityksensä. Nyt nimittäin jäi sellainen kuva, että artikkelissa hallituksen muodostamiseen syyttömät ja syylliset julistettiin tekijän oman - ilmiselvästi harhaisen - maailmankuvan perusteella. 

* * *

Noin muuten olen sitä mieltä, että myös Suomessa kannattaa käydä äänestämässä tämän päivän eurovaaleissa - ellei ole sitä jo tehnyt - sillä äänestämättä jättäminen on tuen antamista sellaisille poliittisille tahoille, jotka vastustavat oman näkemyksen mukaista politiikkaa. 

46 kommenttia:

  1. Olisi se hienoa jos muutos parempaan saataisiin aikaiseksi myös EU parlamentissa.

    VastaaPoista
  2. Demareilla pääehdokkaina Putinilta Kansojen ystävyyden mitalin saanut Heinäluoma, venäläisen sukunimen Guzenina-Richardsonin ja t

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. terapeutti-Ville, joka ei ole ruudinkeksijä.

      Poista
  3. Se kalja jossa on sen pissaaja patsaan kuva maistuu juuri siltä itseltään, no makunsa kullakin.

    VastaaPoista
  4. Pari kommentoitavaa asiaa: ”millä ihmeen logiikalla marxilainen eli kommunistinen eli äärivasemmistolainen puolue on osa laitaoikeistoa?” ja ”Siksi on kysyttävä, että olisiko tässä käsittelemäni artikkelin kirjoittajan, ja ehkäpä kaikkien muidenkin journalistien, tarkastettava todellisuuskäsityksensä”.

    Marxilainen kommunistinen puolue on laitaoikeistoa sillä logiikalla, joka on tuttu Orwellin teoksesta vuonna 1984. Siinä logiikassa sota on rauhaa, vapaus on orjuutta ja tietämättömyys on voimaa! Se perustuu kaiken ajattelun ja puheen läpäisevään epärehellisyyteen ja siihen Göbbelsin oppiin, jonka mukaan minkä tahansa valheen itsepäinen toistaminen muuttaa sen todeksi, ainakin propagandalle alttiiden ihmisten mielissä. Niinpä en usko, että kyseisen kirjoittajan suorittama todellisuuskäsityksen tarkistus johtaisi mihinkään muutokseen. Melkoisella varmuudella hän tietää, mitä tekee ja tekee sen tarkoitushakuisesti. Hän todennäköisesti kuuluu niihin, joille ”Vuonna 1984” ei ole varoitusmerkki vaan oppikirja.

    VastaaPoista
  5. Lehtiotsikolla, jossa kirjoitetaan

    – laitaoikeistolaisten separatistien odotetaan menestyvän ja tekevän hallituksen muodostamisesta tuskaista

    Pyritään vain siihen, että taas se laitaoikeisto on se ongelma ja pahis jota ei missään nimessä pitäisi äänestää.

    Eli persujen pelkoa yritetään levittää vaikka PS on ainoa puolue Suomessa, joka puolustaa Suomea ja suomalaisia - myös EU-parlamentissa.

    Ja sitä paitsi PS ei ole mikään erityinen laitaoikeisto puolue vaan normaali kansallismielisten puolue, joka huomioi myös kansalliset edut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äärivasemmistolainen TS jatkaa tuttua suomalaisuuden romuttamistaan ja julkaisi koko sivun jutun merkityksettömästä "kirjailija-toimittajasta", äärikommunistista ja laitafeminististä, mulatti Koko Hubarista, joka tietysti mainosti monikulttuurisuuden normaaliutta. Monikulttuurisessa elämässä koko ikänsä tuherrellut toimittelija piti sellaista elämää aivan tavallisena, mikä herättää kysymyksen, miksi siitä pitää sitten mesota niin paljon.

      Poista
  6. Juuri näin. Surullinen on valtamedioiden taso. Ja niin läpinäkyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja valitettavan moni uskoo siihen. Koska onhan sen oltava totta, kun se luki lehdessä. Ja lehdet ja ylenanto ei valehtele.
      Huru-ukko

      Poista
  7. Surullisinta oli havaita miten aina ennen vaaleja mediakenttämme muuttuu YLEn johdolla trollitehtaiksi.

