sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Vuonna 2015 Euroopan ovet avattiin löperöin perustein

Tämän aamun Helsingin Sanomissa oli kolme maahanmuuttoon liittyvää juttua, joissa kaikissa oli kohtia, jotka vaativat kommenttia. Niinpä kopioin nämä väitteet lainausmerkkeihin ja sijoitan kommenttini perään.

Ensimmäisessä jutussa kerrottiin, että Saksassa on satojatuhansia ihmisiä ilman oleskelulupaa. Tämä ei liene arvoisalle lukijalleni yllätys, joten en kommentoi sitä, vaan seuraavia asioita.

"Unkarin viranomaiset sulkivat reitin. Tilanne kiristyi, ja Saksassa pelättiin Unkarin viranomaisten käyttävän väkivaltaa. Merkel päätti päästää jumiin jääneet pakolaiset jatkamaan matkaansa Itävallan läpi Saksaan."

Tämän väitteen mukaan Saksan vastuuton käytös vuonna 2015 johtui siis arvelusta, että unkarilaiset olisivat ryhtyneet väkivaltaisiksi. Nähdäkseni aika harvoin on tehty päätöksiä näin löperöin perustein.

Tai no, otan takaisin, samalla tavalla olettamuksiinhan perustui aikanaan myös Suomen ja muun Euroopan päätös kesäajan käyttöönotosta. Ja ainakin ne olettamukset ovat olleet perusteettomia, kuten mitä todennäköisimmin myös saksalaisten unkarilaisiin kohdistamat epäilyksetkin, ainakin jos niillä tarkoitettiin aiheetonta väkivaltaa eikä esimerkiksi poliisitoimia väkivaltaisesti käyttäytyviä tulijoita kohtaan.

"Elokuun alussa sisäministeri Seehofer sai omassa kotiosavaltiossaan Baijerissa, mitä halusi: vastaanottokeskukset, joiden ideana on, että ne, joilla ei ole mahdollisuutta saada turvapaikkaa, poistuvat keskuksista vasta silloin, kun poistuvat Sak­sasta."

Tällaiset pitäisi saada myös Suomeen. Kuten tämän kirjoituksen lopussa lainatun irakilaisnaisen kertomuksesta selviää, on vapaa liikkuminen ihmisten joukossa paljon mukavampaa kuin erityksissä oleminen. Ja vähentää siten halukkuutta noudattaa maahanmuuttoviraston ja oikeuden negatiivista turvapaikkapäätöstä.

"Yksin tulleille naisille on oma talonsa. Se on tärkeää, koska monet on raiskattu kotimaassa tai matkalla Saksaan."

Kuka raiskasi? Etteivät vaan ne sotaa ja väkivaltaa oman kertomansa mukaan pakenemassa olleet miespuoliset kanssapakolaiset?

"Valtaosa Anker-keskuksissa turvapaikkapäätöstä odottavista on ihmisiä, joiden ei oikeastaan kuuluisi edes hakea turvapaikkaa. He ovat siirtolaisia Gambiasta, Nige­riasta, Ghanasta, Algeriasta, Marokosta, Tunisiasta ja entisistä Neuvostoliiton alusmaista kuten Moldovasta tai Georgiasta."

Niinpä niin. Näköjään Saksalla on runsaasti vetovoimaa.

"Euroopan unionilla on muutamia keskeisiä perusperiaatteita. Yksi on se, että vaikka kyse on yhteisöstä, kansallisvaltioilla on oikeus omaan alueeseensa, sen rajojen puolustamiseen ja myös siitä päättämiseen, keitä maahan tulee."

Tämä näyttäisi olevan aika monella suomalaisella päättäjällä ja maahanmuuton puolestapuhujalla hukassa heidän vedotessaan kansainvälisiin sopimuksiin.

"Sen tilastot kuitenkin näyttävät, että Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt kolmen vuoden takaisesta dramaattisesti. Saksassa on tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä tehty maahanmuuttovirasto BAMF:n tilastojen mukaan 124 405 turvapaikkahakemusta."

