lauantai 5. marraskuuta 2016

Kauniaisissa äänestetään RKP:tä ja vastustetaan lapsia

Kauniainen on pieni kaupunki Espoon sisällä. Seillä asuu paljon ruotsinkielisiä (34,8%) ja vauraita (Suomen alhaisin veroäyri) ihmisiä. Kunnanvaltuustossa RKP on suurin puolue 18 paikalla.

Toisena tulee 13 paikan kokoomus, joten näillä kahdella on ehdoton päätäntävalta kaupungin asioista. Siitä päätellen ihmisten suhtautumisen maahanmuuttoon voisi kuvitella olevan Suomessa aivan poikkeuksellisen liberaalia.

* * *

Tämä liberaalius on nyt saamassa palkkionsa, sillä pikkukaupunkiin on suunniteltu yhdeksän hätää ja vainoa pakoon lähteneen lapsen sijoittamista. Voisi siis kuvitella, että Kauniaisissa olisi ilon ja riemun juhlat.

Siltä ei kuitenkaan näytä, sillä kaupungissa on syntynyt kapina, jossa lasten tuloa vastustetaan esimerkiksi seuraavalla kommentilla: "talo, jota tarkoitukseen suunnitellaan otettavaksi käyttöön, on varustetasoltaan ylitse keskitason ja antaa mielestämme kasvatuksellisesti, integrointimielessä, täysin väärän kuvan keskivertosuomalaisen todellisesta arkipäivästä."

Vastustajien mielestä myös koko alue on aivan väärä paikka lasten sijoittamiselle. Sitä paitsi lasten sijoittaminen "tuskin on arvokas tapa kohdella ikänsä kunnallisveroa Kauniaisiin maksaneita perusgranilaisia."

Kuin pisteeksi i:n päälle HS:n jutussa kerrottu lapsia vastustavan kauniaislaisen todenneen, että "jos suunnitelmanne toteutuu tulemme vaimoni kanssa ottamaan ´karkoituksesta vaariin´ ja sulkemaan talomme sekä välittömästi muuttamaan Helsingissä sijaitsevaan asuntoomme, jolloin voimme kiittää maahanmuuttajia lähes 30 ihanasta vuodesta Marcus Collinin kujalla."

* * *

Poliittisista puolueista maahanmuuttopolitiikan osalta ainoa selkeästi nuiva eduskuntapuolue on ollut Perussuomalaiset. Osittain nihkeä on ollut myös Keskusta, joskin pääministerillä oli oma vahva roolinsa vuoden 2015 maahanryntäyksen syntymisessä. Näillä puolueilla ei ole käytännössä mitään valtaa Kauniaisten paikallispolitiikassa.

Kuten jo alussa totesin, RKP:tä ja Kokoomusta vaaleista toiseen äänestäneet kauniaislaiset saavat nyt sitä mitä ovat vaaleissa halunneet. Puolueet ovat tahtoneet Suomeen liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa ja sen seurauksena on syntynyt tarve sijoittaa tulijat jonnekin. Tämä koskee Kauniaista siinä kuin vaikkapa Vantaata, Lieksaa tai Kauhavaakin.

Seuraavaksi tulee olemaan hyvin mielenkiintoista nähdä, onnistuvatko kauniaislaiset torppaamaan lasten vastaanottokeskuksen. Se on hyvinkin mahdollista, koska kaupungin vauraalla asujaimistolla on runsaasti yhteiskunnallista valtaa. Jos niin tapahtuisi, olisi se väärin niitä vähemmän vaikutusvaltaisia ihmisiä kohtaan, joiden naapurustoon on perustettu heidän vastustuksestaan huolimatta paljon suurempia vastaanottokeskuksia.

Samoin tulee olemaan mielenkiintoista seurata kauniaislaisten vaalikäyttäytymistä. Säilyttääkö yltiömaahanmuuttoliberaali RKP valta-asemansa tai nouseeko Perussuomalaisten kannatus. Oma arvaukseni molempiin kohtiin on negatiivinen - yhteyttä äänestämisen ja todellisuuden välillä tuskin oivalletaan.

Sitä paitsi ruotsinkielinen ja pääosin suomenkielinenkin media on pitänyt huolen siitä, että maahanmuuttokriittiset Perussuomalaiset näyttäytyvät niiden varassa maailmankuvansa hahmottaville ihmisille heti seuraavana holokaustia pyörittäneistä natseista. Niinpä puolueen äänestäminen ei ole vaihtoehto itseään kunnioittavalle perusgranilaiselle. Joku saattaisi tosin nähdä tässä kaikessa älyllistä epärehellisyyttä.

