torstai 24. lokakuuta 2019

Tuoreet maahanmuuttouutiset vaativat ratkaisuja

Kyselin heinäkuussa, että rantautuiko ruotsalainen kulttuuri Helsinkiin. Eilisen päivän uutiset sen kertoivat - tai siis vahvistivat että asia on juuri näin.

Tarkoitan sitä kesäistä tapausta, jossa kosovolaistaustaisten sukujen riidat johtivat murhayritykseen keskellä päivää Helsingin keskustassa. Siis samaan tapaan kuin Ruotsissa käydään maahanmuuttajien välisiä viikottaisia tulitaisteluja (yksi jos toinenkin esimerkki), joissa suvut, klaanit ja jengit toimivat suuntaviivojen määrittäjinä. 

Kampin tapauksen perimmäiset motiivit eivät ole poliisin tiedossa. Eivätkä ne juuri koskaan ole Ruotsissakaan. Sen sijaan on selvää, että tällaiset sukujen väliset taistelut ovat pitkälti tuontitavaraa molemmissa maissa.

Siksi toistan aiemman näkemykseni, jonka mukaan on tullut aika "kiittää" edellistä ja nykyistä hallitusta, jotka ovat sallineet nytkin puheena olevan ammuskelun tapahtua. Sekä vaatia ministeri Ohisalolta (vihr) ja pääministeri Rinteeltä (sd) toimia tilanteen korjaamiseksi.

* * *

Eilen kuulimme myös toisen järkyttävän maahanmuuttouutisen. Sen mukaan Britanniasta löytyi rekka, jonka kontissa oli peräti 39 kuollutta maahanpyrkijää.

Tapauksen johdosta jäin miettimään, että koska meillä ryhdytään ajattelemaan järkiperäisesti tätä nykyaikaisen kansainvaelluksen problematiikkaa. Ja minimoidaan Euroopan vetovoima kehitysmaalaisten silmissä luopumalla nykyisen kaltaisesta turvapaikkapolitiikasta, lopettamalla laittomien maassaolijoiden hyysääminen sekä sanktioimalla laittoman työvoiman käyttö riittävän vahvasti sekä valvomalla sitä tehokkaasti.

Näin saataisiin laiton maahanmuutto loppumaan tai ainakin vähenemään oleellisesti - ja samalla nähdyn kaltaiset tulijoiden joukkokuolemat loppumaan niin rekkojen konteista kuin Välimereltäkin. Nyt kehitys on toisensuuntainen: sen mukaan Britanniaan on tänä vuonna pyrkinyt viimevuotista enemmän tulijoita. Ja muistamme toki senkin, että Turkista on juuri lähtenyt ihmisvyöry Kreikan saaristoon.

Vihervasemmiston suunnasta usein esitetty ratkaisukeino laillisten vaellusreittien rakentamisesta ja maahanmuuttajien "oikeuksien" turvaamisesta eli maahanjäämisen ehtojen automatisoimisesta ei ole toimiva ratkaisu. Halukkaita tulijoita on siihen aivan liikaa ja rajojen avaaminen johtaisi nopeasti ainoastaan maahanmuuttajien ja kantaväestöön kuuluvien ihmisten välisen polarisaation kasvuun ja luultavasti jollain aikavälillä myös sen eskaloitumiseen rajuksi väkivallaksi.

Siksi kysyn, että milloin ja miten maanosamme poliitikot - ja Suomessa erityisesti ministeri Ohisalo (vihr) ja pääministeri Rinne (sd) - aikovat reagoida tilanteen korjaamiseksi?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
EU:n rahojen loppuminen Turkissa ajaa kansainvaeltajia kohti Kreikkaa
YK, Lesboksen pormestari ja Oxfam EU:ta vastaan
Rantautuiko ruotsalainen kulttuuri Helsinkiin?

7 kommenttia:

  1. Hyviä kysymyksiä. Tämä on tätä päivää. Uutiset kertovat karun totuuden niille jotka uutisia osaavat lukea -- mutta edes uutisten kirjoittajat eivät pysty tai uskalla käyttää asioista niiden oikeita nimiä. Vaikka kyse on vain ja nimenomaan kansainvaelluksesta -- ja alkaneella vuosisadalla ihmiskunnan historian valtavimmaksi paisuvasta kansainvaelluksesta -- emme edelleenkään kuule valtapoliitikkojen suista tai lue uutisista termiä "kansainvaellus".

    Jos poliitikot pystyisivät myöntämään oman tietämättömyytensä ja kyseenalaistamaan omat lähtökohtansa, journalistienkin pitäisi lopulta pakosti seurata perässä. Mutta poliitikot ovat oman suttuisen alitajuntansa vankeja -- sille alalle valikoituvat vahvimmin psykopaatit ja narsistit -- eivätkä oikeasti kipeät totuudet kuulu tällaisten ihmisten valmiuksiin.

    Jos joku valtapoliitikko ymmärtäisi etteivät eurooppalaiset kansallisvaltiot tule kestämään sosiodynaamisesti täysin erilaatuisten massojen tunkeutumista -- että yhteiskunnallisen "vallan" legitimaatio romahtaa ja väkivalta puhkeaa jo ennen kuin sosiaalirahat loppuvat -- he huutaisivat jo täyttä kurkkua muureja Euroopan suojaksi. Mutta he eivät ymmärrä, koska heidän ainoa todellisuudentajunsa nousee heidän omien poliittisten valtataistelukokemustensa -- eli heidän tosiasiallisen psykopatiansa -- pohjalta.