Jos 124 405 turvapaikanhakijaa vuodessa on dramaattisen pieni määrä niin minä olen Napoleon.

"Ja panna nyt kuusi toisilleen tuntematonta ihmistä yhteen huoneeseen, Preuß sanoo. ´Nämä ihmiset ovat paenneet sotaa, heillä on traumoja.´"

Jutussa ehdittiin jo kertoa, että tulijat ovat valtaosin maista, joista ei edes kuuluisi hakea turvapaikkaa. Siis sellaisia, joissa ei ole sotaa eikä sieltä tulevilla siis sellaisesta johtuvia traumoja. Minkähän takia Preuß halusi valehdella asiasta? Ei kai siksi, että hän on "Rummelsberger Diakonie -järjestön sosiaalityöntekijä".

Toisessa HS:n jutussa, otsikoltaan "Fjäder lipsahti ajamaan kansantalouden etua" kerrottiin Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin sanoneen "jos halutaan kotouttaa maahanmuuttajat ja pakolaiset, joilla ei ole esimerkiksi ammatillista koulutusta, niin kyllä työehtosopimusten pitää joustaa".

Tässä heräsi kysymys siitä, että mikä on kansantalouden etu. Toki työtä tekevä asuja on parempi kuin kokonaan verorahoilla elävä, vaikka kehitysmaalaisen tapauksessa edelleen varsin kallis vastaanottajille.

Mutta toisaalta työn antaminen erityisjärjestelyin suomalaisten työttömien nenän edestä maahan päässeille on ilmeinen vetovoimatekijä uusille turvapaikanhakijoille, jotka aikanaan rasittaisivat lisää kansantaloutta. Sitä paitsi ay-liikkeen pelko halpatyömarkkinoiden syntymisestä on tuskin täysin tuulesta temmattu: kun tulppa on kerran avattu, on sen uudelleen sulkeminen hankalaa koska halpatyömarkkinoista on paljon myös hyötyjiä, jotka epäilemättä puolustaisivat kiivaasti saavutettua etuaan.

Kolmas HS:n maahanmuuttoaiheinen juttu koski irakilaispariskuntaa, joka kävi lentoreissulla Irakissa meidän veronmaksajien piikkiin. Ja oikein poliisisaattueen kanssa.

"Eristyksissä oleminen koetteli erityisesti Miriamin jaksamista. ´Se oli todella, todella vaikeaa. Siellä ei ollut naisia, että olisin voinut puhua heidän kanssaan. Kaikki muut olivat miehiä. Oli vaikeaa olla naisena siellä yksin´" sekä hiukan myöhemmin "´On paljon parempi, kun ei ole säilöä. Voin mennä ulos tai käydä kaupassa tai tehdä jotain muuta milloin haluan. Olen vapaa siellä´, Miriam sanoo."

Kommenttiparissa tuli jälleen kerran osoitettua kuinka ilman oleskelulupaa olevien ihmisten oikeus kulkea vapaasti muiden ihmisten kanssa heikentää heidän motiiviaan palata kotimaahansa. Ja toimii siten myös vetovoimatekijänä niille, jotka haaveilevat lähtömaissa toiviomatkasta kohti Pohjoista.

"´Kaikkien etu olisi se, että kaikilla ihmisillä olisi jonkinlainen laillinen oleskelulupa, ettei tarvitsisi oleskella tuolla yhteiskunnan laitamilla´, sanoo Suomen pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Pia Lindfors.

Taas on annettu puheenvuoro henkilölle, joka nauttii suurta palkkaa työstä, jota ei olisi olemassakaan ilman kehitysmaalaisten kansainvaellusta Suomeen. Vähemmän yllättävästi hän myös vaatii maamme vetovoimatekijöiden maksimointia automaattisen oleskeluluvan muodossa.

