Olipa kerran kaukaisessa maassa, missä metsät olivat synkkiä ja joet virtaavia, mahtava karhu nimeltä Vladimir. Tämä karhu oli hallinnut metsää jo vuosikymmeniä, ja hänen valtakuntansa ulottui laaksojen poikki aina lumihuippuisille vuorille asti.
Vladimir-karhu oli voimakas ja älykäs. Hänellä oli terävät kynnet ja pelottava karjunta, jota metsän kaikki asukkaat kunnioittivat – tai oikeastaan pelkäsivät. Hän tiesi, miten pysyä vallassa: joskus hän antoi metsäeläimille mettä ja marjoja, toisinaan hän taas murahti uhkaavasti, kun joku uskalsi kyseenalaistaa hänen tahtonsa.
Vladimirilla oli tapana pelata shakkia, ei vain muiden eläinten kanssa, vaan myös itsensä kanssa. Tämä ei ollut tavallinen peli, vaan symboli siitä, miten hän ajatteli politiikkaa. Jokainen siirto oli tarkoin laskelmoitu, jokainen uhraus harkittu. Hän oli mestari luomaan harhautuksia ja vedättämään vastustajiaan ansaan, samalla kun hän vahvisti omaa asemaansa. Tämä teki hänestä arvaamattoman, mutta samalla myös pelottavan vahvan.
Metsän toisella laidalla, suurten vesien takana, oli toinen valtava karhu, jolla oli erilainen tapa hallita – hän piti kokouksia ja kysyi neuvoja muilta metsän eläimiltä ennen suuria päätöksiä. Häntä kutsuttiin Demokratian Karhuksi. Hänen valtakuntansa perusti voimansa yhteisymmärrykseen ja liittoihin muiden metsien eläinten kanssa.
Vladimir-karhu ei luottanut tähän demokratian peliin. Hänen mielestään se oli heikkoutta, merkki siitä, ettei karhu itse osannut päättää. Hän uskoi, että metsässä tarvittiin yhtä vahvaa johtajaa, ei kompromisseja ja keskusteluja.
Eräänä päivänä, pieni mutta rohkea kettu, joka asui itäisessä metsässä, päätti yrittää paeta Vladimirin valtakunnasta. Tämä kettu halusi liittyä Demokratian Karhun metsään, missä hänen ei tarvitsisi pelätä hallitsijansa kynsiä ja karjuntaa. Vladimir-karhu huomasi ketun yrityksen ja karjui niin, että koko metsä tärisi.
Mutta kettu ei pysähtynyt. Hän juoksi ja juoksi, ja monet muut eläimet alkoivat seurata hänen esimerkkiään, toivoen saavuttavansa paikan, jossa vapaus kukoisti. Vladimir-karhu ei voinut sietää tätä kapinaa. Hän lähetti sudet ja ilvekset pysäyttämään pakolaiset, ja hän päätti näyttää koko metsälle, että hänen valtakunnastaan ei noin vain lähdetty.
Samalla kun Vladimir käytti kaiken voimansa pitääkseen otteensa metsässä, Demokratian Karhu ja hänen liittolaisensa seurasivat tilannetta. He lähettivät varoituksia ja kehoituksia rauhaan, mutta samalla he varustautuivat, jos tilanne kärjistyisi. He tiesivät, että Vladimir-karhu oli arvaamaton ja ettei häntä voinut aliarvioida.
Vladimir-karhu tiesi myös tämän. Hän pelasi edelleen shakkiaan, siirrellen nappuloita, käyttäen valheita ja harhautuksia, manipuloiden toisia eläimiä omaksi edukseen. Mutta vaikka hän oli voimakas, hän ei ollut kaikkivaltias. Ajan myötä, kun hänen valtakuntansa eläimet alkoivat nähdä hänen pelinsä läpi, hänen valtansa alkoi rapistua. Yhä useammat eläimet alkoivat kysyä itseltään, voisiko metsässä olla toisenlainen tulevaisuus, yksi ilman pelkoa ja jatkuvaa varuillaan oloa.
Lopulta Vladimir-karhu ymmärsi, että hänen hallintatapansa ei voinut kestää ikuisesti. Metsä, jonka hän kerran hallitsi rautaisin ottein, alkoi muuttua hänen käsissään. Hänen kerran niin vahva otteensa ei ollut enää sama, ja hän joutui kohtaamaan sen tosiasian, että jopa suurimmat karhut eivät voi hallita metsää ikuisesti ilman eläinten suostumusta ja luottamusta.
