lauantai 6. lokakuuta 2018

Anna-Liina Kauhanen pelasi orwellilaisen stasikortin

Kirjoitin neljä päivää sitten Laura Huhtasaaren väitteestä, jonka mukaan kouluissamme annetaan ideologista kasvatusta. Tai oikeastaan siitä, että tämä asia on haluttu jättää pois Huhtasaaren esilletulon jälkeisestä yhteiskunnallisesta keskustelusta kiinnittämällä huomio epäolennaisuuksiin.

Joukkoon liittyi - ja otti samalla paalupaikan - tänä aamuna Helsingin Sanomien Anna-Liina Kauhanen, joka kolumnissaan väitti Huhtasaaren ottaneen mallia saksalaisesta AfD-puolueesta, joka on hänen mukaansa luonut Stasi-mallisen ilmiantosivuston lapsille opettajien ilmiantamiseksi.

Väite on äärimmäisen erikoinen, sillä tiedossa ei ole suomalaista ilmiantosivustoa tai suunnitelmia sellaisen luomiseksi. Eikä Kauhanenkaan sellaista väitä.

Itselläni ei kuitenkaan ole epäilystä siitä, etteivätkö ainakin jotkut opettajat olisi välittäneet oppilailleen poliittisia käsityksiään. Sen osoittaa jo se, että Huhtasaari kertoi saaneensa asiasta useita yhteydenottoja koululaisilta. Ja kuten totesin, myös itselläni on tietoa vastaavasta yliopisto- ja tiedemaailmasta.

Huhtasaaren esille nostama oppilaiden juliste voisi tietenkin täyttää jopa kunnianloukkauksen kriteerit, mutta se ei ole oleellista tässä yhteydessä, eikä Huhtasaari ole tuonut kuvaa esille siltä kannalta. Sen sijaan kannanotto ja oppilastyön nostaminen esille koulun seinällä kertovat koulun yleisestä ilmapiiristä ainakin sen, ettei työn sanoma ole ristiriidassa koulun yleisen ilmapiirin kanssa.

Sitä se ei kuitenkaan osoita, että juuri tässä tapauksessa taustalla olisi opettajien toimesta tehty aivopesu. Kyllä oppilaat voivat ihan ilman koulussa tapahtunutta ohjaustakin olla Perussuomalaisvastaisia - esimerkiksi punaisella Tampereella saamansa kotikasvatuksen seurauksena.

Oleellista tässä kaikessa onkin se, että koko ongelman poistaminen päiväjärjestyksestä olisi ollut varsin yksinkertaista. Ei olisi tarvittu muuta kuin koululaitoksen selvitys siitä, onko opetussuunnitelman vaatimusta poliittisesta neutraliteetista onnistuttu noudattamaan kyseisessä koulussa ja mahdollisesti huomautuksen antaminen sen suhteen epäonnistuneille opettajille.

Olisikin ollut hienoa jos maan suurimman lehden kolumnisti olisi orwellilaisen stasivertauksen sijaan ottanut asiallisen kannan tapahtuneeseen ja ohjannut yhteiskuntaa selvittämään onko Huhtasaaren väitteessä perää. Tähän hänellä ei kuitenkaan näyttänyt olevan halua - toivottavasti ei kuitenkaan siksi, että hän jakaisi tamperelaiskoulun oppilaiden käsityksen perussuomalaisista maahanmuuttajien murhaajina.

Muuten uskon, että Huhtasaaren ulostulo on tehnyt tehtävänsä ja opettajakuntamme kiinnittää jatkossa entistä tarkemmin huomiota poliittiseen neutraliteettiin. Tai ainakin toivon niin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Laura Huhtasaari nosti esille mätäpaiseen, joka on selvitettävä ja korjattava
EVA:n tutkimus osoitti median poliittisen retoriikan ontuvuuden
Jyväskylän dosentti ehdottaa suomalaisten aivopesua

15 kommenttia:

 1. Ja mistäs sitten on otettu malli tähän:

  https://www.iltalehti.fi/uutiset/2009101010401569_uu.shtml

  Kuten aina, totalitarismi on ihan ok, kun vaikka rajoitetaan "natsien" sananvapautta ja muita vapauksia, mutta sitten kun totalitarismi osuukin omaan nilkkaan, alkaa ulina ihmisoikeuksista.

  Katoitte itsellenne pöydän täyteen hatullisia paskaa, nyt sitten vaan lusikka kauniiseen käteen ja bon appetit!

  Totalitarismia ja kollektivismia propagoivat opettajat ja virkamiehet pitää ilman muuta paljastaa!


  t: Vitjaantunut Stadilainen

  VastaaPoista
 2. Heh-heh! Proffalla samanlainen lukihäiriö kuin minulla: luemme Anna-Liinan Anna-Liisaksi. Minulla se kesti vuosia ennen kuin huomasin.

  VastaaPoista
 3. Onneksi Anna-Leenan pakina oli Hesarissa, joka ei liene tolkun ihmisten tietolähde näinä aikoina. Jos haluaa lukea valeuutisia ja tiedostavien mielipiteitä, kannattaa lukea ison maailman kuulumisia
  http://theduran.com/paul-craig-roberts-how-the-american-media-was-destroyed/
  Silloin voi edes teeskennellä olevansa mukana suurten piirien tohinoissa eikä jonkin suomalaisen rehtorin itkupotkuraivareita säälittelemässä.

