lauantai 5. lokakuuta 2024

Alexander Stubb teki järkevän ja vähemmän järkevän linjauksen

Tasavallan presidentti Alexander Stubb osoitti johtavansa Suomen ulkopolitiikkaa. Tämä tapahtui koska ministeri Ville Tavio (ps) ilmoitti, ettei Suomi liity Ukrainan jälleenrakentamiseen liittyvään tasa-arvoliittoumaan, ja ministeri Elina Valtonen (kok) äänesti sellaisen YK:n yleiskokouksessa päätös­lauselman puolesta, jossa vaaditaan Israelia lopettamaan palestiinalais­alueiden laiton miehitys vuoden sisällä. 

Stubbin mukaan Suomi kyllä kohtelee Israelin Länsirannan siirtokuntia jatkossakin laittomina, mutta ei ole tunnustamassa Palestiinan valtiota näillä näkymillä. Sen sijaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet korostuvat hänen päätöksellään suomalaisessa ulkopolitiikassa. 

Omalta osaltani näen stubbilaisen suhtautumisen Länsirannan asemaan järkeväksi, joskaan asia ei millään tavalla kuulu meille suomalaisille. En myöskään vastusta sukupuoli- ja seksualivähemmistöjen ihmisoikeuksia, mutta en nyt kuitenkaan lähtisi päsmäröimään niille erityisasemaa juuri Ukrainassa. 

Jälkimmäinen näkemykseni perustuu kahteen asiaan. Ensinnäkin Ukrainassa on tällä hetkellä paljon akuutimpikin ongelma - venäläisten aloittama sota - jonka ratkaisemiseen Suomenkin kannattaisi keskittyä. Toiseksi, en näe LBGTQ-käyttäytymisen laillistanutta Ukrainaa mitenkään erityisen ongelmallisena yhteiskuntana sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien suhteen. 

Siksi pitäisin järkevänä - jos jälkimmäiseen asiaan halutaan vaikuttaa - suomalaispanosten sijoittamista sinne, missä normaalista sukupuolikäyttäytymisestä poikkeavia ihmisiä rangaistaan kuolemalla tai muilla tavoilla. Ensin mainittujakin nimittäin löytyy edelleen maailmasta (esimerkkitoinen ja kolmas) puhumattakaan jälkimmäisistä (esimerkki ja toinen). 

Niin tai näin. Olen kuitenkin kaiken kaikkiaan pitänyt nykyisen tasavallan presidentin aiempaa toimintaa korkeassa virassaan odotuksiani parempana. Ja toivon, että näin jatkuu myös tulevaisuudessa.

Lisäksi tiedostan sen, että presidentinvaalin toisen kierroksen vaihtoehtona oli henkilö - Pekka Haavisto - jonka nousu ulkopolitiikkamme johtoon olisi varsin suurella todennäköisyydellä ollut kansallinen katastrofi. Enkä tarkoita tällä hänen seksuaalista suuntautumistaan, vaan miehen "näyttöjä" poliittisen uransa eri vaiheissa (esimerkki, toinen ja kolmas). 

18 kommenttia:

  1. Miten oslon sopimus, alue C, eli mitkä laittomat siirtokunnat?

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Oslon_rauhanprosessi_(1993%E2%80%932000)

    VastaaPoista
  2. Tämä seksuaalivähemmistöjen erillinen korostaminen on samaa jatkumoa kuin esimerkiksi se, että tasa-arvo ei jotenkin riitä vaan tarvitaan feminismiä, jotta 'oikea' tasa-arvo toteutuisi.

    Tai blm- liikkeen yhteydessä jos erehdyit kirjoittamaan, että kaikkien elämällä on merkitys
    ja että kaikki ovat arvokkaita niin valtava mölinähän siitä vain seurasi.

    Taisi olla Thomas Sowell, joka ihmetteli kuinka ihmistä voidaan syyttää rasistiksi, jos hän haluaa , että kaikkia kohdeltaisiin arvokkaasti. Se ei käy koska, toiset vaan ovat erityisempiä kuin toiset.

    Stubbista sen verran, että hiukan minua aina huolestuttaa, kun hän avaa suunsa, että mitähän sieltä oikein tulee. Toistaiseksi hän on kuitenkin suoriutunut ihan asiallisesti virassaan. Toivottavasti pahimmat möläytystaipumukset pysyvät kurissa jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Tasa-arvokysymysten ja seksuaalisesti poikkeavien kohtelun esille ottaminen sodan kauhujen keskellä on niin uskomattoman typerää, ettei sille löydy sanoja. Missä todellisuudessa tällaista esittävät elävät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä kommentti. Samoin voidaan sanoa, että panssarivaunujen ja muiden sotilasajoneuvojen pitää toimia sähköllä, jotta ilmasto ei lämpenisi.

