torstai 10. lokakuuta 2019

Kaunis ajatus, mutta entä todellisuus?

Turkki hyökkäsi eilen Syyriaan kurdien hallitsemalle alueelle. Koska kirjoitin aiheesta jo eilen, eikä tuolloisiin ajatuksiini ole syytä lisätä muuta kuin muistutus yhteenottoa kotisohvalta seuraaville siitä, että sodan alkaessa totuus on aina ensimmäinen uhri. Ja sodan loputtua voimaan jää vain voittajan totuus.

* * *

Eteläisen sodan sijaan - niin mielenkiintoista kuin sitä onkin täältä turvallisesta Suomesta seurata - tahdon ottaa esille kotimaisen lapsikatomme, josta toimittaja Maija Aalto kirjoitti kolumnin. Siinä hän valitteli suomalaisen hyvinvointivaltion jääneen niin keskeneräiseksi, ettei enää edes lastenteko maistu.

Asiaa aikansa pyöriteltyään hän päätti kolumninsa kauniiseen nyt syntyville lapsille osoitettuun toiveeseen. Sen mukaan "ehkä se, että sinä olet harvinainen, pakottaa toimimaan toisin. Ehkä kun meillä ei enää ole vaihtoehtoja, meidän pitää oikeasti rakentaa Suomesta sinulle hyvä."

Toiveeseen olisi mukava yhtyä, mutta totuus taitaa olla, että nyt syntyvät ikäluokat joutuvat paljon kovemmille kuin lastensa tekemistä väistävä nykynuoriso. He joutuvat elättämään itseään suuremmat - ja yhä vanhemmaksi elävät - ikäluokat samalla kun maa monikulttuuristuu ja segregoituu työtä tekeviin ja hyvinvointipalvelujen varassa eläviin etnisesti erottuviin luokkiin.

Siten pelkään pahoin, että nyt syntyvät harvinaiset ja rakastetut vauvat tulevat aikanaan kiroamaan vanhempiensa ajattelemattomuuden ja ehkä pakon edessä myös purkamaan näiltä - ja siinä samassa myös itseltään - ne koko elämän mittaiset hyvinvointipalvelut, joista minun ikäluokkani vielä päässee nauttimaan. Nähtäväksi kuitenkin jää, tekevätkö he omien lastensa elämän parantamiseksi enemmän positiivisia päätöksiä lastenhankinnassa. Vai jatkavatko kantasuomalaisen väestön alasajoa omassa ahdingossaan.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaisten Y-kromosomi syrjäytynee seuraavien vuosituhansien aikana
Suomen tulevaisuudesta eräiden tilastojen valossa
Kun minä kuolen...

8 kommenttia:

 1. Nykyajan synnyttäjäsukupolvi siis laistaa velvollisuutensa. Etteivät vaan heidän vanhempansa olisi tehneet fiboja sekä lastensa että yhteiskuntamme kohdalla aiheuttaen perheinstituution epäsuosion. How dare we?!!

  VastaaPoista
 2. Itse näkisin tämän tilastotosiasian, vähälapsisuuden, laajoissa kantimissa koko aikalaisajattelumme historiallisena pirstoutumisena, jossa narsistiset elämäntunnot ottavat vallan ja ihmisten sielut takertuvat jatkuvaan parinmuodostusvaiheeseen.

  Kun ihmissuhteet ovat vailla syvyyttä, irrallisia ja nopeita, eikä varsinaista aikuiseen autonomiaan kasvua kohta ollenkaan tapahdu, lapsia ei oikeastaan "tarvita". Aikuiset ovat ikään kuin itse lapsia.

  En tiedä miten kulttuurin kasvavaa narsistisuutta voitaisiin vastustaa. Mikään normatiivinen komento, annettiinpa sitä missä äänensävyssä tahansa, ei luo tarpeita kasvaa aikuiseksi. Esimerkki jonka maahan vaeltavat kansainvaeltajat lapsirikkaudesta antavat, tuskin ihan aidosti monikulttuurisuusnarsistejakaan puhuttelee.

