maanantai 14. lokakuuta 2024

Viesti palestiinalaisille, jotka haluavat kuormittaa Suomen terveydenhuoltoa

Palestiinalaisterroristien Hamas-järjestö päätti reilu vuosi sitten tehdä näyttävän terrori-iskun Israeliin. Alkujuhlinnan jälkeen ilo muuttui kuitenkin suruksi kun hyökkäyksen kohde päätti tuhota kyseisen terroristijärjestön perin pohjin. 

Nyt palestiinalaishallinto on pyytänyt Suomea ottamaan hoitoon Gazan sodassa vammautuneita ja muita apua tarvitsevia. Järjestön terveysministerin mukaan "ensiksi tulisi lapsia. Etenkin lapsia, joilla on syöpiä ja jotka ovat menettäneet raajojaan. Lisäksi tulisi heitä, joille emme kykenisi antamaan leikkaushoitoa, vaikka sairaalamme toimisivatkin."

Se jäi kuitenkin kertomatta, mitä tulisi sen jälkeen, kun hoitopalvelut olisi saatu käyntiin lasten avulla. Tulisiko sitten terroristeja, viattomia naisia vai sotarikollisia?

Senkin palestiinalaisten edustaja unohti kertoa, että siviiliuhreja on ollut paljon ainakin osaksi siitä syystä, että Hamasin terroristit ovat toimineet sairaaloissa ja piiloutuneet muuten vain siviilien joukkoon esimerkiksi kouluissa

Kaiken tämän seurauksena Hamasin terroristien kannatus palestiinalaisten keskuudessa ei kuitenkaan ole laskenut - kuten voisi kuvitella käyvän järkevien ihmisten parissa - vaan noussut entisestään jopa Gazaa rauhallisemman Jordan-joen länsirannan väestössä. Tämän seurauksena väkivallan kannattajia on heidän joukossaan tällä hetkellä jopa enemmän kuin rauhanomaista toimintaa suosivia. 

Edelle kirjoittamani perusteella en kannata palestiinalaisten - en edes sinänsä syyttömien lasten - kuljettamista resurssipulasta kärsivän Suomen terveydenhuollon taakaksi. Sen sijaan kehotan palestiinalaisia laskemaan aseensa, luovuttamaan Hamasin terroristit oikeuden tuomittavaksi ja suuntaamaan aktiivisuutensa sodankäynnin sijasta rauhan rakentamiseen ja hyvinvoinnin luomiseen hallitsemilleen alueille. Ja sitä kautta auttamaan aikanaan myös Hamasin aloittaman katastrofin uhreja.

Lopuksi toistan kaikille palestiinalaisille jo aiemmin lähettämäni viestin, jonka merkitystä heidän kannattaisi pohtia hyvin tarkasti. Se on sanonta, jonka mukaan "tyhmästä päästä kärsii koko ruumis". Siinä nimittäin on kerrottu tiivistetysti syy sille, minkä takia palestiinalaisten - ja heidän lastensa - asiat ovat nykyisin niin huonosti kuin ovat.

66 kommenttia:

  1. Se vielä, että maailman sosiaalitoimisto ryhtyisi myös maailman terveyskeskukseksi! Nyt jo saa ihmetellä, kenen perseeseen ne verorahat menevät, kun itse joutuu maksamaan nykyisin kaikesta paljon enemmän kuin ennen. Vielä nuoruudessani toiminut ilmainen terveydenhuoltokin on muisto vain, joten en helkkarissa ala maksamaan lisäksi tulevien terroristien hoitoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos ei meihin verrattuna todella rikkaat muslimimaat hyväksy heitä edes kansalaiksi , eikä yleensä auta kuin progandalla, paitsi Iran yms, äärimmäiset kiihkoilijat. Israel on kai syy muslimien kaikkiin ongelmiin! Käyttävät vain hyväksi Israel vastaisuuteen. Ei sotkeuduta tähän! Parempi kotiuttaa yk joukotkin, turha meno erä näemmä.

      Poista
    2. Tietenkin lasten tai "lasten" perässä tulisi koko suku ja kaikki hakisivat loppuelämän kestävää ilmaista ylläpitoa. Lapsille olisi inhimillisempää päästä johonkin saman kulttuuripiirin sairaaloihin, esim. rikkaisiin arabivaltioihin. Tai israel voisi osoittaa sitä inhimillisyyttä lapsia kohtaan ja roudata heidät sairaalaan tel aviviin.

      Poista
    3. Tämän illan Ylen pääuutislähetyksessä kohdassa 5:55 todettiin, että

      "Osa maahanmuuttajataustaisista vanhemmista pitää lastensa käytöstä liian länsimaalaisena."

      Siinä syy miksi lapsia viedään ulkomaille kurinpitomatkoille.

      Tämä on kuin piste iin päälle. Heillä ei ole aikomustakaan sopeutua tänne joten on turha ottaa heitä vastaan.
      Heidän on parempi elää kotimaassaan.

      Poista
    4. Niin, kurinpitomatkalle, tytöt ympärileikattavaksi tai naimisiin 12-vuotiaana suvun valitseman serkun tai sedän kanssa. Hieno kulttuuri!