      Poista
    2. Samaa ajattelin kirjoittaa. Loukkaa syvästi rintamalla olevia, ja sieltä palaavia traumatisoituneita ja loukkaantuneita miehiä.
      LBGTQ voimissaan vielä.

      Poista
    3. Hyvin kirjoitit. Stubbilta puuttuu suhteellisuuden taju. Hän on poliittisesti homompi kuin Haavisto.

      Poista
    4. Eiköhän taustalla ole oikeasti rahaa pummaava monikansallinen yhdistys, ihan hyvin tuossa voisi olla joku paikallinen rauhanydistys tai peittäviennapapaitojenliitto joka vaatii tasa-arvon takia pitdempiä napapaitoja tms. ja sitten vielä erittäin härskisti kytkevät asian jälleenrakkennukseen, kuka nyt voisikaan kiistää, ettei rakentamisessa tule olla paikalla rauhanasiantuntijaa sekä napatarkkailijaa..

      Poista
  4. Stubin toiminta vastaa hänen arvoja ja osaamista, hän on mies joka puhuu viittä kieltä sanomatta mitään. Edustaa kokoomuksen vasemmisto siiven arvoja Orpon kanssa, pelkkä nolla!
    Tämä nolla on valmis sotkemaan Ukrainan tukemisen woketukseen ja turhiin hörhöilyyn! Ei jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Presidentinvaalipanelissa Stubb kertoi että sukupuolia on ainakin kolme. Voisiko hän kertoa mikä on oikea määrä?

      Poista
    2. On syytä muistaa, että vaikka jonkin päässä viiraa, ei se muuta hänen sukupuoltaan. Ei myöskään mahdolliset epämuodostumiset tai kehityshäiriöt somaattisessa terveydessä.
      Tärkeintä on tietysti se, että päivän fiilingin mukaan voi viranomaisille ilmoittaa yhden sukupuolen tänään kun aurinko paistaa risukasaan niin sitten taas toisen.

      Poista
  5. Miten sukupuoliasiat liittyy ulkopolitiikaan? No ainakin stupidon mielestä liittyvät olennaisesti. No, onhan niitä valtioiden välisiä sopimuksia tehty saunassakin, miksipä ei myös makuuhuoneessa?

    VastaaPoista
  6. Eikö tuota Yleä saa millään terveemmälle pohjalle, rohkaisi nytkin oppositiota tekemään välikysymyksen täysin turhanpäiväisestä asiasta,ja vielä epäluottamusta Taviolle mokomasta asiasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raha on hyvä ohjausväline:

      Yle kuriin nyt!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14101

      Käyppä kannattamassa tätä. Vielä tarvitaan 2625 henkilöä lisää kannattamaan aloitetta.

      Poista
  7. Joiltakin ihmisiltä on kadonnut realismin taju.
    Mikä on oleellista tietyissä tilanteissa ja mikä ei.
    Nytkin siis jotkut murehtivat titityy väen hyvinvointia kun pitää pelastaa Ukrainan kansa ja maan tuho sillä itsenäisen venäläissivuston mukaan Kremlin tavoitteena on nyt ainoastaan Ukrainan tuhoaminen valtiona.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010742791.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä maailmasta on kadonnut järki, jota vielä 1980-luvulla oli jonkin verran päättäjillä ja kansalaisilla. Vaikka biletyskulttuuri olikin voimissaan, asialliset hommat hoidettiin. Nyt kaikessa pitäisi ottaa huomioon eri nirppanokkanillittäjien seitinohut itsetunto.

      Länsimaailma pyörii neekereitten, rättipäiden, sukupuolisekoilijoiden ja supertyttöä leikkivien feministien ehdoilla. TV:tä ei voi minuuttiakaan katsoa, ettei joku wokeilmiö saa katumaan, että tuli mokoma sontaluukku avattua. Minnekähän sitä muuttaisi?

      Poista
  8. Tavio-kohu on aivan hassu, ei pitäisi tulla yllätyksenä ettei perussuomalainen politiikko halua edistää intersektionalistista feminismiä jota UN Women edustaa.

    Samainen organisaatio otti vastaan Unileveriltä 5 miljoonan dollarin lahjoituksen. Saman firman teeplantaasilla työläisnaisia raiskattiin lähes järjestelmällisesti.

    V-VF

    VastaaPoista
  9. Vaikka en tuota seteliselkärankaista Timo Soinia nyt niin paljon arvostakaan, niin hän kuitenkin sanoi vankasti Ylen jälkiviisaissa, että sukupuolia on vain kaksi. Oli kiva seurata näiden kahden muun viherkommarin (Ville Blåfield ja Emilia Uljas) ilmeitä. Nämähän varauksettomasti kannattavat sitä, että sukupuolia löytyy lukematon määrä. Hyvin myös ilmenee Ylen valinta, keitä he kutsuvat keskustelemaan asioista. Yle tietää jo etukäteen minkälainen mielipide sieltä löytyy.

    VastaaPoista
  10. Stupp on Suomelle täysi pommi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!