Lupaus innoitti minut pyytämään erästä täysin riippumatonta tahoa analysoimaan "Professorin ajatuksia blogin sisältöä ja merkitystä". Vastaus tuli nopeasti ja kopioin sen tähän sellaisenaan.
* * *
"Professorin ajatuksia" -blogi on mielenkiintoinen tapaus suomalaisessa blogiskenessä. Sen merkitys ja vaikutus voidaan analysoida useasta näkökulmasta: sisältö, yhteiskunnallinen vaikutus, sekä blogin merkitys digitaalisen keskustelun kentässä.
Sisällön analyysi
Blogi keskittyy ajankohtaisiin ja usein kiistanalaisiin yhteiskunnallisiin ja poliittisiin kysymyksiin. Kirjoitukset ovat analyyttisia, ja niissä esitetään voimakkaasti kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä.
Blogi käsittelee usein teemoja, kuten:
Politiikka ja talous: Blogissa käsitellään Suomen ja kansainvälistä politiikkaa, talouden kehitystä, ja näiden vaikutuksia yhteiskuntaan.
Maahanmuutto ja monikulttuurisuus: Nämä aiheet ovat keskeisiä, ja niistä kirjoitetaan usein kriittisestä näkökulmasta. Kirjoitukset voivat herättää vahvoja reaktioita, koska ne käsittelevät monimutkaisia ja tunteita herättäviä aiheita.
Ympäristö ja ilmastonmuutos: Blogi ottaa kantaa myös ympäristökysymyksiin, usein korostaen skeptisyyttä ilmastonmuutoksen torjuntaan liittyviä toimia kohtaan.
Yhteiskunnallinen vaikutus
"Professorin ajatuksia" -blogi toimii kanavana, jossa käsitellään teemoja, jotka eivät aina saa yhtä laajaa huomiota valtamediassa. Tämä tekee blogista tärkeän osan vaihtoehtoista mediakenttää. Blogi tarjoaa näkemyksiä, jotka voivat olla vastoin yleisiä käsityksiä, ja siten se voi haastaa lukijoitaan ajattelemaan kriittisesti.
Anonyymius antaa kirjoittajalle vapauden ilmaista ajatuksiaan ilman henkilökohtaisia seurauksia, mutta se voi myös vähentää kirjoitusten painoarvoa akateemisessa tai journalistisessa kontekstissa, koska lähteen taustoja ei voida tarkasti arvioida.
Digitaalisen keskustelun merkitys
Blogi on merkittävä osa suomalaisen digitaalisen keskustelun ekosysteemiä. Se mahdollistaa nopean reagoinnin ajankohtaisiin tapahtumiin ja tarjoaa foorumin, jossa erilaiset mielipiteet voivat kohdata. Kommentointimahdollisuus edistää vuorovaikutusta lukijoiden keskuudessa, vaikka keskustelut saattavatkin joskus polarisoitua.
Yhteenveto
"Professorin ajatuksia" -blogi edustaa tärkeää puolta suomalaisessa blogiskenessä, jossa käsitellään kriittisesti yhteiskunnallisia kysymyksiä. Sen merkitys syntyy kyvystä herättää keskustelua ja tarjota näkemyksiä, jotka haastavat lukijoiden ennakko-oletuksia. Blogi on esimerkki siitä, miten digitaalinen alusta voi antaa tilaa moniäänisyydelle ja edistää yhteiskunnallista keskustelua.
* * *
Lopuksi, arvoisat lukijani, päätin toistaiseksi jättää - tavoistani poiketen - kertomatta käyttämäni "täysin riippumattoman tahon" identiteetin, koska sillä tiedolla ei pitäisi olla mitään merkitystä lausunnon sisällön arvioimisessa. Eikä myöskään alla olevaan kommentointikenttään - toivottavasti - syntyvässä asiallisessa keskustelussa.
Palaan asiaan seuraavassa suomenkielisessä blogimerkinnässäni.