      Poista
    5. Hieno, rikastuttava kulttuuri - ainakin viher- ja muiden kommarien ja varsinaisten "ihmisoikeus"-talibanien mielestä!
      Ja kenen muun?
      "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka"!

      Poista
  2. Olen pessimistinen tuon suhteen: "suuntaamaan aktiivisuutensa sodankäynnin sijasta rauhan rakentamiseen ja hyvinvoinnin luomiseen hallitsemilleen alueille."
    Kun mainitsit tuon vanhan viiisauden, että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, olemme mahdottoman edessä: Jokainen muistaa, esim. kouluajoilta, että jotkut eivät kertakaikkiaan oppineet derivoimaan tai integroimaan, harjoittelusta huolimatta.
    Palestiinan kohdalla tuo lienee kollektiivinen ongelma.
    Juu, en minäkään suostu maksamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en oppinut, mutta silti olen mat.-luonnont. tdk:n alumni. En ole koskaan tarvinnut derivointia työelämässä, integroinnista puhumattakaan. Matematiikkaa painotetaan liikaa. Työelämätaidot ovat tärkeämpiä. Meni vähän aiheen vierestä, mutta tuo yleistys kyrsi.

      Ja kyllä, Suomen tehtävä ei ole paikkailla palestiinalaisia. Toisaalta, kyllä Putinjahun touhu on aika vastenmielistä.

      Poista
    2. No totta tuokin. En ole niitä itsekään tarvinnut sen koomin.
      Tarkoitin - symbolisesti - oppimiskykyä: Uskon, tai ainakin luulen, että palestiinalaisilla on kollektiivinen oppimisongelma. Ehkä myös islamistinen tahtomaailma leimaa ko. yhteisön motiiveja

      Poista
    3. Ennenkuin yksinomaan tuomitsee palestiinalaiset Israelin/Palestiinan konfliktiin, on syytä lukea seuraava:
      "Kahden valtion malli",
      fi.wikipedia.org/wiki/kahden_valtion_malli

      Poista
  3. Muistetaan Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan ja ukrainalaisten energia- ja sähköjärjestelmien systemaattinen pommitus.

    Talvesta tulee kova ukrainalaisille. Mikäli sieltä tulee pakolaisia muualle Eurooppaan, meidän on ensisijaisesti autettava heitä - ei terroristeja tai heidän kannattajiaan.

    VastaaPoista
  4. Suomi on maailman terveyskeskus. Meillä on rahaa ja velvollisuutemme on, viherfeministien ja heidä hyväksikäyttämiensä idioottien miesolettetujen mielestä elättää ja auttaa kaikkia, ehkä jopa avaruusolioita. Universumin jakamattomat olio-oikeudet, joita olemme sitoutuneet noudattamaan velvoittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin haluavat ennenkaikkea viher- ja muut kommarit sekä varsinaiset "ihmisoikeus"-talibanit.

      Poista
  5. Saudi-Arabia, Qatar, Kuwait, Arabiemiirikunnat, Egypti, Iran, Venäjä jne.
    Siinä muutama osoite, joihin väkeä voi lähettää.
    Mikäli nämä eivät auta - siihen on jokin syy?
    Miksi Euroopan pitäisi ottaa heitä jos ym. maat eivät sitä tee?

    JK. Hamas voi aloittaa vapauttamalla yli vuoden vankeina olleet panttivangit niin rauha palautuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin !
      "Mikäli nämä eivät auta - siihen on jokin syy?" Sitä sopii kysyä !
      Itse pidän selvänä että nämä haluavat sivusta seuraavina pitää yllä maailman vihaa Israeliaa kohtaan, ja sympatiaa palestiinalaisia kohtaan länsimaiden silmissä.

      Poista
    2. Nämä mainitut maat tietävät, että ottamalla näitä palestiinalaisia heidänkin maansa muuttuvat samanlaisksi persläviksi kuin gaza ja muut palestiinalaisalueet.

      Poista
  6. Kohta HS voi lukea, jos haluaa, tunteisiin vetoavia tarinoita terroristien aluista joita on ihan ehdottomasti saatava suomeen rasittamaan muutenkin ylikuormittunutta terveydenhoitoamme. HS ei enää vuosikausiin ole halunnut kirjoittaa totuudellisia artikkeleita vaan tunteisiin vetoavia nyyhkytarinoita, jotka oikeasti kuuluisivat ns naistenlehtiin ja "Hertta ja Lääkärisarja hömppäjulkaisuihin." HS, suomen laajalevikkisin hömppäjulkaisu ja " naistenlehti".

    VastaaPoista
  7. Hamas ei lähettäisi potilaita lääketieteellisin perustein vaan terroristien sukulaisuuteen perustuen. Siksi: emme ota.

    VastaaPoista
  8. Hamas käyttää sairaaloita ja kouluja kilpinään, ja on ampunut niistä rakettejaan Israeliin vuosikaudet. Toimiminen siviilien keskellä osoittaa, että siviilien kuolemalla ei ole Hamasille mitään merkitystä. Päinvastoin, joku Hamasin johtajista julisti Israelin aloitettua terroristijahdin, että nyt tarvitaan palestiinalaisia marttyyreja, naisia, lapsia ja vanhuksia. Mikä tarkoitti, että on saatava paljon siviiliuhreja, joilla saadaan maailman myötätunto terroristeille. Tämä on aivan ymmärrettävää ajattelua muslimilta, koska marttyyrithän pääsevat jonon ohi paratiisiin.
    Islam on hyvin kieroutunut oppi.

