maanantai 21. lokakuuta 2019

Mikä auttaisi haittakulttuureista saapuvia maahanmuuttajia?

Suomen kielen opettaja Laura Tikkanen on maahanmuuttajanaisia opettaessaan havainnut heidän asemassaan järkyttäviä piirteitä. Hänen mukaansa "aika monella on vaikeuksia avioliitossaan. Heitä alistetaan tavalla tai toisella, joko henkisesti tai fyysisesti."

Suomeen kotoutumisen haluja kyllä olisi, mutta "naiset eivät usein osaa tai saa ajatella asioita omasta näkökulmastaan, vaan he kantavat harteillaan yhteisön ja suvun painostusta. Suvun valta ulottuu kaukaa Suomeen asti. Mies saattaa uskoa ja totella perhettään, eikä uskalla kyseenalaistaa sen sanomisia ja perinteitä, vaikka haluaisikin."

Tikkanen oli jopa joutunut puuttumaan tilanteeseen, jossa mies oli kesken opetuksen tullut kantamaan - siis sanan varsinaisessa merkityksessä kantamaan - naistaan pois oppimasta kulttuurilleen vieraita asioita. "Siitä avautui valtava vyyhti. Nainen alkoi viimeinkin puhua ja kertoi, että hänet oli kotimaassaan naitettu vanhemmalle miehelle, jonka kanssa oli tullut Suomeen. Mies pahoinpiteli häntä, koska nainen ei tullut raskaaksi."

Tapaus päättyi onnellisesti ja nainen pääsi mieheltään karkuun turvakotiin ja on nykyisin tyytyväisenä uudessa avioliitossa. Monelle muulle ei kuitenkaan käy näin onnellisesti, vaan he jäävät elämään onnettomina suomalaisen yhteiskunnan ulkopuolelle.

Tikkanen kysyi lopuksi, että "miten maahanmuuttajat... saadaan kiinnostumaan ja oppimaan suomalaisessa yhteiskunnassa osallisena olemista?

Kysymys on oleellinen ja keskeinen siinä vyyhdissä, jonka nykyaikainen kansainvaellusaalto on aiheuttanut. Ja alleviivaa sitä, minkä vähänkin asiaa ajatteleva ihminen ymmärtää: kyse ei ole yksittäisistä suomalaisten kulttuuripiirteiden opastamisesta maahanmuuttajille, vaan kokonaisen kulttuurin vaihtamisesta silloin kun kyseessä on henkilö, joka on saapunut maahamme itselleen ja läheisilleen haitallisesta kulttuuripiiristä.

Itse lähtisin ratkaisemaan tällaisen haittakulttuurin ongelmaa sillä, että maahamme saapuneille maahanmuuttajille pitäisi tehdä selväksi se, että heidän - siis erityisesti miesten - on katkaistava suhteensa lapsuutensa kulttuuriin. Näin siksi, että se on perussyy siihen, että heidän kotimaansa on sivistyksellinen ja taloudellinen takapajula ja myös sille etteivät he kansanryhmänä saavuta Suomessa tasavertaista asemaa kantaväestön kanssa. Tämä olisi tehtävä käymällä läpi ne vaikutukset, joita heidän kulttuurinsa keskeisillä piirteillä on sen mukaan toimivien ihmisten elämän laatuun.

Siis kertomalla, että moneen kertaan päivässä rukoileminen heikentää henkilön tuottavuutta ja heikentää sitä kautta hänen asemaansa työmarkkinoilla, että naisten alistaminen säkitetyiksi kotiorjiksi vähentää perheen tuloja ja ehkäisee lasten kasvattamista täysivertaisksi kansalaisiksi, että serkkujen naiminen tuottaa tyhmempiä jälkeläisiä kuin mihin puolisoiden geenit antaisivat mahdollisuuden, että ympärileikkaus on silkkaa brutalismia ja osoittaa vain tekijänsä ääretöntä typeryyttä, että hunnuttamattomien naisten halveksiminen huorina on merkki halveksijan sairaalloisesta mielenmaisemasta ja niin edelleen.

Toisin sanoen: maahanmuutosta voidaan saada voimavara - tai ainakin vähemmän haitallinen ilmiö - vain tarttumalla härkää sarvista. Siihen ei siis auta asioiden piilottelu ja hyssyttely eikä varsinkaan tulijoiden kulttuuriin mukautuminen erityispalveluilla tai ongelmien hyssyttely ja pahimmillaan niiden salaaminen jopa kaiken tämän maksavilta suomalaisilta veronmaksajilta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Burkineista ja naisten tasa-arvosta
Eteläpohjalainen ratkaisu maahanmuuttajille
Etnis-kulttuurinen segregoituminen etenee Suomessakin

13 kommenttia:

 1. Perusasia on edelleen yleisesti ymmärtämättä. Ja se on se, että "kulttuurit" ovat kovia kognitiivisia tosiasioita. Että ne ovat yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin. Ja ettei siitä, että kaikilla on "ihmisarvo", mitenkään, toistan: ei mitenkään seuraa se, että kaikki "kulttuurit" sopeutuisivat keskenään.

