keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Raiskaus ja raiskaus - entä sitten?

Mustaihoinen poika yritti raiskata nuoren tytön Lahdessa. Suomalainen poliisi toimi tapansa mukaan nopeasti ja sai raiskaajakandidaatin kiinni. Tähän saakka ei siis mitään erikoista nykysuomesta.

Raiskauksen yrittäjän jäätyä kiinni ilmeni, että hän oli vain 15 vuotias. Niinpä hän ei ole teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa, vaan vanhempien ja pojan kanssa on keskusteltu asiasta, joka on siirtynyt sosiaaliviranomaisten vastuulle.

Teon objekti, yläasteikäinen tyttö, selvisi sattumuksesta onneksi ilman "mainittavia fyysisiä vammoja". Toivottavasti myös ilman henkisiä vammoja.

* * *

Aiemmin Tanskassa sattui tapahtumasarja, joka johti eilen oikeusministerin selvitykseen maan parlamentille. Tapauksesta on käytössä mainio rähmiksen käännös, joten en toista sitä tähän muilta osin kuin että asian vireille nostanut kansanpuolueen poliitikko oli päätynyt kyselemään erään Tanskasta turvan saaneen väestöryhmän rikostilastoja.

Hän teki näin tympäännyttyään tapaukseen (täällä Rähmiksen käännöksenä), jossa 16-vuotias tähän väestöryhmään kuuluva nuorukainen oli raiskannut 10-vuotiaan tytön ja saanut siitä ensin käräjillä vankeustuomion ja sitä seuraavan maastakarkoituksen, mutta jotka hovioikeus lievensi vähän samaan tapaan kuten Suomenkin hovioikeudessa näyttää erityisen vaarallisten henkilöiden kohdalla olevan tapana.

Tanskan esimerkin valossa jään odottamaan, että myös meillä Olli Immosen toiminta (viimeksi tilastointiin liittyen) maahanmuuton todellisten ongelmien esille nostamiseksi ja sitä kautta ratkaisemiseksi otettaisiin vakavan yhteiskunnallisen keskustelun ja ongelmia vähentämään pyrkivän politiikanteon keskiöön.

Näin siksi, etten halua yhdenkään 10-15-vuotiaan enkä sitä vanhemmankaan tytön tai naisen tulevan raiskatuksi maamme politiikassa tehtyjen virheiden takia. Sillä sellaisistahan on mitä ilmeisimmin ollut kyse niin Lahden kuin Tanskankin tapauksissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Maahanmuuttajan näkemys, jollaista olen odottanut
Ammattisotilas, kestävyysvaje ja tulevaisuuden haasteet
Erään uutisen anatomia - tiedonvälitystä vai mielipidevaikuttamista?

JK Tänne on aiheeseen liittyen ja keskustelun pohjaksi koottu hieman tilastotietoja vuodelta 2012

4 kommenttia:

 1. Jossakin vaiheessa Suomessakin rohkaistutaan julkisesti pohtimaan näitä alaikäisten suorittamia raiskauksia tai raiskausyrityksiä, pelkään pahoin että niissä määrätyt ryhmät ovat vielä pahemmin yliedustettuina kuin aikuisten suorittamissa raiskauksissa.

  Näitä tapauksia vain tarvitaan useampia ennen kuin asiasta keskustelua kunnolla syntyy, valitettavasti "tarvitaan" onnistuneita raiskauksia, tämä menee samantien julkisuudessa ohi pienenä kuriositeettina, yksittäistapauksena, jota ei voi yleistää.

  VastaaPoista
 2. "...vain 15 vuotias. Niinpä hän ei ole teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa..."

  Tekijä oli alle 15 vuotias. 15 vuotias olisi ollut rikosoikeudellisessa vastuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olinpa huolimaton. Kiitos tarkkaavaisuudesta.

   Poista
  2. Entä oliko pojan ikä todettu fakta vai perustuuko se pojan itsensä ilmoitukseen. Meillä kun on koko joukko vierasperäisiä nuorukaisia ilman papereita ja itse he saavat kertoa ikänsä. Yleensä se on alle 18. Ehkä alle 15?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!