perjantai 12. elokuuta 2016

Helsingin Sanomat valotti varovasti Ruotsin arkea

Helsingin Sanomat julkaisi tänään surullisen uutisen Ruotsin viime aikojen autopaloista. Asian mainitseminen oli sinänsä miellyttävä yllätys yleensä maahanmuuton ongelmia peittelevältä lehdeltä.

Tosin tässäkään uutisessa autopaloja ei suoraan yhdistetty maahanmuuttajiin, vaan todettiin että "poliisi... ei ota toistaiseksi sen tarkemmin kantaa tekijöihin". Vähänkään naapurimaan tapahtumia seuranneille asiassa ei kuitenkaan ole mitään epäselvää, etenkin kun "suuri osa paloista on sattunut Rosengårdin verraten heikko-osaisessa ja maahanmuuttajavaltaisessa lähiössä".

Hyvää uutisessa on se, että viime vuosien aikana autopalojen määrä on vähentynyt Ruotsissa. Autopalojen järkyttävästä määrästä ei tosin kovin monella pelkästään Helsingin Sanomien varassa olevalla kansalaisella liene ollut minkäänlaista käsitystä.

Tänä vuonna autopaloja oli HS:n jutun mukaan ollut Ruotsissa kuluvan viikon alkuun mennessä 140 kappaletta, joskin internet-tietojen mukaan niitä oli tullut pelkästään eilisen illan aikana ainakin yhdeksän lisää, ja aiemmin viikolla vielä enemmän. Kokonaismäärä lienee siis noussut jo noin 160 autoon.

Kun Helsingin Sanomat nyt päätti avata asiaa myös omille lukijoilleen, olisi hienoa jos se jatkaisi samalla linjalla myös jatkossa - niin autojen polttelun kuin esimerkiksi "ruotsalaisen" seksuaalirikollisuuden osalta. Näin kansalaiset saisivat oikeaa ja luotettavaa tietoa maahanmuuton yhteiskunnallisista vaikutuksista, eikä niitä tarvitsisi etsiskellä internetin vaivaa ja lähdekritiikkiä vaativasta maailmasta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Helsingin Sanomat, pääkirjoitus
Helsingin Sanomat kiihkoilee maahanmuutosta
Helsingin Sanomat valehtelee jälleen

7 kommenttia:

 1. Haiskahtaa jonkinlaiselta Canossan matkalta ilmeisesti vaihtoehtomedian julkaisujen pakottamana. Mutta saatinpa ujutettua tieto, että autopalot ovat vähenemään päin. Sillä yritettäneen kuitata aiempi vuosikausien syvä hiljaisuus. Tutkivan journalismin luulisi kaivelevan syntyjä syviä: kuka? miksi? motiivi? kustannukset? ehkäisytoimet? Mutta - lehmät jos lentäisivät ...
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan vaihtoehtomedian julkaisujen pakottamana - jonkinlaisten uskottavuuden rippeiden
   säilyttämiseksi.

   Poista
 2. Hm, Autopalojen "väheneminen" johtunee sopivasti valitusta kohdasta siitä aaltoliikkeestä joilla noita ilmiöitä Ruotsissa kuten Euroopassa ylipäätänsä vodaan kuvata. Merkittävää olisi saada näkyviin tiedot pidempiaikaisesta seurannasta, 5-10 vuoden aikajanalla edes. hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siellähän ne Tajukankaalla tilastot jo ovatkin :-) hh

   Poista
  2. Tajukangashan tämän asian ilmeisesti nosti ensimmäisenä esille. Ilman Tajukangasta ja Rähmistä tietomme Ruotsin tilanteesta olisivat olemattomat - ainakaan valtamedia ei sikäläisestä katastrofista paljon tiedottele.

   Poista
 3. Professori se vaan jaksaa toivoa ja toivoa...HS propaganda on jo niin infantiilia että huhhuh.Ensin ei autopaloja ole mitä ilmeisimmin ollut ollenkaan koska niistä ei koskaan ole uutisoitu maailman vapaimman ja rehellisimmän mediamme toimesta.Mutta kas,sitten ne ovat siitä kuitenkin jopa vähentyneet kun jotain tulee asiasta mainittua.HS on nykyään lähinnä keltaisen lehdistömme kepu ja se pettää aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato kun Uskossa kuoli.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!