  Toisille vastakkaisen sosiodynamiikan omaavat kulttuurit -- kuten tämä "islamin maailma", joka omaa suurta sosiaalista sitovuutta ylläpitävän, durkheimilaisittain nimettynä "mekaanisen" normimoraalin, ja toisaalta oma eurooppalaisen uuden ajan dynamiikkamme, joka on perustunut jatkuvasti vahvistuvaan individualismiin ja "orgaaniseen" omantunnonetiikkaan -- eivät koskaan, ehkä toistan tämänkin: koskaan voi sopeutua keskenään. Se että jotkut yksilöt yrittävät sopeutua ja jotkut näistä joistakin saattavat pinnalta nähden jotenkin onniatuakin, ei merkitse mit'ään, koska "kulttuuri" vastaa yhteisövoimillaan ja kehittää tilalle aina suuremman annoksen omaa sosiaalisesti yhä sitovampaa dynamiikkaansa.

  Joten siis mitään mahdollisuuksia, ei siis mitään mahdollisuuksia mihinkään laadultaan ja dynamiikaltaan toisilleen vastakkaisten kulttuurien yhteiseloon ole. Tämä on hyvin tyly tosiasia, eikä se ole yksilötasolla olleenkaan ratkaistavissa. Voimme yksilöinä olla humanisteja, mutta sillä on yhteisövoimiin yhtä vähän vaikutusta kuin jos olisimme vain humalaisia.

  Älkää toivoko turhia, älkääkä haaskatko voimia turhien tiedollisten kysymysten pohdiskeluun. Monituhatvuotinen kulttuurinen kuvakielto painaa vaa'assa aina miljoona kertaa enemmän kuin yksikään kognitiivisesti ulkoaopittu mutta täysin sisäistymättä jäävä opetus.

  VastaaPoista
 2. Paljolti samaa mieltä. Mutta professori ei tunnu pitävän tarpeellisena/toimivana minkäänlaisia kotoutumisvelvoitteita tulijoille itselleen. Ei se homma tule koskaan pelittämään vain kantaväestön toimin - ja rahoilla. Enkä oikein usko, että lapsuudestaan asti tuollaisessa kulttuurissa kasvaneet miehet enää täällä muuttaisivat asenteitaan. Täällä syntyneet ja täkäläisiin tapoihin kasvaneet sukupolvet, ehkä, vähin erin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, proffahan tuossa listasi tavoitteita, ei keinoja päästä niihin. Kotoutumisvelvoitteet tosiaan voisivat olla toimiva menetelmä muuttajien tehokkaaseen kotoutumiseen.

   Poista
  2. Kirjoitit "Kotoutumisvelvoitteet..."
   Hehän ovat herrakansaa joita syötetään ja juotetaan ilmaiseksi, annetaan asunnot sun muut vermeet sosiaalitoimen toimesta ja vielä rahaa taikaseinästä.
   Eihän sellaisille voi mitään velvoitteita antaa tai vaatia. Sitä paitsi mehän ollaan sitä vääräuskoisten porukkaa jotka kuuluu alistaa tai tappaa kuten heidän pyhä kirjansa opettaa.
   Kyllä se on Ruotsissa nähty mitä touhu on! Täällä vielä joku kuvittelee niiden "pelastavan" Suomen kuten Husu ja virallinen liturgia saarnaa...

   Poista
  3. Vasta tulleille turvapaikanhakijoille osallistuminen kotouttamiskoulutukseen sekä siinä edistyminen pitäisi luonnollisesti laittaa katon, ruuan ja mahdollisen turvapaikan ehdoksi, mutta jo maassa oleville ja oleskeluluvan saaneille (joita tätä kirjoittaessani lähinnä ajattelin) tätä ei enää oikein voida tehdä.

   Poista
 3. Muslimeita kohdellaan maassamme vähemmistönä. Kuitenkin muslimeilla on tukenaan maailmanlaajuinen miljardiluokan taustajoukko, joka voidaan triggeröidä raivoon täältä päin lähetetyn paisutellun propagandaviestin avulla, kuten Tanskan pilapiirrosten kanssa kävi. Päättäjämme tietävät tämän, eivätkä ryhdy tosiasialliseen kotouttamiseen, vaan maksavat suojelurahaa ostaen "rauhaa meidän elinajaksemme". Varmemmaksi vakuudeksi päättäjät vainoavat veronmaksajiamme ja vetävät heitä oikeuteen mitättömyyksistä. Kun tulijoiden määrä lisääntyy, ollaan lopulta katastrofissa ainakin omien "eurooppalaisen arvojemme" kanssa. Sipilä-Orpo-Soini-arvopohjat saavat väistyä. Esimerkiksi julkiset yleisönpalvelulaitokset, kuten kirjastot ja uimahallit muuttuvat väestökeskuksissa paikoiksi, joista kantasuomalaiset vetäytyvät.