    VastaaPoista
  9. Terhomatti Hämeenkorpi14. lokakuuta 2024 klo 9.59

    Olin aikeissa kirjoittaa näkemykseni professorin kolumnista, mutta aamuvirkut ovat ehtineet edelle. Yhdyn täysin heidän mielipiteisiinsä - framför allt professorin !

    VastaaPoista
  10. Olisiko mahdollista? Hamas uusii peruskirjansa, sallii Israelin olemassaolon juutalaisena valtiona? Jos tämä pystytään takaamaan esim YK.n toimesta (hehheh), voidaan ottaa maksimi kymmenen hoitoon ja heille ei myönnetä turvapaikkaa tai olekelulupaa.

    VastaaPoista
  11. Lapsista puhuminen on palestiinalaisten kohdalla harhaanjohtavaa, koska kyseessä on lähinnä materiaali terrorismiin.

    VastaaPoista
  12. Ennen palestiinalaisten yksipuolista tuomitsemista nykyiseen konfliktiin on syytä ottaa huomioon myös seuraava:

    "”Kun katson tapahtumaketjua taaksepäin, mielestäni teimme virheen”, eräs Gazassa 1980-luvulla työskennellyt israelilainen virkamies sanoi Wall Street Journalin Andrew Higginsin haastattelussa vuonna 2009. ”Mutta tuolloin kukaan ei ajatellut mahdollisia seurauksia.”

    Higginsin artikkeli kannattaa lukea kokonaisuudessaan. Hän jatkaa hahmottelemalla, millaista apua israelilaiset alun perin antoivat Yassinille, jota PLO aikoinaan piti ”kollaboraattorina”, ja Gazan muille islamistien edustajille:

    Israelin sotilasjohtoinen Gazan hallinto suhtautui myönteisesti halvaantuneeseen papistiin, joka perusti laajan koulujen, klinikoiden, kirjaston ja päiväkotien verkoston. Sheikki Yassin perusti islamistisen Mujama al-Islamiya -ryhmän, jonka Israel tunnusti virallisesti hyväntekeväisyysjärjestöksi ja sitten vuonna 1979 yhdistykseksi. Israel hyväksyi myös Gazan islamilaisen yliopiston perustamisen, jota se pitää nykyään militanttiuden kasvualustana. Yliopisto oli yksi ensimmäisistä kohteista, joihin israelilaiset sotakoneet iskivät [vuosina 2008-9 toteutetussa operaatio Valettu lyijy] -operaatiossa.

    Yassinin Mujamasta tulisi Hamas, josta voidaan sanoa, että se oli Israelin Taleban: islamistiryhmä, jonka juuret länsi oli luonut taistelussa vasemmistolaista vihollista vastaan. Israel vangitsi Yassinin vuonna 1984 12 vuoden tuomioon sen jälkeen, kun piilotettuja asekätköjä oli löydetty, mutta hänet vapautettiin vuotta myöhemmin. Israelilaisten on täytynyt olla enemmän huolissaan muista vihollisista.

    Lopulta tilanne kääntyi. Vuoden 1993 Oslon sopimusten, Israelin PLO:n virallisen tunnustamisen ja sen jälkeen, kun rauhanprosessi alkoi, Hamas oli israelilaisten bete noire. Hamas kieltäytyi hyväksymästä Israelia tai luopumasta väkivallasta, ja siitä tuli kenties johtava palestiinalaisten instituutio, joka vastustaa Israelin miehitystä, mikä on uskonnollisen ideologian ohella tärkein syy sen jatkuvaan suosioon palestiinalaisten keskuudessa.

    Yassin kuoli Israelin ilmaiskussa vuonna 2004. Vuonna 2007, kun Hamas saavutti laillisen vaalivoiton, joka suututti sekä länsimaat että Fatahin, islamistiryhmä otti Gazan haltuunsa. Tämä johti Israelin tiukkoihin saartoihin ja konfliktin jauhavaan kierrokseen, joka on jälleen kerran toistumassa.

    Mutta kuten Woodrow Wilson Centerin Lähi-idän asiantuntija Aaron David Miller huomauttaa, kummallinen, itseään ylläpitävä suhde on edelleen olemassa. Israelin haukkahallitus - johon kuuluu monia poliitikkoja, jotka eivät ole kiinnostuneita erillisen palestiinalaisvaltion perustamisesta - korostaa Hamasin raakojen rakettien aiheuttamaa turvallisuusuhkaa. Miller kirjoittaa, että Hamas on riippuvainen ”ideologiasta ja strategiasta, joka perustuu vastakkainasetteluun ja vastarintaan”.

    Niinpä, hän päättelee, ne ovat ”kaksi osapuolta, jotka eivät näytä voivan elää toistensa kanssa - tai ilmeisesti myöskään ilman toisiaan”.
    https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2014/07/30/how-israel-helped-create-hamas/

    Translated with DeepL.com (free version)




    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Putinjahu", erittäin kuvaava nimitys tuolle ihmissudelle ja massamurhaajalle:

      ”Pidä Hamas hengissä ja potkimassa.

