torstai 11. lokakuuta 2018

Lauttasaaren sillasta uusi askel kohti urbaania impiwaaraa

Olen parin viime vuoden aikana seurannut sitä, kuinka Helsingistä ollaan tekemässä urbaania impiwaaraa. Näin siitä huolimatta, että helsinkiläisten enemmistö vastustaa kehitystä.

Helsingin sulkeutuminen ulkomailta on eilisen lehden mukaan jatkunut suunnitelmalla poistaa Lauttasaaren sillalta yksi ajokaista. Lauttasaarelaiset ovat luonnollisesti nousemassa vastustamaan oman saarensa impiwaaralaistamista, mutta sillä tuskin on merkitystä niin kauan kuin Anni Sinnemäki (vihr) vastaa asiasta.

Meille tavallisille kansalaisille Helsingin sulkeutuminen on vakava viesti siitä, että poliitikoilla on väliä. Jos annamme vaaleissa tukea Vihreille, saamme silloin osaksemme vihreää politiikkaa. Jos Kokoomukselle saamme kokoomuslaista politiikkaa. Helsingissä näiden kahden valtapuolueen politiikka on tarkoittanut käpertymistä omaan kuplaan, jonka merkkinä pääkaupunkimme on ryhtynyt sulkeutumaan liikenteellisesti muusta Suomesta ja samaan aikaan avannut ovia jopa laittomille oleskelijoille.

Lopputuloksen tulemme näkemään. Ehkä se on vihreän vallan kaatuminen ja sen ajaman kehityksen loppuminen. Eli kansan antaman valtakirjan siirtäminen toisille poliittisille voimille, joita kannattamalla äänestäjät saavat osakseen toisenlaista politiikkaa.

Mutta voi kokoomuslaisen ja vihreän politiikan kannatus jatkua pitkälle tulevaisuuteenkin, mikäli helsinkiläiset päättävät niin. Sen lopputulos lienee monilta osin ennustettavissa, mutta tuskin kokonaisuudessaan. Onhan selvää, että Kokoomuksella ja Vihreillä on erilaiset ajatukset pääkaupunkimme kuplan tulevaisuudesta.

Oleellista on kuitenkin muistaa, että me äänestäjinä emme ole vailla valtaa. Viime kädessä juuri meistä riippuu se, minkälaisen pääkaupungin ja sen lisäksi koko muu kotimaan me rakennamme omalle vanhuudellemme ja lapsillemme elettäväksi. Muutos on kuitenkin mahdollista vain äänestämällä sellaista puoluetta, jonka tavoitteet vastaavat sitä, millaiseksi haluamme Helsinkiä ja koko Suomea rakennettavan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tiedostava etujoukko ei välitä kansan tahdosta
Helsinki sulkeutuu ulkomaailmalta
Urbaani impiwaara

17 kommenttia:

 1. Kaupunki tarkoittaa kauppapaikkaa eli siellä maaseudun ihmiset ovat kaupitelleet omia tuotteitaan.

  Vihreät ovat jotenkin onnistuneet kääntämään koko ajatuksen päälaelleen ja luoneet kaupungista jonkinlaisen elämäntapaintiaanien reservaatin, jossa ei saa olla autoja (ja sitä kautta kauppaa) vaan siellä ihmiset pyöräilevät ja harjoittavat omaa puoliuskonnollista elämäntapaansa.

  Tämän seurauksena kaupankäynti on siirtynyt varsinaisten kaupunkien ulkopuolelle.

  Kun Helsingistä poistuu länteen päin Espoon Keilaniemessä tervehtii valtava toimistokompleksien ryhmä juuri "kaupungin" rajan ulkopuolella. Samalla tavalla kehäteiden varret ovat täyttyneet kauppakeskuksista. Teollinen toiminta on jo ajat sitten jättänyt "kaupungin". Kauppaliikkeet jättävät sen seuraavaksi Western Unionin konttoreita lukuun ottamatta.

  VastaaPoista
 2. Minulla olisi tutkimusidea. Selvitetään, miksi jalankulkijat, pyöräilijät ja autooilijat ovat liikenteessä. Mikä on näiden ryhmien ikäjakauma? Miksi ovat liikenteessä? Mikä on matkan pituus ja tarkoitus? Mikä on ostosten arvo, mikäli matkan aikana on käyty kaupassa?

  Kenelle katutila on ensisijaisesti tarkoitettu? Työmatkalla olevalle ihmiselle, joka vie autolla aamulla lapsensa päiväkotiin? Vai elämäntapaintiaanille, joka ajelee yön valvottuaan varastetulla pyörällä jonnekin?