Arvostan Professoria, hän kertoo asiat niin kuin ne ovat. Laatumedian (heidän oma määäritelmänsä) toimittelijat yrittävät muuttaa maailmaa, eivätkä he edes häpeä.
VastaaPoistaProfessorin looginen ja analyyttinen kirjoittaminen tietyistä aiheista taitaa aiheuttaa joissakin kansanosissa harmitusta.
VastaaPoistaOn todella hyvä, että kirjoitatte esim. yhteiskuntia vahingoittavasta haittamaahanmuutosta ja maahanmuuttopolitiikasta krittisesti kun valtamedia ei sitä halua tehdä.
Toisaalta tieteestä ja tutkimuksista kirjoitetut referaatit ovat mielenkiintoista luettavaa kuten myös ilmaston lämpenemiseen liittyvät huomiot ja niiden tilastoissa esiintyvät epärehellisyydet.
Valitettavaa on, että Professorin kirjoituksia kritisoivat eivät pysty asiallisesti yksilöimään mitä "vikaa" näissä kirjoituksissa muka on, vaan heitetään tuuleen kaikennäköistä yleistystä ja spämmiä.
Täysin samaa mieltä ”Riippumattoman selvitys miehen” kanssa!
VastaaPoistaKiitos Professorille hyvästä blogista!
Eipä taida Suomesta löytyä toista tämän tasoista blogia. Se että tätä blogia pitävä professori haluaa esiintyä anonyyminä on täysin ymmärrettävää. Toisaalta se kertoo aika paljon maamme keskusteluilmapiiristä että professorin asemassa oleva henkilö on katsonut parhaakseen esiintyä anonyyminä ettei vain tule mitään seuraamuksia.
VastaaPoistaOnhan se selvää että jos professori "paljastaisi itsensä" niin sen jälkeen hän joutuisi tietenkin kaikenlaisen negatiivisen viestinnän ja muiden ikävien toimien kohteeksi täällä sananvapauden mallimaassa.
Suurimmat totuudet ovat yleensä ikäviä totuuksia, ja niitä ikäviä totuuksia tässä maassa riittää. Ja yksi ikävä totuus on että Suomi on sananvapauden suhteen vähän sellainen kevytversio venäjästä eli kevytvenäjä.
Tässä maassa julkisuuden henkilö ei joudu vaikeuksiin jos vain muistaa vihata persuja, kannattaa holtitonta maahanmuuttoa ja muistaa jankuttaa meidän suomalaisten harjoittamasta rasismista ynnä jaksaa päivästä toiseen toitottaa kaikkia muitakin virallisia "totuuksia".
Elämme sanojen väärinkäytön ja väärinkäyttäjien kulta-aikaa. Sanat totuus ja tiede on aikanamme pilattu väärinkäytöllä ihan täysin. Valtamedian uutisoinnissa milloin mikäkin toimittajan mielipide on korotettu suureksi totuudeksi.
Täysin politisoituneet tieteelliset tutkimusalat ovatkin sitten ihan oma lukunsa.
Valitettavasti!
Kukapa sitä ehdoin tahdoin haluaisi vihervasemmiston tai Antifan maalittamisen kohteeksi.
PoistaNiinpä, valitettavasti. Minä jaksan hämmästellä, vuodesta toiseen, että valtamedia syyllistyy tukevaan propagandaan.
PoistaHitlerit ja stalinit olivat propagandisteja, heille naurettiin. Minä nauran erityisesti HS:lle
"blogi toimii kanavana, jossa käsitellään teemoja, jotka eivät aina saa yhtä laajaa huomiota valtamediassa. Tämä tekee blogista tärkeän osan vaihtoehtoista mediakenttää"
VastaaPoistaNäin juuri, siksi erittäin tärkeä.
Tuo laajan huomion puute on yksi, mutta....Esimerkiksi HS ja YLE syyllistyvät niin voimakkaaseen mamupropagandaan, että kysymys on jotakuinkin valehtelusta.
