tiistai 15. lokakuuta 2024

Afrikasta Albaniaan ja chileläisistä jengiväkivaltaan

Italia on alkanut siirtää turvapaikanhakijoita Albaniaan. Se tapahtuu maan merivoimien laivalla, jonka kyydissä on kymmenen bangladeshilaista ja kuusi egyptiläistä miestä, jotka olivat lähteneet veneellä Libyasta kohti saapasmaan rannikkoa.

Turvapaikanhakijoita kuljettavan Italian laivaston aluksen on tarkoitus saapua perille keskiviikkona, minkä jälkeen kehitysmaalaiset siirretään jonkinlaiseen keskukseen. Heidän hakemuksensa käsitellään kuitenkin Italiassa, mutta ilman heidän fyysistä läsnäoloaan. Sen sijaan miehet pääsevät ääneen videolinkin kautta. 

Niin sanotut ihmisoikeusaktivistit ovat protestoineen Italian järjestelyä vastaan ja väittäneet epäilevänsä näiden turvallisuutta Albaniassa. Väite on ihmeellinen, sillä vastaanottokeskuksen henkilökunta on italialaista, joten miehet eivät joudu albanialaisten kanssa tekemisiin kuin omasta tahdostaan eli poistumalla sijoituspaikkansa ulkopuolelle.

Toivon mukaan Italian järjestelyllä on hillitsevä vaikutus Välimeren yli tulevaan kehitysmaalaisten toiviomatkailuun. Liikenne käy nimittäin varsin kuumana, sillä kuluvan vuoden aikana Italiaan on saapunut yli 52 000, Kreikkaan yli 42 000, Espanjaan lähes 12 000 ja Kyproksellekin yli 5 000 kotiseutuaan korkeampaa elintasoa vaativaa ihmistä. 

* * *

Suomessa on julkaistu kirja, jonka mukaan maassamme ei ole ruotsalaistyyppisiä katujengejä. Sen sijaan täällä on kaveripiirejä, joiden kokoonpanot vaihtelevat. Ja joihin kuuluvien verivihollistenkin äiditkin saattavat tuntea toisensa.

Näillä usein 1990-luvulla Suomeen muuttaneilla henkilöillä on syviä ulkopuolisuuden ja rasismin kokemuksia. Ja siksi epäluuloa valkoisia suomalaisia kohtaan. 

Yksi kirjan kirjoittajista kertoi, että "vaikka nämä miehet ovat olleet rikollisuudessa tosi pitkään ikäänsä nähden, kaikki he haluavat lopulta elää tavallista elämää". Eivätkä he enää ihannoi jengimaailmaa.

Kirjasta kertoneen jutun luettuani jäin miettimään mistä johtui, ettei aikanaan maahamme saapuneilla chileläisillä tai vietnamilaisille ollut sellaisia ulkopuolisuuden ja rasismin kokemuksia kuin 1990-luvulla saapuneilla - siis lähinnä somaleilla

Enkä usko, että se johtuisi pelkästään siitä, että Suomen taloustilanne oli vietnamilaisten saapuessa 1980-luvulla parempi kuin seuraavalla vuosikymmenellä. On nimittäin niin, että chileläisten saapuessa 1970-luvulla Suomi oli köyhä maa, joka muiden valtioiden tavoin kärsi öljykriisistä, jonka aikana kansalaisia kehotettiin muun muassa alentamaan asuntojensa lämpötila 20 asteeseen ja moottoriteiden valaistus sekä kauppojen ikkunat pimennettiin yön tunneiksi sähkön säästämiseksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Rasistisen väkivallan juurisyyt

31 kommenttia:

  1. Saat vastauksen, chileläiset ei ole muslimeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus on oikea. Missä islam, siellä henkistä pahoinvointia, kollektiivista ahdistusta, raakuutta ja väkivaltaa. Täytyy olla jotenkin epäihminen, joka tuollaiseen alistuu. Irtioppimiseksi siatkoon siat niitten "pyhät"paikat, mistä sitten paluuta terveeseen maailmaan (jos luoja niitä armahtaa)

      Poista
  2. Se elämänkokemus. Kirjan tekijät Jecaterina Mantsinen, Anne Kantola ja Omos "Opa" Okoh eivät artikkelikuvan perusteella ole nähneet, saati eläneet tai käyneet koulua 1970- tai 1980-luvulla.