    VastaaPoista
  8. "jos kiusaava kakarajoukko jättää yhden lapsen leikkiensä ulkopuolelle, on syytä tässä eikä suinkaan heissä, jotka ovat tehneet päätöksen ulkopuolelle jättämisestä. "

    Olet ymmärtänyt tänmän(kin) väärin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikuisen pitäisi osata lukea ja ymmärtää lukemansa. Siinä taidossa sinulla on kehitettävää. On tietysti mahdollista, että ymmärsit tahallasi väärin.

      Poista
    2. kyl tos lausees on nyh joku pielessä, että kenen on syy

      Poista
    3. Vai niin. Olisiko pitänyt lisätä selkokielinen selvennys - eli sanat "toimittajan mielestä" - virkkeeseen, jotta lause olisi auennut myös sinulle, arvoisa Anonyymi 12.04?

      Poista
  9. Minä en halua mitään muuta kuin eroa eu:sta joka tuhoaa koko euroopan. Sitä ei tapahdu vaikka mnkä puolueen apina istuu Brysselissä. Joten turha kuvitella että äänestän tolloja imemään rahoja omiin taskuihinsa. Tiedoksi vielä. Eu:ssa ei kuunnella Suomea, onko jäänyt se huomaamatta? Vieläkö on niin seniilejä ihmisiä että eivät näe mikä eu on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ketään ei kiinnosta, äänestätkö vai et.

      Poista
    2. "Ketään ei kiinnosta, äänestätkö vai et." Olenko jotenkin kirjoittanut että välittäisin mitä kukakin äänestää? Ei kiinnosta hevon.. veetä.

      Poista
    3. luultavasti ainakin sitä, ketä äänen saa tai saisi, kiinnostaa hänen äänestämisensä.

      Poista
    4. "kuka äänen saa" on suomen kieltä...

      Poista
  10. Lohdutonta on tämä inhimillinen rajallisuus: marxilaisuus on käytännön kautta todettu, toistuvasti, ihmiselämään kelpaamattomaksi talousmetodiksi.
    Mutta. Onhan meillä arhinmäkiä ja anderssoneita. Sekin kertoo rajoittuneisuudesta.
    Yhtälailla uskonnolliset aatteet mm. kristillisyys puoluevoimana ja varmasti myös muhamettilaisuus tulevaisuudessa perustuvat toiveisiin, ei tosiasioihin.
    Kun uskomus tai ideologia sivuuttaa käsilläolevan faktan, se kertoo vain inhimillisestä rajoittuneisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta jos jokin uskonto on oltava, olkoon se kristinusko eikä islam, koska viimemainittu on barbaarinen kuoleman kultti, jota pitäisi välttää kuin ruttoa. Tuon nyt pitäisi olla selvää isisin ja muiden islam-terroristien opettamana.

      Poista
    2. Marxilaisuus oli alunperin uskonto. Max uskoi, että hänen oppinsa ja ajattelunsa toisi ihmisille pelastuksen. Sittemmin sille kävi, kuten useimmille uskonnoille. Se rappeutui johtajiensa vallan ja rahan tavoittelun välineeksi jossa hallitsemisen keinoina ovat ihmisten alistaminen, typistäminen ja henkinen väkivalta.

      Poista
    3. Uskonnosta puheenollen, Marx oli juutalainen. Mitäpä lie olleet Venäjän vallankumouksen tekijät?

      Poista
    4. Ano 1617: Karl Marx ei ollut juutalainen vaan protestantti (hänen isänsä kasvatti kaikki lapsensa protestanteiksi). Hän piti itseään ateistina ja suhtautui juutalaisuuteen kielteisesti.

      Poista
    5. Ano 14.19: Uskonnoilla on aina myös vallankäyttöön liittyvä funktionsa.
      Islam on väkivallan uskonto, mutta onhan ollut myös inkvisitiokristillisyyttä taannoin. Roviot roihusivat, toinen toistaan mitättömimmistä syistä.

      Poista
    6. "Mitäpä lie olleet Venäjän vallankumouksen tekijät?"
      Sitä ei uskalla tässä blogissa sanoa. Mutta heikäläisiin kuuluvat nuoremmat polvet kontrolloivat yli 90% prosentin osuutta Yhdysvaltain valtamediasta, josta eurooppalaiset mediat kopioivat kritiikittä paljon aineistoa. Siitä johtuu täysin kieroutuneen myönteinen kuva noista kulissien takaa narujen vetäjistä.

      Poista
    7. Trilisser 17.00

      Mihin synnyt, sitä olet.