  Muslimimaissa suku ja klaani ovat avainasemassa. Tänne tullut suvun jäsen on nykytekniikalla monesti kiinteämmässä yhteydessä vanhaan kotimaahansa kuin yhteiskuntaamme. Kehotus vanhan kulttuurin hylkäämisestä on täysin tehoton tai jopa vahingollinen. Kulttuurin hylkäämiskkehotus on useimmille muslimeille pahempi kuin kuolema, varsinkin kun kuolema sen kulttuurin puolesta on suora ja varma tie paratiisiin. Näillä parametreilla tiedämme, että toivoa enemmistönkään sopeutumisesta ei ole. Ruotsista ja Länsi-Euroopan maista päättäjillämme olisi jo käytettävissä valmiit koetulokset massiivisen vieraskulttuurimaahanmuuton vaikutuksista. Tunne ja lauman käytös menevät valitettavasti järjen edelle ja lopulta joudutaan finaaliin, jossa fyysisesti vahvin osapuoli voittaa. Euroopassa saamme jo nähdä samanlaisia mellakoita kuin kehitysmaista aikaisemmin. Riehujatkin ovat saman näköisiä.

  VastaaPoista
 4. Näkemykseni on, että mikään ei auta. Idea integroinnista tai assimiloinnista on lähtökohtaisesti virheellinen. On suorastaan epähumaania edellyttää, että toisenlaisesta kulttuurista tuleva luopuisi arvoistaan, tavoistaan, jopa kielestään ja usko(nno)staan. Tätä ei kumoa se, että jotkut yksittäiset muuttajat todella luopuvat kaikesta entisestä.

  Koska toisaalta monikulttuurisuuskaan ei toimi, on tehtävä johtopäätös: maahanmuuttoon vieraista kulttuureista on suhtauduttava kriittisesti; muuton tulisi olla määrällisesti pientä ja laadullisesti yhteiskuntaa rikastuttavaa (s.o. hyödyttävää).

  -- Aika ajatella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen johtopäätöksestä samaa mieltä, mutta meillä on jo nyt noin 150 000 muslimia maassamme. Heillekin on tehtävä jotain sen lisäksi, että pyritään rajoittamaan uusien muslimien maahan saapumista.

   Poista
 5. Professori kirjoittaa:

  "...heidän - siis erityisesti miesten - on katkaistava suhteensa lapsuutensa kulttuuriin."

  "Monikulttuurisuus on rikkaus".

  Näin lausui Suomen valtiovarainministeri, eikä hän yhteiskunnan kärkivaikuttajista ainoa ollut, joka tähän tapaan puhui/puhuu.
  https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2015072620090562

  Eivät oikein natsaa ajatukset yhteen. Milläs kulttuuria rikastutat, jos mukanasi tuoma kulttuuri diskataan?

  Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 6. Kaikkein parhaiten nätiä haittakultturista muutajia auttaisi se, että Suomen rajoilla heidät käännettäisiin takaisin paluumatakalle Ilman , että taikasanojen sanominen vaikuttaisi käännytykseen/kääntymykseen itikan pierun vertaa. Ja huom. itikka on pieni pirun vittumainen inisijä tai nauta/lehmä.
  Huru-ukko
  PS. Mielesä pyörii muuan kerettiläinen ajatus tuosta tsadin "ylimysopiston" ruokapäätöksestä. Nythän siellä musulmaania laitetaan kuokkaan sata nolla, kun se pyhän lehmän liha kielletään ja smalla suositaan SIANLIHAA!!! Onko nää piiperöt miettineet asiaa muuten kuin että lihaa syövä valkoihoinen heteromies kiroaa ja ostaa jotain paskastanista lennätettyä pangasiusta tai muuta itämaista ihemekalaa..
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on kuitenkin kasvisruokavaihtoehto.

   Poista
  2. Ai on vai?? Lentorahtina tuotuja "vihanneksia" joita tuotetaan lähes orjatyövoimalla. Geenimunneltua soijaa samoilta plantaaseilta missä karja käyskentelee "vapaana?
   Älä ny viitti proffa, kyllä sä pysyt parempaankin. Varsinkin ne sun ilmastohihhuleiden propagandaa arvostelevat jutut ja niiden alasampuminen FAKTOILLA!!
   Huru-ukko

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!