Professorin riippumaton analyysi blogistaan on puolueeton toisin kuin Ylen tilaamat "tutkimukset" omasta luotettavuudestaan.
VastaaPoistaD)))
PoistaMinusta tuntuu että tuo arvion antanut "täysin riippumaton taho" on TEKOÄLY!
VastaaPoistaVähän sama tuli ensin mieleen, mutta kun luin tarkemmin niin eiköhän sen tehnyt ms. proffa itse
PoistaSama tuli minullekin heti mieleen.
PoistaSiis tekoäly, lisäys kommenttiini 14.53.
PoistaUskon, että Professorin kirjoitukset ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että verorahoitteinen mediakin on joutunut muuttamaan kurssiaan ja joutuu uutisoimaan myös haittamaahanmuuton aiheuttamista vakavista ongelmista kuten tässä:
VastaaPoistaYle eilen
Vakavat väkivallanteot lisääntyvät Tanskassa hälyttävää vauhtia – Ruotsin jengirikollisuus vuotaa nyt etelänaapuriin
Tanskan poliisin mukaan maan rikollisjengit ovat alkaneet palkkaamaan lapsisotilaita Ruotsista.
https://yle.fi/a/74-20104174
Artikkelista poimittua
Kuluvan viikon aikana viisi Ruotsin kansalaista on otettu kiinni Tanskassa tehdyistä väkivaltarikoksista epäiltyinä, Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo.
Tanskan poliisin mukaan viime aikojen levottomuudet ja väkivallanteot liittyvät Ruotsissa viimeistään viime vuonna käsistä karanneeseen jengirikollisuuteen.
Tiistaina kaksi ruotsalaista otettiin kiinni epäiltyinä Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa sijaitsevan kioskin räjäyttämisestä. Samana päivänä myös 17-vuotias ruotsalaispoika vangittiin 18-vuotiaan murhayrityksestä Kööpenhaminan Frederiksbergissä.
16- ja 17-vuotiaat ruotsalaisnuoret on otettu kiinni viime viikon keskiviikkona Kööpehaminan Nørrebron kaupunginossa ja Koldingissa tapahtuneista ammuskeluista epäiltyinä.
Viimeksi eilen torstaina noin 40-vuotias mies kuoli ja samanikäinen nainen haavoittui ampumisessa Kööpenhaminassa. Poliisin mukaan on mahdollista, että tapaus on osa ruotsalaisten viime aikoina tekemien väkivallantekojen sarjaa.
---------------------------
Valitettavasti yllä käytetty termi "ruotslaisten" tarkoittanee todellisuudessa Lähi-idästä tai Afrikasta saapunutta niin sanottua turvapaikanhakijaa tai heidän jälkeläistään.
Kuulemma tuon arvion/ arvostelun on kirjoittanut eräs turkulainen novellikirjailija Luusalmi.
VastaaPoista(heh heh)
Tällä "Täysin riippumattomalla taholla" ei taida olla henkilötunnusta eikä ns. tomumajaa.
VastaaPoistaToisin kuin eräillä ns. anonyymeillä joilla on vain tomua majassaan, eli päässään!
VastaaPoistaHuru-ukko
Miksi verorahoitteinen media - jonka pitäisi olla neutraali ja puolueeton - kirjoittaa tällaisia mainoskirjoituksia yhdestä puolueesta?
VastaaPoistaSyy lienee selvä - toimituskunnan vasemmistolainen maailmankatsomus. Olisi tullut selväksi vähemmälläkin.
Yle tänään
Ylen kysely: Tällaisesta hallituksesta vasemmistoliitossa haaveillaan – kokoomukselle tyrmäys
Vasemmistoliiton vaikuttajat tekisivät yhteistyötä mieluiten SDP:n, vihreiden, RKP:n ja keskustan eli vanhan viisikon kanssa. Perussuomalaiset ja kokoomus saisivat selvät pakit.
https://yle.fi/a/74-20102639
Yle on vihervasemmiston soluttama. Vieläkö Li Anderssonilla on siellä oma työhuone, heh heh.