  VastaaPoista
 3. Näppisvihre, Anni, muutoin täyttä asiaa.

  VastaaPoista
 4. Mitä agendaa maailman pelastamisen profeettoina "ilmastoteoilla" esiintyvät Vihreät tosiasiallisesti ajavat?
  YK:n ilmastoastioita hoitava viranomainen Ottmar Edenhofer myönsi, että kansainvälisellä ilmastopolitiikalla ei ole juuri mitään tekemistä ympäristönmuutos-politiikan kanssa kuten aavikoituminen ja ilmakehän otsoni-aukot. Tosiasiallinen tarkoitus on MAAPALLON VARALLISUUDEN UUSJAKO:

  "If they were honest, the climate alarmists would admit that they are not working feverishly to hold down global temperatures -- they would acknowledge that they are instead consumed with the goal of holding down capitalism and establishing a global welfare state.

  Have doubts? Then listen to the words of former United Nations climate official Ottmar Edenhofer:

  "One has to free oneself from the illusion that international climate policy is environmental policy. This has almost nothing to do with the environmental policy anymore, with problems such as deforestation or the ozone hole," said Edenhofer, who co-chaired the U.N.'s Intergovernmental Panel on Climate Change working group on Mitigation of Climate Change from 2008 to 2015.

  So what is the goal of environmental policy?

  "We redistribute de facto the world's wealth by climate policy," said Edenhofer..."

  Koko artikkeli: https://www.investors.com/politics/editorials/another-climate-alarmist-admits-real-motive-behind-warming-scare/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästikin tuo Edenhoferin lausuma ei tullut vahingossa, koska sama ajatus on kuultu muiltakin "ilmastoalarmisteilta":

   "For those who want to believe that maybe Edenhofer just misspoke and doesn't really mean that, consider that a little more than five years ago he also said that "the next world climate summit in Cancun is actually an economy summit during which the distribution of the world's resources will be negotiated."

   Mad as they are, Edenhofer's comments are nevertheless consistent with other alarmists who have spilled the movement's dirty secret. Last year, Christiana Figueres, executive secretary of U.N.'s Framework Convention on Climate Change, made a similar statement.

   "This is the first time in the history of mankind that we are setting ourselves the task of intentionally, within a defined period of time, to change the economic development model that has been reigning for at least 150 years, since the Industrial Revolution," she said in anticipation of last year's Paris climate summit..."

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Onko punaporvari Sipilä myös maailman varallisuuden uusjaon kannalla - ja samoin KANSATTOMAN Kokoomuksen punaliberaalit punaporvarit?
   Tavoitteenahan on tosiasiallisesti maapallon laajuinen sosialistinen ns. hyvinvointivaltio - kokonaan eri asia on, mikä sitten varallisuuden uusjaon jälkeen olisi tavallisen tallaajan hyvinvoinnin taso nykyisisä teollistuneissa maissa.

   "Pääministeri Juha Sipilä ja Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini tapasivat Helsingissä"
   ...
   ”Nostin keskusteluissa esiin myös ilmastopaneeli IPCC:n raportin. Mielestäni EU:n tulee ottaa ilmastojohtajuus, ja työn ilmastonmuutosta vastaan pitäisi mielestäni olla keskeinen osa Suomen EU-puheenjohtajuuden ohjelmaa”, pääministeri Sipilä sanoi."

   https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/paaministeri-sipila-ja-korkea-edustaja-mogherini-tapasivat-helsingissa

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Viherpunikit ja valtaapitävät punaporvarithan ova tukemallaan 'rajat auki'-politiikalla tekemässä Suomesta maailman sosiaalitoimistoa muutenkin.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  4. Korjaus: ilmastoastioita piti tietysti olla ilmastoasioita.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Helsinki, maailmanluokan metropoli. Olen usein ihmetellyt sitä, miksi pääkaupunkiseutu ei itsenäisty, vaan elättää muuta Suomea, josta ei ole kuin haittaa. Pääkaupunkiseutu on pinta-alaltaan aika tarkasti Singaporen kokoinen. Väestöpohja on pienempi, 5,5 miljoonaan on vielä matkaa. Tämäkin on helposti korjattavissa, Afrikasta ja Lähi-Idästä on varmasti halukkaita tulijoita. Itsenäinen metropoli voisi järjestää suorat lennot kaikille halukkaille.

