keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Holtittoman maahanmuuttopolitiikan vaarat realisoituivat Ruotsissa

Palaan vielä Ruotsin mellakoihin. Ylen Aamu-TV:ssä nimittäin pohdittiin voisivatko samanlaiset mellakat toistua Suomessa. Ohjelmassa haastatellut asiantuntijat Kirsi Kallansalo ja Mikko Salasuo totesivat, aivan oikein, ettei sellainen vaikuttaisi tällä hetkellä mahdolliselta.

Tämän kirjoitukseni laukaisi kuitenkin seuraava Ylen nettisivulle kirjoitettu virke: "molempien asiantuntijoiden mukaan Tukholman levottomuuksissa on ensisijaisesti kyse sosiaalisista ongelmista ja nuorison pahoinvoinnista, ei maahanmuutosta."

Vaikka mainitut asiantuntijat lienevät oikeassa siinä, että sosiaaliset ongelmat ja nuorison pahoinvointi olivat mellakoinnin välitön syy, ei maahanmuuttoa voi pitää syyttömänä tapahtumiin. Päin vastoin, Ruotsiin kohdistunut maahanmuutto on nimen omaan nähtyjen tapahtumien ultimaattinen eli perimmäinen syy.

Näyttää itse asiassa siltä, etteivät Ylen käyttämät asiantuntijat osaa erottaa ongelmien eritasoisia syitä toisistaan. Tapahtumien perusteella on nimittäin erotettavissa ainakin kolmen tason syitä.

Mellakoiden välittömänä syynä oli 69-vuotiaan miehen puukotus, mutta maaperän mellakalle tekivät otolliseksi maahanmuuttajalähiöiden sosiaaliset ongelmat ja nuorison pahoinvointi. Koko ongelman perimmäinen syy on kuitenkin Ruotsin viime vuosikymmenien hallitsematon maahanmuutto, jonka seurauksena nämä ongelmalliset lähiöt ovat ylipäänsä syntyneet. Ilman humanitaarista maahanmuuttoa sellaisia ei edes olisi.

Jos siis halutaan ehkäistä vastaavien ongelmien syntymistä Suomeen, on tehokkain keino hallittu maahanmuuttopolitiikka, esimerkiksi eilisen ehdotukseni tai Suomen humanitaarisille maahanmuuttajille tarjoamien etujen vähentämisen kautta. Samalla voitaisiin pohtia sellaisia keinoja maahanmuuttajien integroimiseksi, jotka eivät esimerkiksi Ruotsissa ole osoittautuneet tehottomiksi.

Maahanmuuton perimmäisen merkityksen kieltäminen Ruotsin mellakoiden taustalla osoittaa älyllisesti epärehellistä ajattelua, joka voi johtaa ainoastaan Ruotsissa nähdyn kaltaiseen katastrofiin myös Suomessa. On vaikea uskoa, että Ylen käyttämät asiantuntijat haluaisivat tätä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Ruotsin mellakat: johtopäätöksiä
Ruotsin mellakat jääkiekon maailmanmestaruuden jälkeen
Suomi-Ruotsi ihmisoikeusmaaottelu amerikkalaisin silmin nähtynä

1 kommentti:

  1. Tosiaankin älyllisesti epärehellistä. Ihanteet eivät ole vielä kaatuneet ; sekin aika tulee, kun kovat tosiasiat alkavat koskettaa lähialuetta. Nobel-instituutin tutkimusjohtaja Asle Toje julkaisemassaan kirjassa Rødt, hvidt og blått Om demokratiet i Europa pohtii maahanmuuton rappeuttavaa vaikutusta. Hän on sitä mieltä, että Norja on kaaoksessa. Pohjoismaat ovat luoneet hyvinvointivaltion omille kansalaisilleen. Nyt tämän hyvinvoinnin hedelmät jaetaan maahanmuuttajille. Sosiaaliset tulonsiirrot tulisi rajoittaa vain omiin kansalaisiin.

    Tanskassa ollaan myös huolissaan vasemmistohallituksen lievennysten aiheuttamasta lisääntyneestä maahanmuutosta. Määrällä on merkitystä. Turvapaikanhakijoiden määrä on alkanut kasvaa, ja helpotukset perheenyhdistämisissä moninkertaistavat tulijoiden määrän. Tanskassa vaaditaan yleisesti tiukennuksia oleskeluluvan ehtoihin, myös suurin osa hallituspuolueitten kannattajista toivoo tätä.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!