      Wikipedia

      "Karl Marx syntyi juutalaiseen perheeseen Preussin Trierissä."

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Karl_Marx

      Poista
  11. Moniko vieläkin on siinä uskossa että -94 Suomessa järjestettiin kansanäänestys liitymiseksi eu:hun? Teille minä voin kertoa, että ei. Suomen kansa ei oikesti äänestänyt oikeissa vaaleissa liitymiseksi eu syöpään. -94 eu äänestys, oli neuvoa-antava kansanäänestys, joka on sama kun mielipide kysely. Miksi olisikaan oikeaa äänestystä pidetty sillä Suomi oltiin jo liitetty eu:hun vuosia aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun kannattaa lopettaa Venäjän propagandan levittäminen.

      Poista
    2. "Sinun kannattaa lopettaa Venäjän propagandan levittäminen." Tuo kyllä oli täysin aivotonta. Minä en ole mikään putinisti vaan ohan päinvastaista. Miten minä olen joku ryssän lähettiläs jos olen eu vastainen? Olen ollut eu vastainen kauan ennen kun Suomi edes siihen liittyi. Mukavaa syytellä toisia ilman mitään syytä, oletko vihervasemmistolainen?

      Poista
    3. Miten Suomi joutui Euroopan Unioniin ja euroon: https://www.jormajaakkola.fi/valtiopetokset

      Poista
    4. Kyllä tuo äänestys koettiin kansanäänestyksenä ja sen tulosta myös noudatettiin. Minun nähdäkseni sen suurin kritiikin aihe oli se, että EU-myönteisemmässä pohjoismaassa eli Suomessa äänestys järjestettiin ensin ja sitten vasta Ruotsissa. Päinvastainen järjestys olisi todennäköisesti johtanut päinvastaiseen tulokseen eli sen enempää Ruotsi kuin Suomikaan ei olisi liittynyt EU:hun.

      Tämä taaksepäin tuijottaminen ei kuitenkaan hyödytä ketään. Ja siksi vaaleissa on järkevämpää äänestää sitä ehdokasta/puoluetta, jonka ajattelee parhaiten vievän EU:ta järkevään suuntaan. Näin siinäkin tapauksessa, että haluaisi Suomen ulos koko Unionista.

      Poista
    5. Niinpä. Koettiin, se ei tee valeesta totta. Sillä se oli kantaa ottava, ei kansanääänestys. Ei euroeroa tehdä Brysselissä istuen, vaan se tehdään Suomessa. Suomi ei kohta voi tehdä maassaan yhtään mitään.

      Poista
  12. IL eilen ja tänään

    Kansanedustaja puhui Suomen Sisun tilaisuudessa väestönvaihdosta – Näin hän selittää asiaa
    Teemu Keskisarja: ”Väestönvaihto, tuo ruma v-sana, on tapahtuva tosiasia, puhumattakaan kielen vaihdosta”.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b220ae85-cd87-4c9a-a2b6-6af32ec81b36

    -------------------------

    Nyt on Teemu Keskisarja tulilinjalla mutta vaikuttaa pärjäävän ihan hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurooppalaisella uudella ajalla kielellis-kulttuurisissa kansallisvaltioissa syntynyt ja kehittynyt, erityiseen "edustuksellisuuden" kognitioon perustuva demokratia on nyt -- erityisesti monikulttuuristumisen vaikutuksesta -- romahtamassa, ja hajoaminen on jo niin pitklällä, että vaaleissa äänestetään enemmän jotain vastaan kuin jonkin puolesta.

      Tämä on seurausta siitä että minäidentiteetit murenevat kun yhteiskunnan asiat muuttuvat yhä "monimutkaisemmiksi". On helpompaa määritellä itseään "kielteisestä käsin" kuin yrittää selvittää itselleen mistä kaikesta kiihtyvässä muutoksessa on kyse.

      Kun kaikki maailmassa määrittyy "kielteisestä käsin", se on yhtä poliittisten leimasanojen juhlaa. Reaktiivinen suhtautuminen on ainoa mitä jä jäljelle -- nyt ihmisen mustamaalaamiseen riittää jonkin tabusanan mainitseminen. Yhteiskunnallinen keskustelu on kuin kutsuisi Pavlovin koiria syömään. Maagisia leimasanoja pelätään kuin ruttoa -- kuin jokin aate tai oppi voisi tosiaan tarttua joidenkin sanojen mukana tai jossain tilaisuudessa läsnäolon välityksellä.

