perjantai 24. huhtikuuta 2020

Viisi kysymystä irakilaismiehen ylösnousemuksesta Ohisalon tulevaisuuteen

Kirjoitin eilen kuolleeksi väitetyn irakilaismiehen tapauksesta. Kuluneen vuokauden aikana hänestä on saatu lisätietoa, joten minukin oli syytä palata asiaan vielä tänä aamuna.

Yle nimittäin kertoi, että irakilaiset viranomaiset ovat vahvistaneet kuolleeksi väitetyn irakilaismiehen kuolintodistuksen väärennetyksi, joten on yhä todennäköisempää, että hän on "ylösnoussut kuolleista". Samalla uutisessa kerrottiin myös, että aiemmin kerrottu pidätys on tapahtunut Suomessa. Ja  mikä mielenkiintoisinta, poliisi arveli, että pidätyksiä on todennäköisesti tulossa lisää.

Tämä kaikki herätti mielessäni joukon kysymyksiä.

Niistä ensimmäinen koskee pidätetyn henkilön henkilöllisyyttä: onko kyseessä kuolleeksi väitetyn irakilaismiehen tytär, joka oli tehnyt valituksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen? Poliisi ei ole lausunut tästä asiasta juuta eikä jaata, mutta jos näin oli, oliko hänen motiivinaan turvapaikan saaminen Suomesta vai pelkästään rahallisen korvauksen saaminen? Joka tapauksessa on hyvä, ettei EIT:n määrämiä korvausrahoja ole ehditty maksaa, joten takaisinperintäänkään ei tule aihetta.

Toinen ja vielä mielenkiintoisempi kysymys on se, keitä ovat mahdolliset muut pidätettävät henkilöt. Ovatko hekin irakilaisia, vai voisiko olla mahdollista, että operaatiossa on ollut mukana suomalaisia turvapaikka-aktivisteja tai oikeudellisia neuvonantajia?

Kolmantena kysymyksenä mieleeni nousi se, että myöntääkö sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) jossain vaiheessa, että hän on ollut turhan sinisilmäinen turvapaikanhakijoiden suhteen. Ainakin oppositiojohtaja Jussi Halla-aho (ps) on kysellyt tätä asiaa häneltä saamatta vastausta. Toistaiseksi sisäministeri on kuitenkin esiintynyt julkisuudessa uhmakkaasti vedoten maahanmuuttoviraston kelvottomiin prosesseihin, joista ei kuitenkaan juuri tässä puheena olevassa tapauksessa ole osoitettu virheitä.

Neljäntenä kysymyksenä haluan nostaa esiin sen, että vaikuttaako nyt nähty farssi Maria Ohisalon ja hänen puolueensa kannatukseen lyhyellä aikavälillä. Tosin ainakin Vihreiden kannatus on mielipidekyselyjen valossa ollut joka tapauksessa murenemassa, joten mahdollisen laskutrendin syytä voi olla vaikea päätellä, ellei joku sitten innostu tutkimaan asiaa erillisellä selvityksellä.

Lienee kuitenkin selvää, että jos Vihreiden kannatuksen laskutrendi jatkuu kovin pitkään, alkaa Ohisalon asema puolueensa johdossa horjua. Olkoon viides kysymys siten se, että missä vaiheessa spekulaatiot hänen asemastaan nousevat päivälehtien sivuille?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Veikö irakilainen Suomen hallitusta ja EIT:tä kuin pässiä narussa?
EIT:n päätös ajoi Maria Ohisalon paniikkiin
Miksi media pallottelee irakilaisen murhalla?

