perjantai 11. toukokuuta 2012

Demarinuorten jäsenrekisterissä ilmaa

Entinen demarinuori on kertonut julkisuuteen asian, jonka monet, elleivät suorastaan melkein kaikki, ovat tienneet/arvanneet jos ovat asiaa tulleet ajatelleeksi. Poliittisten nuorisojärjestöjen jäsenmäärässä on nimittäin ilmaa. Asiantilan taustalla on jäsenmäärään sidottu yhteiskunnan tuki. Entinen nuori kutsui asiantilaa jopa petokseksi.

Vaikka tekisikin mieleni alkaa parjaamaan poliitikkojen olevan jo nuoresta pitäen epärehellisiä luikureita, en tällä kertaa tee sitä. Sen sijaan totean, että noin kymmenen vuotta sitten harrastuksensa lopettaneen lapseni "opinahjon" tukiyhdistys ei ole poistanut perhettämme jäsenrekisteristä, vaan saamme vuosittain jäsenmaksulaskun. Näin siitä huolimatta, ettemme ole sitä maksaneet kymmeneen vuoteen, ja olemme  pariinkin kertaan ilmoittaneet eroavamme järjestöstä. Olen koko ajan olettanut, että syynä on siinäkin tapauksessa ollut jäsenrekisteriin perustuvan yhteiskunnan maksaman tuen maksimointi.

En usko että demarien nuorisojärjestö ja lapseni harrastuksen tukiyhdistys olisivat ainoat tapaukset. Pikemminkin epäilen, että lähes jokaisen yhteiskunnan tukea saavan järjestön rekisteristä löytyy ilmaa. Siksi ehdotan, että yhteiskunnan kannattaisi puuttua asiaan ilmoittamalla suureen ääneen aloittavansa tämän tukiperusteen haravoiminen - toisin sanoen jäsenrekisterien ja erilaisten yhdistysten maksettujen jäsenmaksujen vertaaminen toisiinsa.

Käsittääkseni asia saataisiin järjestykseen pelkästään suurella julkisuudella ja lyhyellä toimenpiteellä: kyse ei sittenkään ole järjestäytyneestä rikollisuudesta, poliittisesta korrtuptiosta tai muusta yhteiskunnan kannalta vakavasta asiasta, vaan pelkästään huonosta "maan tavasta", josta on nyt tullut aika luopua.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jaakko Ilkka, Mika Vehviläinen ja Finnairin johdon bonukset
Valta turmelee ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti
Kenen tauti hoidetaan?


4 kommenttia:

 1. Eihän tässä mitään uutta pitäisi olla. Me vanhukset muistamme vielä Teiniliiton.

  VastaaPoista
 2. Usein rekisteröidyn yhdistyksen säännöissä on että pitää itse ilmottaa erosta. Erottamiseen taas vaaditaan esim. virallinen kokous jossa syynä voi olla maksamattomat maksut. Tällöin jäsenen nimi pitää olla kokouksen asialistalla. Tähän ei juuri kukaan kuitenkaan ryhdy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmaankin: en olisi yllättynyt, mikäli eroamisen hankaluus olisi nimenomaisesti suunniteltu suurta jäsenmäärää silmällä pitäen. Toisaalta tällaisten haamujäsenien ei tulisi olla perusteena yhteiskunnan tuelle. Hehän eivät ole millään tapaa aktiivisia jäseniä, eivätkä ole käyttämässä maksettua tukea.

   Kuten jo ylle kirjoitin, ei kyseessä ole mikään vaarallinen rikollisuus eikä yhteiskunnan suuri epäkohta. Mutta kun veronmaksajan rahaa jaetaan, tulee jakoperiaatteiden aina olla ymmärrettävät ja tuen tarkoitusta vastaavat. Nyt näin ei ole.

   Poista
 3. Kunnioitettava teko tuolta kaverilta avata tämä Pandoran lipas.
  Toisaalta: Hyvä vaalimainos...

  Yksinkertaista on valtion ja kuntien vaatia:

  Jäsenmaksutulo tilinpäätöksestä jaettuna jäsenmaksun suuruudella.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!