      Sitten samat ihmiset kauhistelevat sitä miten ne natsit halusivat juutalaiset pois näkyviltä tai koko maailmasta...

      Poista
  13. Kalergi-suunnitelma9. kesäkuuta 2024 klo 13.35

    Näin Suomen viherkommarien ja muiden suvakkihörhöjen "hädänlaiset" sydänkäpyset rahoittavat moskeijoita Yhdysvalloissa:
    "47 somalia syytettynä 250 miljoonan dollarin kavaltamisesta nälkäisille lapsille tarkoitetusta rahastosta",
    https://www.kansalainen.fi/47-somalia-syytettyna-250-miljoonan-dollarin-kavaltamisesta-nalkaisille-lapsille-tarkoitetusta-rahastosta/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma9. kesäkuuta 2024 klo 13.45

      Läntisissä maissa olevat moskeijat ovat paikkoja joissa fanaattiset mullahit agitoivat islamisteja pyhään sotaan "vääräuskoisia" vastaan luvaten varmaa paratiisipaikkaa "vääräuskoisten" tappamisesta.

      Poista
    2. Väkivalta Koraanissa

      Islaminuskossa vakiintunut ja klassinen tulkinta on, että Koraani velvoittaa muslimeita pyhään sotaan eli jihadiin.
      Sen aiheeksi riittää pelkkä vääräuskoisten olemassaolo, sillä sodan tavoitteena on levittää islamin valta koko maailmaan.[4][5][6]
      Sotaa tulee käydä kalifin johdolla, jos islamilaisessa maailmassa sellainen on.[4]

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Väkivalta_Koraanissa

      -------------------------

      Jotta tähän ei Euroopassa anneta mahdollisuutta, on mm. Välimeren meritaksiliikenne lopetettava ja EU-parlamenttiin äänestettävä henkilöt,
      jotka muuttavat "turvapaikanhaku"- ja maahanmuuttopolitiikkaa EU:ssa siten, että haittamaahanmuutto loppuu.

      Poista
    3. Eikä munia pestä missään tapauksessa koska ins allahu

      Poista
    4. Demokratian suuri ongelma on se, että asioista alkavat päättää usein ne, joilla ei ole mitään kykyä kriittiseen ajatteluun eikä varsinkaan omia kykyjään kohtaan, kuten eräällä neiti kassavajeella. Sääntöjä nikkaroivat sellaiset lapselliset henkilöt, jotka luulevat, että musut ovat pohjimmiltaan samanlaisia lampaannahkoja kuin suomalaiset sossut. Tänne vain kaikki pullahaleille, niin agressiot haihtuvat. Kaikille rahaa yllin kyllin, niin yhteiskuntarauha säilyy eikä kukaan radikalisoidu.

      Poista
  14. Se on siinä sitten. Kokoomus ja Vasemmistoliitto vaalivoittajina. Minun osaltani on politiikan seuraaminen sitten ohi, siirryn loppuelämäkseni (jota ei enää montaa kymmentä vuotta ole) chillailemaan ja katsomaan maailmasta vain itseäni kiinnostavia positiivisia asioita. En taatusti enää murehdi mitä tästä maasta tulee ja miten suomalaisille käy, kaikki mitä tulee on heille ansaittua, niin paskaa ei heidän niskaansa sada etteivät ole sitä itse halunneet. Heippa ja moikka, näiden asioiden takia ei enää kannata verenpainettaan nostattaa. Voikaa hyvin. 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä: Hei, hei, hei. Yle-Li vaalivoiton vei, vei, vei!

      Poista
  15. No, niin, persujen "Tynkkerö" sai vähemmän ääniä (34 008) kuin Eija-Riitta Korhola (45 059), mutta tuli kuitenkin valituksi ainoaksi persumepiksi. En odottanut, että vain yksi persu valittaisiin, mutta osasin odottaa, että tuo kaikkein huonoin valitaan.

    VastaaPoista
  16. Ranskan ja Hollanin välissä, Ei Tanskan ainakaan maantieteellisesti katsottuna.

    VastaaPoista
  17. Valtion nimi on Alankomaat ja Hollannit ovat sen maakuntia. Kieli on alankomaiden kieli ja se on myös yksi Belgian virallisista kielistä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!