Totta puhuen oleskelulupa-automaatti seurauksinaan ei olisi minun tai juuri kenenkään muunkaan kantasuomalaisen etu. Paitsi humanitaarisesta maahanmuutosta tulonsa saavien henkilöiden kuten Pia Lindforsin - ainakin sen aikaa kun järjestäytynyt yhteiskunta pysyy pystyssä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
62% suomalaisista kannattaa väliaikaisia turvapaikkoja
Maahanmuuttokeskustelun vaikeudesta
Moraalittomat ja edesvastuuttomat avustusjärjestöt jälleen otsikoissa

12 kommenttia:

 1. Ylipäätään voi epäillä syntyisikö maahanmuuttajille yhtään työpaikkaa vaikka heille sallittaisiin syntyperään perustuva palkka-ale:

  Rakennusliitto kokeili työehtosopimuksessa pienemmän palkan mahdollisuutta jos yritys palkkaa henkilön, jolla ei ole aiempaa kokemusta alalta. Yhtään henkilöä ei palkattu.

  VastaaPoista
 2. Kunpa joku aikuinen kertoisi Pialle, että korkea sosiaaliturva ja vapaa maahantulo eivät ole toimiva yhtälö kovin pitkään, koska niitä tulijoita riittää aivan mahdottoman paljon. Tällaisten henkilöiden lausuntoja kuunnellessa uhkaa toivo hiipua.
  Koko turvapaikkashow perustuu valheisiin, tänne saapastelee ihmisiä turvallisesta Ruotsista tultuaan kymmenen turvallisen maan halki, ja suurin osa todetaan huijareiksi. Sipilä itsekin totesi, että kaikki 2015 ryntäyksen tulijat olisi voitu käännyttää. Miksi siis sama meno jatkuu edelleen?
  Kieli- ja lukutaidottoman maahanmuuttajan palkkaaminen kai vertautuu siihen, että palkkaisi vauvan, koska edes kommunikointi ilman tulkkia ei onnistu. Useimpien tulijoiden taso riittää ehkä kaarnaveneiden vuolemiseen, vaikka Miapetra Kumpula-Natri lupaili, että puolet voisi kuulua Akavaan. Mykkänen tuntuu uskoneen tuon. Mikä Spede.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Koko turvapaikkashow perustuu valheisiin, tänne saapastelee ihmisiä turvallisesta Ruotsista tultuaan kymmenen turvallisen maan halki, ja suurin osa todetaan huijareiksi. Sipilä itsekin totesi, että kaikki 2015 ryntäyksen tulijat olisi voitu käännyttää. Miksi siis sama meno jatkuu edelleen?"

   Brysseliä kumartavat vallanpitäjät toimivat saamiensa ohjeiden mukaisesti. Poikkeuksina ovat ennenkaikkea Visegrád-maat ja Italia. Soraääniä Brysselin diktatuuria vastaan on alkanut kuulua joidenkin muidenkin maiden päättäviltä tahoilta.

   Poista
 3. Hyviä perusteluja professorilta. Valitettavasti varmaan suuri tai suurin osa päättävissä asemissakaan olevista henkilöistä ei ole professorin esittämistä näkökohdista tietoisia, valtaVALEmedian aivopesemistä tavallisista tallaajista puhumattakaan.
  Sen sijaan Brysseliä kumartaville kansanpettureille ja kuplassaan eläville suvakki-idiooteille niistä on turha puhuakaan.

  *

  "Euroopan unionilla on muutamia keskeisiä perusperiaatteita. Yksi on se, että vaikka kyse on yhteisöstä, kansallisvaltioilla on oikeus omaan alueeseensa, sen rajojen puolustamiseen ja myös siitä päättämiseen, keitä maahan tulee."

  Tämän kanssa huomattavassa ristiriidassa on seuraava:

  "Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ‘New Norm’",
  https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

  "Kilpailu kulttuuripääkaupungin tittelistä: Unkarilainen kaupunki on liian valkoinen eikä siellä ole tarpeeksi maahanmuuttajia",
  https://www.kansalainen.fi/kilpailu-eun-kulttuuripaakaupungista-unkarilainen-kaupunki-liian-valkoinen-eika-siella-ole-tarpeeksi-maahanmuuttajia/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juha Hämälainen on perehtynyt GCM-sopimuksen kansallisvaltioille tuhoisiin kierouksiin:

   ”Mihin Suomi velvoittaa itsensä GCM-sopimuksella?”
   https://www.kansalainen.fi/mihin-suomi-velvoittaa-itsensa-gcm-sopimuksella/

   Huomaa artikkelissa esim. ”Valtamedia nähdään asiakirjassa sisäänrakennettuna osana agendaa.”!