  VastaaPoista
 4. Lisäys
  Yle nyt sentään osaa ottaa telaketjut kolisten kantaa suuriin maailmanmullistuksiin
  https://urkki.net/video-ylen-marja-sannikka-panee-parastaan/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle:n alennustilasta kertoo, että tällaiset arvostelukyvyttömät sannikat ovat siellä toimittelemassa. Kurjinta asiassa on, että jokainen veronmaksaja joutuu osallistumaan näiden ääliöiden palkanmaksuun. Sannikkahan se aikoinaan Halla-ahon haastattelussa kertoi maahanmuuttajista, että tuleehan heidän mukanaan rikoksia, mutta hyvinä puolina ovat mm. naapurisuhteet, ruoanlaitto- ja pelihetket. Auta armias näitä idiootteja!

   Poista
 5. Tuhka hieman pohtii että Professori ei ainoa joka huomasi tapahtuneen miten huomio asiasta siirrettiin pois. Siis kohuun ei sen syyhyn. Mutta voi olla niin että koska tapahtuma sai julkisuutta, se voi saada eri osapuolet tarkkaavaisemmiksi. Tämä varmaan tulee monen opettajan ja oppilaan mieleen. Joten hieman porukka heräsi asiasta.

  Kumminkin osa on sen verran vakuuttuneita siitä että ovat oikeassa ja tätä on tehtävä julkisuuden uhallakin. Ei tässä ole mitään uutta auringon alla. Kaikki perustelevat asiansa lapsian suojaamisella ja että heidän näkemyksensä on oikea.

  Odotetaan seuraavaa kohua ja katsoaan onko jokin muuttunut. Tämä herätti varmaan osan porukkaa. Ja jos Huhtasaaren väite että oppilaat ovat ilmoittaneet tästä hänelle pitää paikkansa, osa oppilaista alkaa vastustaa tätä opetustapaa.

  VastaaPoista
 6. Keitä kumartavat orwelilaisen DDR/Stasi-mallisen Suomen valtaapitävät? Heille eivät nettikytät, poliittinen poliisi ja kommunistiset Demla-tuomarit näytös-oikeudenkäynteineen riittäneet totuudenpuhujien suiden tukkimiseen valtaVALEmedian ulkopuolella.

  "Presidentti Sauli Niinistö hyväksyi tänään tiedustelulain muuttamisen – ”Se on siinä”",
  https://www.nykysuomi.com/2018/10/05/presidentti-sauli-niinisto-hyvaksyi-tanaan-tiedustelulain-muuttamisen-se-on-siina/

  Kannattaa vilkaista myös artikkeliin annetut kommentit.

  Filosofi Marcus Tullius Cicero sanoi runsaat 2000 vuotta sitten:

  ”Kansakunta voi kestää typeryksensä, ja vieläpä kunnianhimoiset. Mutta se ei kestä valtion sisäistä maanpetosta. Vihollinen portilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan julkisesti. Mutta maanpetturi liikkuu portin sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen salakavalat kuiskauksensa kujilla, kuultuna itse hallituksen saleilla. Sillä maanpetturi ei näytä maanpetturilta; hän puhuu uhriensa korostuksella ja hän on heidän näköisensä ja hän käyttää heille tavanomaisia perusteluita, hän vetoaa halpamaisuuteen kaikkien mielen syvyydessä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän toimii salaa ja kaikkien tietämättä yön pimeydessä kaivaen maata kaupungin pilarien alta, hän saastuttaa valtion niin että se ei enää voi vastustaa. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä.”

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 7. ”Joukkoon liittyi … Helsingin Sanomien Anna-Liina Kauhanen, joka väitti Huhtasaaren ottaneen mallia saksalaisesta AfD-puolueesta, joka on hänen mukaansa luonut Stasi-mallisen ilmiantosivuston lapsille opettajien ilmiantamiseksi”.

  Taitaa taas paha pappi itsestään saarnata eli yhden laidan aktivisti syyttää vihollistaan omista menetelmistään. Opettajien ilmiantosivustoista ei liene näyttöä, mutta esimerkiksi rasistien (todellisten ja etenkin kuviteltujen) ilmiantosivustoista sellaista löytyy helpostikin, jos hiukan vaivaudutaan penkaisemaan. Tämä muuten tuntuu pitävän paikkansa yleisemminkin. Kun suvakkisiipi syyttää vihollisiaan jostakin käytännöstä, on jokseenkin varmaa, että se käytäntö kuuluu heidän vakiorepertuaariinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti facebook on tästä hyvä esimerkki. Siellähän on ilmeisesti monien maahanmuuttokriittisten sivustoja suljettu perättömien ilmiantojen perusteella.

   Poista
 8. https://www.youtube.com/watch?v=b54FmJ4nezM

  Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 9. "Latviassa vaalit lauantaina – voittaako valtakoneistoa uhkaava puolue?",
  https://www.nykysuomi.com/2018/10/06/latviassa-vaalit-lauantaina-voittaako-valtakoneistoa-uhkaava-puolue/

  Kuuluvatko kaikki nykyiset Suomen eduskuntapuolueet johtoklikkinsä puolesta
  todellisuudessa tuohon läpeensä korruptoituneeseen, petolliseen ja valtaVALEmedian tukemaan suomalaisvihamieliseen valtakoneistoon?

  Persutkin vain valeoppositio, kuten jotkut väittävät?

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 10. Milloinkahan monia kansallismielisiä kantasuomalaisia jo tähän mennessä moneen kertaan mykistyttänyt Mykkänen ottaa taas esimerkkiä meitä "edistyksellisemmästä" Ruotsista?

  "Ruotsin maahanmuuttovirasto matkaa AFRIKKAAN – tuliaisina tuhat ”pakolaista”",
  https://www.nykysuomi.com/2018/10/05/ruotsin-maahanmuuttovirasto-matkaa-afrikkaan-tuliaisina-tuhat-pakolaista/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!