  Monikulttuurisuuden narsistinen ihannointi taitaa tosiasiassa olla pikemminkin nimenomaan sitä jatkuvassa parinmuodostusvaiheessa pysyttäytymistä.

  Jos olisin vielä kyynisempi kuin olen, mikä tosin taitaa olla mahdotonta, panisin toivoni YLE:en ja Hesariin -- siis että ne jatkaisivat härkäpäisesti omilla hirvittävän keskenkasvuisilla propagandistista "opetusta" tyrkyttävillä linjoillaan -- ehkä jostain sellaisesta seuraisi lopulta jokin luonnollinen vastenmielisyysreaktio joka kasvattaisi osasta kansalaisia ihan omilla aivoillaan ajattelevia aikuisia.

  Joskushan kaikkein älyttöminen propaganda saa aikaan vastavaikutuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli narsistisuus tässä yhteydessä tarkoittaa (eli siitä seuraa) hedonismia, on väitteellesi jopa tutkimuksellista näyttöä.

   Poista
 3. Jos monikulttuurisuus viedään nykyisestä paljon pidemmälle, täytyy tunnustaa asiaintila ja lähteä perheen kanssa muualle. Raskain mielin täytyisi lähteä, mutta lapseni eivät kasva maassa, jossa naisten pussittaminen on normaalia.

  Valtsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. White flight on jo todellisuutta ainakin Etelä-Afrikassa, kuten taannoin kirjoitin.

   Poista
  2. Toki se on todellisuutta myös Suomessa vaikka kaupunginosien välillä: kuka hullu veisi lapsensa kouluun, jossa islam on suurin uskontoryhmä. Ellei sitten koe Itiksen näyttämistä Mogadishulta hienona hommana. Jaa, mutta Stubb taisikin itse asua yläluokan valkoalueella.

   Valtsu

   Poista
  3. Ministeri Andersson ja sisäministeri Ohisalo jälleen vauhdissa.
   Kylmäävä loppukaneetti...

   Yle tänään:

   Li Andersson haluaa tarkastella al-Holin suomalaisten tilanteen uudestaan Turkin Syyria-iskun vuoksi

   https://yle.fi/uutiset/3-11013707

   Artikkelista poimittua:

   Ohisalon mielestä Turkin tilanne on kaikkinensa erittäin järkyttävä ja ihmiset ovat hädässä.
   Ohisalon mukaan eteen voi tulla tilanne, jossa eurooppalaisten valtioiden täytyy yhdessä miettiä, kuinka kävisi,
   jos yhä useampi pakolainen lähtee liikkeelle alueelta Turkin presidentin uhkausten mukaisesti.

   Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on uhannut, että Turkki päästää Eurooppaan 3,6 miljoonaa syyrialaispakolaista,
   jos Euroopan maat leimaavat Turkin hyökkäyksen Syyrian kurdialueelle miehitykseksi.

   – Ihmisoikeuksien on toteuduttava ja ihmisiä on autettava. Toivottavasti oikeusvaltiot Euroopan unionissa ovat valmiita auttamaan näitä ihmisiä.

   Ohisalon mukan Suomi on vuosien 2015–2016 kokemuksista ottanut opikseen ja tietää kuinka toimitaan, jos vastaava tilanne iskee uudestaan päälle.

   Poista
 4. Suomenkansanvihollisten demlalaista ”oikeus”-käytäntöä:

  ”Näytösoikeudenkäynti ’vihapuheesta’ Tynkkystä vastaan johti odotetusti tuomioon: ”Sama kuin 10 kk vauvan pahoinpitelystä!”,
  https://mvlehti.net/2019/10/10/naytosoikeudenkaynti-vihapuheesta-tynkkysta-vastaan-johti-odotetusti-tuomioon-sama-kuin-10-kk-vauvan-pahoinpitelysta/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!