    Eiväthän he voi tietää tai edes muistaa maahamme saapuneista chileläisistä tai vietnamilaisista. Näitä kansallisuuksia kun on heidän ajankuvassa ollut Suomessa "aina".

    heppa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin jutun kuvan, ja poistuin sivulta.

      Poista
  3. No täytyy ymmärtää somalialaisten turhautuneisuuden, jo siksikin, että oman kulttuurin toteuttaminen on Suomessa rajoitettu.
    Ajatelkaapa historiaa, so. perinteitä, satoja vuosia kestäneitä rituaaleja.
    Esimerkkinä vaikka pikkutyttöjen ympärileikkaus. Suomeksi pimpsan poisto (faraoinen leikkaus).
    Sehän toteutetaan pyhänä rituaalina joka kokoaa yhteen uskonnon tai ideologian kannattajat!
    Toimenpide suoritetaan puuduttamatta. Pyhä, sakraali toimenpide, joka tehdään lammaskeritsimellä tai Coca-Cola-pullon sirpaleella.
    On se nyt turhauttavaa, kun Suomen viranomaiset tämänkin kieltävät.
    Joutuvat nyt uhraamaan suuren siivun sosiaaliturvarahoista lentomatkoihin Mogadishuun, jossa toimenpide voidaan suorittaa.
    Voi meitä pahoja suomalaisia: aiheutamme, pahuuttamme, ulkopuolisuuden tuntemuksia, epätoivoa yms. poloisille somalialaisille.

    VastaaPoista
  4. Itse olen aikoinaan työllistänyt vietnamilaisia. Ahkeria, työtä tekeviä ihmisiä.

    Käsitykseni mukaan Lähi-idän ihmeet tai Afrikan tulijat lähinnä valittavat, että puuro ei ole ihmisen ruokaa vaikka esim. itse syön aamupuuron joka aamu.

    Valittavat tulijat voivat siis katsoa peiliin - nähdäkseni vika löytyy sieltä.
    Sen lisäksi he voivat lukea Professorin kirjoituksen "Sukurutsa on nostettava pöydälle".
    https://professorinajatuksia.blogspot.com/2024/10/sukurutsa-on-nostettava-poydalle.html

    Kannattaa myös muistaa, että rikollisia, lainvastaisia tekoja ei ole pakko tehdä.
    Jos niitä tekee - sitä saa mitä tilaa.

    Näin on valitettavasti käynyt myös Suomalaisen yhteiskunan.
    Niin sanotut "suvaitsevaiset" ja "hyvät ihmiset" ovat hankkineet tänne elintasopakolaisia mutta nyt näemme, että he ovat niin kehittymättömiä etteivät he pärjää kehittyneessä maassa.
    Heidän on syytä palata kotimaihinsa ja elää siellä onnellista elämää kehittäessään kotimaataan.

    Moni niin sanottu "turvapaikanhakija" on saanut oleskeluoikeuden maassa esim. sillä perusteella, että hänen kotimaassaan on käynnissä sota.
    Esim. Irak, Syyria, Afganistan jne. Ne sodat ovat päättyneet, joten perustetta turvapaikalle ei enää ole.
    Täten Suomen on syytä peruuttaa kaikki perusteettomat turvapaikkaoikeuteen perustuvat oleskeluluvat ja palauttaa ko. ihmiset elleivät he lähde oma-aloitteisesti.

    Meille riittää, että huolehdimme ukrainalaisista.

    VastaaPoista
  5. Minä nauran tuollaisille kananmunille joilla on jalat jotka kuvittelee tietävänsä muka mitä ennen on ollut, vaikka eivät ole olleet edes vielä kutinana tulevan isänsä pusseissa.