   Poista
 4. Muutama LIIAN musta maa joihin pitää välittömästi saada valkoihoisia jotta monikulttuurisuus toteutuu:
  Angola, Burkina Faso, Kongo, Niger, Nigeria, Norsunluurannikko, Madagaskar, Sambia, Mosambik, Somalia, Etiopia, Kenia, Sambia, Ruanda, Senegal, Uganda, Swasimaa, Sierra Leone, Togo, Lesotho....jne...jne...
  Jatkakaa listaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin!
   Ennen Neuvostoliiton alasajoa Suomen kommunistit toistivat mantraa "sosialismi on ihanaa".

   Nyt vanhoilla taistolaiskommunisteilla rikastetut viherpunikit tosiasiallisesti toistavat mantraa "monikulttuurisuus on ihanaa".

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Kannatetaan. Miten olisi jos näistä monikulttuurisuutta kannatavien puolueiden kansanedustajista arvotaan esim. puolet tai kolmasosa ko. maihin monikulttuurisuutta edistämään ja maan kansaa auttamaan ja tukemaan. Heidän tilalleen eduskuntaan varasijalle jääneet edustajat. Jos pesti ei kelpaa, tilalle varasijalle valittu edustaja ja kyseinen kansanedustaja maitojunalla kotiin. Ja tietysti lähtemättä jääneen tilalle arvonnassa varasijoille valittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä jos me Suomen tasavallan täysivaltaiset kansalaiset vaikkapa jättäisimme ensi kevään eduskuntavaaleissa äänestämättä noita monikulttuurisuutta kannattavia puolueita?
   Jos vaikka äänestäisimmekin niiden sijasta Jussi Halla-ahon Perussuomalaisille samanlaisen Gigajytkyn, kuin veljeskansamme unkarilaiset PS:n veljespuolueelle Fideszille?

   Silloin niiitä valitsematta jääneitä monikulttuurin kannattaja-edustajia ei tarvitsisi arpoa minnekään.

   Onko tämä todellakin noin totaalisen ylivoimaista? Voiko olla? Jos on, voisiko joku asianomainen kertoa, miksi niin on?
   Mikä teidät pakottaa taas ensi keväänä äänestämään kepudemarisekoomusta ja vihervasemmistoa, vaikka haluaisitte äänestää kansallismielisiä?

   Minä totisesti haluaisin tietää tämän!

   Poista
 6. Václav Klaus ei ole Brysseliä kumartava maanpetturi:

  ”Eurooppa on vapautettava uudelleen

  Syyskuussa pitämässään puheessa Tšekin entinen presidentti Václav Klaus harmitteli sitä, ettei Länsi-Eurooppa hyödyntänyt neuvostoimperiumin romahtamista samalla tavoin kuin kommunismin ikeestä vapautuneet entiset itäblokin maat. Hän katsoo uusvasemmiston vallanneen kaikki perinteiset valtapuolueet Länsi-Euroopassa…”
  Koko artikkeli: https://www.kansalainen.fi/vaclav-klaus-eurooppa-on-vapautettava-uudelleen/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihmettelemistä siinä, että Suomessakin kaikki perinteiset valtapuolueet eli persuja lukuunottamatta kaikki nykyiset eduskuntapuolueet veisaavat monikulttuuri-virttä.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Lisää sananvapautta kuristavaa EU-diktatuuria:

   ”EU-parlamentti haluaa kieltää “uusfasistiset” liikkeet ja vaatii EU-jäsenmaihin viharikospoliisia”,
   https://www.kansalainen.fi/eu-parlamentti-aikoo-kieltaa-uusfasistiset-liikkeet-ja-ehdottaa-eun-laajuista-viharikospoliisia/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!