15 kommenttia:

  1. Tämäkin tapaus osoittaa, että moniosaajien härskiys ja kekseliäisyys on loputon, kun on kysymys vääräuskoisten huiputtamisesta. Ja sehän on uskonnon pyhittämää toimintaa.
    Koko turvapaikkasirkus perustuu laittomuuteen ja valheeseen. Eurooppaan tullaan laittomasti salakuljettajien avustuksella. Tänne pohjoiseen tullaan monen turvallisen maan läpi, koska täällä pääsee kunniakansalaiseksi, jolle kaikki on ilmaista ilman työvelvoitetta. Jos ei ole perustetta oikeaan turvapaikkaan ja saa hylsyn, voi muuttua homoksi, sen jälkeen kristityksi, sitten voi päästä batiikkinoitien siivousringin työperäiseksi hakijaksi. Afgaanit tulevat Iranista eivätkä ole Afganistanissa koskaan käyneetkään. Jos tulee hylsy ja palautusuhka Afganistaniin, perusteena turvapaikalle onkin se, että ei ole mitään siteitä Afganistaniin. Ja niin edelleen. Hakijat ja heidän verorahaa kuppaavat avustajansa pyörittävät loputonta valitusrumbaa.
    Koko tämä veronmaksajille miljardeja maksava laillistettu huijausjärjestelmä eli humanitaarinen maahanmuutto pitäisi lopettaa, kuten Perussuomalaiset esittävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsestään selvää ja luonnollista on tietysti se, että minkäänlaisia henkilö- tai muita papereita ei ole kai juuri kenelläkään.

      Poista
    2. Taikasana "asylum" korvaa kaikki paperit kuten se teki kansattoman, isänmaattoman Kokoomuksen PettUri Orponkin ollessa sisäministeri ja komentaessa syksyllä 2015 jopa suomalaiset asevelvolliset kantamaan partalasten matkalaukkuja odottamaan tilattuihin linja-autoihin Torniossa.

      Poista
    3. Tässä itselleni käsittämättömintä on se, että tuntemattomat ja monissa tapauksissa traumatisoituneiksi ja raakaa väkivaltaa nähneiksi väitetyt turvapaikanhakijat pääsevät muitta mutkitta kuljeskelemaan maassamme tavallisten ihmisten joukkoon.

      Poista
  2. Ihan selvää on se, että tässä(kin) tapauksessa on ollut avustajia, joiden agenda on ollut suomen vastainen toiminta sekä taloudellinen hyöty. Olen henk.kohtaisesti varma, että tämä on jäävuoren huippu. Onko kyseessä niin organisoitua toimintaa joka ylittää valtiorajat, esim ruotsi, jossa tehtaillaan kolmansista maista tulleille tuet jne. Asianajajat ovat tehneet hyvää tiliä näillä kunniakansalaisilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän vahvistamisen voisi kuvitella olevan oikea herkkupala kunnianhimoiselle tutkivalle journalistille. Ja miksei poliisillekin.

      Poista
  3. Ohisalon asema vain vahvistuu omiensa silmissä tapauksen johdosta. Taas ne natsit, oikeistotrollit jne kiusaa meidän mariaa, mariahan on pyhä, johan sen sanoo nimikin.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  4. Suomalaiset, myös (vai erityisesti?) viranomaiset ovat aivan liian sinisilmäisiä. Kuvitellaan, että kaikki ovat yhtä kirkasotsaisia kuin täällä. Ei ymmärretä tai haluta ymmärtää, että muualla maailmassa myös viranomaiset ovat korruptoituneita ja todistukset on ostettavissa.

    VastaaPoista
  5. Sitä voisi luulla, että tällaisen härskin vedätyksen paljastuminen olisi kaikkien ohisalojen ja ohikaistakultturistien naamalle kuin märkä rätti, mutta epäilen ettei petoksen paljastuminen tee näihin idealisteihin mitään vaikutusta. Ei mitään.

    Idealismi pohjautuu alun alkaen kyvyttömyyteen sietää huonosti kipeitä tosiasioita, eivätkä kipeät tosiasiat siis koskaan tee idealistista realistia. Pikemminkin päinvastoin. Nyt ne "turvapaikanhakijat" vasta suojelua tarvitsevatkin.