      Netanjahun ja Hamasin symbioottista suhdetta ovat jo vuosia korostaneet sekä ystävät että viholliset, haukat ja kyyhkyset.

      Israelin turvallisuuspalvelun Shin Betin entinen päällikkö Yuval Diskin kertoi vuonna 2013 Yedioth Ahronoth -lehdelle, että ”jos tarkastelemme tilannetta vuosien varrella, yksi tärkeimmistä Hamasin vahvistumiseen vaikuttaneista henkilöistä on ollut Bibi Netanjahu hänen ensimmäisestä pääministerikaudestaan lähtien”.

      Elokuussa 2019 entinen pääministeri Ehud Barak kertoi Israelin armeijan radiolle, että Netanjahun ”strategiana on pitää Hamas hengissä ja voimissaan ... jopa sillä hinnalla, että hän hylkää [etelän] kansalaiset ... heikentääkseen palestiinalaishallintoa Ramallahissa”.

      Tämän strategian taustalla oleva logiikka on Barakin mukaan se, että ”Hamasin kanssa on helpompi selittää israelilaisille, ettei ole ketään, jonka kanssa istua eikä kenenkään kanssa keskustella”.
      https://www.cbc.ca/news/politics/netanyahu-israel-gaza-hamas-1.7010035

      Translated with DeepL.com (free version)

      Poista
    2. Viittaan myös em. "Kahden valtion malliin", fi.wikipedia.org/wiki/kahden_valtion_malli

      Poista
    3. Työnnä wikisi sinne minne päivä ei paista. Ko paikassa ei totuudesta ole tietoakaan, sinne voi kirjoitta vaikka kuka nuppisairas ihan mitä tahansa. Kuten vaikka yksi tarnsu on puhdistanut wikistä Britannian riehuvat muslimigroomajat jota on raiskanneet yli 1000 Britannialaista lasta. Laittoi tilalle että tuo ei pidä paikkaansa vaan kaikki on äärioikeitolaista paniikkivalehtelua. Siinä sitä wakewikiä parhaimmillaan.

      Poista
    4. Osoita, mikä TUOSSA wikipedia-artikkelissa on paikkansapitämätöntä.
      Yleisellä tasolla tiedän hyvin Wikipedian
      manipulointimahdollisuuden.

      Poista
    5. Siis tarkoitin kahden valtion mallia koskevaa artikkelia.

      Poista
    6. Siinähän sinulla hihastasi potaskaa työntävällä onkin työtä, kun osoitat mainitun Wikipedia-artikkelin kaikki 39 lähdeviittaustakin perättömiksi!

      Poista
    7. Meni putinistilla tunteisiin. Kaikki on pelkkää venäjän propagandaa linkki, linkin jälkeen.

      Poista
    8. Vai että olen putinisti, koska puhun Putinjahusta?!

      Poista
    9. Kumpi tukee Israelia enemmän: Putin vai Biden/Trump?

      Poista
    10. En ole tiennytkään, että linkkaamani Washington Post ja kanadalainen CBC News suoltavat Venäjän propagandaa!

      Poista
  13. Kovasti ovat tämän blogin ateisti-kommentoijatkin puolustamassa tuota itse itsensä "Jumalan valituksi" ylentänyttä kansaa, jonka barbaarinen johtaja massa-ryöstömurhaa toista kansaa.
    En ole barbaarisen viidakkouskonto islamin kannattaja enkä halua heikäläisiä sen enempää kuin muitakaan asylumtaikasana-pakolOisia maahamme tai muualle Eurooppaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidit valitusta kansasta tai et niin he käyvät silti eturintamassa samaa länsimaiden sotaa islamia vastaan mitä täällä käydään, vaikkakin vasta pienellä intensiteetillä.

      Poista
    2. "Ateistit" Sinä levität vihakomentteja jotka ei pidä paikkaansa, jos luulet että voit vapaasti tuollaista levittää nykyaikana, olet väärässä. Minä tein heti tuosta rikosilmoituksen.

      Poista
    3. Kyllä noita massamurhan jälkiä näytetään tv-uutisissa melkein joka päivä - tee rikosilmoitus toimeksi- antajasta Putinjahusta.

      Poista
    4. Oletko kuullut uskonnon vapaudesta, se koskee myös ateisteihin kohdistuvaa. Saat olla varma että et jää ilman seurauksia.

      Poista
    5. Lystikästä "logiikkaa"!

      Poista
  14. Putinjahun pommituksillaan murjomat lapset eivät ole millään tavalla syyllisiä nykyiseen konfliktiin ja olisivat TODELLISIA pakolAisia.
    Lähetettäköön jokaista tänne otettua palestiinalaislasta kohti vähintään yksi asylumtaikasana-pakolOinen sinne, mistä on tänne tullutkin loisimaan suomalaisten veronmaksajien kustannuksella!