  Paljon kirjoitetaan myös Helsingin suurmoskeijan rakentamisesta. Mielestäni se on turhaa. Keskellä kaupunkiahan on sellainen iso valkoinen rakennus joutilaana. Kupolitkin on jo valmiina, ristin tilalle vaan sirppi ja vasara, niin molemmat Helsingin pääuskonnot saa yhteisen pyhätön.

  Kannatan lämpimästi pääkaupunkiseudun itsenäisyyttä ja Vapaavuorta sinne tsaariksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan tsaari Vapaavuori ja hänen seuraajansa pitäisivät tiukasti kiinni siitä, että meillä on tarkkaanrajattu ja pinta-alaltaan korkeintaan nykyisen kokoinen Afrikka-Helsinki ja SUOMALAINEN MUU SUUOMI eikä muun Suomen veronmaksajien rajoja käytettäisi afrikkalaisten täysihoitoon - ja afrikkalaisille pidettäisiin rajat kiinni muuhun Suomeen.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 6. Vain Vihreät ovat noin tyhmiä ja toimivat vastoin omaa agendaa, jos siis sitsitä enää on, egologisuutta.

  Kaistan sulkemisen seuraus, ennestään ruuhkaiset tie ruuhkautuvat lisää ja bensaa palaa jonossa seisoessaseisoessa, viha nousee ja sen seurauksena toivottavasti Vihreät kokevat lähtöpassit politiikasta. Jopa Kokoomus toimii egologisemmin kuin Vihreät. Tekopyhyys ja irstailu Vihreissä, no sillekin ääliölaumalle on kannattajansa, toinen samanlainen.

  VastaaPoista
 7. Great Helsingapore.

  VastaaPoista
 8. Osuvaa tekstiä suuren ilmastohuijauksen eturintamassa tekopyhästi valehtelevien viherpunikkien ja näitä tukevan valtaVALEmedian propagandasta:

  "Ylen ilmastonmuutos-hypetys ja Vihreiden itsepetos",
  http://ylewatch.blogspot.com/2018/10/ylen-ilmastonmuutos-hypetys-ja.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Sillalle varataan neljä metriä leveä kaista jalankulkijoille ja pyöräilijöille, ja yksi perustelu oli, että siten mahdollistetaan myös onkiminen sillalta! Siis erittäin kalliilta sillalta, joka on alun perin tehty sujuvaa liikennettä varten, pitää olla mahdollisuus onkia! Jonka takia yksi autokaista siis poistetaan! Ei ole järjettömyydellä enää mitään rajaa.
  Ja se pyöräily nyt tuntuu olevan maailman tärkein asia. On niin luomua, ja näyttää niin hyvältä kesäisissä havainnekuvissakin. Nyt lokakuussa aletaan lähestyä sitä vähintäin puolen vuoden jaksoa, jolloin pyöräily on Suomessa aika pienen fanaatikkojoukon huvia. Se kun on niin älyttömän kylmää ja epämukavaa viimassa, loskassa ja pakkasessa. Ja vanhemmilta ihmisiltä se on kokonaan poissuljettu mahdollisuus, se kun on liian vaarallista.
  Mutta se ei Sinnemäkeä haittaa.
  Bulevardisointi on toinen tämän politrukin hanke, jonka ainoa tavoite on hankaloittaa autoilla liikkumista ja yrittää pakottaa ihmiset siten julkisten liikennevälineiden käyttöön.
  Tulee muuten oikein fyysinen pahan olon tunne, kun Sinnemäki ilmestyy tv-ruutuun. Miten jollakulla voi olla niin äärettömän ärsyttävän omituinen puhetapa, niiden järjettömien ajatusten lisäksi.

  VastaaPoista
 10. On tietysti tyhmää upottaa rahaa väylän huonontamiseen. Se tässä taitaa kuitenkin jäädä ainoaksi haitaksi. Kantakaupungista harvat käyvät Lauttasaaressa. Lauttasaarelaisten työpaikat taas ovat Espoossa ja ne, jotka eivät vielä ole, muuttavat sinne. Oikeastaan Lauttasaari kannattaisi liittää Espooseen. Siitä ilahtuisivat nii lauttasaarelaiset kuin espoolaisetkin.

  VastaaPoista
 11. Helsinki ja puutarhakaupunkinsa Espoo ovat Suomen näyteikkuna maailmalle ihasteltavaksi. Joulun lähestyessä autokynttilöitäkin on jo nähty palavan luomassa joulurauhaa.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!