keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Sipilän venkoilu osoittaa Keskustan pettävän aina

Keskusta sai ilmaista mediajulkisuutta kun lehdistö uutisoi sen päättäneen poistaa keskioluet kaupoista. Itse asiassa päätös asiasta on tehty jo vuonna 2013, mutta siitä ei ole pidetty sen suurempaa meteliä.

Nyt uutisointi aiheutti mylläkän sosiaalisessa mediassa ja vähän muuallakin. Erityisen hankalaa Keskustalle oli se, että oluen laimentamisen kerrottiin olevan tuhoisaa puolueen vankimman tukialueen eli syrjäisen maaseudun kyläkaupoille. 

Niinpä Juha Sipilä ei kauaa odotellut vaan järjesti eilen mediatilaisuuden, jossa kertoi hymyillen, että "kes­kio­lut py­syy kau­pois­sa, ol­kaa huo­le­ti. Kes­kus­ta ei si­tä tu­le vie­mään siel­tä pois". On siis syytä tarkastella tuota mahdollisen tulevan pääministerin kommenttia tosiasioiden ja historian valossa.

Katsotaan ensin puolueen vuodelta 2013 olevaa linjausta, jossa sanotaan sanatarkasti näin: "haluamme rajoittaa päivittäistavarakauppojen, kioskien ja huoltamoiden vähittäismyynnissä myytävien alkoholijuomien enimmäisalkoholirajaa 3,7 prosenttiin". Minusta tuossa ei ole tulkintavaikeuksia, vaan puolue on ilmoittanut poistavansa keskioluen kaupoista heti kun se on mahdollista.

Tätä taustaa vastaan Sipilän ulostulo on puhdasta muunneltua totuutta. Ennen vanhaan sellaista tavattiin kutsua valehteluksi. Joskus myös hätäkakaksi.

Entä historiallinen konteksti. Entinen puheenjohtaja Matti Vanhanen ilmaisi jo vuosia sitten, ettei äänestäjillä saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista mielipiteensä vaaleissa äänestämällä. Näkemyksen vahvisti hänen seuraajansa Mari Kiviniemi ihmettelemällä julkisesti ajatusta siitä, että vaalit voisivat olla kansanäänestys niiden jälkeen harjoitettavasta politiikasta.

Muutaman viime päivän tapahtumien perusteella ei voi tulla kuin yhteen johtopäätökseen. Juha Sipilä on tukevasti puolueensa äänestäjiä halveksuvalla linjalla. Siten nyt nähty venkoilu vahvistaa Keskustan pettävän äänestäjänsä aina

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti edustavansa älyllistä epärehellisyyttä
Löytääkö Alexander Stubb uuden vaihteen kirikierroksen alkaessa
Atte Kaleva johtaa vaalikarjaa harhaan kertomalla totuuden islamista

4 kommenttia:

 1. Isällänikin on tapana sanoa samat asiat maalla kasvaneena ja keskustan toimia nähneenä. Muistan isäni muistuttaneen asiasta kun olin lapsi, nuori ja vielä aikuinenkin. Oppi on kyllä itselleni mennyt perille: Keskustaa en äänestä, koska kepu pettää aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villakoiran ydinhän tässä on se, ettei äänestäjä voi tietää mitä siitä seuraa, jos hänen äänensä johtaa Kepun valtaan.

   Poista
 2. Lieköhän toi pettää aina taida päteä kaikkiin puolueisiin.
  Jos Väyrynen olisi ehokkaan täälläpäin voisin ihan piruuttani äänestää, jos Väyrystä ei olis Väyrynen kait pitäs keksiä, mutta jooo onha Väyrynen pesunkestävänpolitikon perikuva, vaikka musta Väyrynen on sanut suhteettomasti eniten lokaa niskaansa

  -jpt-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulla ole ruusuisia kuvitelmia muistakaan puolueista. Mutta ei sekään voi olla sattumaa, että olen tätä blogia pitäessäni havainnut poliitikkojen kahdesti kieltävän äänestämisen merkityksen (linkit tekstissä) ja kummallakin kerralla asialla on ollut kepulainen. Viime vaalien jälkeen suhtautuminen Kreikan tukiaisiin muuttui välittömästi tuloksen selvittyä positiivisesta negatiiviseksi. Ja nyt kepulainen siis kieltää jo omat voimassa olevat päätöksensäkin. Missä on siis kepulaisen äänestäjän oikeusturva?

   Olen sitä ikäluokkaa, että muistan elävästi Väyrysen jalasmökin. Jo pelkästään sen takia ei tulisi mieleenkään äänestää häntä missään tilanteessa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!