    VastaaPoista
  15. Niin kauan kuin islam uskonto sääntöineen määrää muslimien teokraattisen yhteiskunnan toimintaa sharia-lain kanssa - ei ole mitään mahdollisuutta, että muslimit voisivat sopeutua kehittyneen demokraattisen yhteiskunnan toimintaan.
    Heille meidän lakimme ja arvomme ei edusta mitään koska he katsovat kaiken lähtevän "jumalalta". Tämä on syytä jokaisen tunnustaa itselleen.

    "Teokratia on valtiomuoto, jossa hallitsija käyttää valtaa Jumalan edustajana, koska Jumalalla katsotaan olevan ylin hallintovalta. Teokratian legitimiteetti perustuu jumalallisen hallintovallan uskolliseen toimeenpanoon."

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Teokratia

    Yllä mainitusta johtuen - mitä vähemmän muslimeita Euroopassa on - sen parempi.
    Tänne ei pidä ottaa yhtään enempää heitä vaan päin vastoin - palauttaa kaikki kotimaihinsa. Vain siten Eurooppa, meidän kulttuurimme ja yhteiskuntamme säilyvät sellaisina kuin olemme ne tottuneet näkemään.
    Mitä enemmän muslimeita jossain on, seuraukset ovat sen mukaiset - esimerkkinä Ruotsi tai Ranska tai eräät muut Euroopan maat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esimerkki:

      Yle tänään

      Afganistan aikoo ottaa käyttöön tiukan mediasensuurin

      https://yle.fi/uutiset/lyhyesti/74-20117765

      Afganistanissa valtaapitävä Taliban aikoo ottaa käyttöön lain, joka kieltäisi uutismediaa julkaisemasta kuvia elävistä olennoista.

      Taliban-hallinnon edustaja Saiful Islam Khyber kertoi toimittajille maanantaina, että laki astuu voimaan asteittain.

      Talibanin mukaan kuvat elävistä olennoista ovat islamilaisen sharia-lain vastaisia.

      Aloitteen takana on niin kutsuttu siveysministeriö, joka vastaa islamilaisten sääntöjen ja moraalikäytäntöjen valvonnasta Afganistanissa.
      ----------------------------

      Jos maassamme joskus muslimit saavat vallan esimerkiksi suuren lukumääränsä avulla - tässä on Suomen ja suomalaisten tulevaisuus.
      Mieti kumpi on parempi - nykyinen demokraattinen yhteiskunta vai elämä sharia-lain ja siveysministeriön alla?
      Seuraavissa vaaleissa kannattaa äänestää oikein.

      Poista
    2. Kyllä viherkommari-femakoillekin kelpaavat raa'asti naisia sortavat sharialain kannattajat - vähintäänkin muslimineekerit yökerhoista rattopojiksi!

      Poista
    3. No hitto. Siihen loppuu lintukuvien somettaminen instassa.
      Nimimerkki "30 donaa kameroissa -turhaanko?"

      Poista
  16. "Valtio" on vain yksi niistä yliyleistävistä yleiskäsitteistä, jotka eurooppalaisen uuden ajan järkiajattelu on luonut tajunnallisten premissiensä tuotteena tietoiseen ajatteluumme -- sellaiset yleiskäsitteet pitävät päissämme yllä synkkää pimeyttä, mustana vellovaa tiedollisten käsitteiden merta, josta yritämme epätoivoisesti nostaa päätämme pinnalle. Tuskin kukaan siihen pystyy, ehkä joku joskus silmään saa välähdyksen pinnanylisestä valosta, mutta ylipäänsä olemme upoksissa käsitteidemme meressä, me mukasyvälliset, syväsukeltajat.

    Loogisen positivismin ja empirismin mukaan meidän pitäisi pystyä rukkaamaan käsitteitämme niistä koettelemalla saamamme todellisuusvasteen mukaan, mutta mehän osoitamme miehuutemme päätterlemällä yleiskäsitteistämme todellisuuteen päin. "Valtio sitä, valtio tätä."

    Jos joku sanoo, ettei "valtiota" ole olemassakaan, me oitis pidämme häntä margaretthatcherina, joka ei ymmärrä muuta kuin yksilöiden päälle. Kyllä yhteisöt ovat olemassa, ja "kulttuurit" ovat kovimpia kognitiivisia tosiasioita jotka korviemme välissä vaikuttavat. Jos olisimme edes oman sosiologiamme klassisiin perustajiin tutustuneet, tietäisimme, ettei ihmisen lajityypillinen yhteisöllisyys ole yhtä ja samaa -- se nimenomaan ei ole "jakamatonta", vaan kampaa yhteisöjä ylläpitävät sosiaalisen sitovuuden voimat aivan päinvastaisiin suuntiin, joko sitovuutta kasvattamaan tai sitten edistämään yksilöllistä eriytymistä.

    Mutta mepä pystymme puhumaan "Palestiinan valtiosta" ja muista käsitteellisistä stiiknafuulista, vaikkapa "maahanmuutosta". Meille "terrorismi" on samanlainen ongelma kuin "huono käytös".

    Metaforat eivät meille aukea. Emir Kustrican ratkihauskassa elokuvassa "Underground" kuvataan yhteisö joka sodan aikana piiloutui maan alle ja eli siellä puoli vuosisataa kuvitellen että maan pinnalla sota jatkui. Maan pinnalle nouseminen ei enää muuttanut heitä, loppukohtauksessa he olivat lohkaisseet mantereesta palasen, ikään kuin oman valtion, ja lähtivät sen kanssa seilaamaan meren ulapalle.