    VastaaPoista
  6. Välimeren yli tapahtuva meritaksiliikenne on lopetettava.
    Ei ole sallittavaa, että EU hiljaisesti hyväksyy ja kenties jopa tukee salakuljettajien jatkeena (tai osana sitä) olevaa meritaksiliikennettä Afrikasta Eurooppaan sillä se on meitä eurooppalaisia vahingoittavaa toimintaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Välimeren yli tapahtuva meritaksiliikenne on lopetettava."
      Tärkeimmät esteet lopettamiselle:

      kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

      kansalainen.fi/sorosin-tukema-ajatushautomo-vaittaa-etta-valkoisuus-on-haitallista-euroopalle/

      Poista
    2. Massiivisella, kokonaisia valtioita, kuten Britanniaa ja Ruotsia keikuttaneella valuuttakeinottelulla rikastunut Rotschild-agentti George Soros rahoittaa "hyväntekeväisyys"-järjestöjä, jotka aluksillaan auttavat Välimeren yli Afrikasta Eurooppaan tulevia pakolOisia, jotka hakevat korkeampaa elintasoa anteliaasta eurooppalaisesta sosiaaliturvasta.

      Poista
    3. Voisihan Välimeren maiden laivastosta muutama alus mennä päällystakiksi näille meritakseille ja ohjata heidät Afrikkalaisiin satamiin. Tämä on vaan järjestelykysymys. Vai miksi valtioilla on niin sanotut puolustusvoimat eli armeijat?

      Poista
  7. Mitä helvetin väliä on jollain mutakuonojen tai sommpujen mielipiteillä tai "kokemuksilla", Gulagiin, keskitysleiriin ja polttouuneihin vaan koko saatanan porukka.

    VastaaPoista
  8. Chileläisiin ja vietnamilaisiin pakolaisiin suhtauduin myönteisesti mutta Moskovasta tulleisiin somaleihin kielteisesti. Nehän oli siellä KGBn koulutuksessa. Kanta ei ole muuttunut.

    VastaaPoista
  9. Tyhmä jeesusteleva länsimaalainen hokee, että pohjimmiltaan ihmiset on kaikkialla samanlaisia. Mutta kun eivät ole vaan skaala on laaja, hyviksistä pahiksiin, kärjistetysti jeesuksista kannibaaleihin, ja kaikkea siltä väliltä.
    Kulttuureissa sama juttu, korkeamoraalinen kristillinen länsimainen kulttuuri eroaa islamilaisesta sorto- ja rappiokulttuurista kuin päivä yöstä. Siksi pitäisi olla erityisen tarkka siitä, mistä kulttuureista päästetään ihmisiä yhteiskuntaan, koska kysymys on oman yhteisön suojelemisesta barbariaa vastaan.

    VastaaPoista
  10. Ruotsalaiset ovat sitten sata kertaa suomalaisia pahempia rasisteja, jos se rikollisuus siitä johtuu. Paskapuhetta!

    Jugoslavian sodan jälkeen sieltä Ruotsiin tulleet rikolliset ryöstelivät vain rahakuljetuksia ja vähän huumekauppaa. Ei ihmisuhreja.

    Silmitön ruotsalaisiin ihmisiin kohdistunut raiskaaminen, ryöstely ja muu väkivalta alkoi vasta arabien ja nimenomaan somalien tulon jälkeen. Varsinkin somalit ovat suurin tekijäryhmä noissa Ruotsin nykypäivän palkkamurhissa, ammusleluissa ja räjäytyksissä.

    Ei yksikään täysipäinen kansanryhmä ylpeile videoimillaan joukkoraiskauksilla ja isolla joukolla tehdyillä ruotsalaisten nuorten hakkaamisilla ja ryöstöillä, mutta arabeilla ja somaleilla se on aivan sääntö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rumasti (mutta realistisesti) sanoen raja ihmisyyden ja barbarian välillä kulkee karkeasti jossain Välimeren keskiviivan paikkeilla. Valitettavasti EU:ssa rajanvalvonta on ymmärretty fataalisti väärin siten, että mm rajavalvontavirasto Frontex ja kaiken maailman Lääkärit ilman järkeä- porukat kuskaavat siellä väkeä väärään suuntaan.
      Tämä olisi korkea aika muuttaa.