    Kuin sattumoisin tämä sattuu nyt kun koronapandemia on päällä ja todellisuudesta pakenemisen tarve näillä idealistisilla ministereilläkin pahimmillaan. Voi nyt käydä niin, että panikoituminen heijastuu pandemiapolitiikassa tehtävinä älyttöminä paniikkiratkaisuina. Mielen syväbunkkereissa eletään nyt ideologioiden sortumisen ja epätoivon päiviä. Perikato uhkaa.

    Pandemiaa ei ohiteta ihan yhtä helposti kuin pimeän yhdenvertaisuusideologian nimissä toimiva viranomainen järjestää kansainvaeltajan ohittamaan kantasuomalaisen jossakin perusoikeudessa tai jonossa. Pandemia piinaa maailmaa pitkään, ehkä loputtomasti -- tai loppuun saakka. Jos tauti paranee, saattaa olla että parantumattomat idealistit palaavat taas pilvipolitiikkansa sfääreihin. Se näkee ken saa elää. Kantasuomalaisiahan siinä ei suosita eikä suojella.

    VastaaPoista
  6. Ruotsissa näiden lähi-Idästa tulleiden huijaukset ovat kruunuissa mijoonaluokkaa. Muslimin kuuluukin huijata vääräuskoisia. On se vaan ihmeellistä että Suomessa ei tätä asiaa tunneta vaikka tietoa olisi vaikka kuinka paljon saatavilla. Mutta vihreiden agenda ei ole kantaväestön olojen parantaminen vaan niiden kurjistaminen haittamamujen avulla.

    VastaaPoista
  7. On aina surullista kun usko hyvyyteen muuttuu hyväuskoisuudeksi, jossa ei sitten enää ole sijaa järjelliselle ajattelulle vaan tunne on se joka määrää. Omiensa joukossa Ohisalo on tietenkin sankari jos mietitään kannattajakunnan ikä- ja sukupuolijakautumaa. Opiskelijaikäisillähän on lähes kaikilla jonkinlainen yhteiskunnan rahoittama tuki käytössä. Valituksen tekeminen ylempiin oikeusasteisiin tai EITn vaatii kyllä avustajien käytön, niin tässäkin tapauksessa, jos ei muuta niin laittomasti maassa olijoille suunnattu valtion kustantama palvelu. Järjetöntä sinänsä sekin, voisivat ihan hyvin hoitaa valituksen tekemisen kotimaastaan käsin. Yleensäkin kaikissa uusissa avustuksissa avustushakemuksia ei juurikaan alussa tarkisteta vaan ollaan hyvässä uskossa hakemusten oikeutuksesta. Hyvänä esimerkkinä on nämä coronatukien hakijat,,,läpi menee vaikka konsultin kokonen valhe, vasta kun (epämääräisten) hakemusten määrä ylittää, ei maksajan taloudellista sietokykyä, vaan myöntäjän häpeä julkisuudesta ja hölmöydestään ylittää sietokykynsä hakemukset saavat asianmukaisen tarkastelun. Aina on se myöntäjän ajattelu,,"no tämän yhdenhän epämääräsen hakemuksen järjestelmä sietää".Asia joka ei tule muuttumaan ennen kuin siirrytään täysin automaattiseen käsittelyyn, jossa jokainen hakemus saa räysin samanlaisen, tunteeseen perustumattoman käsittelyn.

    VastaaPoista
  8. Erinomainen artikkeli Jukka Hankamäeltä taas kerran:

    "Turvapaikkapoliittinen kuolemalla huijaus? – Lavasteet kuin Shakespearen tragediassa",
    http://jukkahankamaki.blogspot.com/2020/04/turvapaikkapoliittinen-kuoleman-huijaus.html

    VastaaPoista
  9. Ohisalo sai vaaleissa 11897 ääntä, jonka hän totesi olevan käsittämätön määrä
    ( https://www.facebook.com/OhisaloMaria/photos/a.509268625852882/2189795454466849/?type=1&theater ).

    Eli 11897 äänen voimin hän päättää Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Toki sen tueksi vaaditaan koko vasemmistolaisen hallituksen hiljainen hyväksyntä.
    Demokratia on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuuluu - niin - vähemmän yllättävästi Kulmunin kepulle.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!