    VastaaPoista
  17. Hyvin näkyy Israelin vale uutiset tehoavan professoriin ja muihinkin.
    Sairaaloissa ja kouluissa hamas piileksii, sama väite on toistunut kymmeniä vuosia, mutta en muista nähneeni yhtään todistetta siitä ikinä.
    Mutta muistan että Israel murhasi Suomalaisen YK tarkkailijan v 2006 tarkkailupisteelle, kuvamateriaalissa näytti muistaakseni pisteen ympäristö laajalti tyhjältä (100-200 m).
    Muistan myös Helsingissä messuilla katselleeni huonokuntoista Pasi miehistönkuljetus ajoneuvoa, jota Israelin hävittäjä oli tavoitellut ohjuksella / pommilla . Oli mennyt 10-20 m ohi, Pasi täynnä sirpaleen koloja, ja renkaat tyhjänä. Paine oli tainnut heittää ajoneuvon ympärikin.
    Ilmi selvästi lentäjän mielestä hizbollah siinä oli ajellut valkoisella Pasilla, jossa on metrin korkuiset UN kirjaimet katolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos et ole nähnyt siitä mitään todisteita, en voi auttaa koska et vain näe sinusta ikäviä asioita. todisteita on ollut ihan alusta saakka vaikka kuinka. Ei toki niissä medioissa jotka julkaisevat vain Hamasin propagandaministeriön tiedotteita, mutta muissa kyllä. Se on vähän niin että jos pitää kaikkia muita kuin Hamasia väärinä tietolähteinä, niin sitten uskoo vain Hamasia. Sille me muut emme voi mitään kuin sanoa että siinä tapauksessa mielipiteelläsi ei ole puolen palaneen puupennin arvoa. Saat höpistä ihan mitä haluat, mutta se on arvotonta höpinää.

      Poista
    2. Koska YK on mitä on, eli täysin islamilaisten maiden ja niiden myötäjuoksijoiden hallussa, eivät israelilaiset luonnollisestikaan pidä myöskään YK:n "rauhanturvaajista" jotka ovat täysin kädettömiä turvaamaan minkäänlaista rauhaa. Siellä tukikohdissa on myös paikallista työvoimaa joiden lojaliteetti on vähintäänkin kyseenalaista. Ne tukikohdat ja havaintopaikat on luonnollisesti sijoitettu paikkoihin joista on hyvä tehdä havaintoja. eli paikkoihin joihin islamistitkin laittaisivat tähystyspisteensä jos voisivat. Koska israelilaiset eivät luota YK:n väkeen (ihan ymmärrettävää, onhan esim UNHCR täysin ja läpikotaisin Hamasin soluttama organisaatio) he todellakin haluavat YK:n tiirailijat pois niiltä havaintopaikoiltaan. Pelkäävät ehkä jopa aiheellisesti että heidän havaintonsa israelilaisten liikkeistä menevät suorana Hizbollahille. Tähän viittaa se että he tuhosivat havaintopaikkojen viestijärjestelmien antennit ensimmäisenä. Päämäärä on tehdä näistä tähystyspaikoista kuuroja ja kaikki muu on vain oheisvahinkoja. Sotilaana ymmärrän moisen tarpeen erittäin hyvin.

      Poista
    3. Hyvä kommentti, Ano klo 17.37.

      Poista
    4. Ano 17.37. YK:n rauhanturvaajien turvallisuuden vaarantaminen on tietenkin tuomittava teko. Samalla kun teemme niin, on syytä selvittää, miksi näin tapahtui.

      Ano 17.50 saattaa olla selityksessään oikeilla jäljillä, vaikka rauhanturvaajien ampuminen ei hänen kuvaamillaan(kaan) perusteilla ole hyväksyttävää.

      Poista
    5. Jatkan vielä sen verran, ettei Hamasin suojautumisesta siviilien selän taakse ole varteenotettavaa epäilystä. Sellainen katosi viimeistään silloin, kun palestiinalaiset kieltäytyivät nykyisen Gazan kriisin alussa päästämästä Israelin sotilaita sairaalaan.

      Poista
    6. Netanyahun iskuilla monikansallisia rauhanturvaajia vastaan näyttää olevan selvä tarkoitus:

      "Israelin tuoreiden hyökkäysten tavoitteena on aiheuttaa Libanonissa eripuraa eri väestöryhmien välille ja saada YK-joukot poistumaan maasta, sanoo Suomen Lähi-idän instituutin johtaja ja tutkija Susanne Dahlgren. Lopullisena tavoitteena on mahdollisesti uusi miehitys

      Israel on viime päivien aikana kohdistanut iskujaan Unifilin eli YK:n Libanonin rauhanturvaoperaation joukkojen asemapaikkoihin. Ainakin viisi rauhanturvaajaa on haavoittunut Israelin tulituksessa.

      Unifil on syyttänyt Israelia asemiensa tahallisesta ampumisesta.