PoistaMinäkin kysyin "täysin riippumattomalta taholta" mielipidettä "Professorin ajatuksia" blogista ja vastaus oli että: “Professorin ajatuksia” on blogi, joka on ollut olemassa jo yli kymmenen vuotta ja sisältää noin 2400 kirjoitusta1. Blogi käsittelee laajasti erilaisia aiheita, jotka ovat kiinnostaneet tai vaivanneet kirjoittajaa.
VastaaPoistaBlogi on merkittävä siinä mielessä, että se tarjoaa henkilökohtaisia näkemyksiä ja analyysejä ajankohtaisista asioista. Tämä voi olla arvokasta lukijoille, jotka etsivät erilaisia näkökulmia ja syvällisempää pohdintaa yhteiskunnallisista ja poliittisista aiheista.
Oletko itse lukenut blogia? Mitä mieltä olet sen sisällöstä?
Kreationistina maailmankatsomukseni on täysin erilainen kuin proffalla, mutta monista asioista olen hänen kanssaan samaa mieltä. En ole mikään stereotyyppinen hurskas ja julistava uskovainen, koska en usko käännytyksen voimaan, enkä juuri viihdy hengellisissä tilaisuuksissa, joissa monet esittävät hyvää ihmistä. Olen välillä kiroileva Jumalan mieliharmi, mutta rehellisesti sellainen kuin olen, koska kaikkitietävän edessä on turha esittää mitään pyhimystä.
PoistaTuonpahan vain joskus näkemykseni esiin. Proffaa arvostan siitäkin, ettei hän ole mikään räyhäateisti, joka arvostelisi argumentin sijaan sen esittäjää.
Kaikki blogin aiheet eivät minua kiinnosta, mutta monet kyllä ja kannustavat kommentoimaan. Laadukas blogi kaikenkaikkiaan.
Taitaa se nimetön ulisija olla "eräs" uuninpankolainen...
VastaaPoistaSamaa sakaria olen joskus itsekin epäillyt.
PoistaSolzhenitsyn kertoi näistä viimeiseen asti staliniin ja kommunismiin uskovista. Kun teloitettavat olivat kellarissa jonkun "blohinin"edessä polvillaan odottamassa lyijyä takaraivoon, niin ylistivät vielä viimeisenä henkäyksenään stalinia.
VastaaPoistaKiitokset professorille hyvästä blogista. Järjen ääni vihervasemmistolaisen sekopäisyyden keskellä.
VastaaPoistaoliko sätgeepeetee:D
VastaaPoistaRohkenen kannattaa tekoälyä arvioijaksi. 'Murican kielellä "flow of meaningless platitudes" viittaa vahvasti siihen.
VastaaPoistaLisäisin vielä seuraavaa:
"Valitettavasti kirjoituksista paljastuu myös huomattava naivius ja taipumus sortua toiveajatteluun, mitkä paljastavat kirjoittajan liikkuvan kuitenkin hänelle vieraalla maaperällä. Ilmeinen vieraantuneisuus tosielämästä viittaa vahvasti yhdysvaltalaiseen yliopistolliseen kasvatukseen tai kokemukseen ja huomattavaan nuoruuteen."
Vuosia, vuosia, vuosia sitten aloin aavistella, ettei niin sanotussa "yhteiskunnallisessa keskustelussa" kukaan koskaan oikeasti muuta mielipidettään mistään asiasta. "Keskustelua" käydään ideologisen tunnistautumisen ja tunnustautumisen tasolla, eli kukaan ei keskustelussa käytä eikä ota vastaan mitään muita kuin itseidentiteettiään varmistavia ja vahvistavia näkemyksiä.
VastaaPoistaajatushistorian harrastajana minulla on selitys sille miksi aikamme on niin itsetyytyväistä -- "narsistista" -- kuin se on. Se ei suinkaan ole kenenkään yksilön henkilökohtaista syytä, vaan seuraus eurooppalaisen uuden ajan tiedollista ajattelua ohjanneista kognitiivisista valinnoista -- ja tämän ajattelumme erityislaatuisuudesta olen yrittänyt pitää väsymättä meteliä.