    Puhumattakaan sitten näistä viheistä naisista, joiden alitajunta on vahvasti narsistinen, niin että he kokevat palkitsevana seurustelun "vieraskulttuuristen" kanssa. Heidän silmiään ei siis avaa mikään, vaan ne levähtävät ihastuksesta selkoselälleen kun eri ihonvärin omaavia vaeltajia saapuu.

    Alitajunta ratkaisee. Tositiedoilla ei ole mitään virkaa, ei mitään todellista roolia. Alitajunnalliset voimat pöäinvastoin tulevat julki nimenomaan siinä, että vaelluksen yhteiskunnallisesti tuhoavat seuraukset kiistetään ja suljetaan silmät jopa niiltä termeiltä jotka tilannetta oikeasti kuvaisivat. Ja että ollaan valmiita käyttämään mitä sensuurin ja kriminalisoimisen leinoja tahansa -- "vihapuhelakeja" tai "rasistijahtia" -- ihan poliitikkojen omia itsesuojelutarpeita oikeuttamaan ja tukemaan.

    Päivän uutiset ovat päivä päivältä yhä vahvempia vastatoimia vaativa muistutus siitä miten täydellisen ja perinpohjin väärässä poliitikkomme ja journalistimme ovat. Ja he tulevat tekemään kaikkensa jotta heidän ei tarvitsisi itselleen myöntää sitä miten täydellinen älyllinen epärehellisyys ja omakohtaisen moraalin rappio heitä määrää.

    VastaaPoista
  2. Nykyiset valtavirtapoliitikot näkevät itsensä hyvän toteuttajina. Hyvän määrittelee "yhteinen Arvo Pohja".

    Jos teko on itsessään hyvä ja Arvo Pohjan siunaama, seurauksia ei tarvitse miettiä.

    Hyvän teon negatiiviset seuraukset voidaan aina selittää pois rasismilla. Rasisteilla on kansanvihollisen rooli, kun hyvyyttä toteutetaan käytännössä.

    VastaaPoista
  3. IL tänään:

    "Antti Rinne esittää: Islamilaisille seurakunnille oikeus kerätä veroa"
    Pääministeri Rinne esittää uutuuskirjassa, että myös islamilainen kirkko voisi luterilaisen ja ortodoksisen kirkon tavoin kerätä veroa.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1fa681be-d611-4c27-accf-47dd3693abc0

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väitän että tuon veron taustalla on suurmoskeijan rahoitus. Ja vaikka rinne totesi että näin estettäisiin ulkomainen rahoitus. Mikä on täyttä puppua.

      Poista
  4. Itse en näe tähän kovin nopeata ratkaisua. Lähtökohta on perinteinen tosiasioiden tunnustaminen ja niiden esilletuonti.

    Ei voi kuin toivoa, että esim. jo edellä kommentoineet blogistit ja kaikki muutkin blogistit, kommentoijat, vlogistit jne jaksavat yhä uudelleen ja uudelleen päivästä toiseen nostaa epäkohtia asiallisesti ylös, kyseenalaistaa journalistien artikkelit ja niissä käytetyt ”faktat”, kyseenalaistaa isommat ja pienemmät sumutukset, vaatia tasapuolista kohtelua esim TV-haastatteluihin, yrittää itse päästä vaikuttamaan, haastaa nykyisiä poliitikkoja faktoilla yms yms. Tehtävä vaikuttaa haastavalta, mutta yhä luotan siihen, että suomalaiset ovat pääosin rehellistä ja sopivasti itsekästä kansaa, joka ei halua pilata kotimaataan ideologisilla älyttömyyksillä. Jossain vaiheessa myös valtaa pitävien poliitikkojen on pakko huomioida tämä ryhmä, joka saa laajaa tukea ja kyseenalaistaa nykyistä politiikkaa tosiasioilla (vihreiden ja vasemmiston osalta en pidättele hengitystä). Tämä viesti on osit-tain kiitos niille kaikille, jotka jo kauan sitten näkivät tämän nykyisen kehityssuunnan ja yhä jaksavat tuoda näitä epäkohtia esille ja kaivaa oikeata totuutta virallisen totuuden takaa.

    VastaaPoista
  5. IL tänään:

    "Keskustalaiset ehdottavat: Suomalainen sotalaiva Välimerelle estämään ihmissalakuljetusta"
    Neljä keskustan kansanedustajaa esittää suomalaista sotavoimaa estämään ihmissalakuljettajien toimintaa Libyan edustalla.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2a695fc9-91fb-43b9-9199-a7d63be447f9

    Artikkelista poimittua:

    Keskustalaisten suunnitelman mukaan Suomi lähettäisi Hämeenmaa-luokan miinalaivan lähelle Libyan aluevesiä.
    Siellä alus etsisi ja ottaisi kiinni ihmissalakuljettajia sekä kuljettaisi ihmissalakuljetuksen uhreja takaisin Afrikkaan.

    Miinalaivan aseistuksella saisi myös tuhottua salakuljettajien veneet.
    ...
    ...
    Keskustalaiset myös muistuttavat ehdottaneensa jo viime vaalikaudella harkittavaksi, voisiko Ranskan muukalaislegioona tuhota ihmissalakuljettajien veneet jo lähtösatamiin,
    jotta niitä ei voida käyttää salakuljetukseen.

    – Emme sulje tätäkään ratkaisua pois, vaan kaikesta on keskusteltava.

    VastaaPoista
  6. No jos nyt ammuskelusattumuksen perusteella todetaan ruotsalaisen kulttuurin rantautuneen Suomeen, niin koeponnistuksia on tehty aiemminkin:
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Pizzeria_Julietin_tuhopoltto

    Toki vahva poliittinen motivaatio näytti häämöttävän pizzakaustin savun seasta:
    https://www.halla-aho.com/scripta/maahanmuuttokriittinen_tulipalo_tampereella.html

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!