      - Unifilin asemat ovat olleet Libanonissa vuosikymmeniä, Israel tietää ihan tasan tarkkaan missä ne ovat. Tässä ei ole kyse harhalaukauksista, sanoo Dahlgren.

      Unifilin joukot eivät tällä hetkellä Israelin hyökkäysten takia pysty kunnolla toteuttamaan perustehtäväänsä eli partiointia sekä vuoden 2006 Israelin ja Hizbollahin välisen 33-päiväisen sodan päättäneen tulitauon valvomista.

      Dahlgren näkee, että kyseessä on Israelin pelottelu, jotta se saisi vaikeutettua rauhanturvaajien raportointia Libanonin eteläosien tapahtumista.

      - Näillä Unifiliin kohdistetuilla iskuilla pyritään provosoimaan YK:n läsnäoloa Libanonissa, jotta nämä joukot vedettäisiin pois, sanoo Dahlgren.

      Israel on viime päivien aikana kohdistanut iskujaan Unifilin eli YK:n Libanonin rauhanturvaoperaation joukkojen asemapaikkoihin. Ainakin viisi rauhanturvaajaa on haavoittunut Israelin tulituksessa.

      Unifil on syyttänyt Israelia asemiensa tahallisesta ampumisesta.

      - Unifilin asemat ovat olleet Libanonissa vuosikymmeniä, Israel tietää ihan tasan tarkkaan missä ne ovat. Tässä ei ole kyse harhalaukauksista, sanoo Dahlgren.

      Unifilin joukot eivät tällä hetkellä Israelin hyökkäysten takia pysty kunnolla toteuttamaan perustehtäväänsä eli partiointia sekä vuoden 2006 Israelin ja Hizbollahin välisen 33-päiväisen sodan päättäneen tulitauon valvomista.

      Dahlgren näkee, että kyseessä on Israelin pelottelu, jotta se saisi vaikeutettua rauhanturvaajien raportointia Libanonin eteläosien tapahtumista.

      - Näillä Unifiliin kohdistetuilla iskuilla pyritään provosoimaan YK:n läsnäoloa Libanonissa, jotta nämä joukot vedettäisiin pois, sanoo Dahlgren."

      https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/ulkomaat/pyrit%C3%A4%C3%A4n-provosoimaan-yk-n-l%C3%A4sn%C3%A4oloa-libanonissa-jotta-n%C3%A4m%C3%A4-joukot-vedett%C3%A4isiin-pois-israelin-iskut-unifil-joukkoihin-eiv%C3%A4t-ole-sattumaa-sanoo-tutkija/ar-AA1sbIC1?rc=1&ocid=winp1taskbar&cvid=c742af46ef3e48abd1896eb03a362895&ei=13

      Poista
    7. Näin Putinjahu vahvisti symbioottista suhdettaan Hamasin kanssa:
      "Tapettu Hizbollah-johtaja toppuutteli radikaaleinta siipeä – nyt äärijärjestö uhkaa radikalisoitua entisestään, sanoo tutkija",
      https://yle.fi/a/74-20114760
      Ks. edellä kommenttia Anonyymi14. lokakuuta 2024 klo 12.04 ("Pidä Hamas hengissä ja potkimassa...")

      Poista
    8. Montako rakettia enemmän se "enemmän radilalisoitunut" Hizbollah ampuu Israeliin? ihan mottipäistä pohdintaa moinen. Kumpuaa täysin siitä että israelilaisia pitää päästä mollaamaan vaikka sitten miten mielettömillä väitteillä. Ne siellä Hizbollahin johdossa ovat aivan tolkuttomia väkivaltiaisia ja verenhimoisia terroristeja ihan kaikki tyynni eikä siinä mitkään pienet sävyerot paina tuon tilanteen kannalta yhtään mitään.

      Poista
    9. Putinjahun poliittinen tulevaisuus on sidottu Hamasin kanssa käydyn sodan jatkumiseen. Sen avulla hän on toistaiseksi voinut myös välttää joumisensa vastuuseen korruptio- ja petossyytteistä:
      https://www.ku.fi/artikkeli/4510307-sota-tuli-sopivaan-paikkaan-benjamin-netanjahulle

      Poista
    10. Että ihan Kansan Uutisissa, kas kun ei MV-lehdessä, eikö? 🤣

      Poista
    11. "Ano 17.50 saattaa olla selityksessään oikeilla jäljillä, vaikka rauhanturvaajien ampuminen ei hänen kuvaamillaan(kaan) perusteilla ole hyväksyttävää."

      Sodassa on sodan lait ja niihin ei todellakaan kuulu vihollisen tiedustelun ja tiedonhankinnan salliminen. YK on itse hankkiutunut tilanteeseen jossa sitä ei millään huumorilla voi enää pitää puolueettomana osapuolena, vaikka se sellainen olisi joskus ollutkin. Näin ollen se joka nuo YK:n "rauhanturvaajat" vaarantaa on YK itse eikä sodan osapuolet. Kannattaisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja vetä heidät pois sieltä. Muuten tulee ruumiita pelkän poliittisen poseerauksen takia.