      Poista
    2. "Valitettavasti EU:ssa rajanvalvonta on ymmärretty fataalisti väärin..."
      Kylläkin tietoisella tarkoituksella:
      kalergisuunnitelma.blogspot.com/2009/11/kreivi-kalergin-suunnitelma.html

      Poista
  11. "Puola peruuttaa turvapaikkaoikeuden",
    https://www.kansalainen.fi/puola-peruuttaa-turvapaikkaoikeuden/

    Valitettavasti vain tilapäisesti kuten Suomesssa ennenkaikkea viher- ja muiden kommarien ja varsinaisten "ihmisoikeus"-talibanien ansiosta.

    VastaaPoista
  12. Nuo toimittelijat toteavat, ettei vertailu Ruotsin ja Suomen välillä ole hedelmällistä, koska siellä rikollisuus on järjestäytyneempää kuin täällä. Silti itse toteavat tuon lehtijutun lopussa, että meilläkin huumemarkkinat ovat kasvussa. Olisiko siis sittenkin hedelmällistä verrata ja ryhtyä tarvittaviin toimiin, ettei meno täälläkin ole kohta kuin ählämien valtaamassa Ruotsissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommaritoimittajat (joita Suomessa Tampereen punayliopiston taistolaiskommari-professori Nordenstrengin aikoinaan kouluttamina riittää vielä vuosikymmeniksi tulevaisuuteen) eivät halua tunnustaa tosiasioita.

      Poista
  13. Kun Suomessa alettiin puhumaan jengiväkivallasta, niin alunperin tarkoitettiin Ruotsista omaksua Roadman mallia, missä löyhä porukka ottaa julkisen tilan haltuun mm. matkustamalla ilman lippua, vievät tavaraa kaupoista maksamatta tai ryöstämällä ja pahoinpitelemällä samanikäisiä kantaväestöön kuuluvia. Sikäli olemme kyllä Ruotsin tiellä sanoivat kirjoittajat mitä tahansa. Ammattirikollinen väkivalta nousi esiin oikeastaan median kautta, joka ei enää voinut olla hiljaa Ruotsin maahanmuuttajien järjestelmällisestä rikollisuudesta. Samaiset jengit ovat myös pyrkimässä luomaan jalansijaa maassamme ja mikä sen helpompaa kuin vedota rapin luomaan romantisoituun kuvaan rikollisuudesta. Kun kirjan tekijät haluavat esittää haastatellut uhreina, niin he joutuvat itsekin toteamaan monella olevan pitkä rikostausta. Voi myös kysyä kuvastaako kaksikymmentä haasteltua nuorta edes koko kenttää. Kun samaiset nuoret puhuvat paluusta yhteiskuntaan, niin se kertonee siitä, että roadman ja gangsta rapin ihanne nopeista autoista, suurista käteisvaroista ja halukkaista naisista sittenkin toteutuu vain harvalla. Itseäni kyllä risoo se, että tämäkin halutaan nähdä suomalaisten rasismin syynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa on käynnissä pitkitetty idioottimainen "rasismin" vastainen sota käynnissä.
      Syrjityillä kantasuomalaisilla on vahvat perusteet karsastaa sitä, että kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ULKOMAANVELALLA kustannetaan mukava elintaso tänne ennenkaikkea Afrikasta ja Lähi-idästä tulleille asylumtaikasana-pakolOisille.
      Nykyhallitus joutuu käymään ankaraa taistoa saadakseen valtion lisävelkaantumisen kuriin. Se kuitenkaan ei huoleta viher- ja muita kommareita sekä varsinaisia "ihmisoikeus"-talibaneja.

      Poista
    2. Eräs graffitigrafiikkataiteilija, kommari Turhinmäkihän (https://hikipedia.info/wiki/Paavo_Arhinm%C3%A4ki) sanoi, että valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin.