Ja niin Vladimirin metsässä alkoi uusi aika, täynnä epävarmuutta mutta myös toivoa, että ehkä – aivan kuten shakkipelissä – joskus voi tulla aika, jolloin on viisaampaa asettua uuteen peliin, uusilla säännöillä.
Ja näin metsässä kaikui vielä pitkään Vladimir-karhun karjunta, mutta yhä useammat eläimet uskalsivat jo kuvitella metsän, jossa kaikille olisi tilaa ja ääni.
* * *
Edellä oleva tarina ei ole minun sepittämäni. Sen sijaan pyysin eilen ChatGPT:tä kertomaan sadun, joka kertoo Vladimir Putinin luonteesta ja maailmanpolitiikasta! Tekoälyn vastaus oli sen verran mielenkiintoinen, että päätin jakaa sen kanssanne - arvoisat lukijiani.
Toivottavasti tarina oli teidänkin mielestänne lukemisen arvoinen, vaikka sen loppu lieneekin turhan optimistinen.
Suuseksiä lesbonaiselta
Tekoäly vastasi kuopiolaiselle aineenopettaja Tomi Nissiselle
Kuinka erottaa aprillipila tosielämästä?
Ahmat olis myös pitäny lähettää rajavartioiksi, ehkä uroshirvetkin
VastaaPoistaEntä talviuni.
VastaaPoistaTekoälyn kyhäämät kertomukset kertovat vain sen, ettei "tietoa" tietyllä systemaattisella tavalla kokoava kone koskaan voi omaksua ihmisen aivoapparaatin perustavimanlaatuisia rakenteita -- kehityksellistä kerroksellisuutta, primitiivis-kollektiivisten syvätasojen ja ajanmukaisen käsitepinnan monen laatuisia kytkentöjä -- oikosuluista reaalitodellisuutta hallitseviin "tiedollisiin" totuuksiin.
VastaaPoistaVenäjän karhulla on hyvin pienet aivot. Mutta jos ne toimisivat terveellä tavalla, ne voisivat olla osa yhteisöllistä eheyttä. Mutta aivot ovat fiksoituneet perusnarsismin vammoihin -- joka tiedollisesti ilmenee historiallisesti harhaisena uhriajatteluna -- ja yhteisö ympärillä on yhtä taantunutta, eikä auttavia ajatuksia edes synny. Ei ole kuin yksi kehityksen suunta: itsepetoksen jatkaminen hamaan katkeraan loppuun asti.
Amerikkalaiste psykoanalyytikot laativat Hitleristä 1941 persoonallisuuprofiilin uhrirooliin lukkiutuneena narsistina, joka tulisi jatkamaan aloittamaansa valloitussotaa perikatoon saakka ja tekisi sen jälkeen itsemurhan. Valtakunnan vajoaminen symbioottiseen tilaan -- "Ein Volk, ein Reich, ein Führer!" -- teki mahdottomaksi vallan voimaviivojen kääntämisen. Vain tuhon ja itsetuhon symbioosi oli mahdollinen.
Venäjä on samassa tilassa, vaikka koneäly ei koskaan pysty esittämään psykoanalyyttisia tulkintoja. Se ei koskaan tule korjaamaan satujaan niin, että osaisimme oikeasti pelätä sitä että Putinilla on käytössään "laajennetun itsemurhan" keinot, ydinase.
Tässä kuvaus tuosta Hitlerin valtaannoususta. Hieman erilainen tarina, kuin ns. "virallinen" kertomus.
PoistaKannattaa katsoa, niin ymmärtää asian paremmin.
https://odysee.com/@injektiopiikki:c/Eurooppa-Viimeinen-taistelu---Osa-3:8
Nikkeli Pärmistä kerrotaan tarinaa joka lienee tarina. Nikkeli Pärmi sanoi:"Jos Villi Länsi (USA) liittyy sotaan mukaan, niin ennen pitkää Aatu näkee Suur-Saksan rajat bunkkerinsa ikkunasta."
PoistaNiin, mistäköhän tuo karjunta sitten oikein lopulta johtuu?
VastaaPoistahttps://rumble.com/embed/v4vqt9h/
Taitaa tulla erilaiset sadut, kun laatijoina ovat Russia-AI ja Western-AI.
VastaaPoistaJa voittajan tarina on se, joka jää historiassa elämään. Se on syytä lännessä pitää mielessä.
Poista