* * *

Toisaalta on niinkin, ettei nyt esille noussut kapina välttämättä tarkoita pikkukaupunkilaisten enemmistön vastustavan hädänalaisten lasten sijoittamista Kauniaisiin. Tässä vaiheessa on yhtä lailla mahdollista, että kaupungin asukkaiden enemmistö on todellakin tahtonut Suomeen nykyistä liberaalimpaa maahanmuuttopolitiikkaa ja haluaa myös itse osallistua sen toteuttamiseen.

Tähän viittaa ainakin se, että Kauniaisista kotoisin oleva nainen on onnistunut salakuljettamaan Suomeen turvapaikanhakijoita käyttäen perinaisellisia keinoja. Lisäksi hän on piilotellut viranomaisilta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä. Ja onhan nykyistäkin kapinaa kutsuttu Kauniaisissa rasismiksi.

Jos edellä mainittu henkilö edustaa valtakauniaislaista näkemystä, voimme vain onnitella Kauniaisia heille tulossa olevasta palkkiosta. Ja odotella kunnallisvaaleissa rökälemäistä vaalivoittoa nykyisille valtapuolueille - ja erityisesti RKP:lle.

Siinä tilanteessa olisi tietenkin pikkukaupungin yhtenäisyyden kannalta toivottavaa sekin, että lapsia vastustavat toteuttaisivat uhkauksensa ja muuttaisivat pois pilaamasta kaupungin ilmapiiriä. Siitä olisi sekin hyöty, että heidän jäljiltään jääneet asunnot voitaisiin hyödyntää vaikkapa aikuisten miesten pienimuotoisina vastaanottokeskuksina.

Näin Kauniaisiin voisi syntyä todellinen vastaanottokeskusten saaristo. Samalla epäilemättä hiukan sisäänlämpiävä pikkukaupunki saisi uutta värinää ja jännitettä omaan arkeensa ja muuttuisi ehkä jopa uuden suomalaisen luovuuden kehdoksi, jossa eri kulttuurien moninaiset puolet yhdistyisivät uudeksi uljaaksi yhteiskunnaksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttajat pois maalta vai pitäisikö heidän sittenkin sijoittaa maalle?
Avustusjärjestöt rahoittavat ihmissalakuljetusta
Suora valta itsenäisen Suomen itsenäisille kansalaisille

9 kommenttia:

 1. Tätä olenkin odottanut jo kauan. Ovatko kaikki slummialueet jo täynnä kun paremmatkin ihmiset ovat vaarassa saada turvapaikanhakijoita naapureikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mukava tietää mitkä ovat talon vastaanottokeskukseksi vuokranneen henkilön motiivit. Maailmanparantaminen, rahastaminen vai jokin muu?

   Poista
  2. Rahastaminen on tietenkin listan kärjen tuntumassa, sitä ei kannata epäillä. Saattaahan mukana olla myös jonkin verran maailmanparantamistakin...

   Poista
  3. Vuokraaja on entinen valtuutettu. Piiri pieni pyörii, luultavasti hyvät rahat tiedossa ja vähän perusparannuksia, korjauksia lienee tulossa veronmaksajien piikkiin... http://taistomiettinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225579-suvaitsevaisuus-koetuksella-kauniaisissa

   Poista
 2. Kauniaisten uusi kaupunginjohtaja on Christoffer Masar ja ei taida asua Kauniaisissa. Sellainen pätkätyöläinen, joka lähtee ennen kuin pannaan lähtemään, näin olen kuullut. Parin vuoden takaa pahoinpitelysyyte ym. mielenkiintoista. Tuskin sydän sykkii granilaisille.

  VastaaPoista
 3. Vai muka lapsia tulossa. No, ovathan aikamiehetkin joidenkin lapsia. Granin majoitusratkaisun hinta on 259 €/hlö/vrk eli vuoden sopimus maksaa yli 800 00 euroa yhdeksältä majoitettavalta. Karmeata tuhlaamista väärässä talossa.

  VastaaPoista
 4. Kulut ovat yli 800 000 euroa vuodessa, piti sanomani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksumies ei käsittääkeni kuitenkaan ole Kauniainen vaan viime kädessä valtio. Valitettavasti sekä kaupungin että valtion varat ovat peräisin veronmaksajilta.

   Poista
 5. Tätä 'keissiä' on jatkossa mielenkiintoista seurata. Jossain on täytynyt tapahtua lipsahdus, kun Kauniaisiin aletaan tunkea mamuja - tai sitten on rahastuksen houkutus ylittänyt itsesuojeluvaiston. Onhan mamuja ollut suomessa jo kauan, siis miksi vasta nyt aktivoidutaan ? Olisihan granilaisilla ollut viljalti mahdollisuuksia profiloitua vaikkapa suomen mamu-ystävällisimpänä kuntana ennen tätä tapausta. Sitä olisi ilman muuta odottanut näin selkeästi RKP-vetoiselta kaupungilta. Mikä loistava mahdollisuus saada lisää ruotsinpuhujia tähän maahan !

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!