      Poista
  14. Lähi-itäläiset tuovat väkivaltakulttuurin tulleesaan!

    VastaaPoista
  15. Aina kun kirjan, artikkelin tai dokumentin otsikossa lukee "totuus asiasta x" , voi olla varma, että totuutta ei olla edes etsitty. Pönkitetäämpähän vain paradigmaa.

    Tiede kun ei käsittääkseni koskaan julista viimeistä totuutta.

    VastaaPoista
  16. Voi näitä juttuja

    Yle tänään

    Suomessakin tehdään neitsyyden korjausleikkauksia – salapuheluissa kaksi klinikkaa sanoi ottavansa vastaan alaikäisiä

    Yksityiset lääkärikeskukset tarjoavat Suomessa neitsyyden korjausleikkauksia. Soitimme niille selvittääksemme, tehtäisiinkö leikkauksia ja neitsyystutkimuksia myös alaikäisille.

    https://yle.fi/a/74-20117380

    Artikkelista poimittua

    Etenkin monissa Lähi-idän ja Aasian kulttuureissa ehjä immenkalvo kertoo naisen kunniallisuudesta ja on avioliiton ehto. Jos hääyönä lakanaan ei tule veritahraa, morsian ja hänen perheensä saattavat olla ongelmissa. Joissain tapauksissa verinen lakana kuuluu näyttää perheelle seuraavana aamuna.
    ...
    ...
    Immenkalvon korjausleikkauksia eli hymenplastiaa tarjoaa Suomessa ainakin muutama yksityinen lääkärikeskus. Ne mainostavat toimenpiteitä verkkosivuillaan.

    Sairaala Siluetin hinnaston mukaan immenkalvon korjausleikkaus maksaa 4 680 euroa. Estetiikka Mansurow tekee toimeenpiteen 3 112 eurolla.

    Cityklinikka on aiemmin markkinoinut näitä verkkosivuillaan, silloin hinta on ollut 3 224 euroa. Myös jotkut muut yksityiset lääkärikeskukset mainitsevat toimenpiteen verkkosivuillaan.
    -------------------------

    Jos näihin on varaa niin tulijat ei ole köyhiä eikä kipeitä vai maksaako Kela nämä?

    VastaaPoista
  17. IL tänään

    Lehdenjakaja kuuli ”sanattoman huudon” – Sitten avuttoman naisen päältä nousi mies
    19-vuotias mies tunnusti kuulusteluissa teon yksityiskohtaisesti ennen kuin taas kiisti sen. Tämä riitti oikeudelle.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d715b712-d317-47cc-964b-f4ef87cb85e2

    Artikkelista poimittua

    Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi maanantaina Abdulwahid Saleh Abdulwahid Alfaragen törkeän raiskauksen yrityksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta yli neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

    Käräjäoikeuden tuomion mukaan Alfarage lähti seuraamaan naista Turun keskustassa toukokuussa 2024. Nainen oli ollut viettämässä iltaa ystäviensä kanssa, ja lähti puolenyön jälkeen kohti kotia päihtyneenä.

    Kaupunkikameraan tallentui, kuinka Alfarage pysäytti sähköpotkulautansa ja seurasi näkemäänsä naista katseellaan ennen kuin lähti hänen peräänsä. Tallenteelta ilmeni, että nainen oli voimakkaasti päihtynyt.

    Alfarage seurasi naista noin puolen kilometrin ajan ennen kuin tarrasi häntä takaapäin kasvoista kiinni ja kaatoi vatsalleen maahan. Alfarage kertoi kuulusteluissaan heinäkuussa yrittäneensä raahata naisen syvemmälle puistoon, mutta kompuroinnin vuoksi tämä ei onnistunut.

    Tilanteessa Alfarage laittoi kätensä naisen suun eteen ja kuristi. Hän repi naisen alushousut väkisin alas. Nainen sai mustelmia kaulaansa ja silmäkulmaansa sekä muita ruhjeita vartaloonsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eräs viher- ja muiden kommarien kultamuna!

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!