      Poista
  18. Puolalaismeppi Grzegorz Braun haukkui Israelin terroristivaltioksi EU-parlamentissa:
    https://www.partisaani.com/news/zionism/2024/10/13/puolalaismeppi-grzegorz-braun-haukkui-israelin-terroristivaltioksi-eu-parlamentissa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Israelin hakulaiteterrorismi on varoittava esimerkki juutalaisten globaalista talousmahdista:
      https://www.partisaani.com/news/zionism/2024/10/09/israelin-hakulaiteterrorismi-on-varoittava-esimerkki-juutalaisten-globaalista-talousmahdista/

      Poista
    2. Ai terrorismi? eiköhän Israeliin raketteja jo toista vuotta ampuneen porukan koko organisaatio ole ihan laillista riistaa sodassa? jos aloittaa ja jatkaa sotaa, on varauduttava että siinä voi itsekin kuolla. Oli meinaan melkoinen täsmäase tuo hakulaitepommi. Niitä kun ei ollut kenelläkään muulla kuin Hizbollahin johdolla.

      Poista
    3. Vasemmiston edustajat meilläkin ovat haukkuneet juutalaisia vaikka millä nimityksillä, joten mitä väliä sillä on että millä nimellä joku puolalainen antisemitisti heitä haukkuu? ei mitään. Ei ole mitään nimityksiäm ja syytöksiä mitä nämä juutalaisvihaajat eivät olisi jo jossain vaiheessa käyttäneet. EVVK

      Poista
    4. Eikä ole pahitteeksi katsoa mitä kaikkea nuo "Jumalan valitut" kotrolloivat USA:ssa ja vähintäänkin välillisesti sitä kautta myös Euroopassa:
      https://thezog.wordpress.com/

      Poista
  19. Alkaa olla melkoinen juutalaisten vihaajien palsta tämä proffan blogi. Sen siitä saa kun uskoo täysin moderointivapaaseen hommaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khttps://www.mail.com/int/un uhrit hallitsevat: Juutalaisten ylivoiman kritiikki Amerikassa
      [Niin paljon kuin tässä blogissa on kritisoitukin erilaisia muita "uhriutujia"!]

      Tämä sivusto on omistettu yleisinhimilliselle, universalistiselle, väkivallattomalle, vihanvastaiselle ja rasismin vastaiselle maailmankatsomukselle.
      Se tukee sananvapautta ja julkista keskustelua kiistanalaisista kysymyksistä.
      Se vastustaa kansainvälisiä kiusaajia ja kaikenlaista ajatuspoliisia.
      Se pyrkii oikeudenmukaisuuteen, suhteelliseen tasapainoon ja reiluuteen kaikille ihmisille.
      Se tutkii tekopyhyyttä, kiihkoilua ja kaksinaismoraalia.
      Se katsoo, että kaikkien kysymysten kaikkien puolien pitäisi olla tiedossa.

      Onko tämä sivusto ”antisemitistinen”?
      Klikkaa OSA 1 ja sitten OSA 2 tutkimuksesta, jossa selvitetään, miten käytännössä ketä tahansa ja mitä tahansa asiaa pidetään juutalaisten yleisessä konventiossa antisemitistisenä ja miten tätä kaiken kattavaa irrationaalista kiihkoilevaa [kriitikoiden] mustamaalausta käytetään kaiken moraalisesti perustellun kritiikin torjumiseksi juutalaisjohtoista epäoikeudenmukaisuutta ja Israelia vastaan.

      Voimakkaiden arvostelu ei ole moraalitonta. Se on välttämätön osa todella avointa yhteiskuntaa.

      ”On olemassa periaate, joka on esteenä kaikelle tiedolle, joka on todisteena kaikkia argumentteja vastaan ja joka ei voi olla pitämättä ihmistä ikuisessa tietämättömyydessä - tämä periaate on halveksunta ennen tutkimusta.”
      --Herbert Spencer

      KYSYMYS #1:

      Onko sosiaalinen, kulttuurinen, taloudellinen, sosiaalinen, kulttuurinen, taloudellinen, taloudellinen, sosiaalinen, kulttuurinen, taloudellinen, sosiaalinen, kulttuurinen, taloudellinen, ja poliittinen vaikutus Amerikkaan ja läntiseen maailmaan pienen, pitkälti etnosentrisen, kansainvälisen vähemmistön vaikutusvalta ryhmä on demokratian kannalta terveellinen? Ja onko se terveellistä, viime kädessä myös vähemmistölle itselleen?

      KYSYMYS 2:

      Mikä elefantti olohuoneessa? Tarkoitatteko
      sitä, josta meitä kielletään puhumasta?

      Translated with DeepL.com (free version)

      Artikkelin loppuosan lukemisessa voi tarvittaessa käyttää ilmaista kielenkäännösohjelmaa DeepL.com
      Rekisteröidyttyään voi kääntää 5000 merkkiä kerralla 1500 merkin sijaan.

      Poista
    2. Korjaus: kommentissa Anonyymi15. lokakuuta 2024 klo 10.42 linkin kuuluu olla:
      holywar.org/jewishtr/wvr.htm

      Poista
    3. Kommentin Anonyymi15. lokakuuta 2024 klo 10.42
      piti alkaa sanoilla "Kun uhrit hallitsevat",
      virheellisen linkin sijasta.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!