tiistai 30. elokuuta 2016

Epäuutinen. Mutta mitä sen on väliä?

Iltalehti välitti tänään Guardian-lehden uutisen, jonka mukaan YK:n Syyrian lähettämistä avustuksista on päätynyt kymmeniä miljoonia euroja diktaattori Bashar Al-Assadin lähipiirille. Tämä on epäuutinen. Vai onko joku ihan oikeasti kuvitellut, että kehitysmaadiktatuureihin lähetetyt rahat eivät tavalla tai toisella kiertäisi vallassa olevien yksinvaltiaiden hyväksi?

Asialla ei tietenkään ole mitään merkitystä. Länsimaiden poliitikothan tulevat myös jatkossa keräämään moraalipisteitä valuttamalla veronmaksajilta kerättyjä rahoja diktaattoreiden hallitsemiin kehitysmaihin. Vai kuvitteleeko joku ihan oikeasti, että asialle tapahtuisi jotain nähtävissä olevassa tulevaisuudessa?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Afrikan tulevaisuus kehitysavun valossa
Sumea varainhankintamenetelmä maksimoi maailmanparannusmenot
Kehitysapunainen valaisi verovarojemme käyttöä Afrikassa

3 kommenttia:

  1. Vähän väsyneen sävyinen kommentti. Mikä on hyvinkin ymmärrettävää. Tuossa eurooppalaisessa maan tavassa kun ei näy merkkejä asiantilan paranemisesta. Pikemminkin päinvastoin. Sillä tuo uutinen jälleen kerran kertoo sellaisesta kulttuurista, jossa niin poliitikot kuin mediakin pitävät tärkeänä sitä, kuinka paljon johonkin tiettyyn nimettyyn tarkoitukseen käytetään rahaa. Ja kummankaan mielestä sitä ei käytetä koskaan tarpeeksi. Sen sijaan kumpikaan ei ole erityisen kiinnostunut siitä, kenelle se raha oikeasti menee, mihin se oikeasti käytetään ja mitä sillä saadaan aikaan. Joku saattaisi pitää tuollaista menoa jopa jonkinlaisena korruptiona tai ainakin typeryytenä ja välinpitämättömyytenä.

    VastaaPoista
  2. Juu, olen kanssa todella hämmästynyt siitä että noin on päässyt käymään. Mihin tämä maailma on oikein menossa.

    VastaaPoista
  3. Valitettava esimerkki siitä miten eliitti ja rahamiehet/naiset tukevat toisiaan globaalisti.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!