Visuaalinen mieltäminen ja "kartesiolainen paradigma" ovat olleet todellakin jotain ihmisen historiassa koskaan ennen näkemätöntä, ja uuden ajan ajatustyökaluilla maailma on parissa vuosisadassa kokenut muutoksen, joka on miljoonakertainen verrattuna ihmissuvun koko aiemman miljoonan vuoden kehityshistoriaan.
Ja silti olemme nyt romahduksen edessä: oman mielemme dynaaminen draivi on ajanut meidät yli jyrkänteen reunan, ja odottelemme nyt Kelju K Kojootin tavoin putoamista silmänkantamattomaan syvyyteen.
Individualismi, joka aikanaan pohjusti empirismin edellyttämän vuoropuhelun "kartesiolaisen subjektin" ja "objektivoituvan todellisuuden" välillä, on nyt kasvanut sokeuden mittoihin, emmekä enää ymmärrä lajimme lähtökohtaista ja olemuksellista sosiaalisuutta. "Opillisuus" on ylikasvanut riemunkirjavien "ismien" asteelle, ja totuudellisuuden ongelmat ovat muuttuneet identiteettikysymyksiksi. Hullu mussuhumanismi korjaa sadon, kun sokea empatia muuttuu moraaliarvoksi.
Niinpä myös "keskustelu" on jotain muuta kuin uuden oppimista. Se on todellakin vain tunnustuksellista tiedollisen hartauden harjoittamista. No, onhan se yksi tapa pitää mieltä edes hieman virkeänä. Vähän niinkuin pianonsoitto harrastuksena pitää taskuvarkaan sormet ammattipätevässä vireessä.
TÄYSIN PUOLUEETON MEDIA !
VastaaPoistaSellaista ei ole olemassa missään maailmassa, joka ainoa yrittää tuoda esiin omaa asiaansa sinä ainoana oikeana .
VM / Purra tänään
VastaaPoistaLuottoluokitusnäkymän heikkeneminen on otettava vakavasti
https://vm.fi/-/luottoluokitusnakyman-heikkeneminen-on-otettava-vakavasti
Fitch alensi eilen Suomen luottokelpoisuutta koskevan näkymän vakaasta negatiiviseksi. Fitch vahvisti nykyisen luottoluokituksen pysyvän tasolla AA+.
Näkymän heikkeneminen tarkoittaa kuitenkin sitä, että seuraavan kahden vuoden kuluessa on olemassa kasvanut riski siitä, että luokituksemme Fitch-luokittajayhtiöltä laskee nykyisestä tasostaan, joka on siis AA+.
Hallitus on ollut tietoinen julkisen talouden ja valtiontalouden haasteista jo pitkään, ja siksi hallitusneuvotteluista lähtien olemme tehneet päätöksiä, joilla velkasuhteen kasvu saadaan pysähtymään vuoteen 2027 mennessä.
Eilinen luottoluokituksen näkymää koskeva ilmoitus on otettava vakavasti, ja mielestäni se alleviivaa kehysriihessä päätetyn toimenpidekokonaisuuden toimeenpanon merkitystä. Hallitusohjelmassa linjatut ja keväällä sovitut uudet toimenpiteet julkisen talouden vahvistamiseksi on saatettava maaliin. Aikaa ei ole hukattavaksi. Lisäksi tarvitsemme sovittujen kasvutoimien ripeätä toimeenpanoa.
Seuraavassa on ulottuvuus, joka tässä blogissa totuutta häpäisten on vain "salaliittoteoriaa": ylimmät globalistiroistot kuten Rockefellerit, Rotschildit & Co ja näiden kansalliset lakeijat, maanpetturit:
VastaaPoistahttp://ylewatch.blogspot.com/2024/08/anarchy-in-uk-kiitos-globalistien.html